Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ezoltan

    tag

    A legutóbbi repülés úgy ért véget,hogy egy enyhe jobbkanyarban gázt adva elkezdett irányíthatatlanul pörögni a gép.Egy másodperc kihagyás,és újra veszett forgás majd lezuhant.

    Szétbontottam,kiszárítottam,majd gyári motor-soft mount készletet méretre vágva rezgéscsillapítottam pdb-t,fc-t (mondjuk nem tudom ez mennyit ér),és pótoltam az egyik,rég hiányzó,ezeket leszorító anyát illetve eltörött távtartót abban reménykedve hogy esetleg rezgés okozta a bajt.

    Próba. A gép érdekes hangokat hallat,furcsán vonyít az egyik motor,lebegni próbálok (stab),de összevissza kapkod.Leteszem,jobb hátsó motor melegebb mint a többi valamint az esc-je forró.

    Propellereket ledobtam,semmi változás,illetve de,érdekes módon a fura hang eltűnik,de pár másodperc túráztatás után forró a szab.,a többi normál hőfokú.

    Első ötletelés a motorcserét eredményezte,de semmi nem változott.Mivel lehántottam a forrasztás miatt az esc burkolatát,észrevettem hogy próba közben nagyobb gázra szikrázik a jelölt helyen. :Y

    Motor újra le,és kicseréltem az esc-t,illetve visszatettem az eredeti,nem sokat futott motoromat.
    Ez már a cseredarab:

    Lehet megint felesleges hülyeség,de öntapadós szivacsanyagból tettem egy csíkot minden esc alá,hátha kevesebb lesz a rezgés illetve eséskor vagy durvább landolás esetén kisebb sokknak lesznek kitéve...

    Egyelőre úgy tűnik,rendben van és elmúltak a hibajelenségek.Esc-k,motorok normál hőfokon üzemelnek,nyugodt a levegőben a gép.
    Remélem,emiatt volt az esés is legutóbb...A következő reptetéskor kiderül.
    Elnézést a "wall of text"-ért,lehetett volna rövidebben is. :(

    QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

Új hozzászólás Aktív témák