- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Előzetes infók kellenek először a hasonlóan jó végeredményhez (mint amit te fel tudsz mutatni
), mert azért mégis egy 6-700€-t érint a dolog, kb egy hónapon belül az eredetileg tervezett nyár körüli-utáni ütemezés helyett.
Utána még +egy százas az adapter(16xPCIe3.0), és még jön majd a kinézett (4070Ti 16GB-os)VGA, a szeptemberi iskola kezdési (árfelhajtó) őrület előtt.
Táp az van kb fél tucat a polcon.Ez az A-Terv!
Az Ember tervez, az Isten...Például egy jó kérdés: Mi az a te lapos-specifikációidban, amiből kiderül, hogy van az az igénybe vehető 16xPCIe lehetőség(ami más gépeknél nem nagyon ám!
-
5leteseN
senior tag
Abban tudnál segíteni(mint í típus kb szakértője
), hogy a Clevo 775TM1-G tudja-e azt a 16xPCIe csatornás eGPU lehetőséget amit tieddel sikerült elérni?
Egy ismerősnél van egy ilyen, és gyanúsan: el fogja(akarja ? ) adni.
Ha tudja ezt a teljes PCIe sávszélesség kihozását, akkor még érdekelne is! ..."esetleg"!Néztem én is a netet, de ezt nem tartják fontos infónak, nincs nagyon leírva, vagy nem tudom, hogy mit kellene keresni a sok-ezer karakterben. A gépi fordítás is csak bonyolítja sokszor a dolgot. : (
Előre is
-
gitaroslaci
csendes tag
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy ideje megválni a hőn szeretett GIGABYTE AORUS GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X GAMING BOX -omtól. Ha van köztetek esetleg olyan, aki thunderbolt 3-4 -es csatlakozós eGPU-t keres, akkor :
https://hardverapro.hu/apro/gigabyte_aorus_geforce_rtx_3080_10gb_gddr6x_gaming/friss.html -
Smithy87
senior tag
Mert a PCI-E 3.0 x16 az 16Gb/sec és annyi ram van a kártyán. Játékoknál nem nagyon lehet észre venni a különbséget.
Jó a setupod ennyi. Attól hogy a másik topikban azt mondtam, hogy úgy ahogy általában használod úgy kevéssé laptop, még a befektetett munkát nem vonom kétségbe!
Csak hogy tiszta legyen: az én olvasatomban akkor laptop, hogy ha máshol akarom használni, akkor kihúzom a tápot, becsűröm a táskába és megyek.Ettől még kíváncsi vagyok, hogy mit tud majd a te géped az 5000res szériával. Peace.
-
5leteseN
senior tag
Az általad megadott eladói oldalon szereplő GPU-Z kiírja, hogy a csatoló 16xPCIe3.0-ás üzemmódban dolgozik:
Miért meglepő, hogy a szintén 16xPCIe3.0 üzemmódban működő asztali 4080 Super-rel azonos teljesítményt hoz?
Azonos PCIe sávszélességen működnek a bemutatott képernyőképek alapján.
A Thunderbolt 4.-5. pedig csak 4xPCIe3.0 csatornát használ, míg a te MXM csatolód 16xPCIe3.01-át.Én nem látok ellentmondást abban, hogy a gyári sávszélesség és annak negyede között komoly teljesítmény különbség várható nagy teljesítményű VGA-k esetén, főleg ha a képet a TB-4.-5.-ös csatolón még vissza is kell küldeni a lapos monitorára a negyedelt kb 40GBps sávszélességet tovább csökkentve-felezve.
-
laychi
veterán
Lényegében ugyan az, mint egy nvme-s csatlakoztatás.
Viszont ezzel meg lehet azt csinálni, hogy a készülékházba beépíted az nvme to oculink csatit, így egy leválasztható egpu adaptered lesz.
kb. mitha tb vagy usb portot használnál.
Viszont minden újraindításnál le kell tiltani az eszközkezelőben a gpu-t, majd újra engedélyezni.
Szóval nem teljesen plug and play.Ezt még ideteszem
-
gitaroslaci
csendes tag
Igen, TB3-as, de nem problem, hogy nem TB4-es. Ha megnézitek, mind a két port 40Gbps-el tud maximum közlekedni, a kettő között a minimum sebesség a differencia.
