-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #54949 üzenetére
Jahogy, a sima SP F3, I2C MPU6050-el? No, ott nem nagyon tudod annyira kihajtani a gyro-t, hogy a Oneshot kevés legyen.
Project Blue Falcon elmagyarázza, meg ad tippet az ideális gyro, PID loop, ESC protokoll beállításhoz. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #54942 üzenetére
Ez alapján a vidi alapján a szűrőkondit gyárilag lekapták, tehát jah, DSHOT600 vagy Multishot mehet, ízlés kérdése.
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #54904 üzenetére
a BG sem jobb Gofly-RC Falcon CP130PRO TN: RG726008592CN
ez a tracker nem letezik vagy rosszat irtak ide de mivel 70 napja nem kaptam meg a vazat pedig a postaert kulon perkaltam vagy 1 fontot! 3x kell irnom mire 1x valaszolnak akkor is csak szopatnak hogy a postatol kerjek igazolast hogy nem vettem at.... ami nem letezik? azt hogy nem vegyem at? egykutya ez mind kis pici csalo sargagenyo
-
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #54790 üzenetére
Motor függő, hogy menetek milyen irányúak rajta. De forgás szempontból csak kis kefés motornak fontos merre hajt. Irányt meg lehet sw ben fordítani (van olyan szabi ami ezt nem szereti) meg forrasztással (bármely két kábel felszerelésével).
Amúgy ezeknél az alja egybe gépeknél jellemző hogy sűrűn szar ez-az -
twine
veterán
válasz
ezoltan #54758 üzenetére
Én "állat", már leadtam Banggoodnál az új rendelést egy R-XSR-re, 6-14napos szállítással!
Egyszerűen nem hagy nyugodni az érzés, hogy tényleg én vagyok ennyire hülye, vagy a technika c0p@tott torokkal, ahogy gondolom....1-2 hét és kidrül!DE bevallom, egy kedves "readonly" topictárs aki már párszor támogatott csendesen privátban,most is felajánlott egy XM+-t!
Vele is levelezek, hiszen tőle pár napon belül itt van a cumó,(vagy ha tudunk ,találkozunk) és mehet a teszt...Én sem bízom a gearbest ügyfélszolgálatában...meg hát elég nehéz fotókkal "bizonyítani", hogy fos a vevő....meg hogy nem használtam szarrá december óta....
videót meg semmi kedvem csinálni...
Banggodnak épp most csináltam egyet, mert a pici fiamnak rendelt laser pen szar....na most azt is bemutatni műszerel, hogy f@sza elemet rakta bele, és után ráadásul a kamera látja az infra tartományt,ez látszik a videón,de szabad szemmel meg nem látható semmi, tehát szar a lézer.....a tököm ki van ilyenektől, hogy kidobni nem akarok 2-3 ezer forintokat, de lusta is vagyok ezért videókat készíteni, hogy bizonyítsam...szóval..ehhhhhhhhh
EZ inkább csak egy próbálkozás részemről, de valóban nem hiszek benne, hogy bármit is visszakapnék tőlük, vagy cserélnék...
Ezért is rendeltem újat....Én még azt is elhiszem, hogy semmi szükségem a telemetriára...egyszerűen csak azért szeretnék "mindenttudó" vevőt, mert miután sikerül ezt a nyomrult kis zümit a levegőbe emelni, azért szépen lassan szeretném megtanulni ennek a sportnak a "részleteit",,,ezért szeretném, ha olyan technika lenne "alattam", amit ki tudok maximális aknázni...és nem a különböző részegységek "butasága" szabna határt a kíváncsiságomnak
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #54716 üzenetére
Nem RTH és társai, arról letettem, mert az még abban az időben volt, mikor annyit tudtam, hogy felemelem a levegőbe a gépet, és várhatóan baromságot csinálok, és jó, ha inkább magától jön vissza
Azóta kicsivel jobban irányítom már, és bátrabb is lettem, bár a 220ast még FPV -ben nem emeltem fel. De hamarosan rá kell arra is szánnom magam. Inkább krúzolásra (youtube nagyon tönkrevágta a minőséget, Split minivel rögzítettem, ami durva jó minőséget produkál ) használgatom a gépeket.david335, valószínűleg neked a Beltian van, én meg az FrSky GPS -ről írtam, mivel a Beltian mégsem kerül bevetésre.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #54714 üzenetére
Agresszív sáska
de tetszik!!!
Én is sikerrel zártam végre ezt a napot (nem reptetésileg).
Felraktam az FrSky GPS-t a 130 -as gépre, ami 1grammal nehezebb (11.3gramm) a Beltian BN-880 GPS -nél, amit szintén megvettem, de nem kerül bevetésre, mert ez a FrSky technikailag sokkal érdekesebb.
Ki is próbáltam. Powerbankra dugva kiraktam az erkélyre, és mire beértem a távirányítóhoz máris jelezte a távirányító a gép koordinátáit. Minden adatot rögzít a távirányító (amiket akarok a telemetria adatok közül), és azt exportálja Google Eart Prora, vagyis a térképen mutatja a pozíciót, amihez hozzátartozik minden rögzítésre szánt érték.
Egy pillant állapota (már csak a számomra érdekes telemetria adatokkal):
GPS Speed 1.0
RSSI(dB) 100
AccY(g) -0.32
AccZ(g) 0.92
A4(V) 4.00
VFAS(V) 4.00
Curr(A) 9.6
AccX(g) -0.25
GPS 47.XXXXXX 19.XXXXX
Date 2018-03-15 12:38:33
Rud -15
Ele 5
Thr -879
Ail 1
TxBat(V) 7.7 -
david335
tag
válasz
ezoltan #54693 üzenetére
A Betaflight 3.2.2 verzió flash az egyik
az gondolom megy
a másik bl heli ugyan olyan configurator mint a BF csak ez a motor vezérlőkre jó. Letöltöd a chrome-ba, akksit rádugot es betudsz lépni a felületbe
ott meg jobb oldalon lesz a verzió szám ami két katt és tölti fel rá az újat
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #54618 üzenetére
Na, erre vannak a filterek BF-ben. Most majdnem írtam egy litániát, de valszeg nem próbáltad még. A legegyszerűbb minimum 3.2-re váltani és bekattintani a "Dynamic filter"-t, ha nincs lötyögő mágnes, etc.
BTW az első szériás Wizard-nak van egy elég gatya ESC-el szerelt szériája. Itt PH-n, de még az RCG fórumon is panaszkodtak, hogy képes volt megdögleni egy fűszáltól.
-
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #54618 üzenetére
nem lehet, hogy motor tartó csavarok túl hosszúak és bele érnek a tekercsbe? Mért rövidzárat a váz és motor-esc összekötési ponton. Ha rövidzár van akkor valamelyik csavar beleér valamelyik motor tekercsébe
amúgy látom van 5s akkud is. Azzal is repülsz vele? Nem azzal sütöd meg?
Illetve asztalon, prop nélkül ne nagyon túráztasd a mocikat, nem tesz jót, ha megsütögeted őket
-
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #54497 üzenetére
Nekem sosem volt még semmi sem langyosnál melegebb. Illetve bh volt gyári vázban 50 fok körül de az kaki váz miatt volt, nem lehetett pid elni rendesen. Inrunner motornál 70fok volt ami alatt tartottuk, de ott belső hő sokkal több ugye. Outrunner meg jobban hűl, de belső hő (mágnesen) kisebb szal nemtom mennyi lehet a para.
a mágnes hő a lényeg annak 110 (vagy 130?)fok alatt kell maradnia. Én 60 fokig nem izgulnék, bár eddigi tapasztalatok alapján 40 sincs a moci ha jók a beállítások. Esc 40 alatt van mindig. Lipo elvileg 40 fok alatt kell maradjon.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #54280 üzenetére
A táj továbbra is lenyűgöző!
Van egy olyan érzésem, hogy szimulátorban megspékelted a mozdulatokat extrákkal is, mert na félbemaradt, vagy annak tűnő mozdulat, de gratulálok! Ami engem kicsit pánikban tartana az a fehér hó. Bizonyos esetben fogalmam sem lenne a magasságrólMás:
A múltkori Turnigy akku rendelésnél nem találtam, vagyis pontosítok nem figyeltem mit rejt még a doboz és kidobtam.
Eleinte néztem a GB BG rendeléseket, de sosem rejtett extrát. Bár egyszer Japánból rendeltem vattát, és a feladó írt nekem egy nagyon hosszú levelet, melyben köszönetét fejezte ki és egy saját készítésű origamit is mellékelt. Most megnéztem én is a doboz alját és ott volt a 3D matrica meg a Turnigy - Hobbyking tájékoztató.
Megjött a Multistar Premium drón táska is. Hihetetlen nagy, és az árát tekintve sokkal rosszabbat vártam, de nagyon elégedett vagyok a minőséggel, tervezéssel.Nincs valakinek 30mm külső 28 belső átmérőjű karboncsöve? 5-10cm kellene ahhoz, hogy elkészítsem a kameravédőm, hogy kellő mértékben kitoljam a kamerát a vázból. Kínából lehet rendelni, de szeretném mielőbb beépíteni. Kellőképp megfizetem!
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #54213 üzenetére
Mondjad csak, mond
én örömmel olvasom az ilyesmit is,,, főleg, hogy talán épp ennek az érzésnek a küszöbén állok... Holnap ha minden jól megy asszony elhozza a postárol a ts100-at, és onnantól kezdve,,, csak rajtam múlik, mikor emelkedik a levegőbe a kis Diatone...
Én szeretek ilyen "érzésekről" is olvasni... Nem ér legalább meglepetésként, hogy tök más lesz "live" az acro, mint szimulátoron, és meghozzák az ember kedvét a " lelkendezések"...
Mennyi apró hülyeségnek örültem én is, és írtam le mindazt az idők folyamán, amin a topic nagy része már átment, megélt...
De mindig vannak újak, akinek ez jól jöhet, még ha az "öregeknek" unalmas is....
De szerintem itt tök türelmes a többség...
Velem legalábbis végtelenül,amiért respect
#54240) molnigee:
Hát az a kép, és fölötte a mondat....
Hangosan felröhögtem -
Allien
veterán
válasz
ezoltan #54213 üzenetére
Pedig, a "csapat" 110%-a pont ezek az összerezzenések miatt csinálja ezt a hülyeséget. Az mindegy, hogy egy tenyérnyi csiga lassú drónról beszélünk, vagy racerről, netalántán egy kamera plattformról.
Ma nem a traktor hangja, vagy bözsi tehén múúúzásától van katarzis.
Már, a városi puhányoknak (Nekünk).
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #54205 üzenetére
Te valamiféle síoktató vagy? Nem semmi a táj!
A szimulátorozáshoz annyit fűznék hozzá, hogy én úgy voltam vele, ááá, ha ilyen élőben is megpörgetni semmi gond nem lesz. Ja, lótúrót! Totál más! És mindezt úgy, hogy a setupban az enyémhez leginkább hasonlító felszerelést állítottam be. Nagyon távol van a valóságtól. Legalábbis ez az én véleményem. Az alapokat elsajátítani nagyon jó, de meglepett a dolog, amikor elsőnek hasonló mozdulatokkal élőben játszottam el a szimulátorban elsajátított repülést -
syler123
veterán
válasz
ezoltan #54205 üzenetére
Ilyen cidriben én nem vagyok képes repülni
Többiekhez: Továbbra is vázat keresek a Falcon 180-hoz. A 2204-es motorok maradnak. Az rd-210 es vázba régóta szerelmes vagyok, csak én is kezdtem figyelni a grammokat. Szerintetek rosszabb tulajdonságai lennének, mint most a Falcon 180 gyári vázának? Ugye ugrana 5 colra, viszont 120g a váz. Vagy még jobb is? Nem kell hogy hiperszuper gyors legyen, csak ugye a repidő.
Van ebben 180-as váz is, de annak nem tudom a tömegét, az a propok miatt lenne jó, mert akkor azok maradhatnának. Abban van olyan aminél 3mm-es a kar, gondolom 180mm-es vázhoz elég is.
-
syler123
veterán
válasz
ezoltan #54092 üzenetére
Nekem eachine i6 van, amin módosított firmware fut, azért nem megy fs kábellel.
Köszi az ajánlást, erre a liftoff-ra beruházok, más sok helyen olvastam, hogy dicsérik.
Más: Szerintetek ha gearbestről megkaptam ugyanazzal a rendelési számmal, de más nyomkövetési számmal azt hogy feladták a csomagot (2 nap követte az elsőt)
Ilyenkor kétszer kapom meg? Lesz akkuban dőzsölés, ha így van -
molnigee
aktív tag
válasz
ezoltan #53809 üzenetére
Köszi, 322g lett a vége
Átépítés közben csináltam képeket, majd jön hozzá egy komplett blog bejegyzés is drónearénán
Már csak a hd cam felfogatást kellene megoldani, de lehet hogy jó lesz a régi is!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #53470 üzenetére
Köszi. Amikor a YT statisztikáit néztem, pont az jött ki h átlagban olyan 5 percig nézték a 12-14 perces videókat, így rövidítettem. Nyugi, van még anyag.
A KGB Project a legaktívabban repült gépem. Párszor már felszántottam vele a földet, satöbbi. Szűk helyen is elfér, de tudatában kell lenni a nagy tömegének, így előre kell gondolkozni. Az a baj h annyi DVR videóanayagom van h a fele is sok. Azonban az ísin DVR nyáron gyakran bexarik 30 fok felett a tűző napon. Így pl. abból, amikor a KGB projecctel körbeutaztam a környéket szinte semmi használható nem maradt. Asszem majd egy fedélzeti Runcam vagy Runcam Split megoldja.@AMDaZERG_1 - a következő, rövidebb videó a PID-ekről lesz.
-
molnigee
aktív tag
válasz
ezoltan #53293 üzenetére
Dobsz linket? Ami találok, ott az van nem szállítanak magyarországra
Másik hogy pár dollár nem számít, de BG-n van kupon meg affi,szóval aksinként kijön 1000-1500 ft difi...
8 aksit tervezek venni, szóval az a pár dollár az már 10 rugó...31.-n rendeltem BG-rúl az aksikat, akkor még lehetett, shipping statusban vannak. Majd írom mit reagál a BG a levelemre...
-
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #52571 üzenetére
Nagyon. A shipped státusz nem más, mint hogy feladták. Tracking number alapján beazonosítható az ország ugye, mondjuk RL.....NL, akkor elvileg elküldenek egy kérelmet a holland postának, ami ha valóban meg is érkezik hozzá a cucc, akkor fogja csak bekönyvelni, addig egy amolyan várókapuban van a holmi, azaz a státusz shipped. Ha a tracking numbert is megkapta akkor már van/lehet pre advised, ami amolyan regisztrációt jelent, azaz tudunk róla, de még nincs itt nálunk, viszont benne van a listában. Onnan a holland továbbküldi, jó eséllyel egyből a Magyar Postának. Ez is csak papíron van először, azaz még simán lehet pár nap, mire felkerül a repülőre is. Iderepül, a posta még nem kapja meg azonnal, ott is lehet pár nap. Utoljára kerül bele a MP rendszerébe, de már listázható, kereshető TN alapján, ha m-r trackerek is látják. A Kínából jövő cuccok nagy részét a 17track nem látja, csak saját, belső kínai tracking oldalak. Mint pl. amilyet a múltkor is linkeltem, és ahol látható volt az a termék, ami sehol máshol. Lehetnek csodák, de általában ez az abszolút nem könyvelt termékeknél van, amelyeket csak végigöntenek mindenhol. Van benne rizikó is, de sokszor gyorsabb, "simább" az utaztatásuk.
-
ezoltan
tag
válasz
ezoltan #52315 üzenetére
Kis kiegészítésként,most hogy három akksit repültem ki vele az előbb:
Összességében iszonyatosan (elnézést a szóhasználatért,nem vagyok híve az efféle "magyartalan" jelzőkért,de hirtelen ez jut eszembe ami jellemzi) "smooth" minden téren.
Elképesztően halkan,finoman járnak a motorok,brutális erővel játszanak az egyébként is könnyed vázzal.
Ehhez képest valahogy úgy érzem (lehet hogy érzéki csalódás),hogy mintha lényegesen finomabban reagálna minden parancsra,mint az X220.Elképesztően finom,precíz szerkezet.
A gyári beállításokkal számomra kicsit talán komótosabbak a Roll/Pitch értékek,ezen kell finomítani még hogy jobban "kézre álljon".Folyamatosan szaltózgattam,punch-out-olgattam (ehh
),pörögtem-forogtam vele és (nyilván nem mérvadó,és zöldfülű gyakorlatlanként a teljesítményének töredékét használtam csak ki,de akksinként 6 perc felett volt az üzemidő.Második csippanásnál (jelzés 3,6-ra állítva) landoltam is. Mínusz 3 fok van jelenleg,Tattu 1300mAh,4s,75c-k az energiaforrások.
Pár bosszantó apróságtól eltekintve fantasztikus kis gép.FPV reptetés az új receiver (illetve Aomway Leaf Clover) megérkezéséig várat magára,a gyáriban nem igazán bízom meg. -
Jackal2
senior tag
válasz
ezoltan #52316 üzenetére
Nem tudom, de a postai szolgáltatás az országon belül sokkal jobb. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem Kínából az EU-ba lassú a szolgáltatás, hanem a Posta szar itthon. Sokszor mikor a 2 hónapos vár. idők kialakulnak, abból 5-6 Mo-s várakozás. Szóval szerintem igen, számít.
-
-
molnigee
aktív tag
-
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #51140 üzenetére
Nekem sem volt soha gondom az Infinitykkel, pedig eléggé rájuk építettem szinte minden gép akkuját 3-4S közt.
Itt van egy jól működő LiPo akku kalkulátor. A magas C érték önmagában nem sokat mond. Valahol mintha azt írták volna, hogy a Gaoneng 3 hónap gart ad arra, hogy ezek az értékek így maradnak. Hogy ezután mi történik, passz.
De talán majd most, hogy többen is rendeltek, kiderül.Mindenesetre ez elég nagy igazság:
"They say there are 3 type of lie : Half-true, lie and statistics.
Think we have to add one more - C rate.
Actual definition of C rate is maximum safe discharge rate which will not harm battery, but that don't shows voltage drop during such discharge. So maybe there will be 2 volt per cell when 140 Amp applied, yes, that will not kill battery, but definitely we will not get good performance.
Quite logical is that more C means less drop, but that is not for all manufacturers...That would be great if manufacturers will provide also internal resistance value or coefficient like Vdrop/Amps, that will be objective at least..."
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
ezoltan #50895 üzenetére
Róla azt kell tudni, hogy nagyjából a legjobb helikopter pilóta, és ugye azt sokkal nehezebb vezetni
- Szabó Alan Jr T-rexAzért drónnal is "egész" jól repül
-
Jackal2
senior tag
válasz
ezoltan #50798 üzenetére
2 robotporszívó, 2 telefon, meg kismillió cucc. Egyszer volt vitánk, lehúztam őket 25 USD-vel, aztán végül itthon a szerviz megcsinálta ingyen. Jah meg mintha 1 db 2 dolláros ESC-m ben jött volna meg a 8 ból
Az egyik telefonom mondjuk rohadt lassan jött, amire kaptam valami bónusz pontot is
-
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #50826 üzenetére
viszont az mindenkinél ugyan olyan tapasztalat lesz sztem GB vel kapcsolatban: aftersale support az egy nagy kupac kaki
(#50827) varadigabor
igen ebben 1 kijelző van de marha nagy felbontású. De nem ezt néztem ki, hanem SKY02S-t.
Ha minden optimális a hónapban meg tudom rendelni
FS szerintem is hype miatt ilyen drág, sztem túlzás az árazás...skyzone sem fityinges, de mondjuk fele annyi.
Nem tudom bejön-e majd, de max kis buktával eladom sztem ha mégsemLáttam újat, de még nem jöttem rá mi benne a nagy fícsőr, amitől ilyen drága
-
vandor01
senior tag
válasz
ezoltan #50798 üzenetére
mostanaban a kari miatt cumira futott jopár ember es valszeg a GB tulvállalta magát.....
Nov 10-en rendeltem EU expressel azota nincs rola hir kozel 200euro!
aztan kisebb rendelések mennek de azzal is trukkoznek NL regelt postát fizetek aztan vonattal kuldik mint a free shippingeseket... valszeg meg fog erkezni csak NL-el itt van 3 hét alatt vonattal meg Moszkva alatt ruszkiknal valaholez van... kezd nem ajanlott kategoriaba csuszni a GB....
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #50798 üzenetére
Én ma írtam nekik, hogy már elegem van, és 2018. jan. 11-én tájékoztatom a PayPal fogyasztóvédelmet.
Írtam, hogy annyit nem ajánlottak fel, hogy valamilyen szinten kártalanítanak. Főleg amikor elismerték, hogy nem is volt készleten rendeléskor...
Erre írták:
Shipping date Delivery deadline
Nov 27, 2017 Jan 26, 2018
Once we receive all the above details, we will offer you a solution for your case upon the delivery deadline.
Én meg válaszoltam, hogy nem várok. 11-én jelzem a PP felé, és kérem a refundot.
November 11-én fizettem a raktárkészleten levő drónért. És megkacagtatnak, hogy várható érkezés január 26?
No, nekem nincs velük jó tapasztalatom. -
syler123
veterán
válasz
ezoltan #50798 üzenetére
Nekem sosem volt gondom velük, 15 rendelésem van tőlük, köztük egy 280$-os robotporszívó. Eddig minden rendben ment. 1 rendelés most késik (9 esc), de most késés van az alis és banggood-os rendeléseimmel is, november végén rendelt áruk most jönnek meg.
Nyilván nincs olyan jó, mint a Banggood, de sokszor olcsóbb... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #50205 üzenetére
Ezt én is megtanultam egy Dinogy Mega Graphene 2.0 1550mAh akku kinyírásával. Valahogy úgy érzem nem az volt az utolsó akku, amit kinyírok
Próbáltam visszahozni a videókban bemutatott trükkökkel, de nem volt sikeres, meg aztán ugye az a cella amúgy sem lett volna tökéletes. A megmaradt 3 cellát viszont simán tudom használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest