- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Nmballi1 #70170 üzenetére
Csak megerősíteném amit a többiek írtak: teljes RTF szerintem nem éri meg, de ha veszel távot és külön összeszerelt drónt (BNF, PNP és társai), akkor az úgy jó lehet. Ha teheted kezdhetsz kicsiben, azt legalább lehet bent is használni.
Annyi, hogy tapasztalatom szerint se a szimulátor, se a kicsi gép nem úgy fog repülni, mint egy esetleg később beszerzett 5", de ha megvan a gyakorlat utána könnyű átállni vagy váltogatni.Amúgy ha megépíted/megveszed és beállítottad nem kell azt mindig piszkálni. Persze benne van a pakliban, hogy valami nem adja ki és egy fába állva egy kis ág letépi a kamera kábelét, erre a maradék 1.5 akkut LOS akarod kirepülni és egy fél méterrel elmért power loop miatt már vevő antennát is kell cserélned
Előre megépített gépekből iFlight/GepRC talán jó szokott lenni (konkrét gépről úgyis nézni kell tesztet/véleményeket), de nekem a HGLRC -vel is jó tapasztalatom van alapból.
(Szerintem nem kell feltétlen végigjárni a teljes szamárlétrát: jópáran kezdtekegyből 5" -al, viszont a nagy gép nagyon megy és nagyot esik, szóval talán jobb valami olyannal kezdeni, ami kevésbé büntet.)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Nmballi1 #70174 üzenetére
tinyhawk ot tuti nem töröd össze, azt nem olyan fajta
Cinewhoopra mint egész kategóriára elmondható, hogy dög nehezek, lassúan, sokat esznek
Mondjuk ilyen szöttyögésre valóak, sokan szeretik is azt. De arra ott a DJI gépet, nem?ok, ezzel be lehet mászni ide oda, de én valahogy túl sok értelmét nem látom, de persze kinek mi. Csak egy tinyhawk vagy egy 5 colos gép az tök más világ.
-
ezoltan
tag
válasz
Ez (a rendesen) összerakott gépeknél sincs másképp,sőt.
A használós épített gépeimben hónapok/évek alatt sem kellett SEMMIT mokkolni.
Amúgy is “alapszabály” hogy ami megy,nem basztatjuk.
Más kérdés,ki tartja ezt be,és ki aki ilyen-olyan célból piszkálgatja,új fw (me’ az kell),ésatöbbi... -
Peaceliker
addikt
válasz
Persze, működő.
Igazából bekonfigolni egy gépet (betaflight) 5p 0 ról is...elsőre ez 1-3 óra lesz.
Ha belejön az ember akkor már nem para.
Ha be van állítva jó esetben többet nem kell csesztetni.Kezdésnek egy whoop/toothpick? Azokból vannak egybe gépek sok, olcsón, amir jól is repül,persze nem visz el GP-t. De gopro cipelése első időkben (akár év vagy több) tök értelmetlen, mert jellemzően értékelhetetlen dolgot tud előadni az ember.
Persze vannak őstehetségek, akik 60 start körül már úgy repülnek, ahogy én 1000után sem.
Nekem pl mai napig nem nagyon votna értelme felraknom egy GP-t.5 colos gépben nem tudom mi van értelmes. Esetleg valami emax gép? Buzz tán? Minőségi cuccokat szoktak gyártan értelmes áron. Armattan rak még össze asszem gépeket, arany áron, ár érték arányban szerintem az nem éri meg.
-
Nmballi1
csendes tag
válasz
Nmballi1 #70169 üzenetére
Ps. :
Lejart sajnos a szerkesztesi idom
kozben persze megtanultam szoveget ertelmezni, bocsi.
Tehat oke, veszek egy RTF gepet - azt meg bekalibralni nyilvan nem derogal meg tudok ra idot forditani.
Nekem az lenne a lenyeg, hogy ne kelljen minden repules elott fel orat-orat bajlodni a dolgokkal, hanem megcsinalom egyszer, hasznalom, aztan ha valtozik valami alkatresz esetleg akkor uj beallitas. Ez igy vajon mukodokepes koncepcio, vagy maradjak a kaptafanal inkabb? -
ezoltan
tag
válasz
Nmballi1 #70163 üzenetére
Rtf géppel pusztán az összeépítést és alkatrész-rendelgetést úszod meg (bár utóbbit semmiképp,mert törni/amortizálni fogsz).
Az fpv nem a “beakksizom és repülök” játék.
Alapvető ismeretek és egy pc/mobil+otg hiányában nem fogsz boldogulni.
Wizard felejtős gép,egy rendes távban és szimulátor+acro módban gondolkodj szerintem kezdésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged