- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
_X10Dead_
aktív tag
Ehhh...ez annyit IS jelent, hogy azzal IS menni fog.
Ezek mind ugyanúgy beszélnek: CX-10 green, CX-32, CX-33, GW008 (Skull), HY X6058, JD 395De a hozzászólásom lényege az volt, hogy szerezz egy Devo-t :-)
Az a Bogár kivételével viszi az összes cuccodat (Btw, a Bogárban is A7105-ös rádió van, de nem a régi MJX protokolt használja a telemetria miatt. Goebbish-ék már nekiálltak annak is...) -
maximilian4
addikt
Feszültség függő. Kamionokon mikor télen pár percre rajta hagyod a gyújtást álló motorral, bikázni kell utána sokszor. Nem tudom hogy működik pontosan, mert nem értek hozzá, de az egy dolog hogy 55A a kapacitása. Meg az is egy más dolog hogy álló helyzetben milyen könnyű offolni. Igazából nekem mindegy. Én biztos nem dugnám rá.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Hálásan köszönöm a választ!
A mai nap kemény volt a számomra...
A nagy szél miatt át akartam kapcsolni H üzemmódra, mert láttam kicsit sok a tetején a GPS logger és nem tud megbirkózni a széllel, de ahelyett, hogy "H" üzemmódba kapcsoltam kikapcsoltam a headless-t. Fogalmam sem volt merre van az előre és miután elég messze járt azt sem tudtam jön, vagy megy.
Arra már nem volt időm, hogy újra visszakapcsoljam, inkább próbáltam úgy manőverezni, hogy visszajöjjön, mivel már 10 emeletes házak közelében járt. Az adrenalin jócskán határérték felett járt már és rohantam a gép irányába, hogy lássam hol fog landolni, mivel tudtam az akku állapotáról nem bírja már sokáig. Aztán az utat is figyeltem, mert mindenféle kötelek voltak kifeszítve meg gödrök és mire felnéztem már nem láttam, így gyorsan lekapcsoltam a motorokat. Aztán már futás közben lemondtam róla, hogy megtalálom. Lehiggadtam és elkezdtem agyalni mit is kellene tennem. Bekapcsoltam a telefonon a WiFit hátha közelben van, és láss csodát fogta a telefon a kamera jelét. Csatlakoztam, megnéztem mit lát a drón és szerencsémre a nehéz GPS loggernek köszönhetően hátára esett és a kamera egy 10 emeletes ház tetejére szegeződött és némi falevél a képben. A fákat kezdtem el figyelni és készültem az esetleges mászásra, de egy olyan fán sem láttam, ami szóba jöhetne a kamera képe alapján. Eszembe jutott, hogy amikor beakad a propeller valami fűbe elkezd halkan sípolni, így kipróbáltam a dolgot és bejött. Így megtaláltam egy bokor és épület fala között. Az egyik motorja leégett, amit azóta már kicseréltem, de ebből megtanultam, hogy szélben mindenféle hülyeséggel megpakolva nem szállunk fel. Kisebb szellőnél még csak-csak, de ez már meghaladta a gép tűréshatárát...
És akkor rá is kérdezek: szeretnék egy csipogót, ami jelez, ha leállítom a távirányítót. Videót láttam róla, de nekem egy olyan kéne, ami már kész van és egy kép megmutatja mit hova forrasszak. -
Baku
aktív tag
Ééééés IITT A MOZI remélhetőleg eredeti minőségben....
Szerk.: Sajnos nem, mert ez is konvertálva lett feltöltéskor .avi-vá ...
-
Baku
aktív tag
Ééééés IITT A MOZI remélhetőleg eredeti minőségben....
-
Teréz Atya
senior tag
A masik, ha ketoldalu velcro-t hasznalna, aztan kotne at, elgge strapabiro is lehetne. Sot, ha a Joshua altal ajanlott butykos vegu velcrot hasznalna, sacc/kb olyan stabil lehetne mint a gyari.
A postasgumis viszont, ojje! De meg hasznal valami fekete gumikotelet is, no az priceless.Gumibak tipp - amikor 3X repult le a kis falconrol a runcam a gumibakok miatt, egyszeruen odaragasztottam oket pillanatragasztoval. Azota ovom es bodott vagyon. Vagyis amig szet nem faragtam a gepet, de ez masik mese.
-
vandor01
senior tag
nem szep hogy kirohogod szerencsetleneket.... lehet ok meg rajtad rohognek a pecas jozsin aki szuttyog a fisz-fasz vekony damillal
az ilyen ne dronozzon menjen inkabb harcsara!
ez a dronepites nem mindig a szepsegrol hanem inkabb a funkcionalitasrol szol... en el tudom kepzeli, hogy egy mertre pontos fitt gumi vagy egy jol elhelyezett tepozar gyorsabb megoldas ad mint az igaz sulyra konnyebb damil amit pocsolos megkotni meghuzni utana leszedni elvagni..... foleg ha paraszt mar nem igazan lat jol kozelre (mint en is)
... persze ki kell probalni es csak utanna tudnam azt mondani a masik manias vagy szerencsetlenkedik
-
Baku
aktív tag
És az ellenpéldák, amelyeken sírok a röhögéstől ....:
[A gatyagumi mániás (2:10-től)]
[A tépőzárral szerencsétlenkedő (26:00-tól)
-
üszök
őstag
Az alsó második képen látszik az aksi tató,abba kell bele tolni a kam tartót. Látszik a 4 csavarból 2. Azok qva pici és rövid csavarok amik az aksitartót tartják. Egy közdarabba vagy távtartóba mennek bele aminek a másik oldalára az alaplap van. Na most kérdés mekkora sújt lehet arra 4 pici csavarra bízni.
-
Allien
veterán
Akkor tudsz tippet adni, hogyan rakjam fel a Walkera G-2D-t?
-
Jackal2
senior tag
Ebben teljes mértékben igazad van. Van egy "sample videóm", Syma X8C + Firefly 6s, szinte tökéletes a vidi, de teljes szélcsend és vakító napsütés volt. Szóval ideális volt minden, és erre is el lehet költeni 88K-t ahogy írtad
Hubsan H501S viszont lehet jó. Gimbal nincs de minden más van. 1.4 km hatótáv, follow me, rth, FPV és még 20 másik dolog és repül 15 percet és 80 alatt van. 1080p kamera.
-
Jackal2
senior tag
Én voltam a legnagyobb Eachine janicsár, de el kell ismernem, hogy tévedtem, de ez is egy erény, ha az ember belátja, hogy nem volt igaza. Viszont én ezt az utat már végig jártam és tudom, hogy a minél jobb videónál az ember azt várja, hogy minőségi előrelépés fog bekövetkezni a Hubsan után, de nem, szerintem a Syma X8 sem az.
Az a baj, hogy a kamera javul a legkevésbé a pénz elköltésének arányában. Egy picit többért - értsd 15-20.000 forintért - szinte semmit nem fog javulni a képminőség, ha abban drón is van. Szerintem a következő lépés az, hogy brushless gépre vált, mert az már önmagában megold egy csomó problémát.
Annak idején nézegettem mini gimbalt Mobiushoz és Runcamhez, egy magyar srác csinálja, két tengelyes, 95 gramm, CS-V a neve ha jól emlékszem, a Mobius olyan 50, ez 150 gramm, még elviszik az MJX Bugs jellegű gépek és asszem direktben 12V-re is köthető. Csak az a baj, hogy:
- MJX Bugs 30K
- gimbal 20-30K
- kamera 10-20KAlsó hangon 60K, felsőn 80K. Ott vagyunk, ahol a part szakad. Használt P2, és ott lehet variálni a kamerával, ha nagyon kell a javulás később.
Yashuo: a racer SOKKAL rosszabb, mert fél év alatt elavul, meg fogsz őrülni a műszaki paraméterektől és még törik is mellette. Biztos akarod?
-
Teréz Atya
senior tag
Én felgumipókoztam egy RUncam HD-t egy MJX X600 hasára. A videó lófüttyött sem ért, mivel nem volt élőkép, így sosem tudtam lekapni azt, amit akartam. Mivel 2S kefés gépről volt szó, a Runcam meg 40-50g, így pár menetenként cserélhettem a motorkat. Ha jól emléxem 5-6 repülés alatt cserélhettem mind a hat motrot, ami cca 10-12 euróra rúg.
