Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
f_sanyee
üzenetére
Elolvastam a logout-os cikket és ott azt írják, hogy a pdf-eket nem tördeli rendesen a legtöbb ebook olvasó.
Méret: fogalmam sincs, mi lenne az ideális
. Este, alvás előtt könyvolvasásra használná.Tényleg full sügér vagyok a témához, elnézést ha hülyeségeket kérdezek
. -
Sziasztok!
Feleségem születésnapjára szeretnék vásárolni egy E-Book olvasót.
Teljesen ismeretlen terület a számomra és fogalmam sincs, hogy milyet, mennyiért, hogyan válasszak?
Mire érdemes figyelni? Milyen típust kell messzire elkerülni?
Melyik kezel PDF-et normálisan? Vagy ezt felejtsem el?Összefoglalóban megnéztem a kiemelt típusokat, de nem jutottam előrébb.
Előre is köszönöm a segítséget
. -
@Pal
tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Nekem is pont ilyen szövet van a kanapémon.
Különben jóvan má.
Értjük, hogy tetszett a cucc. Nagyon szép és praktikus. Tényleg minőségi. Magam is irigykedem a Nova 2-mmel, de az akku... Nos, ez majd kiderül megérte-e.
A gombokat egyébként nem tudom "hová tenni". Mi a fenének kellenek.
Ez a tok vagy borító sokkal parktikusabb mint a régiek. Azoknak mindnek reped a széle, nem csak a PB-ké szar.
A régi tokokon azt se találták ki normálisan, hogyan lehet elhelyezni a tollat, mert az csak fent vagy lent nem zavaró. -
Skynet258
veterán
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Igen az akksi nekem is visszalépés lesz de egyelőre azt gondolom nem fog zavarni, ha mondjuk 1 héttel hamarabb kell töltenem. Így is töltögetek minden hülyeséget állandóan ez már szerintem nem fog feltűnni.
Múltkor beszéltük is, hogy neked Nova 3 van és az akksi miatt nem cserélnéd Nova Air-re - valszeg ha nekem is Nova 3 lett volna az előd akkor én sem ugrálok. Így a Pocketbook után jó kipróbálni valami tök mást. Ugyanakkor azt is nagyon szerettem, sosem volt vele semmi problémám. -
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Én egy kicsit félnék az akksitól, nagyon megszoktam ezt a legalább 3, maximum 4 hetes rendelkezésre állást a Nova 3-nál. Ami viszont tetszik, hogy a hangszórók az alsó részen helyezkednek el. Nekem a hátlapon van, és gyakorlatilag az olvasó a tokba beszél, még kissé rezegteti is azt :-) Viszont mivel becsúsztatós tok, így a hang végül is megtalálja az utat kifelé, nem tompa, valamint a hangszóró minősége is meglepően jó.
-
Skynet258
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Jóvan. Igaz.
Nova Air-t vettem meg a kisebb akksival, (számomra) pofásabb külsővel.
Francnak ez a sok név. Lehetne Ebook 1, Ebook 2 stb.
hockeyapu: ami így elsőre feltűnt, hogy talán kicsit körülményesebb belőni a dolgokat így első körben - de lehet csak megszoktam az eddigi Pocketbook/Koreader opciókat és ennek volt köszönhető. Manual-t meg nem olvasunk, az a gyengéknek való.
Amúgy már minden a saját szájízemnek megfelelő szóval semmi komoly probléma nem volt.
Holnap megveszem hozzá azt a nyomorult tokot is, kedv ide vagy oda, de vigyázok a cuccaimra na meg megszoktam, hogy csak fedlap lehajt, olvasás, fedlap ráhajt, alvás. Nem akarok gombot nyomkodni meg figyelgetni a hátlapot mikor kerül rá egy mikrokarc mert valahova letettem ahol volt 3 porszem. Bár amennyibe a tok kerül lehet azt is figyelgetni fogom.
Nekem ez a BooxDrop funkció jött be marhára, böngészőben megnyitom és dobálom be a könyveket amik rögtön meg is jelennek az olvasón. Pocketbook-on a Dropbox-ot használtam ugyanerre, szóval jó, hogy itt is van ilyen.
