Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    válasz Visormail #8895 üzenetére

    Elmélkedtem a leírtakon, meg a saját tapasztalataimon. Arra jutottam, hogy nem segíthet nekem egy szobaantenna.
    Felmentem ugyanis a ház tetejére. Ott nem volt gond a vétellel, találtam az eredeti antennával is olyan helyet, ahol stabilan 100%-os minőséget írtak ki a programok.
    4 emeletes panel ház második emeletén lakom, ahonnan viszont legalább két ház is takarja az adótornyokat, ha lehet hinni a dvbtmap.eu-nak és a Layar-nak. A Layar-ral a következőt láttam:

    Ez a kép a háztetőről készült, tehát ha lemegyek két emeletet, akkor teljes mértékben takarásba kerül a torony. (Picit még így is takarásban van, de úgy látszik, ez azért nem probléma.)
    Arra gondoltam, hogy majd ide felszerelek antennát, bár ilyenben nincsen tapasztalatom. Leginkább azt nem tudom, hogy a villámvédelemre milyen megoldások vannak? Mert a ház tetején vannak kb 2 méteres villámhárítók, de valaki felrakott egy ugyanilyen magas árbócra egy antennát:

    Ebben két dolgot nem értek:
    Mi lehet a legtetején az a WiFi szerű antenna?
    Mi van, ha ebbe belecsap a villám? Ugyanis a legmagasabb pontja szerintem kb. ugyanolyan magas, mint a villámhárítók a tetőn. Tehát ugyanolyan eséllyel csap bele.
    Ha én felrakok egy antennát egy ilyen póznára, akkor mi a biztosíték rá, hogy nem megy tönkre a rákötött TV egy villámcsapástól? Gondolom arra ne is gondoljak, hogy közvetlenül az egyik villámhárítóra rakom az antennát, igaz? :)
    Bocs a sok kérdésért, de szeretem tudni a dolgokat, és ha nem esélytelen, akkor én szeretném megcsinálni.

    [ Szerkesztve ]

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Új hozzászólás Aktív témák