Lehetne Mobius mini, az cca 20g és elég jó képe van, de önmagában 70 euró. Lehet én is túl igényes vagyok, de Mobius / Runcam alá szerintem egyszerűen nem érdemes adni. -
Yasuo
aktív tag
Hát nem is tudom mi tévő legyek... Lehet, hogy az lesz, hogy a 30.000Ft mellé még gyűjtök ugyan ennyit, és veszek egy racer gépet. Most ahogy nézegettem videókat róluk eléggé megtetszettek.
Szóval akkor 60.000Ft-ért milyen racer drón a legjobb választás? FPV monitor még nem szükséges, azzal majd még ráérek később, most egyelőre csak távot+drónt szeretnék.
Ez milyen? Feljebb linkelték.
Szerk.: Nagyon bejön ez a drón.Csak gondolom rájön még az áfa+vám aztán rögtön a 80.000Ft-ot súrolja..
-
Jackal2
senior tag
nem baj, felteszem a listára, maximum nem sikerül. Viszont mindenki küldje, hogy ki mit látna szívesen. Nyilván rc cuccok és nem robotporszívó
illetve olyan dolgokat írjatok, amivel macera van a vámon, tehát ne egy 3 cm-es ESC-t. Jöhet privátban, hogy ne spammeljük szét a fórumot.
-
Arti1
aktív tag
De a kivonatot nem biztos, hogy csak Tőled kérik/kérhetik be (nem tudom, hogy kérheti-e a banktól is a vám a kivonatot, ha még csak gyanúsnak találja az ügyet, vagy azt már csak rendes vizsgálat alkalmával kérheti ki, de ha kikérik, akkor módosítás nélküli verziót fog kapni
)
Főleg akkor van pech, hogy ha az előtte lévő dobozban is ugyanaz a kütyü volt (és mondjuk a Tiéd aznap a tizenötödik, és a többi tulaj szépen bevallotta a normál árát... ha meg nagyon bekeményítenek (nem vagyok jogász, de majd a jogi vénával bíró kollégák kijavítanak) biztos rád varrnak egy okirathamisítást, akár még minősítve is valami szép megfogalmazással...Teréz Atya:
Fémkereső vízben nem működik? Vagy a víz felszínéhez tartva mennyit érzékelhet lefele? Az akksi vajon csipogtathatja a keresőt? -
SpydeR3412
aktív tag
Miből csináltál ilyen hosszú kart neki?
Nekem csak EZ van. Az e010-hez elég is, de a q100-hoz már kevés.A q25-nek tényleg viszonylag jó az adója, de az ef01 magasan veri. Csak nehéz. Ezért rendeltem most ef02-t. Meg egy tx02-t, ha még nagyobb teljesítmény kéne...
Amit linkeltél jónak néz ki, csak rohadt drága szállítással.
-
Teréz Atya
senior tag
Cca 5g, a kingkong 6g. Viszont a KingKongrol tudom h jo, es jo nagy a hatotavja 25mW ellenere.
BTW step-down igy is, ugy is kelleni fog a kocsihoz. Az olomerebes cikkemben le is irtam h miert. Ja valahol ott van a step-down is, de ratok hagyom kikutatni, mar megyek aludni igy ejjeles utan. -
SpydeR3412
aktív tag
Milyen kamera 16g-os?
A sima e010, chaoli motorokkal, 5g-os kamerával még épphogy fürge.
Én majd arra lennék kíváncsi, hogy mennyire dől be a gép?
Az elődjénél van egy olyan furcsa jelenség, hogy elég kevéske a gép dőlése. Fölfelé hiába megy mint az állat, nem tud nagy sebességet elérni miatta. Viszont a q100-as vázban, 8520-as Chaolikkal, 2es fokozatban, meg úgy bedől teljes irány nyomásra, hogy még azok a motorok sem képesek kihúzni a gépet. Amolyan fél acro... Már csak azért is, mert a távirányító kis peckei, micro mozdulatokat igényelnek.
Nem is tudtam, úgy normálisan menni vele. Mondjuk 1-es fokozatban sem nagyon. -
chomee
újonc
Szia!
Köszi, de lemaradtam a válaszodról, illetve, ha jól tudom A sima G-s távirányítója már csak azért sem passzol, mert az még nem magasságtartós, így a gázkar nem rugós.
Bár én teljesen analfabéta vagyok a témában még. Azt honnan tudni, hogy melyik táv melyik verziós panelhez jó? Csak a tapasztalat mutatja meg, vagy van valami logika?Köszi!
-
Arti1
aktív tag
-
Arti1
aktív tag
-
Arti1
aktív tag
Mindig lebuktatják az embert
Ez az Eachine racer 130 kezdő racer-nek mennyire való? Eddig a Falcon 180-as volt a kezdő racer, legalábbis az volt az ajánlott kezdésnek.
Ahhoz viszonyítva mennyit számít, hogy kisebb 5 centivel a gép?Bárminemű hasonlóság a 7 színű hátsó LED témájával csak a véletlen műve
-
syler123
veterán
Van fast charge, balance charge, storage etc.A storage tölti 3,85V-ra, ezért lennék kíváncsi, hogy mennyire normális, hogy nem pontosan 3,85V az összes cella. Eddig másik töltővel töltöttem, így nem láttam milyen difik vannak a cellák között, de eddig is balance -os töltővel töltöttem (Skyrc E4).
Teréz Atya: Akkor rendben vannak azok az értékek, amiket írtam?
-
Teréz Atya
senior tag
Kivagod, lesmirglized / csiszolod. Lekened epoxyval, ujracsiszolod, a vegen akar politozhatod is, olyan lesz mint a gyari. Legalabbis YT videokon igy megy.
Amugy ne sajnald, en vagtam muanyagot flexel. Arrol senki nem beszel h az megolvad es mindent frocsogve beterit mikromeretu cseppecskekkel. -
Teréz Atya
senior tag
Az epoxy termoszet, nem termoplaszt, magyaran nem olvad.
-
Teréz Atya
senior tag
Én is erre készülök, de üvegszálas lappal fogom kezdeni. Sokkal olcsóbb.
Kelleni fog védőszemüveg, maszk, finom latexkesztyű meg valami Dremel szerű bigyusz. A vágáshoz nem fűrész, hanem flex feltét kell, hogy nem sorjázza szét a szálakat, nem árt ha üvegszál erősítésű.
Csiszolás után a vágott felületet érdemes átkenni epoxyval, hogy megakadályozzuk a rétegek elválását, azaz delaminációt. Egy-két versenygépet már odacsaptam karral a betonnak, elkezdődött a szélén a delamináció, de az epoxys kezelés megoldotta. Mert a karbon lényegében epoxyba mártott szénszövet.
Majd idővel, ami rámragad, azt tovább adom.A profik amúgy nem Dremel és társait, hanem olyan oda-vissza remegő vágót használnak. Nem tudom mi a magyar szaxó rája, de hasonlít arra az eszközre, amivel a dokik vágják le a gipszet.
-
vandor01
senior tag
meg kell tanulni finoman landulni!
nekem az X251hez ket fajta landig gird van...
az occobb palicka rugolab fajta
meg a kicsit komolyabb karbon csoves...nos amig a rugolabat hasznaltam mindig a karboncsovesrol almodtam azt megrendeltem de mire ideert addigra atalakult rugolabra
persze disput es most van ingyen 3 par rugolabam tarcsiban...
de aztan vegulis lett karboncsoves is
na nem sokaig!mert egy kemenyebb landolasnal letorte a labtartot a vazrol.... es ekkor atertekeltem a "vilagot" milyen jo is az a rugolab!?
megbocsajto ha odaverem kirugozza a tobblet energiat de a gepet nem tori!
finoman kell landolni....
-
Teréz Atya
senior tag
A kingkong 210/210GT gepek gumibakot hasznalnak, de en most vettem egy rakat szivacs talpat.
Amugy gondolom azert kell ekkora golyalab, hogy be lehessen etetni a nepeket, hogy felmegy raja a gimbal kamerastul. Nem astam bele magam, de nem lenne okosabb a forditott gimbal? Marmint a gep tetejere, es akkor nem kene golyalab? A szoftveres stabitol romlik a kep minosege, ezert nem szeretik, legalabbis a Bebop 2-nel ezt olvastam.Ja, magasabb geppel konnyebb felszallni a fubol.