Ha leszokok az alvásról akkor már nem leszek életben, napi 5-6 órát szánok erre a tevékenységre de azt is sajnálom. Ezer más dolgot lehet helyette csinálni ami értelmesebb mint tetszhalottként feküdni egy ágyon.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Szokj le az alvásról, felesleges életszakasz, pont amikor a legtöbbet tudna az ember olvasni !
Üdv a Booxosok táborában !
A saját olvasó majdnem tökéletes (sajna nincs inverz mód és lapozási élmény) . Ragyogóan lehet vele direktben fordítani, minden testre-szabható, szóval nagyon nem is kell más . Kiegészítésként a pocketbook app-ot használom .
A cerka hiánya sokmindenkit fájdalmasan érintene !
De azokat is szeretjük, akiket mégsem !
A toll tényleg élmény, néha csak azért veszem elő, hogy kicsit írhassak vele !
És erre állítólag az új csúcsgépek (air2 új fólia, note5, lumi2) még rátesznek egy lapáttal. Nehéz elképzelni, hogy ezen még lehet mit javítani, de biztos.
Ha majd lesz már némi tapasztalat, oszd meg velünk ! (Nova airt szánok a lányomnak is)
UI: 20 éve total commandert használok a gépeimen fájlkezelésre, ezen is tökéletesen működik ! -
Skynet258
veterán
válasz
hockeyapu
üzenetére
A mai nappal nyugdíjaztam a Pockebook Inkpad 3-as olvasómat (bár igazából új gazdáját keresi, a nyugdíj még messze van
), a múltkori Onyx Boox rácsavarodásomat folytatva nézegettem a Leaf-et, Nova 3-at és Nova Air-t.
A Leaf külsőre megfogott de méretben visszalépés lett volna, és kellően kicsit az árrés a másik kettőhöz képest, hogy a cerka hiánya miatt végül kihúzzam a listáról. A Nova 3 külsőre semmi extra számomra, így most kicsit elengedtem az észérveket és a külsőre szintén pofás (de akksiban gyengébb) Nova 3 jött velem haza. Eddig nem bántam meg, nagyon szép kis eszköz. A gyári tokot is meg fogom venni hozzá, de hirtelen nem volt "kedvem" ($$$
).
A ceruza használata élmény, a különféle melós segédleteimet száműzni fogom ide - átláthatóbb és kezelhetőbb gormában lesznek, na meg a kereshetőség is fontos lenne). A kézírásos OCR magyar nyelven is igen jól működik, és a sync is megvan gyorsan.
Play áruház életre keltése után kapott egy Feedly-t az RSS-ek olvasgatásához, Koreader-t talonba (azt használtam a Pocketbook-on) és Keep jegyzetelőt ha épp ez van a kezemben és valamit oda kéne firkantanom.
A világítás szép és jó de az kiváló volt számomra az Inkpad 3-ason is.
Nem volt akkora előrelépés mint amit az árrés indokol de tudjátok, hogy van ez, ha kell valami újdonság.
Önmagában nézve remek kis eszköz, remélem ugyanolyan hű társam lesz elalvás előtt mint a Pocketbook volt.
-
@Pal
tag
Tavaly előtt október, november környékén írtam le a tapasztalataimat evvel kapcsolatban. Olvasd el ha van kedved. inkpad 3 pro szervíz, kijelző stb. ilyemire keress rá. Végül jelentősebb engedménnyel megcsinálták, mert nem hagytam annyiban. A magyar szerviz készségesen leszarja a problémádat. Velük nem is érdemes kommunikálni. A központtal lehet szót érteni valamelyest. Persze a rendeltetésszerű használat azért nem árt, ha igaz.
-
tekes
tag
Sziasztok!
Szedett már szét valaki olvasót? Két hónapos PocketBook 3 képernyője csíkos lett. A szervíz szerint nem garanciális, törött. A javítási árajánlat magas.Korábban már többször is sikerrel barácsoltam törött kijelzős telefonokat.
Az ebay-en szokásos kijelző árat most sem sajnálnám utána dobni, csakhogy sehol sem találok hozzá való kijelzőt.
Esetleg egy beszerzési forrást ismer valaki, amit a google-el nem találok meg?
A szerelésnek van speciális buktatója? Azzal tisztában vagyok, hogy a saját szerelés után nem lesz vízálló...
Köszönet! -
@Pal
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Bármilyen bluetooth billentyűzettel működik.
A képernyő frissítést igazítani kell hozzá, illetve be kell állítani, hogy a képernyőbillentyűzetet ilyenkor ne jelenítse meg.
A kézírást nem kell tanítani, alapból felismer minden írást. (Nem tudom hogyan csinálja.) Ha szebben írsz, nyilván kevesebb a hiba lehetőség is. -
tvamos
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
Az uj Note-on mar uber kiraly a keziras felismeres.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nekem is volt Note. Hidd el ez másik dimenzió !
Többen elismerték, hogy a ronda kézírásukat is felismerte ! (és folyamatosan javítanak a szoftveren !)
A gyári billentyűzettel kapcsolatban őszinte leszek, használható, de nem az igazi és igazából nem is kell, annyira jó a cucc (mondjuk szépen tartja a 10,3"-ost és lehet gombokkal lapozni
!) ! 
A saját olvasó meg majdnem tökéletes (mindent eszik) !
Összegezve: húzós az ára, de az élmény páratlan ! -
Alabástrom
senior tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Samsung Galaxy Note-om volt régen, azt hittem, majd de jó lesz kézzel jegyzetelni, de nem szerettem. Persze a pici képernyő miatt is voltak komoly korlátok, de a legrosszabb az volt, hogy csak akkor ismerte fel a betűket, ha nagyon szabályos betűkkel írtam. Konkrétan el kellett torzítanom a természetes kézírásomat a szabvány betűk felé...
Ezek az Onix-ok meg tudják tanulni az én természetes kézírásomat, vagy ezekkel is szabályos betűkkel kell írni? (egyáltalán nem csúnya az írásom, bárki könnyedén elolvassa, sőt, de azért vannak benne sajátosságok. A Galaxy Note nem ette meg.)Az az említett Onyx keyboardból van magyar kiosztású? Nem találok. (illetve tök alap dolog, de azért rákérdezek, nehogy hideg zuhany legyen: ha nincs is magyar, de ugye szoftveresen át lehet állítani magyarra?)
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Van az Onyxnak saját Qwerty billentyűzete Én is használom.
De szerintem más BT billentyűzeteket is lehet hozzá csatlakoztatni.
Arról nem is beszélve, hogy van írásfelismerés is és bele tudsz írni a dokumentumokba !
És még iszonyat sok mindent tud. Sok szempontból sokkal többet, mint egy laptop !
Azt mondod nem akarsz ceruzát használni ? Mert még nem volt a kezedben !
Mintha papírra írnál ! Régóta alig volt a kezemben toll, de amióta megvan , napi szinten használom és újra élvezem a kézírást !
Ha elkezdesz vele írni, rajzolni, nem akarod majd letenni olyan élmény lesz !
Mások is ezt mondják, akiknek ilyen van, pedig azok kisebbek, a Lumi2 [link] meg még rárak egy lapáttal ! -
Bozek
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
Minél nagyobb a kijelző, annál drágább. Ha ezek kicsik, vegyél 25,3"-os e-ink monitort 2250 dollárért: [link]. Bár az Onyx Boox Mira Pro csak 1800 dollár, az is 25,3"-os.

-
Alabástrom
senior tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Hejj, de rég volt már az, hogy a légypiszoknyi betűket el tudtam (és el akartam) olvasni!
10 col is már nagyon-nagyon rezgőléces és kompromisszumos (10colos tabletem van), ennyi pénzt nem adnék egy kompromisszumos megoldásért. 13 alá nem mennék, igazából a 15 colos Galaxy Tab is átvillant az agyamon, de e-tinta kellene (meg nyerni a lottón).Apropó, a 13 colos Boox iszonyatos árát esetleg le tudom tuszkolni a torkomon, ha még egy területen tudnám használni: szövegek begépelésére. Van lehetőség arra, hogy egy bluetooth billentyűzetet csatlakoztassak és egy szövegfájlba (doc, txt , odt...) gépeljek vele?
(egyébként rémálmomban sem gondoltam volna, hogy egy ebookreader tud annyiba kerülni, mint ezek a nagy Boox-ok... Konkrétan egy laptop ára...)
-
66zio
aktív tag
válasz
csendes
üzenetére
Igazából barátnőmnek kell. Tabletet nem akar. Ebook olvasó kell szemkímélés miatt. Most telefonról is szokott olvasni, de úgy nem az igazi. Arra kell a színes, hogy ha tanulásra használná, akkor pdf-ekben sok ábra van, ott meg jól jönnek a színek. Én is nézegettem, hogy nem sok más lehetőség van, de gondoltam beírok ide, hátha valami elkerülte a figyelmem.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Te miről beszélsz? Sehol nem írtam, hogy nem lehet rajta pdf-et olvasni, nagyítani, etc. Egyedül a méretet kifogásoltam, mert ha idejön valaki és 13"-t keres pdf-re, akkor valószínüleg nem minden vágya nagyítani és jobbra-balra görgetni, hogy elolvasson egy oldalt a 7.8"-on. Ha neked ilyen méreten nem kell nagyítás, akkor gratulálok, kiváló szemedi vannak!
-
csendes
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
A Pocketbook Color 633 még Kaleido-t használt, a Nova 3 Color már Kaleido Plus-t. A különbségről itt van néhány kép: [link]
A valódi színes e-ink majd az E Ink Gallery, másik nevén Advanced Color ePaper (ACeP) lehetne vagy lesz, de azon még dolgozni kell, mert a frissítés túl lassú olvasókhoz, de például szabadtéri kijelzőkön használják. A Kaleido-t úgy érdemes elképzelni, hogy fekete-fehér e-ink-et kombináltak transzflektív színszűrős (CFA, color filter array) megoldással, vagyis ez nem tisztán e-ink alapú. -
hockeyapu
senior tag
-
hockeyapu
senior tag
válasz
f_sanyee
üzenetére
Értem, akkor neked még nem volt ilyen a kezedben .

Tökéletesen lehet kicsinyíteni és nagyítani, hogy egyben lássál egy teljes oldalt, vagy a részleteket !
Több mint egy éve használom és ha nem feltétlenül színesben akarom megtekinteni, akkor be sem kapcsolom a laptopot !
Ja, és pdf formátumú könyveket is olvasok rajta.
És komplett oldalakat is lehet fordítani vele. -
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Színes ebook olvasót keresnék. A Onyx Boox Nova 3 Colort néztem ki. Van most más hasonló ajánlott, olcsóbban? Vagy ez alá nem szabad menni? -
Bozek
nagyúr
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Kisebb nem elég ?
Note Air 10,3" vagy a Nova 7,8" , ezekről itt van már pdf-es tapasztalat és jól kezelhető rajtuk a pdf . Az áruk pedig jóval alacsonyabb, bár még az sem kevés.
Különben a hazai kínálatban nem sok van, ami tudja a pdf-t.
A Pocket Book lite 9,7" , ami a legolcsóbb lenne a nagyobb méretek között, még nem volt innen senkinek a kezében, vagy csak hallgat róla !
-
kisveréb
csendes tag
válasz
csendes
üzenetére
Ez van nekem is, ez töredezik szinte az első hónap óta, szép lassan, darabokban. A doboza ugyanolyan grafikájú mint a gépé, ha könnyebb lenne képet feltölteni feltenném, nagyon elegáns a két nagyon hasonló doboz.
Mágnes már nincs benne, a sarkai is hiányoznak de még benne van a kütyü. Hamarosan átköltözik a ronda barna kínai tokba. -
csibe1
veterán
Bocs, nem tudtam, hogy előtte el kellene végezni a "gyári PB tokok webes azonosítása" című mesterkurzust.

Ezt amúgy te találtad ki vagy valahonnan súgták; hogy mindenki neten keresztül meg tudja állapítani melyik a "valódi gyári" tok.

Esetleg javasolnál "gyári, tényleg gyári" tokot.
Aztán ha gond vand vele akkor te fizeted a képernyő vagy az üveg cseréjét?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztokok!
Az összefoglalóban 13 col környékén csak az Onyx Boox van. Esetleg van valami más, jelentősen olcsóbb alternatívája?
Szabad ég alatt kellene többnyire a4-es pdf doksikat megjeleníteni, semmi magasabb igény nincs, tollra sincs szükség.
Köszi! -
@Pal
tag
válasz
tvamos
üzenetére
Az Alzánál 60 ezerrel olcsóbb. Szerinted megér egy tok ennyit?
A lapozó gombokat megint csak nem találták el. Nem tudom, hogyan lehet ezeket a szarokat normálisan fogni. Érdemes mindenképpen kipróbálni mielőtt véglegesíted a vásárlást.
Egyébként ahogy kisveréb is írja, rettenetes minőségű a gyári tok. Négy félével próbálkoztam. Az első eltörte a készüléket, a másodikból kiesett a mágnes és szétrepedt a sarkánál, a harmadik tök jó, és semmi sérülés, de nem altatja a készüléket, a negyedik tökéletesnek tűnt végre, de két hét után szétmállott a sarka. Állandóan hordoztam reklamációra mindet.
Van egy ötödik verzió, a nem gyári. Ronda barna kínai, semmi baja. -
kisveréb
csendes tag
-
-
tsabeekaa
aktív tag
-
-
@Pal
tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
"Egyébként nemrég jöttem rá, hogy a beépített olvasó tényleg nagyon jó"
Már vagy egy éve írtam hockeyapunak, hogy kezdje a saját olvasójával. Ez mindent visz.
Igaz, privátban válaszolt (nyomdafestéket nem tűrő) örömkifejezéssel, hogy elégedett.
A KoReadert feltettem, de nem nagyon látom értelmét. Mire jó az a Nován? -
@Pal
tag
válasz
kisveréb
üzenetére
Ha nem nyit meg valamit, kell neki egy újra indítás. Nem csak altatás, kikapcsolás, bekapcsolás. (Általában a pdf fájlokkal gyűlt meg a baja.) Az egyik frissítés után csinált ilyet nekem. A következőnél már működött rendesen. Lehet, hogy kellene egy szoftver frissítés is.
-
kisveréb
csendes tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
A szótár jó lenne, egyetlen baj vele, hogy amit én nem tudok azt ő se tudja. 90 %-át annak amit megnéznék nem tudja. Pedig nem ártana, a könyvek nagy részét angolul olvasom.
A gyári olvasó jó lenne, szeretem pl hogy egyszerű húzással tudom a betűméretet változtatni. Egyetlen bajom vele a hülye lapozás. De az nagy baj. Sajnos a lapozógombok helye nem esik kézre. -
LittleBiG007
aktív tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
De bizony, kifejezetten szereti. Letöltöd az android-arm apk-t, és fájlkezelőből telepíted szimpla megnyitással.
Egyébként nemrég jöttem rá, hogy a beépített olvasó tényleg nagyon jó (van, hogy szebben renderel bizonyos betűtípusokat, mint a KOreader), a szótár alkalmazás pedig sokkal jobban használható, mint bármelyik másik olvasón. -
hockeyapu
senior tag
A koreaderrel eddig többszöri nekifutásra sem boldogultam, szóval ejtettem !
Lehet nem szereti az androidot?
De beépített olvasó és feltelepített pocketbook, minden igényemet kielégíti !
-
Bozek
nagyúr
Ha a könyvben be van fixálva, akkor is megoldható, mert minden gyári formázás egyesével ki lehet kapcsolni KOReader-ben.
Nálam ezek nagy része ki van kapcsolva és minden könyvre vonatkozóan be van állítva a nekem megfelelőre. Így bármelyik könyvet nyitom meg, mind ugyanúgy van formázva.
-
Ébri
senior tag
válasz
kisveréb
üzenetére
Formátumbeállítások alul vannak, az A betűnél váltható betűméret, ha a könyvben nincs befixálva. Régen nekem is csinált ilyet kobon, hogy a koreaderrel nyitott könyvet a gyári olvasó már nem akarta megnyitni, de az utóbbi pár évben nem volt ilyen gondom. Minimum érdekes.
-
kisveréb
csendes tag
Feltettem a koreadert, de eddig nem sikertörténet. El kéne olvasni a guide-ot mert pl nem tudtam a betűméretet állítani. De a fő baj az volt, hogy amelyik könyvet elkezdtem olvasni koreaderrel azt nem tudtam többé megnyitni. Se koreaderrel se a beépített olvasóval. Csak üres lapot ad. Nem akartam több időt rászánni tegnap, úgyhogy hagytam egyelőre.
HAsználnám már az újonnan vett Oasist is, de nem akarom tok nélkül, és a rendelt tok még nem ért ide. -
-
tvamos
nagyúr
Annyi rosszat irtok mostanaban a Pocketbookrol, hogy elbizonytalanodtam, kell-e nekem ilyen valojaban. 100 ezer mar nem keves penz arra, hogy a fiokban kallodjon.Regebben Kobo-m volt, azt nem szerettem sem az eredeti, sem azzal az utolag feltelepitett olvaso progrmmal. (Koreader?) Tenyleg ilyen benak ezek? Paperwhite 2 volt nalam par napig, az tetszett, szerintem tokre jol kezeli a pdf-et, meg eleg gyors is, de nekem az "pici". (Ahogy mar ez elott borzoltam vele az idegeket itt. Igen, el tudom olvasni azon is a dolgokat, de nem szeretnem, mert este mar nem kenyelmes.)
-
@Pal
tag
válasz
kisveréb
üzenetére
A PB-nek tényleg idióta lapozási "szokásai" vannak. Elvileg a legjobban az epub-ot kezeli.
Ha a lapozó gombokat használod, nem veszíted el a fonalat. Azt tapasztalatam, hogy akkor lapoz normálisan, ha a beépített oldalszámozás be van kapcsolva. A gesztusokat általában "érti". Az oldalra illetve a fel-le húzásra többnyire normálisan reagál, viszont a képernyő bármely pontjának érintésére nem. Szóval a simizgetést szereti, ha nem akarsz gombot nyomkodni.
Valóban a Koreader használata megoldja a lapozási gondot. -
hockeyapu
senior tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Nekem ez jön be a legjobban este. Egyenletesebbnek és nyugtatóbbnak tűnik sötét háttéren a világos betűk.
Persze a legjobb háttérvilágítás nélkül nappali fénynél, az a király !
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Aha, lehet. Egyébként sohasem foglalkoztam behatóan a témával, de egy kérdés felmerült bennem most: vajon a fekete alapon fehér betűk elviselhetőbbé tehetik a PWM-et az arra érzékenyek számára?
-
hampidampi
őstag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Szerintem ő a led világítás pwm vezérlésére gondolt.
De a Kindle-ök közül egyik sem pwm-es.
-
kisveréb
csendes tag
válasz
consono
üzenetére
Feltétlen megpróbálom a koreadert, mert ez most használhatatlan. Aztán majd eldöntöm, hogy melyik legyen a fő olvasóm. Több mint 10 éve két olvasóval operálok, nem volt kellemes élmény amikor az egyetlen olvasóm képernyője meghalt, ráadásul akkoriban még itthon nem volt olyan könnyű olvasót venni.
Most viszont 3 van. a legkisebbet, legrégebbit eladom hamarosan. Le szeretném takarítani de nem találok rajta gyári beállítások visszaállítása vagy valami hasonló kapcsolót. Pedig régen biztosan volt ilyen hiszen az első kobo-mat garanciában üresen küldtem vissza annak idején és biztos, hogy nem darabonként törölgettem a könyveket. -
LittleBiG007
aktív tag
Az e-ink kijelző alapból érzékeny, még ha tokban van, akkor is érdemes az olvasóra jobban vigyázni, mint más kütyüre. Nyugodtan veheted a Kindle-t, de feltétlenül a Paperwhite sorozatból, megéri az árkülönbséget. Minden e-inkes olvasó világítása szembarát, a működési elvük ugyanaz.
-
Bella0707
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert még nem volt e-book olvasóm. Elsőre a Pocketbook Touch Lux 5-re gondoltam, hogy jó választás lehetne, viszont tényleg sok helyen láttam a vélemények között, hogy elromlott a kijelzője, túl érzékeny, stb. Ez után nézegettem a Kindle olvasóit. A Kindle 2020-at néztem ki, árfekvésben jónak tűnik. Viszont ezzel kapcsolatban olyan kérdésem lenne, hogy pl. esti olvasáskor nem bántja a szemet? A Pocketbooknál azt írták, hogy olyan technológiát használ a megvalósításra, ami teljesen szembarát, a Kindle is ilyen?
Tudtok esetleg valami hátrányáról?
Telefonról és laptopról nagyon nem komfortos olvasnom, ezeket szeretnék kiváltani, csak árban nagyjából ez a kategória az, ami beleférne.
Köszönöm előre is a segítséget! -
jlaudio
tag
A tegnap sok kutatás és töprengés után megrendeltem egy Kobo libra 2 könyvolvasót egy gyári tokkal egyetemben. Szeretném megköszönni a segítséget amit tőletek kaptam, igazából meglepően kicsi a kínálat én azt gondoltam, hogy sokkal több cég gyárt manapság könyvolvasót.
Végül nem mertem beválalni a Format, mert féltem, hogy idegesítene a villogása az utódja a Sage meg 50% drágább lett volna a Libránál úgy a készülék mint ahogy a hozzávaló tok is a duplája a libra tok árának ezért nekem az a plusz 2,5 cm nem ért meg annyi pénzt. -
kisveréb
csendes tag
Egy éve cseréltem a kindlét Pb Inkpad3-ra. Rengeteget bosszankodok vele, képtelen vagyok megszokni. A lapozás el van cseszve, többet keresgélem, hogy hol jártam mint amennyit olvasok. Ha meg nem visszalapoz 5 oldalt akkor lekicsinyíti a betűket lapozás helyett. A fájlrendszer jó lenne, főleg hogy asztali gépen is tudom finomítani, kényelmes, hogy többféle formátumot olvas, de nekem nem jön be. Lehet már nem vagyok elég rugalmas, az én koromban(70) már ez talán érthető.
Úgyhogy hirtelen felindulásból vettem egy használt Oasist, nem a legújabb, de kit érdekel. Még szerzek hozzá tokot, és átteszem rá a kedvenc szerzőim könyveit. Hátha nem tűnik majd a használatban túl kicsinek a 7". A sima 6 collossal az volt a bajom, hogy ha kényelmesre nagyítottam a betűket akkor túl kevés fért egy lapra.
Úgyhogy most van 3 olvasóm (a kindlét elajándékoztam már). 6 " Kobo, 7" Oasis, 7,8 Inkpad3. Azt hiszem valamelyiket el kéne adni idővel. -
-
consono
nagyúr
Tudom, de ez olyan sorozat, amit magyarul olvastam
Szeretném úgy is lezárni. Volt ahol váltogattam a magyart és az angolt, mert nem bírtam kivárni a magyar kiadást (a Gideon, a Kilencedik-et magyarul olvastam, de a Harrow-t utána angolul, mert nem bírtam kivárni a magyart), de újraolvasni magyarul már nem olyan, mint először elolvasni valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gerner1
- Nintendo Switch 2
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- újszerű iPad Air (5. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke Apple ajándék tok
- Lenovo Idea Tab Pro tablet + Tab Pen Plus eladó
- Apple iPad Pro 12.9 6th. gen. 2022 M2 Wifi, 85% akku, patika, 12 hó gar
- Apple iPad Mini 6 64GB Wifi + Cellular eladó! 98% Akku, Patika, garis
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/1TB SSD megkímélt 88% akku 153 ciklus
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Este, alvás előtt könyvolvasásra használná.
.
.

De azokat is szeretjük, akiket mégsem !
).
De akkor mondjuk o sem.
!) !

Dr.NX