Kártya cserére meg úgy láttam, hogy elvileg talán lehetséges, eddig 1 embert találtam, aki az ebben lévő kártyát kicserélte ( egy AMD-re XD), és működött neki.. de szerintem ezt nem igen fogom ilyen értelemben szétszedni/ upgradelni, talán majd egyszer megpróbálkozom egy 40-es szériával.
Ja, és ami még fontos, a kártyát nem tudningoltam egyáltalán, attól függetlenül, hogy vízhűtéses, hagytam a gyári beállításain -
gitaroslaci
csendes tag
Hát, itt szerintem a CPU húzza vissza. Olvastam itt is, illetve különböző redditen, fórumokon, hogy a kihajtáshoz azért szükséges CPU is. Úgy olvastam, hogy az RTX 3070 felettiekhez kellene már legalább egy 10-11-12. generációs proci minimum, a "teljes mértékű" kihajtáshoz.
-
5leteseN
senior tag
Ezért a különbségért már érdemes volt hajtani!
Szép!A Passmark is hasonló különbséget hoz ki akét kártya között: ITT.
Ha 1080p Extreme-ben csinálod meg a teszteket, akkor az Unigine-es Ph-fórum oldalán található eredményekkel is össze tudod hasonlítani. -
laychi
veterán
Azt várhatod, mert se a pc-mben, se a laptopomban nincs pcie 5.0 nvme csatlakozó
A PCie 4.0-est meg eladtam. Majd Oculinke-t akarok helyette. Az ugyanúgy 4.0-ás, ugyan azt a sebességet kell hoznia, mint az előzőnek. Csak leválasztható lesz.
Egy ilyen kábel megy majd a laptop oldalába(csak majd szépen ki kell vágni a ház oldalát). És ebbe mehet az egpu adapter.#67105leteseN
Melyik adaptert vetted? küldj linket pls.
Ha a laptopod nem tudja a 4.0-t, akkor elég lett volna egy 3.0-ás, fele annyiba kerül, vagy még annyiba se. -
5leteseN
senior tag
-
-
5leteseN
senior tag
Még az is lehet, hogy a bőség zavarával fogok küzdeni, ha az opciós Thunderbolt megvan, és + a reggeli (mégis-szétszedem elhatározás után) felnyitott laposban belül van egy még üres SSD-? foglalat, + még valami LTD WWAN hely(WiFi ?).
... akár 3 lehetőség "veszélye" is fennállhat!Emlékeztem a nekem is szimpatikus követendő példá(d)ra, és néztem-kerestem az mxm feliratot a lapos alaplapján,de vagy még nem hatott a kávé, vagy nem ugrott nekem ilyen felirat, de nem emléxem rá.
Attól lehetséges, a következő nézegetésnél figyelek majd.
Valami üres sokérintkezős valami volt még az akku melletti üres (kb 4x4cm-es) helyen de az nekem kicsinek tűnik egy komolyabb belső-VGA-s megoldáshoz.
Az egyik legjobb az lenne, ha az az opciós Thunderbolt élne a Type-C aljzaton. A következő bele-nézésnél majd rákeresek.
A másik akár olcsóbb is lehet, ha az üres SSD-t ki tudom vezetni kockázat és komolyabb átalakítás("rombolás") nélkül, mert ezek minimum 2, de inkább 4 PCIe-csatornásak szoktak lenni. Ha ez utóbbi megoldható, akkor a "csak" saját ház kell a polcról levett táphoz, és a Thbolt-3 helyetti SSD=>2x/4xPCIe-es "Csinál-Magad" kivezetéshez.
A Thb-3 azért gyanús drágább megoldásnak, mert kell egy dokkoló akkor, és ahhoz kell egy szabványos(használtan is "drága") gyári "eGPU-doboz", aminél a "polcos elemeket" nem tudom felhasználni, cserébe szinte mindent vehetek.Egyenként nem nagy tételek ezek(csak sok), és ha "merészen" összeadom a végén, akkor pár korábbi naiv próbálkozásomhoz hasonlóan gyanús, hogy nagy összeget fogok látni.
-
laychi
veterán
Az alaplapodnak, ill. processzorodnak is támogatnia kell az 5.0-át vagy, mint a notis topikban beszéltük pcie3.0-án fog futni, illetve a leírtak+kép alapján x4-en
A profilképedre szerkesztess rá egy punk tarajt, meztelen felsőőtest, tomahawk a kézbe és lehetsz az utolsó mohikán -
Marcsello31
őstag
Hmm. Én is elsőként a you
,+tube videókon akadtam erre, és az ilyen fajta felhasználására, sokaknál ment, gondolom ezen keresztül gyorsabb a kapcsolat, és élvezhetőbb mint a másikon, mint hogy írtad,tok. Szerintem kel fúrni egy rést az oldalára, csak annyit, hogy elférjen a szalag kábel, az alaplapon bőven van hely a csatlakozó mogott. Elhiszem hogy sokat kínlódtál, valszeg ez vár rám is,. Igen nekem is a leg gyorsabbnak tűnik. Hát ez van ennyibe kerül.
Novemberben szeretném a dolgot megcsinálni, Gondolom olyan nem johet szóba, hogy elpukkan fustol zárlat ha jól van osszerakva. A gép is egy adapterről megy 12V 2amp. Energia takarékos,
a régi 400w gépem után főleg.
Szerintem is ez a legjobb.
Aki mer az nyer
Vagy poén videó és kidobott pénz.
HA jól értem kicsit barkácsolós lesz. Nem baj, Koszonok szépen minden választ, marad ez.
Egyékbként a youtubeon elég sok ügyeskedés van.
Ha kell a táp akkor ott van, csak mennyen.
VAgy 12V spéci adapter minek olyan csatlakozója van ami ide kéne. -
Marcsello31
őstag
Szia! Akkor szerinted is jó lesz. lehet meg lesz a szülinapi ajándèkom majd, amit
persze, èn fizetek.Akkor kell mèg egy tápegysèg, vagy spèci dugós 12v afapter.
Ha jól sejtem. Nem az ár a gond. Csak attól fèlek, hofy a lehet nem.lesz jó
ès kidobott pènz efektus jön be. Ha meg lesz, lesz teszt is. Egy
minipcbe kellene, nvme foglalatja van, az nem gond. A biosában
lehet állítani a gpu módot. Gondolom e miatt.. -
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Gondolom neked tiszta telepítés volt, nem ilyen Win10 to Win11 Updates cucc..
Néztem a Benchet (Time Spy) és hozza amit kell, de pl. SP 4K már nem hozza amit kéne és Gamekba se igen (FPS) bár az X170KM-G laposba lévő 3080 MXM GPU-t veri, és ott az i9-10900K 5GHz felett mentCurvebe segíthetsz (de nem lényeges, mert ilyen 50c fok körül van OC mellett a GPU és memória se meleg mert vizes cucc) majd, OC az: Core +190MHz-t kapott, RAM meg +1200MHz és viszi simán
-
Pöttön
őstag
Örülök a sikernek!
Ha én belevágnék, tuti egy dell precision m6800-at próbálnék egy ilyen mxm-es foglalattal.
Csak sajnos én már leépítettem ezt a hobbimat, ennyit én már nem áldozok rá.
Jelenleg egy Thinkpad T430-at használok egy gtx960-al, egy Express Card-os EXP GDC Beast-el. Ennek az összeállításnak a legnagyobb hátránya a veszteséges működés, de még így is a játékok zöméhez amikkel én szoktam játszani elég ez a kombó 720p-ben.
Egyedül a Diablo 2 Resurrected az ami csesztet, mert azzal szívesen játszanék, de az játszhatatlan már ezen a kombón. -
MaxxDamage
félisten
Sok sikert hozzá! Ott a "gyári" az csak a gyári megoldással működhet...ez nem BGA-s masina szerencsére!
Én ha a helyedben lennék, akkor már rég felvettem volna a kapcsolatot a Clevoval is és ők megmond(hat)ják a frankót...persze ezt úgy kell kérdezni hogy válaszoljanak is. -
MaxxDamage
félisten
Igen, tudtam és arra voltam kíváncsi.
3090-es nem sokkal hoz több score-t, de 140+FPS a FireStrike score meg kissebb i7-12800H társaságában TB3 porton. SP 1080p Extreme 11k+ score , TimeSpy közel 14k score, SP 4k Optimized közel 15k score.MXM ("belső") card nélkül nem lesz belső kijelzőn kép.
Eleve a vga amit MXM portra kötöttél, az "külső" vga amin vannak csatik, így úgy csatlakozik rá a kijelző/monitor/TV (akár) a "gyári" MXM kártyán meg a HDMI (laptop) vagy DP/mDP -n és saját kijelzőn. iGP hiánya miatt csak úgy lehetséges. Clevo az ilyen. -
Közben egy + 1 fotóval még adós vagyok. Jó pár napja "részben" összejött a projekt, viszont a Clevo laptopnál még nem sikerült a saját kijelzőjére képet csikarni. Veszélyes játék lenne a részemről próbálgatnom ezt és azt az igp hiánya miatt, mi alapból le van tiltva ezeknél a laptopoknál a bioszt állítgatva. Úgyhogy egyenlőre asztalinak használva csak külső monitor. Majd egyszer megkérdezek egy szakértőt nem lehetne-e a nyitott bioszomban valamit beállítani, hogy kép menjen a belsőre is hasonlóan mint a korábbi MSI laptopomnál volt.