Bakker, ezt kiflejtettem a cikkbol - leszallasnal, mikor mar majdnem a fold folott vagyok, disarmolok es szepen leszall, kulonben a rugalmas golyalab miatt pattog, mintha bekapcsolva hagytam volna az air mode-ot.
-
üszök
őstag
-
üszök
őstag
Persze lehet. A 3s pakkban 3db 1s cella van. Itt a bekötése.
-
Halihólaci
tag
-
Allien
veterán
A "jobb" gépeken, értsd betafight és társai, a gázkar le-re nem állnak meg a motorok, hanem alap járaton kerregnek, amit ugye be lehet állítani. nem lezuhan, ereszkedik a gép, meg ilyenek. Eleinte én se értettem. Aztán megjött az X251, és azóta már élvezem is ezt a funkciót, pedig annak gázkar le-re leállnak a motorjai. De, a táv a nyakba akasztva, géphez nyúlásnál gázkar akár totál véletlenül is, de feltolható. Ami ugye veszélyes is lehet egy ilyen gépnél. Nem csak a prop forgása, hanem, hogy van benne kraft, és egyből megindul felfele, vagy, akár még irányba is. Ez meg ugye totál veszélyes.
Jobb, ha disarmolva van, nincsen kellemetlen meglepi.
-
Minstrel
senior tag
Ez a funckió a komolyabb vezérlőkön és távirányítókon úgy kapcsolható, hogy a gázkart lehúzod és eltolod jobbra a kart és kb. 1 másodpercig ott tartod, ilyenkor élesíted és balra húzva "hatástalanítod". Ezt levegőben tuti nem lehet megcsinálni, csak 0 gázállásnál, akkor meg már úgyis zuhanik a gép.
-
Arti1
aktív tag
Sarc volt, egy 10-esből kijött. Majdnem napra pontosan 1 hónapot töltött az országban a gép, mire megkaptam... Az utolsó héten már úgy voltam, hogy hozzák már, hadd fizessek
Feltöltöttem, egész gyorsan feltolta a B6 mini 7,74V-ról indult:
A következőt meg tessék úgy olvasni, hogy eddig csak 1S gépeim voltak
Borult idő, 17 fok, enyhe szél, néha lökések (a frizura tart
)
Feltöltés után mentem is repülni, hát, ez megy mint az állat(első fokozat, még nem mertem 2-be kapcsolni
) Szokás szerint gázkar teljesen feltol, ahogy az 1S gépeken szoktam, erre azt vettem észre, hogy nagy zúgással eltűnik a felhőben
najó, majdnem a felhőben, de olyan gyorsan felment, hogy alig győztem visszaráncigálni
Mentem vele erre-arra, fel-le jobbra balra, teljesen jól látható, irányítható, tök szuper.
És ami a legjobb, hogy ha azt mondom neki, hogy visszafordulsz és visszajössz (nem RTH, csak úgy irányítom), akkor fütyül a szélre, és megfordul és visszajön
Kipróbáltam erősödő szélben (a frizura még mindig tart), direkt beálltam a szélbe és még úgy is ment előre, szélnek szemben...
Az X5C meg az u807 (igaz, az csak az alap fokozaton), ilyenkor szépen a szélirányra rádőlve szokott vígan hátrafele menni, én meg kaptam a kisebb szívbajokat, hogy akkor most fognak elrepülni, és inkább leejtettem őket...
Itt a bogárnál semmi, ez jön, megy, intézkedik
Szépen zenél, mindent csipogással kommunikál, sőt, mintha megjegyezné a távot, ha már egyszer bindelve volt, de erre nem teszem a nyakam, majd valahogy kipróbálom. Van külön gomb az arm/disarm-nak, (röviden arm, hosszan disarm) levegőben nem próbáltam
Leszállni meg kell tanulnom vele, mert kb. 1 m-ről már nem tudom megfogni, és kicsit koppanósan ér le, de baja eddig nem lett
Miközben ezeket próbálgattam, jött egy nagyobb szél, ami egy sötétebb felhőt hozott (a frizura még most is tart) és azt vettem észre, hogy kopognak a vállamon (na nem a szomszédok, hanem) az esőcseppek.
Na itt a frizura feladta, én meg gondoltam, hogy mentsük a menthetőt, mert nem kellene első alkalommal vízállósági tesztet csinálnom, utána meg várni megint 2 hónapot, mire ideér a cserebogár ()
Szerintem ennyit megért (árban, várakozásban), de legközelebb már nem lenne türelmem kivárni, míg megérkezik, főleg, hogy mostanában mindent megfognak és sarcolnak, meg ülnek rajta... remélhetőleg lesz EU-ban valahol...
Na röviden ennyi, remélem miden létező smiley-t felhasználtam, amit a fórum ismer -
Teréz Atya
senior tag
-
syler123
veterán
Én tőle vettem, igaz akcióban 25$-ért, elvileg eredetinek kell lennie. Remélem ma meghozza a postás, mert már benne vagyok az időben
Rengeteg pozitív és a matricával ellenőrizték a legtöbben, szóval kb tuti eredeti. -
Geller72
veterán
A bogár csatija XT30-as. Kell egy fordító, ha B6-al akarsz tölteni. Én ott egy Arti1-től kapott (de lehet rendelni BG-n is akár) XT30--XT60 átalakítóval töltöm, mert a gyári töltőjével egyrészt 4 óra lenne, másrészt nálam nem igazán működött. 9 dollárt írtak jóvá, amiért kicsit csapkodtam a szart.
. Szal kell egy olyan átalakító, amibe bedugod az XT30 -at, a másik végét meg beledugod az XT60-ba és akkor B6 minivel lehet tölteni ballanszoltan, sokkal gyorsabban. 1.8A-el cca 1 óra, 70 perc max. Ha másik akkut veszel, mondjuk 3S-es, XT60-as csatival, akkor kell egy olyan átalakító, amibe beledugod az XT60-as akkucsatit és a másik vége meg belemegy a bogár seggébe az XT30-ba. Banánról ugye ugyan ez, csak banánnal. 6A-es ESC-jei vannak, használják 3S-es akkukkal, én max valami 35C-s akkut vennék hozzá, 2200mAh körülit. Abban a kapacításban multkor linkeltem párat, ami faján befér. A méreteket is beírtam a fórumba. De amúgy az akkutartóhoz alulról hozzá lehet rögzíteni nagyobb akkut is. A sas elbírja simán. Erősek azok a 1806-os mocik.
Többeket láttam 2800-as akkuval repülni.
-
Arti1
aktív tag
Márc. 14 óta itt az országban a bogár, vámolás folyamatban... még jó, hogy a szerénység mellett a másik legfőbb erényem a türelem
Üszök: Pedig a 40k majdnem megvan csak a fent összeszedett tételekből, pár ezres a különbség... az idő pedig pénz...
Ha tudom februárban, hogy ennyit utazik a bogár, lehet, bevállaltam volna a DHL-t, vagy valami gyorsabbat, akkor is megvagyok 40-ből... -
-
Geller72
veterán
Nem érsz vele semmit. Mert eu-s raktárból eleve drágábban kapod meg plusz rájön a postaköltség. A GB-n most 100 eur. Free posta ugye. A kódot nem néztem, de szerintem van hozzá. Legyen mondjuk 90 eur. Ehhez jön 27% áfa. Az 24.3 eur. Az 114 eur. Ennyi szokott lenni akció nélkül is az ára. Ehhez még max a postai 2500 huf jön. De ha valami nagy mákod van, akkor mivel nincs kari és nem hinném, hogy annyira nyomulnak, mint akkor még az is elképzelhető, hogy csoda történik.
.
"A postán azt mondták, hogy a hárombetűs sarcszedők erősen bekeményítettek mostanában, és szinte mindent átvizslatnak, mint a vadászkopók, viszont ugyanannyian vannak, mint eddig, kvázi nem győzik, és torlódnak a cuccok.."
-Sokkal kevesebb cucc jön be, mint karikor, szvsz nem torlódnak a dolgok. Van olyan cuccom, ami 8 munkanap alatt itt volt és semmi extra díjat nem fizettem a postázásért. Olyan viszont volt már, hogy hiába volt itt papíron a cucc, azaz a kínaiak/svédek/hollandok/belgák szerint a repülő elrepült onnan, a MP még nem iktatta be. A reptéren is szoktak anomáliák lenni. Bazi nagy gépek repkednek Kínából, több tízezer küldeménnyel. És azt ugye egytől-egyig le kell könyvelni is. Azaz lehet, hogy a csomi már rég az elosztóban van, de mivel még nem könyvelte le senki, ezért nem továbbíthatják.
-
vandor01
senior tag
jo lesz kiprobalni aztan megkapja a cimboram fia.... legozhat vele
szerintem csak a szokasos gyengegepek reakcioja.... ha iranyvaltas van akkor teljesitmenyeses is van es a lefelehalado gepet nembirja megfogni a gyenge teljesitmeny (moci es/vagy propeller es/vagy aksi) azt mikor leerkezik a talaj megfogja ekkor mar eleg a kisteljesitmeny hogy felemelje a gepet.....
pl: rakj vmi jo gepedre alulterveztt propellert... hasonlo lesz a szitu... -
Teréz Atya
senior tag
Pl. KingKong Q25-os FPV cam + ado kombot. A QX80 tuning cikkemben irtam rola, hatotav, tomeg, etc.
-
Arti1
aktív tag
MJX BUGS 3 ez pont BG-n van, de néha van akcióban GB-n is. Múltkor volt 90$ is valahol
-
_X10Dead_
aktív tag
-
vegyszer
addikt
Emlékszem rá, hogy anno láttam GSM olyanodult, ami I2C-n keresztül kommunikált, és ha a többi I2C eszköz adatait (főleg a GPS) ki tudja valahogy olvastatni vele az ember, elvileg akár az is megoldható lenne, hogy küldjön egy SMS-t az utóbbi pár GPS koordinátákkal, ha X másodperc alatt nem mozdult, és/vagy nem forgott a motor. De hogy ezt leprogramozni n tudnám, az biztos, de ha megy, és a fedélzeten lévő GPS jele van kiolvasva, akkor kb nettó 8-án meg van oldva a dolog.
Szerintetek ez járható út eme cél felé?
-
Arti1
aktív tag
Van egy ilyen trackerem, de még nem próbáltam, mert a jelenlegi flotta egyik tagja sem bírná megemelni, a bugs meg a vámon ül (vagy a vámosok ülnek a dobozán...), de amint megérkezik (talán még május előtt, az országba márc. 14-én érkezett be...) kipróbálom.
Súlyra kb. egy akciókamerával lehet egy súlycsoportban, de majd este lemérem grammra, ha nem felejtem el
Ebben van GPS meg mobilhálózat is, SMS-ben kommunikál, küld pozíciókat, stb.
Végül is, akár a bugs nékül is ki tudom próbálni, kiviszem az utcára, aztán majd kiderül, mit tud, majd beszámolok. Vettem bele T-mobile-os SIM kártyát, mifelénk a 2G lefedettség csak ezeknél teljes (vagy ők merték berajzolni a térképükön). GPS alapon küldi az adatokat, a manual ki is hangsúlyozza, hogy a cellainformáció alapján nem lehetne megtalálni civileknek, ha valami miatt nem kap GPS jelet, és a cellainformációt küldi, azt csak szolgáltató tudja értelmezni, és megmondani, hogy pontosan hol van.
A SIM kártya főleg arra kell, hogy a GPS pozíciót elküldje SMS-ben. -
Teréz Atya
senior tag
A legolcsobb trackerek csak sima bluetooth-os kereseok, buzzerek. Olyan 20m-rol mar hallani. A falcon 180-at nem egyszer halasztam ki a kukoricasbol sima buzzerrrel, ugyhogy erre jo lehet.
Aztan vannak, amik a mobil halozatot hasznaljak, de nincs bennuk gps, es vannak vegul a valodi gps+sim kartyas kutyuk. Ez utobbit nem probaltam, de paran mar szivtak itt vele. De ezek tipikusan kocsikba vannak kitalalva, igyhat van sulyuk is, de majd megcafolnak, akiknek mar van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest