Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekigyu
aktív tag
Sziasztok! Olvasgatok egy ideje a témában, most már nagyjából tudom milyen tudású readerre lenne szükségem. 6" méret, háttérvilágítás, érintő kijelző 200 dpi felbontással, olyan gépet szeretnék amire a már pc-n meglévő ebook gyűjtemény darabjait fel tudom másolni. Háttértár mérete nem kell túl nagy legyen, nem azon akarom tárolni a könyveket. Angol-magyar szótárnak örülnék, de ezt el tudom engedni. 30k-ból megoldható a dolog, akár használt készülékkel?
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
"Reklámos..."

-
-
margithid
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
85 euró gyakran szokott lenni a paperwhite 2021?
Csak mert akkor kivárnám azt. -
csendes
addikt
válasz
hockeyapu
üzenetére
Mindent tudsz, amit Androidon egyáltalán lehet

Majdnem mindenre van app: Google Books, Pocketbook (ADE, sync Dropbox-on keresztúl vagy Pocketbook Cloud-dal) Kobo Books, Amazon, stb.
Viszont ebből a szempontból az iPhone/iPad verhetetlen, ott az Amazon, Kobo Books, Pocketbook, Google Books szintén elérhető és ezen túl még az Apple Books is. -
-
hockeyapu
senior tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Mondom, hogy mindent eszik !
Na olvasok, ágyban , hátam mögött az ablak , nappalifény, háttérvilágítás nélkül, mindegy milyen olvasó... k..va jó !
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Csak a Kindle androidos alkalmazással megy.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Boox mindent eszik ! Ezért nem vettem kindlét !
Egyébkét testvéreim az úrban, van Kindle topic is , és vannak emberek akik nem szeretik a kindlét, azért járnak ide!
A kindle olyan mint az iphon, fizess mindenért, de ezért legalább korlátok közé vagy szorítva és nem csinálhatod azt, amit szeretnél !
-
margithid
veterán
Aliról ezek a refurbished paperwhite-ok nem érik meg az árukat? 37k.
-
consono
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
DRM van az Amazon könyvein....
-
Alabástrom
senior tag
Bocs az offért. Androidos ONYX BOOX-om van, és most életemben először venni akarok egy könyvet Amazon-ról. Le lehet tölteni az ott vásárolt Kindle könyvet, és simán felmásolhatom a fájlt a BOOX-ra, vagy megoldották ügyesen, hogy csak a saját Kindle olvasóprogramjukkal lehessen hozzáférni?
Köszi! -
Alabástrom
senior tag
válasz
margithid
üzenetére
Pár hete volt 85 EUR a német Amazonon a 2021-es Kindle Paperwhite reklámos változata. Most per pillanat 100 eur a 2021-es Paperwhite Kids változata (reklámmentes, plusz még adnak hozzá ajándékba egy tokot, meg egy évig hozzáférsz egy rakás gyerekkönyvhöz (magyar gondolom nincs közöttük)).
Persze rájön valamennyi posta, meg ugye eur-huf árfolyam fájdalmai, de én inkább ezt venném. (Konkrétan ilyenem volt.)
-
( V )
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Nézőpont kérdése: a mai világban kevésnek hathat a kijelző felbontás mondjuk egy Kindle paperwhite hoz képest, de ettől függetlenül sztem jól használható. Valamint a Kindle Amazon ugye zárt rendszer saját formátumokkal (meg persze a standard PDF, txt, html), ennek ellenére is van mód rá hogy külsős, más formátumú könyveket (pl epub) is rá lehessen tölteni emailen keresztül, vagy calibre alkalmazás pl.
Cserébe viszont kényelmes kompakt, kiegészítő eszközökkel jól támogatott (pl tok, ceruza stb) Nem véletlen ez a piacvezető e-könyv olvasó
-
margithid
veterán
Melyik a legolcsobb ajánlott ebook olvasó?
Ami fontos az a háttér világítás. -
dorika87
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítségét és véleményét.
Hirtelen fellángolás volt a Color, de így akkor már el is vetettem.
Most kérdés az, hogy újonnan ruházzak be a PTHD3-ra, vagy keressek egy jó állapotú használtat?
Hajlok az új készülék vásárlásra, a gari miatt is, meg hát hosszútávra tervezek, és a mostani olvasómat is 2016 év elején vásároltam. -
tvamos
nagyúr
válasz
nullpoint
üzenetére
Igen. De ugy piszok kicsi a pdf.
Kicsit aggodtam, hogy kicsi a felbontas ezen a mereten, (ppi,) de meglepoen szep a kep. A kijelzo nagyon tetszik.
Bongeszoben a nagyitast 80%-ra allitva tokre jo minden, illetve figyelni kell, ha lapozok bongeszoben, hogy eleg gyorsan csinaljam, mert akkor nem fogja ket lapozas kozott frissiteni a kepernyot. (Nem tudom hogy mondjak, amikor villog a kepernyo, hogy olyan szepen ujrarajzolja a lapot.)
-
Bozek
nagyúr
válasz
totasenior
üzenetére
Jó, persze, vannak extrém felhasználók. Láttam moly-on olyanokat, akik egy hónap alatt elolvasnak 30-40 könyvet. Nekem egy év alatt nincs ennyi időm.
Én az utóbbi időben inkább sci-fit olvastam, néha egy-egy Christopher Moore-ral kiegészítve.
Arra a részére meg inkább nem reagálok, hogy "ha már létezik ilyen-olyan forrásból ebook formátumban, hát üsse kő, lementem magamnak".
-
totasenior
tag
válasz
dorika87
üzenetére
Amint Bozek nagyúr írta, a Color valóbannem tudja a Smart Light fisőrt. Ennek prózai, de belátható oka van: az általam említett Inkpad Color sem tudja, és úgy gondolom a többi színes megjelenítésre is alkalmas olvasó sem, ugyanis a sárga fényű (tőlem akár borostyán színű) diódákkal létrehozott meleg szín alapvetően sárgás árnyalatú, ezzel nem kicsit torzítaná az amúgy valóban gyermekcipőben járó színes e-ink megjelenítést.
@ Bozek: Mivel sokat vagyok házon kívül, utazom, nekem 7800 könyvem van az olvasón, nagyjából 7,5 GB , két nyelven és folyamatosan szaporodik - ez a remény jele, bízom benne, hogy élek addig, hogy mindet elolvassam. Ugyan sok közülük nosztalgia - gyermekkorom óta folyamatosan és sokat olvastam, olvasok, és ha már létezik ilyen-olyan forrásból ebook formátumban, hát üsse kő, lementem magamnak. És hát a mai felhozatal kevésbé az én világom a fantasy egyáltalán nem, a sci-fi pedig csak nagyon kevéssé.
-
Bozek
nagyúr
válasz
dorika87
üzenetére
A Touch HD 3 vízhatlan és tudja a SmartLight-ot (színhőmérséklet állítási lehetőség). Ahogy látom a Colorban ez utóbbi sincs benne. Szövegfelolvasást magyarul mindkettő tud, ellentétben a többi márkával.
A bővíthető memória egy érdekes kérdés. Ha nem PDF-et akarsz olvasni (amit amúgy se előnyös ezeken az eszközökön), akkor nincs rá nagy szükség. Nekem jelenleg 174 könyvem van az olvasón, ami 340 MB. Szerintem senki nem tárol az olvasón 5-6000 könyvet. Persze kezel hangoskönyvet is mind a kettő, de az megint nem annyira elterjedt. Na meg én azt például úgyis telefonon hallgatnám, az nem zavarja a szemet.
-
totasenior
tag
válasz
dorika87
üzenetére
A THD3 vízálló is, a PB Color a Kaleido színes technológia első verzióját használja, szemben a PB Inkpad Colorral (7,8"), amely már a 2. generációs kijelzőt Kaleido Plus)
A Color szintén 6", mint a THD3, azonban a szíles réteg miatt kevésbé kontrasztos.
Személy szerint a kettő közül én ibkább a TFD3-at válsztanám, vagy ha a színes kijelző fontos, akkor az Inkad Colort. Ennek sem tökéletes a kontrasztja, de jobb, és élvezhetőbb (szerintem - de természetesen lesznek nálam "vájabb" szeműek). -
tvamos
nagyúr
Tegnap kezhez kaptam a PocketBook InkPad Lite-ot. Eleg franko szerintem. Kicsit fura az anyaghasznalat, jo a muanyag haz, csak olyan nagy a keszulek, hogy hajlik kicsit. (Tudom, nem hajlik, ha nem hajligatod...
) Az szuper, hogy nem csuszik a hatlap. Valami kellemes, puha muanyag, (soft touch bevonat lehet,) tenyleg nem csuszik, amin a bordazas is segit, tok nelkul is jo.A rendszer eleg jo, porgosen megy minden, nagyobb pdf-ek is, de azert a kepbe szkennelt konyvek kicsit megfogjak, de nem gaz. Az nagyon tetszik, hogy landscape-ben egy fel A4 jol rafer, lehet olvasni, es a beagyazott kepeket is egesz jol kezeli. (Meg nem probaltam djvu file-okat, az hatra van.) A bongeszoje viszont eleg tre maradt, a gorgetes a touch screenen vacak. remelem, Rajovok majd a titokra.
Kicsit hianyzik az Android rola, hogy tudjak ra nehany app-ot tenni... de most ugy gondolom, hogy +70 ezret nekem nem ert. (Remelem kesobb sem banom meg.)
Itt egy kep a keszulekrol. (Pocketbook vs Samsung Galaxy A40)
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Két olvasó között vacilálok, és nem tudok dönteni:
- Pocketbook Touch HD 3
- Pocketbook ColorHa jól informálódtam, akkor csak annyi a különbség, hogy a Color színes kijelzős és bővíthető a memóriája a Touch HD 3-al ellentétben.
Egy Alcor Myth Led-et váltana, amivel egyébként teljes mértékben meg vagyok elégedve, mert tökéletesen működik a 6 éves készülék azon kívül, hogy kicsit lassúcska már, de szerintem ez érthető is, mivel 2016 év elején vásároltam. Viszont néha kényelmes és praktikusabb lenne számomra a felolvasó funkció (is), ami ugye már tud magyarul is, ezért gondolkodom Pocketbookban, mert úgy tudom csak az tudja a magyar felolvasást. De ha létezik másik márka is amelyik tudja, akkor kérlek ne tartsátok magatokban. Köszönöm!
-
consono
nagyúr
Ezt láttátok?
e-ink kijelzős matepadet mutatott be a huawei
Nem olcsó, de szimpatikus a feature set és nem noname a gyártó...
-
-
csendes
addikt
válasz
JamesFinn
üzenetére
Szerintem a kettő közül a harmadik a legjobb választás, Kindle PW 4 a hardverapróról

A Kobo-k közül hivatalosan a Forma, Sage és Elipsa támogatja a Dropbox-ot [link]. Nem hivatalosan, független fejlesztőtől elérhető a Kobo Cloud [link], ami Dropbox, Google Drive, NextCloud és pCloud elérést biztosít. -
JamesFinn
senior tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Kellene egy 6"-os olvasó, hurcolászósnak. Egy kindle basicra gondoltam, de szembe jött a kobo nia.
A kindlet ismerem, viszont a kobot nem. Arra lennék kíváncsi, hogy ezekre az olvasókra csakugyan integrálva van a dropbox? Elolvastam egy pár külföldi cikket, de nem nagyon írnak róla... Nekem ez jó lenne, az egyszerű könyv küldés miatt, pb-on is használom. Vagy a kobo tud másképen is könyvet fogadni? (wifin szinkronizálni, vagy emailben) Illetve a nianak 1000 mah az akksija, a kindle 1500 mha szemben, sokat jelenthet? A tesztekben nagy különbségek nem jöttek a kindle javára. Köszönöm, ha tudtok segíteni. -
@Pal
tag
Ez a legegyszerűbb.
A tableten (pontosabban a nem e-inkes kijelzőn) olvasással kapcsolatban is voltak itt komolyabb értekezések. Érdemes visszalapozni. Semmiképpen nem ajánlom, nem egészséges, bár mindenféle okosságot írnak erről, teszteket végeznek, hogy igazolják a dolgokat, de ezek nem hosszú távú vizsgálatok. Hosszú távon nem jó a kis képernyő és a szembe világító fény. A legjobb a helyiség fényviszonyaihoz igazított, visszaverődő fényhatás, amelyben még a szín hőmérséklete is nagyjából passzol. Próbáld ki. Különböző fényviszonyok között hasonlítsd össze a normál papírt és a kijelzőt. A PB be tudod állítani, hogy szinte ugyanolyan legyen, mintha papírból olvasnál. Kicsit hosszabb olvasás után ez a legkevésbé terhelő a szemnek. Ezt tapasztaltam.
Ha már ekkora lendületet vett a családi olvasás (nem tudom a gyerekméretet), talán érdemes letesztelni, hogy tényleg olvasnak-e. Van egy halom olcsó és jól használható 6 colos olvasó. Ha beválik lehet méretet növelni. A fokozatokat anno úgy alakítottam, hogy akkor kapott a gyerek valami komolyabb dolgot, ha láttam, hogy tényleg használta az egyszerű verziót (fényképezőgép, laptop). Gondolom itt is ki lehet próbálni.Írtad, hogy megirigyelted az olvasót. Szerintem neked inkább az ONYX Boox Edisont [link] ajánlanám, ha nem akarsz jegyzetelni. Teljesen más világ mint a PB.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
dorika87
üzenetére
Csak jó nagyító kell hozzá !
Androidos tabletre meg Moon+ Reader , (sokáig csak tableten olvastam, meg asztalin és laptopon is , meg a hasamon és háton fekve
!)tud mindent !
A Booxon is használtam, de az utolsó boox-os frissítés óta meghülyült !
-
Bozek
nagyúr
KOReader-t fel lehet rakni, de telefonra én inkább a Moon+ Reader-t ajánlom. Bár én a Pro-t használtam, amíg nem volt olvasóm, abban nincs reklám és tud még pár plusz dolgot.
-
válasz
koncsik
üzenetére
Látni fogom mit csinál
.
De jogos
.
Tényleg olvasni szeretne, mert egy könyvet el kellene olvasnia, de a könyvtárban most nem elérhető.
Ha rákap, akkor nekik is fogok eborr olvasót venni.
A feleségemmel teljesen a rabja lettünk. Alig várom, hogy este a feleségem letegye és én is elkezdhessek olvasni
.
Látom már, hogy ebből külön olvasó lesz nekem
-
Kamu, játszani fognak (bocs, 3 gyerekkel mondom) - de ha tényleg olvasnának (remélem előbb csak kiégett atya szólt belőlem...), a legolcsóbb (ha lehet) világítós korábbi gen. kindle vagy pocketbook vagy onyx vagy kobo vagy... szóval e-ink a lényeg is jobb olvasni, mint a tablet (nagyon végszükség esetén olvastam ipad-en fekete alapon fehér betűkkel, annyira levéve a fényt, amennyire lehet - nem tanácsolom.
)
Persze sw van, hogy válaszoljak, többiek megmondják melyik (tipp: koreader vagy kindle app). -
Egyelőre nem nagyon akarok belemélyülni, a legegyszerűbb megoldást keresem
.
Viszont a gyerekek is kitalálták, hogy a tabletjükön szívesen olvasnánk. Tudom, hogy a tablet nem a legjobb megoldás erre, de van Androidos ebook olvasó szoftver?
Koreader-t fel lehet tenni bármilyen androidos eszközre? -
JamesFinn
senior tag
Egy kérdésem lenne a PB cloudsync- kapcsolatban. Az én olvasómon nem található ez az opció. Csináltam egy resetet az előbb, angolra állítottam a nyelvet az indulásnál, a fiókok között ott van a pbcs. Beléptem meglévő fiókkal, szinkronizált, öröm. Beleptem a többi fiókba, a cloudsync eltűnt, viszont az adobe fiókba beléptetett a pb fiókommal, tehát azt jelzi h a pb fiokkal vagyok bent, viszont a cloudsync nincs sehol sem ,sem a menüben, sem a könyvtárban. Ti hogyan használjátok? Jó lenne két olvasó között ha tudnám szinkronizálni, hogy egy adott könyvben éppen hol járok. Az olvasó egy inkbook 3 pro.
-
@Pal
tag
Montamén eszt.
De csendes kollégának mindig vannak jó ötletei. Nem is tudom olvas-e mást mint ilyen információ forrásokat.
NAS - PC szinkron nyilván tökéletes, de NAS - PocketBook nem szinkronizálható közvetlenül. Én legalábbis nem találtam ilyen lehetőséget. A fájl megosztás lehet egy félmegoldás.
De a legegyszerűbb tényleg a Cloud Sync - Dropbox - PocketBook. -
dorika87
őstag
Sziasztok!
Szemezgetek egy Pocketbook Touch HD 3 típusú ebook olvasóval.
Megtetszett, hogy tud magyar nyelven szöveget felolvasni, ami számomra praktikus lenne, hogy ha nincs időm olvasni, akkor tudnám hallgatni a könyvet.
Illetve jól láttam, hogy a Pocketbooknak ez a legolcsóbb változata ami tudja a felolvasást? Van másik márka ami alkalmas még magyar nyelven felolvasásra?
Továbbá érdeklődnék, hogy az ePub, mobi formátumok betűméreteit lehet nagyítani?
Köszönöm előre is a segítséget! -
Szerintem a legegyszerűbb megoldás a Cloud Sync + Dropbox lesz.
-
Köszönöm Mindenkinek az otleteke.
-
csendes
addikt
A Synology NAS-sal az alap szinkronizálás [link] valószínűleg nem fog működni PB-kal. De Dropbox-szal is van 2GB ingyen, az nagyjából mindenre elég. A file megosztás a NAS-ról is megy [link] a PB böngészőn keresztül.
Illetve a Synology NAS-ra (elvileg) telepíthető a Calibre [link], amivel aztán szinte mindent lehet csinálni, beleértve a szinkronizálást is. -
consono
nagyúr
A NAS is megoldható biztosan, elég egy webszerveren megosztani róla a könyveket, a PB browsere gyönyörűen letölti őket. Én egy Ubooquity szervert varázsoltam fel pár éve egy régi Rasperry Pi-re, az látja el ezt a feladatot. De a NAS webszervere is jó lehet rá, csak be kell konfigolni.
-
Hogyan lehet a legegyszerűbben feltenni PC nélkül könyvet a PocketBook-ra?
Dropbox fiók van.
PB-s emailt nem szeretnék létrehozni.
Esetleg arra van lehetőség, hogy Synology NAS-on lévő megosztott könyvtárral szinkronizáljon? -
Sziasztok!
Először is nagyon szépen szeretném megköszönni Mindenkinek a segítséget
!Mai napon megérkezett a PocektBook Inkpad 3 és a tok is hozzá.
Először kicsit el voltam veszve, hogy ezzel mit is kell csinálni, de aztán kitapasztaltam, hogy PC-vel összekötöm és rámásolom a könyvet és kész.
A sebessége kicsit meglepett, de aztán rájöttem, hogy nem az olvasó a lassú, hanem túl gyors készülékekhez vagyok szokva (telefon, tablet). Itt hozz kell szokni, hogy kicsit lassabb a reakcióidő, de hát a könyvolvasás nem is a rohanásról szól.Mindent összevetve szerintem rendben van az eszköz. Külsőre nekem minőséginek tűnik, a kijelző a szemnek nagyon kényelmes.
Feleségem nagyon meglepődött és boldog volt!
Nagyon tetszik neki ez az ebook dolog
.Köszi még egyszer
. -
hockeyapu
senior tag
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Ne szívd mellre, csak szivatlak !
Amúgy az asszony ezért a beszólásért frankón leharapná a fejed!
-
tvamos
nagyúr
Igen, mindig begyűjti valaki a távirányítókat, és csak néz, hogy "Te, fogalmam sincs, hol van!" (Amugy meg... inkább ez, mint lopjon otthonról kábszira!)
De amúgy azt azért elvárom, hogy minden, amit olvasni szoktam, (e-mail, web,) azt az olvasón tudjam, ha már kiadok érte 80-100-150 ezer Ft-ot.
-
Skynet258
veterán
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Hát igen, minden kapcsolatnak az eleje a legszebb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Crimson Desert
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, Wi-Fi, 87% akku, 12 hónap garancia!
- Apple iPad Pro 11 3rd gen. 2021, M1 128GB, Wifi + Cell, 99% akku, patika, 12 hónap gar.
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Apple iPad Air 5 64GB Wifi eladó! 100% Akku, patika, 12 hó bolti garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(persze én vagyok a ludas, de még nem panaszkodott senki emiatt)
!)tud mindent !

Dr.NX