A proci alacsonyan tartva 4.3Ghz Max TDP 80W itt most csak.
Itt is visz mindent át az adapter. És van egy kevés + pont a vga esetén is.
Na csak találnom kellene egy Clevo laptop szakértőt. -
Uszomester38
csendes újonc
Akkor merjek beleugrani?Aliexpreszről megrendelném akkor a dokkolót. Most találtam a marketplacen egy xfx radeon rx580 gts-t. 30 ezer ft. Plussz adokkoló. Meg annyit láttam az eggyik videóban hogy ha nvidia a dgpu akkor radeon egpu kell ha radeon akkor nvidia. És akkor nagy valószínűséggel minden gond nélkül menni fog?Ezt az adaptert néztem.
-
MaxxDamage
félisten
Én túl adtam az eGPU-n és bőven elég a 2080S (MXM) is még évekig az i9-10900K mellé, a pénzt se égetem tovább a gépbe...vannak jobb dolgok is az életben amire kell még a sok-sok cash.... (család, ház, gyerekek, stb.. az élet maga)Majd ha "lejár" akkor veszek új komplett gépet és abba teszem ami még plusz kell..
Neked további sok sikert és kitartást a MODoláshoz és egyéb barkácshoz!
-
xabolcs
őstag
Úgy gondolom USB-C csatolón keresztül működhetne (átviteli sebesség limitált formában) ha ez a lapos van neked és jó lenne az általam megadott link ehhez a porthoz.
USB-C-n nem fog menni a Thunderbolt 3-as kutyu. Korabban sem mentek USB-n az eGPU-k, akkor sem, ha epp USB3 kinezete volt a csatlakozonak.
Akkor is mindig valami PCIe eszkozhoz kapcsolodott a videokartya: ExpressCard 34/54, mPCIe, m.2Uszomester38: ki tudod vezetni valahogy a kabelezest? Nem lesz baj, ha ezzel nagyon sokat rontasz a laptop hordozhatosagan?
-
azbest
félisten
Nem rossz, nem láttam még 16 sávot kivezetve laptopból.
"Az acpi letiltása, úgy kell indítani a gépet, hogy a laptop be legyen csapva és asztaliként érzékelje a kártyát.
Feltehetőleg ez a vga túl magas áramfogyasztása miatt lehet......"Ez volt angolul:
Remove the battery,go to Device Manager,expand Batteries and disable "Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery"i'm glad it worked out but you also need to understand the logic behind it. What you did is basically simulate desktop enviorment.
What NVIDIA did(to prevent desktop GPU's to be used that way,as eGPU) was to check for a presense of a battery and if there is one it would cripple or disable the GPU(usually ERROR 43 in Dev. Manager). But that changed at some point and those possums at NV decided to start blacklisting DEV_ID's instead(no solution is found as of now).Nem azért javasolta a letiltást, mert nagy az áramfogyasztás. Hanem azt írja, hogy az nvidia szándékosan próbálja letiltani barkács egpu megoldásokat - gondolom, hogy vegyék meg a drága gyári készüléket. És az akku jelenlétéből következtet arra, hogy notival használnád. Hogy ne tudja lekérni az akku jelenlétét, ezért mondja, hogy tiltsd le telepítés idejére.
Nem tudom, hogy ugyanaz-e a dolog, de van egy error 43 fixer script is, ami normál telepítés után futtatva szokta az nvidia kártyáknál helyretenni ezt. [link] A 1050-es kártyához ezt használom az expresscard slotos exp gdc dokkal.
-
MaxxDamage
félisten
Az nem eGPU , mert az TB porton csatlakozik (és"BOX")
Ez eGPU (ROG XG Station II) + RX 480 ROG Strix 8GB
Neten talált eredmény (ugyanaz a ROG Strix RX480 - asztali gépben)
Azért az RTX 2080 Super-től messze van
Majd jó szolgálatot tehet az XG Station 2 ha már az MXM kártya kevésnek bizonyul...
Minden OK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged