Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nothing Ear (Open) - nyisd ki a fülhallgatód
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisveréb
csendes tag
Nagyjából 15 éve olvasok elektronikusan, ebből több mint 10 éve olvasón, annak idején koobe juniorral kezdtem. Akkor még jól láttam. Utána kindlék és kobok cserélődtek. Most karácsonyra kaptam egy 7,8 colos pocketbookot. Ismerkedünk. Nehéz leszokni a kindlénél megszokott lapozásról, jópárszor belezavarodtam, hogy akkor hol is járok most. Alapból a bal alsó sarkát érintettem hüvelyujjal - erre ez most visszalapozást jelent. Gondolom nem lehet variálni, hogy melyik érintés mit jelentsen (kobonál be tudtam állítani).
Vettem szivacsos tablettartót aliexpressen, fekve olvasásnál nagyon jó. Itthon is árulnak háromszoros áron. -
kisveréb
csendes tag
-
kisveréb
csendes tag
válasz Gargouille #20175 üzenetére
Én is a szemem miatt kértem karácsonyra a 7,8 colos pb-t, miután több mint 10 éve gépen olvasok Eddig tetszik, egyértelműen jobb a szememnek, mert igaz, hogy a kindlén is lehetett nagyítani a betűket, de egy bizonyos méret után elvész az olvasás öröme olyan kevés fér egy lapra. Egyelőre nem tudom megszokni a lapozást, eddig minden tapizós olvasómon a jobb alsó sarkát érintettem, az esik kézre. Itt ez visszalapozás. A bal alsó sarok is az lenne, de nekem eddig nem működik. Gondolom majd megszokom, az jó, hogy vannak fizikai gombok is. A szerző szerinti mappába rendezés logikáját nem értem. Azt gondolnám, hogy a metaadatok szerint csinálja, de van olyan szerzőm akit 5 részre szedett pedig látszólag ugyanaz a név. Szivesebben rendszerezném én mappába a könyveket, vajon nem lehet-e átrendezni az asztali gépen?
-
kisveréb
csendes tag
Igaz, írtam, hogy 7,8 colos, de szóval pb inkpad 3
Nekem az a bajom a metaadatokkal, hogy egyszerű ránézéssel ugyanaz a szerző neve, mégis 5 mappába rendezte. Lehet benne 1-2 space a végén meg még más eltérés is, de többszáz könyv metaadatait átnyalni a calibrén nem túl lelkesítő.
Eddig koboval és kindlével a collectionokat szidtam mert nehézkesnek találtam de lehet, hogy visszasírom. Ott legalább én döntöttem el, hogy mi tartozik össze. -
kisveréb
csendes tag
válasz Gargouille #20250 üzenetére
Én asztali gépen mappákba szedtem a könyveimet és így egy az egyben másoltam rá az olvasóra.
Köszönöm, akkor kísérletezek. Már feltöltöttem egy menetben párszáz könyvemet a calibre könyvtárból, amiről úgy gondoltam, hogy esetleg még egyszer kedvem lesz elolvasni.[ Szerkesztve ]
-
kisveréb
csendes tag
válasz Gargouille #20262 üzenetére
Ma nekiültem az asztali gépen és átrendeztem a könyvtárat mintha csak bármelyik mappám lenne. Működik! Mindjárt átláthatóbb lett.
Kénytelen voltam calibréből kiindulni egyrészt mert előtte kindlén olvastam, minden inkább azw volt mint epub. Másrészt ott vannak azok a könyvek, amikről megszerzéskor azt gondoltam hogy majd egyszer elolvasom. Kezdő eolvasóként hörcsögmódra mindent begyűjtöttem, néha magam is meglepődök mi minden van a gépemen. De hát nagyjából 2004-ben kezdtem még laptopon, 2006-ban egy baleset utáni lábadozásnál aztán igazán rákaptam a gépen olvasásra. Manapság már csak azt szerzem meg amiben biztos vagyok, hogy szivesen elolvasom. -
kisveréb
csendes tag
"Mondjuk szép cég ez a Rakuten: "We’re sorry, Rakuten is not available in your region.Due to the new standards set forth by the General Data Protection Regulation (GDPR), which went into effect on May 25, 2018, we’re currently unable to offer our services to residents of the European Economic Area (EEA).""
Nekem könyvet se engedett venni legutóbb a Rakuten ugyanilyen indoklással. Van egy működő kobo-m, a kindlémet készültem elajándékozni, a könyvet nagyon el akartam olvasni. Zsákutca. Végül megvettem az amazonon, lóhalálában elolvastam, aztán majd ha ismételni akarom elolvasom az asztali gépen a kindle app-ban. -
kisveréb
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Lehet, hogy idővel magam is rájönnék a módjára, de jó lenne ha valaki pályára állítana.
Szóval. Legtöbbször angolul olvasok. Eddig Kindlém volt. Ha nagyon akartam egy könyvet megvettem az amazonon, átküldte a kindlémre és kész. Most a szemem miatt egy 7,8 colos pocketbook olvasón olvasok. De itt mi az eljárás, honnan vehetek könyvet hogy olvasni is tudjam? Azt látom, hogy az adobe DRM-et kezeli valahogy (hogy?), de mi a konkrét megvalósítás módja? Örülnék ha valaki leírná a dolgok menetét és az ajánlott könyvbeszerzési forrást.
Előre is köszönöm ha valaki segít.
(máshol is feltettem a kérdést, most valahogy jó lenne választ kapni mert megint van egy könyv amiért szivesen kiadnék 7-8 dollárt, de nem szeretnék úgy járni hogy végül ne tudjam elolvasni)). -
kisveréb
csendes tag
Ha leírod, hogy melyik az a könyv, akkor keresünk neked forrást hozzá. De amúgy a Bookline-nál is van 7870 db angol nyelvű ekönyv.
Carla Kelly: The Necklace.
Kelly az egyik kedvenc szerzőm. Ez egy új könyve. A bookline sok angol nyelvű könyvével nem sokra megyek, van nekem is párezer amit sose fogok elolvasni, csak begyűjtöttem mert szembejött amikor még új volt nekem ez az egész. -
kisveréb
csendes tag
válasz matti70 #20610 üzenetére
Azzal nem próbálkozom. Megpróbáltam megvenni a kobon ezt a könyvet. Most nem tiltakozott, de egyszerűen nem megy végig a vásárlás. Hiába kattintok, semmit se csinál a végén. Beveszi a kártyainfót, elkéri a képválaszokat és néma csend. Feladom. A végén visszatérek a kindlére, bár már elajándékoztam a régit.
-
kisveréb
csendes tag
válasz matti70 #20619 üzenetére
Az a complete purchase gomb ami már nem működik. Megnyomva még kiadja az ellenőrző képeket, de utána néma csend.
Próbálkoztam én szürke zónás megoldással, de talán én vagyok már ügyetlen, nem lett sikeres, többszöri nekifutás után azt feladtam. Azt azért elárulom, hogy elmúltam 68, már nem vagyok olyan találékony mint a fiatalok, úgyhogy maradok a könnyű megoldásoknál. -
kisveréb
csendes tag
Többnyire működik a német amazonról rendelés. Egyes eladók nem szállítanak, de a legtöbb igen. Amikor én néztem az Oasis-t simán küldték volna (végül pocketbook lett). Egy éve vettem onnan jó drága konyhagépet is.
Nagyon érdemes a nagyobb képernyőset venni ha az ember szeme már nem a régi. Én két hónapja olvasok 7,8-as eszközön, már nem tudnék visszatérni. Tegnap próbáltam a régi kobomat (épp feltöltöttem, kézben volt), hát hihetetlen picurkának tűnik. Ha elgondolom, hogy az első olvasóm 5 colos volt és nem volt bajom a mérettel... -
kisveréb
csendes tag
válasz hampidampi #20683 üzenetére
Nekem gyári tokom van a pocketbookhoz, esze ágában sincs kapcsolgatni. Eddig ez a legnagyobb bánatom vele (karácsonyra kaptam). Mérgemben rendeltem egy kínai tokot is, hátha azzal kapcsol majd.
-
kisveréb
csendes tag
Kb 3 hónapja használom a pb inkpad3-at. Eddig nem volt gond a gyorsasággal, de pár napja nagyon lassan indul be. Eleve kikapcsol nagyon hamar, ez úgy sejtem beállítási gond, de most bekapcsolás után több mint egy perc amíg az olvasott könyvet mutatja. Mi lehet a gond? igaz, van rajta vagy 1000 könyv, de manapság ez nem kellene, hogy akadály legyen.
-
kisveréb
csendes tag
Tud valaki egy olyan helyről ahol le van konkrétan rajzolva hogy a pocketbook inkpad3 képernyőjén hol mit jelent az érintés? Már teljesen kiakasztott, egy milliméterrel beljebb érintem előre lapozáshoz és visszalapoz 5 lappal. Ebből áll ki az olvasás, keresem, hogy hol jártam. Ha lejjebb, akkor megint mást csinál. Nem volt ennyire rossz a helyzet, de hülye fejjel frissítettem és azóta. Mondjuk a frissítés helyretett pár egyéb bosszantó hülyeséget.
Egy éve van meg a gép, előtte Kobo, Kindle volt amikkel jól elvoltam csak romlott a szemem kellett a nagyobb képernyő. Egyszerűen nem birok vele megbarátkozni. Időnként nehezen reagál az érintésre, máskor csak véletlenül hozzáérek és máris kereshetem hol jártam. Van rajta hálistennek lapozógomb, de a helye, a kialakítása nem épp felhasználóbarát, (legalább működik) -
kisveréb
csendes tag
Egy éve cseréltem a kindlét Pb Inkpad3-ra. Rengeteget bosszankodok vele, képtelen vagyok megszokni. A lapozás el van cseszve, többet keresgélem, hogy hol jártam mint amennyit olvasok. Ha meg nem visszalapoz 5 oldalt akkor lekicsinyíti a betűket lapozás helyett. A fájlrendszer jó lenne, főleg hogy asztali gépen is tudom finomítani, kényelmes, hogy többféle formátumot olvas, de nekem nem jön be. Lehet már nem vagyok elég rugalmas, az én koromban(70) már ez talán érthető.
Úgyhogy hirtelen felindulásból vettem egy használt Oasist, nem a legújabb, de kit érdekel. Még szerzek hozzá tokot, és átteszem rá a kedvenc szerzőim könyveit. Hátha nem tűnik majd a használatban túl kicsinek a 7". A sima 6 collossal az volt a bajom, hogy ha kényelmesre nagyítottam a betűket akkor túl kevés fért egy lapra.
Úgyhogy most van 3 olvasóm (a kindlét elajándékoztam már). 6 " Kobo, 7" Oasis, 7,8 Inkpad3. Azt hiszem valamelyiket el kéne adni idővel. -
kisveréb
csendes tag
válasz consono #21918 üzenetére
Feltétlen megpróbálom a koreadert, mert ez most használhatatlan. Aztán majd eldöntöm, hogy melyik legyen a fő olvasóm. Több mint 10 éve két olvasóval operálok, nem volt kellemes élmény amikor az egyetlen olvasóm képernyője meghalt, ráadásul akkoriban még itthon nem volt olyan könnyű olvasót venni.
Most viszont 3 van. a legkisebbet, legrégebbit eladom hamarosan. Le szeretném takarítani de nem találok rajta gyári beállítások visszaállítása vagy valami hasonló kapcsolót. Pedig régen biztosan volt ilyen hiszen az első kobo-mat garanciában üresen küldtem vissza annak idején és biztos, hogy nem darabonként törölgettem a könyveket. -
kisveréb
csendes tag
Feltettem a koreadert, de eddig nem sikertörténet. El kéne olvasni a guide-ot mert pl nem tudtam a betűméretet állítani. De a fő baj az volt, hogy amelyik könyvet elkezdtem olvasni koreaderrel azt nem tudtam többé megnyitni. Se koreaderrel se a beépített olvasóval. Csak üres lapot ad. Nem akartam több időt rászánni tegnap, úgyhogy hagytam egyelőre.
HAsználnám már az újonnan vett Oasist is, de nem akarom tok nélkül, és a rendelt tok még nem ért ide. -
kisveréb
csendes tag
válasz LittleBiG007 #21932 üzenetére
A szótár jó lenne, egyetlen baj vele, hogy amit én nem tudok azt ő se tudja. 90 %-át annak amit megnéznék nem tudja. Pedig nem ártana, a könyvek nagy részét angolul olvasom.
A gyári olvasó jó lenne, szeretem pl hogy egyszerű húzással tudom a betűméretet változtatni. Egyetlen bajom vele a hülye lapozás. De az nagy baj. Sajnos a lapozógombok helye nem esik kézre.[ Szerkesztve ]
-
kisveréb
csendes tag
Nemrég frissítettem, mindig reménykedek, hogy a következő frissítéssel jobb lesz a lapozás. Kikapcsolás után meg lehetett tényleg nyitni a könyvet. PDf-et sose olvasok. Ha nem lehet elérni más formátumban akkor próbálom konvertálni, bár pdf-ből nem feltétlen sikeres.
[ Szerkesztve ]
-
kisveréb
csendes tag
válasz csendes #21950 üzenetére
Ez van nekem is, ez töredezik szinte az első hónap óta, szép lassan, darabokban. A doboza ugyanolyan grafikájú mint a gépé, ha könnyebb lenne képet feltölteni feltenném, nagyon elegáns a két nagyon hasonló doboz.
Mágnes már nincs benne, a sarkai is hiányoznak de még benne van a kütyü. Hamarosan átköltözik a ronda barna kínai tokba. -
kisveréb
csendes tag
válasz f_sanyee #22006 üzenetére
Rengeteg amazonról vett könyvem van, letölteni le lehet gond nélkül bármikor, nekem ott van az asztali gépen, de még a telefonra is tettem párat, hogy offline is tudjak olvasni. Persze ahogy áttértem pocketbookra kellett valami amivel hozzáférek más eszközön is. Kár, hogy a kindle appot nem lehet más olvasókra feltenni, az megoldás lehetne erre.
Így aztán kerestem egy alkalmazást, ami leszedi a drm-et saját részre. Epubor nevű nekem bevált, de csak egy évre fizettem elő, a meglévő könyveimet átküldtem rajta meg amit azóta vettem. Most egy régi oasis-sal próbálkozom, úgyhogy egy darabig nem kell, aztán majd meglátom fizessek-e elő újra.[ Szerkesztve ]
-
-
kisveréb
csendes tag
Ajánlgatjátok itt az inkpad3-at. Egyetlen előnye a mérete. Én is azért vettem, 71 évesen már számít. De valami eszméletlenül elfuserált a lapozás tapintással. Vannak gombok is de rossz helyen. Ennek ellenére használtam egy darabig míg meg nem nyekkent a képernyő. Mivel még garancián belül volt, visszaküldtük. A szerviz szerint sérülés okozta, nem ér a garancia. Úgyhogy most őrizgetem mert nem kell senkinek. Drágább lenne a képernyőcsere mint egy új kisebb gép.
Így aztán vettem egy Oasist használtan. Kicsit nagyobb mint a 6coll, a megszokott Kindle minőség. A szemem olyan amilyen ebben a korban. Már nem lehet szemüveggel korrigálni, hamar fárad is de ezen még elolvasgatok jó darabig.
Nem tudom miért gondolják itt sokan hogy csak fiatalabbak olvasnak gépen. Én már 2006-ban amikor elkezdtem elektronikusan olvasni túl voltam az 50-en. Akkoriban laptopon olvastam, szét is ment rajta a csatlakozó, nem bírta az ágyban olvasást. Meg is vettem hamarosan az első itthon kapható olvasót. 5 colos volt. Azóta volt már pár olvasóm. -
kisveréb
csendes tag
Jön a karácsony, meg akartam lepni magam egy frissen megjelent angol nyelvű kindle könyvvel az amazonról. Nem jött össze. A bankom letiltotta a fizetést. Hívom a telebankot, hétvégén nincs csak kártyaletiltás meg automata ismertetők hallgatása.
Egyrészt örülök hogy így vigyáznak a pénzemre, másrészt bosszankodok mert rákészültem az olvasására.
Csak leírtam hogy kibeszéljem magamból a bosszankodást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest