-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
MaxxDamage #6734 üzenetére
Mert az MXM kártyád kb 3070 ti desktopnak felel meg spec alapján.(Illetve GDDR6 GDDR6X-el szemben, ha jól emlékszem)
Erre jön még a tdp korlát, így 3060ti OC 3070 alap beállásnak felel meg az eredményed. -
gitaroslaci
csendes tag
válasz
MaxxDamage #6725 üzenetére
Sajnos nem ncore-ozok, illetve nincs is meg, de steamen letölhető a demo. Azzal csináltam gyors egy tesztet, csak 2K-ban engedte, mivel a többihez upgrade szükséges.. de remélem ez is elég lesz neked
-
válasz
MaxxDamage #6725 üzenetére
Mintha nála fordítva mérne mint nálad. Ahogy halad felfelé arányaiban (hozzám képest is) felbontásban annál rosszabb a pontszám. Medium a legjobb. Csak nézem hogy le vagyok maradva a jelen használt vasammal. Még nézegetem és megmutatom mire gondolok. Nálad a 4K hozta a legkevesebb veszteséget. Persze most az is lehet a laptop nagyon visszahúz engem.......ez nem a clevo.
-
laychi
veterán
válasz
MaxxDamage #6437 üzenetére
Tegnap megjött a K43SG nvme egpu adapter.
PCIe 4.0 x4 nvme --> PCIe 40. x16 PCIe átalakító.
Tesztrendszer:
MSI Pro Z690A DDR4
13600K P55 E44 R48
32 GB 4133MHz CL16 B-Die DDR4 szűkített időzítés
MSI RTX 3080 Gaming Z Trio 12GB 0.9V ~1980-2010MHz no VRAM OC
Az általad kívánt mérés.
Alaplap(PCIe 4.0 x16)
vs K43SG PCIe 4.0 x4
TS és FS teszteknél(és a később jövő gaming benchmarkoknál) a különbség:
20MHz-et kellett csökkentenem a gpu frekvencián.
Alaplapi méréseknél a kártya a épített vízhűtéses körben volt. Ez látszik a hőmérsékleten is,
A K43SG tesztekhez le kellett bontanom a vízhűtést teljesen, most a procin AIO van, a vga-n pedig a gyári coolere.
(amúgy jó, hogy 50cm kábellel rendeltem)
TS és FS esetén kb az a különbség jött ki, amit az órajel eltérés hozott magával.
FS alaplapi mérés:FS K43SG -20MHz
TS alaplap:
TS K43SG -20MHz
Tomb Raider 1080p Highest:
Alaplap:
K43SG -20MHz
Tomb Raider 1440p Highest
Alaplap:
K43SG -20MHz
Eddig nem olyan rossz. kb 6-8% sebességveszteség min., avg. és max. fps-ben egyaránt.
CP2077 tesztek hamarosan. -
laychi
veterán
válasz
MaxxDamage #6431 üzenetére
Persze.
Futtatok majd.
Remélem azt is kapom tényleg, amit rendeltem nem valami régebbi pcie3.0-t
Ez a fajta mas eladónál 50cm kabelhosszal 80 euro környéke volt. -
Archttila
veterán
válasz
MaxxDamage #6431 üzenetére
Pedig pont a szintetikus teszteknel nem nagyon van kimutathato kulonbseg [link]
x300 with 5700g, ddr4000, 3060ti, using Gen 3.0 x4 Oculink: 12,415
13600K ITX system with DDR5 6600, timespy gfx scores of 12,700 average
12,415/12,700= 97.7%Miert rakjatok off-ba, szerintem ez siman on (egpu vas, sw, bencsek...)
-
Archttila
veterán
válasz
MaxxDamage #6424 üzenetére
-
Archttila
veterán
válasz
MaxxDamage #6422 üzenetére
Nem hasznalok Windows-t, de ezen az oldalon biztosan talalsz teszteredmenyeket. [link]
-
jeni
félisten
válasz
MaxxDamage #6278 üzenetére
Neten láttam,hogy egy ilyenbe egy RTX 2070-t is betettek.
3060 is bemehetne. 3070 már mint nem biztos,hogy a tápja elegendő lenne már arra. Fizikálisan az is betehető 2 ventilátor kivitelben. -
jeni
félisten
válasz
MaxxDamage #6269 üzenetére
Igazából abból indultam ki,hogy hátha ezzel megoldással egy kisebb VGA képes laptopot feljavítanék . Így utólag,hogy csak Thunderbolt USB-C laptoppal lehetséges. Ezt így már elfogadható a tényként. Ellenben szétszedve külön csak a eGPU egységet VGA -t kiszerelve eladható lenne kb egy 50 ropiért. Maga a Lenovo(Zotac) RTX 2060 VGA meg használható lenne PC gépben. Akár így vadi új VGA (az más kérdés,hogy kijottek az RTX4xxx VGA-k) egy 50000Ft árból kijönne.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #6269 üzenetére
+Ez volt az RTX 3090 BOX (vízhűtéses - nagyon ott volt amúgy a toppon!)
Link lemaradt, most pótoltam. -
Marcsello31
őstag
válasz
MaxxDamage #6246 üzenetére
Tényleg gondolkodom a megvételén amúgy. Viccen kívül, és meg is írom, meg csinálok tapasztalatokat róla később. A Régi kozépkori számítógépemen a kedvenc játékom csak a jó videó kártyája miatt ment akadás mentesen, az egy nvidia kárya, azt szeretném használni a minigépben. VAgy várok 2023 januárjáig és megjelenik a konzolon is.... omg.
-
Marcsello31
őstag
válasz
MaxxDamage #6246 üzenetére
Rendben. Egyenlőre várom, hogy megjöjjön. De mintha volna
rá sima adapter is,
rá való csatival, valahol. Kösziba tippet. -
Marcsello31
őstag
válasz
MaxxDamage #6244 üzenetére
Szia! Milyet javasolsz. Ami nem szutyok?!
.
-
mayerpista
csendes tag
válasz
MaxxDamage #6239 üzenetére
Köszi, de ezeket nem lehet kapni. Megszűnt a forgalmazása
-
azbest
félisten
válasz
MaxxDamage #6220 üzenetére
nagyon meglepne, ha a laptop gyártó bármit is próbálna segíteni ilyen téren. Csak, ha adott laptop és egpu keret gyártója ugyanaz és ígérik az együttes működésüket.
Az nvidia pedig direkt korlátozza az egpu használatot, külön patchelgetni is kell a registryt mert alapból letiltja az egpu-t a driver.
-
válasz
MaxxDamage #6216 üzenetére
Sajnos én sem értek hozzá, csak óvatosan nézegetem mi mit hoz elő. Már évek óta használom az előző 3 vga-mat is nyúztam vele. Régen a gaming topikban nagy téma volt még Muerte idejében. Volt sok kék meg sárga halál a vga miatt, mert alapból sok volt a boost, aztán leúvéztam és minden megoldódott. Annál a régi 1070-es kártyámnál az kellett. Nincs két egyforma kártya és jó beállítás szerintem.
-
válasz
MaxxDamage #6214 üzenetére
Nem tiszta, Win10 update volt.
A GPU hőfok a magas alapfesz miatt van, azért kell levenni annyira ami még stabil. Így most nekem nagyon jó. Az előző gépemen ugyanezt a teljesítményt 850mV mellett hoztam, ez most nem akar menni valami miatt, akkor nagyon csökkenne a teljesítmény, a 925mV az ennél a kártyánál alap, de ha a Win-re bíznám nagyon felvinné és akkor már nálam is 50 fokok lennének alapon, a kártya meg megdöglene. Tervezzünk hosszabb távra.Az előző asztali rtx 2080 tudott nekem húzva ennyit pontot hozni. Alapon olyan 6500 körül volt, szóval olyan 1000-et tudtam még ráverni. A ram + szinte semmit nem rak rá ezért hanyagolom, nem akarom kinyírni a kártyámat.
-
válasz
MaxxDamage #6212 üzenetére
Én meg maradok a Win11-nél. Szépen hozzáállítgatok mindent. A benchmarkok viszik a max fogyasztást ha akarom. Játszadoztam és még nem mentem el a végletekig a jelen laptopomon.
Bizony nagyon nem mindegy mi hogyan van belőve. Automatán, alapon nem olyan jó. Muszáj a görbén is állítgatni. Játékok közben nincs nagyon magas fogyasztás, de ez szerintem a driverek miatt van, ezt akarják elérni ezen nem fog az újrarakás változtatni. Nekem megfelel ha kevesebb kakaó mellett jól fut minden főleg a mai helyzetben.
Ja a túlcsordult VRAM dolgot benéztem, bizony az is beállítás kérdése, amiről korábban beszéltem neked, szóval rajtam múlik. Sajnos az a 8GB grafikus ram ma már kevés a játékokhoz, magához a vga tudáshoz mérten és akkor még csak FHD-ról beszélek.
#6211 Pöttön:
Nálam sincs IGP mivel úgyszintén Clevo. Sajnálom is nagyon. A trükközés miatt találták ezt ki, úgy hogy tekinthetjük ezt célzott veszteségnek. Az IGP-nek csak előnyei voltak. -
Pöttön
őstag
válasz
MaxxDamage #6207 üzenetére
Ismerős helyzet, nekem az alienware-nél ugyan így nincs igp, csak az mxm gpu.
2 op rendszerrel valszeg meglehet oldani.
A kérdés az hogy megér e az egész ennyi áldozatot? -
xabolcs
őstag
válasz
MaxxDamage #6209 üzenetére
Amelyiken mukodik es gyorsabb a jatek!
Szemely szerint en meg varni fogok vele amig lehet.
-
xabolcs
őstag
válasz
MaxxDamage #6205 üzenetére
Nehogy feldobd a Win11-et, annyit nem er!
-
Pöttön
őstag
válasz
MaxxDamage #6197 üzenetére
Akkor a te eseted még is csak más, nálam volt intel igp, eszköztárban is.
Gondolom ez lehet az ok, hogy nem tudod csak úgy lekapcsolni a dedikáltat.
Hozzáteszem, én is a dedikálthoz vezető utat tiltottam anno, nem közvetlen a vga-t.így jó kérdés, ha akarod a gépet normálisan használni egpu nélkül is, akkor gondolom kell mindkét driver.
Ha nem vesznek össze, és találsz rá módot, hogy beállítsd melyik alkalmazás melyik gpu-t használja, akkor használd úgy szerintem. -
xabolcs
őstag
válasz
MaxxDamage #6203 üzenetére
Erdekes amit mondasz, hogy ami van az egyik nezetben, az nincs a masikban.
Az en videokartyam sincs kint a "fokonyvtarban", hanem el van bujva valahol beljebb:
Windows 11 alatt a videokartyam eszkozkezelos tulajdonsagai kozott volt olyan, hogy "Parent".
Annak az erteke vid/pid parossal kezdodott, pont annak az eszkoznek az azonositoval, ami a kepemen a felette levo 1905-os vegu eszkoz.A driverek szerintem mindegy, hogy asztali vagy laptophoz valo. Ha felismeri a videokartyat azzal, ami fent van, akkor baj nem lesz.
Windows 10-en volt egy eldugott beallitas, amit en mindig "GPU"-ra valo keresessel talaltam meg. Ott ki lehet valasztani, hogy a Windows melyik kartyadat preferalja.
Windows 11-en meg nem neztem, hogy van-e ilyen beallitas, de gondolom van. -
xabolcs
őstag
válasz
MaxxDamage #6201 üzenetére
Azt kivettem belole en is! Csak epp a dedikalt videokartyadat nem lattam rajta.
-
xabolcs
őstag
válasz
MaxxDamage #6199 üzenetére
Ezen a kepen nem latok relevans dolgot.
-
xabolcs
őstag
válasz
MaxxDamage #6197 üzenetére
Es ha az "oda vezeto utat" tiltod le?
Amikor a videokartyat tiltottam le, akkor nekem is csinalt furcsasagokat a gep.
-
Pöttön
őstag
válasz
MaxxDamage #6194 üzenetére
A régi gépemnél hasonló volt a felállás.
GT710m a gépben, gtx960 mpci-on exp gdc beast-el.
Nekem tiltanom kellett a gt710m-et, mert bizonyos esetekben az alkalmazások minden áron ezt akarták használni.
Szerintem jobban jársz ha te is tiltod az integráltat.
Ha biosban nincs rá mód, akkor le lehet eszköztárból is. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #6193 üzenetére
Nálam mind2 GPU "aktív"
Érdemes tiltatni a laptopban lévő GPU-t míg a TB3 porton csatlakoztatott van használatban?
Befolyásolhat bármit ha mind2 GPU aktív, vagy ha csak az amit épp használok? -
válasz
MaxxDamage #6187 üzenetére
Itt tévedsz ez nem külső vga lenne. Nem TB3 és társai. Ez egészen más ezért szerettem bele. Az MSI-nél be lett bizonyítva azzal hogy úgy működött mint egy mxm kártya (beüzemelve úgy megy hogy az ACPI-t tiltanom kell.....kell a mokolás) hiszen ugyanott csatlakozik, és ezért is veszteségmentes. SG mód az mikor mxm és igpu együtt, mux a biosban stb......itt más van olyan mint pl áram csati az alaplapon amire volt egy válasz a topikban, és remélem nem az van, hogy a Clevo csinált magának egy biztosítékot hogy csak az ő méreg drága kártyái versenyezhessenek. Vagy az amit szoktak mondani az IGP visszahúzza a dvga teljesítményét ezért kizárták valahogy, de ettől még ez lehet tök mindegy is hisz elég csak 1 vga a gépbe tényleg nem lenne muszáj 2. Amit meg letiltanak szoftveresen azt fel is kellene tudni valahogy oldani. Ha KF-es procim lenne akkor érteném, abban eleve nincs belső inteles grafikus vezérlő.
-
válasz
MaxxDamage #6185 üzenetére
Ezeket már mind láttad. Semmi nem változott csak cpu-t cseréltem. Meg a vga-t kevésbé húzottan tolom, alap némi UV görbe változtatással hogy a hűtés is számítson.
A Superposition csak vga azt tudtad?
Kár azért a 9-esért.
Na itt is most kevesebb a vga és több a proci.
A cpu cserém nem ezeknél a teszteknél jön le, ahhoz játék tesztek kellenek.
Assassin's Creed Odyssey (a proci gyilkos)Mondjuk ha legalább alapra tenném a cpu frekvenciákat lehet többet kapnék.
Most nem érzem azt hogy tennem kellene.
(A venti progi miatt nem reseteltem a bios-t, és lehet azért nem reklamált.)
A kijelzőre: Azért nem értem mert ha lehet belső kép mxm kártyával talán PEG-ben(eredetileg az volt), akkor valahogy kellene lennie legfeljebb máshogy. Nyitott a bioszom. Az MSI-nél meg külső nem lett volna ha nincs ott is a nyitott biosz menü.
Értem hogy nincs IGP és akkor egyszerre 2 vga jelen mindig(még a külső monitornál is ott a háttérben még ha nem is írja), de egynek akkor is kellene lennie a belsőn is vagy így vagy úgy igp nélkül is.
-
válasz
MaxxDamage #6176 üzenetére
Nekem is elég lenne de gondolok a jövőre is. A mostanim szerintem az igényeimet tekintve még jó pár évig kiszolgálna csak nem birok a véremmel.
Vagy sikerül vagy nem, ha nem ott a régi bejáratott.
Új gépet főleg BGA-sat anyagiak miatt nem akarok. Szerintem ezek nem időtállóak és mellesleg túl drágák. Ezt a mostani lapost mindennel együtt amit bele raktam 210 ezerből hoztam össze. Ha cserélek procit az még egy százas lehet.....vga így nem kell és qurva gyors lesz minden. Igen kell még másra is az életben én most ezt azért csinálom. Meglesz aztán sok évig minden ilyen irányú költekezést mellőzhetek és van egy olyan kiszerelésem amilyen senkinek.Ha valami tönkre megy javítás mellett nagy eséllyel még cserélni is tudom, ez a lapos ilyen, egyszerű és sokoldalú.
Gamer hátizsákomba belefér ám az egész ha vinni szeretném. -
válasz
MaxxDamage #6147 üzenetére
Nem akarod megérteni. Ez az adapter nem "csak" nekem készült! És nem tudnak róla! Olvass utána.
-
válasz
MaxxDamage #6144 üzenetére
Nincs igazad! És csak a szavakon lovagolsz.
Nekem is lesz idővel olyan laptopom mint neked és akkor verhetetlen leszek.De addig is örülök ennek a teljesen egyedi megoldásnak amit már fel nem adok soha, és hogy mind ezt az életem legelső gamer laptopjával sikerült kiharcolni. Megy is vele minden úgy ahogy kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged