Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz klaczi #18310 üzenetére

Nem is arról van szó, hogy ne tudnám megcsinálni. De ha más cégek képesek voltak leprogramozni rendesen a tunerükhöz mellékelt ingyenes sw-ben, akkor egy fizetősben nehogy már ne sikerüljön! Etalon a mai napig a Terratec megoldása. Beállítottad a pár szükséges paramétert, nyomtál egy scan-t, és 3-4 perc múlva ott volt az összes csatorna. Szerencsétlen DVB Viewer meg a feleslegesen keresett, nem rögzíthető paraméterek miatt akár egy órát is kínlódott, és utána még órákat kellett tökölni vele, hogy a sok többszörös találatot kiszedd, amelyeknek a döntő többsége ráadásul téves is volt. Láthatóan beismerték, hogy hülyék ehhez a részhez, ha egyszer eltávolították teljesen a keresőt.

Nincs alapvetően ellenemre egy kis kézimunka, de amikor egy nem éppen bonyolult sw fenntartása több energiát emészt fel, mint maga a hw, akkor ott gondok vannak.

Egyébként amivel még gondom volt így visszaemlékezve az a trágya EPG (nekem sehogy nem volt kényelmes ez az elrendezés), a roppant instabilitás, és a felvétel betegségei. Amikor összefosta magát, akkar ráadásul zárolta az összes általa felismert eszközt is, szóval még csak nem is tudtad esetleg más programmal tovább használni egyiket sem, csak ha újraindítottad a gépet.

Így ezek összességében a szememben teljesen használhatatlanná tették a DVB Viewer-t. És ahogy olvasom azóta csak visszafelé fejlődött.

Talán csak a Presto! PVR-t tartottam ennél is rosszabbnak, illetve a Pinnacle sw-ét. Bármelyik gyártói sw jobb volt ennél a kettőnél.

Minden alkalmazásnak megvannak a gyengeségei, kérdés mennyi, és mennyire vagy hajlandó elviselni őket. Az AverTV esetén az EPG egy gyenge pont. Volt több más is, de azoknak a javítását sikerült kiszközölnöm náluk. Most a W10 FC Update odavert neki, azon el sem indul. Amíg ezt javítják, addig kellene valami más, de pont emiatt nem olyasmi, ami több energiát vesz el, mint egy teljes újratelepítése a gépnek.

Ha belegondolok régen mennyit szórakoztam pl XMLTV-vel is. De az már teljesen túlhaladott a DVB beépített EPG-je miatt. M Amár arra sem fordítanék energiát, mert nem éri meg.

Új hozzászólás Aktív témák