- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #30478 üzenetére
Én nem mondtam hogy tönkre mentek, csak a csati kapott.
Egyébként sokkal banálisabb hibát követtem el, még pedig félre dugtam a balanszert...5s-re, nem láttam jól, a 4S-el szemben. Na ezért füstölt. Szóval egyértelműen user error. Pedig már 100x dugtam fel akksit, még is elrontottam. Mi ebből a tanulság? nagyon oda kell figyelni.
-
válasz
_X10Dead_ #30330 üzenetére
És még csak nem is direkt. Kérdezz meg másokat mi van ha direkt van.
Saccco! Köszi, át kell gondolni, mert nem igazán látok benne fantáziát. Tehát csak egy pontig érdekel aztán nem tudom mi lenne. Arra néhány dologra mire biztosan jó lenne, nem vennék 3-4 kilóért mavicet.
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #30330 üzenetére
Azért nem értek Veled egyet, mert kettő (nem egy).
Azaz, MINDEN hobby költséges. Minden technikai hobbynál költünk kiegészítőkre IS. Lásd pl fotózás. Nem csak egy gépet veszünk. Kell akku pluszban, memkártyák, és ezeknek külön tartók, a gépnek táska, de kettő akár. Egy nagyobb egy kisebb, vagy, egy fotós hátizsák. Kell nyakpánt, meg egy másik, ami nagyobb, és alulról fogja, vagy marok pánt. Ja, külön töltő esetleg. Külső vaku, állvány, a vakura esetleg fényterelő. Az optikákról nem is beszélve, mert abból is kell legalább 3-4...
Akkor most NINCS miről is beszélni, hogy a drónozás költséges lenne... Lehet olcsóbban megúszni, egy X100-s egy jobb távval elégséges lehet huncutkodni, és nem is kell tovább lépni róla. De, ebben az esetben IS, nem csak a drónt és a távot veszed, hanem még egy csomó cuccot... -
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #30291 üzenetére
Köszönöm.
Egy olcsó VR Box szivacsát szedtem le, csak kiegészítettem még ilyen szivacs szerű kissé kemény valamivel.
A box szivacsa műanyag lapra van téve gyárilag, és vékony műbőr van rajta amit kihajtottam hogy takarja a merevítésként alárakott szivacsos anyagot, de a műanyag lapot nem tudtam használni mert nagyobb, ezért raktam a szivacsa alá kissé kemény szivacsos szerű merevítést [kép], persze jobb lett volna műanyag lapra szerelni, nem közvetlenül ráragasztani.
Abból dolgoztam amit találtam itthon, mint ahogy látom te is.
A VR szivacsát ráragasztottam a keményebb merevítésre, az egészet meg kétoldalas ragasztóval a szemüvegre.
Az orr részt én is kivágtam, és hátrahoztam a lencsét teljesen a hátsó rögzítő csavarokig(felhasználva az állítóját is), de még így is kevés volt, pedig csak 2-2.5-es szemüveget szoktam használni olvasásra.
Az orr rész útban volt ezért vágtam ki, egyébként nem tudom kire készítették azt, mert ahhoz akkora orr kellene mint két kozákpisztoly együtt.
Nagyon ötletesen oldottad meg a nagyítást, én először még 1 lencse berakásán gondolkodtam, rendeltem is, csak a türelmetlenség ezt hozta össze.(#30296) Jackal2:
Az bizony, mert mint valahol írtam is talán, hogy elég elcseszett egy szerkezet az egész. -
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #30171 üzenetére
Elmondom, én MIÉRT NEM fogom megvenni, de ez téged ne tántorítson el a használattól
Nekem van egy XK X380C-m, a gimbal és a kamera ugyan az szerintem. A gimbal gyárilag tökéletes, a kamerát már dobhatod is a kukába, mert pocsék. Ezen kívül:
- nincs FPV adód és monitorod
- nem tudod a távról mind a két tengelyt vezérelni
- nem tudod a távra vinni az élőképed
- nem fogsz üzemidőt nyerni, mert kb. 400 grammal nehezebb mint a Detect
- sokkal drágább az akku mert 4S
- sokkal nagyobb a gép, emiatt nehezebb szállítaniNekem el kellett költenem az XK-ra 30K-t a monitorra meg 6K-t az OSD FPV adóra, meg kb. 2000 volt asszem a propeller, meg az FPV kábel még kb. 1000. Most már nekem is 10-es mint neked, nekem van már FPV-m, már csak egy normális kamera kellene, amin még agyalok.
Szoftveres funkciók gyakorlatilag megegyeznek, tehát a nagyobbik gép SEMMIT nem tud, csak nagyobb. Még egy nyomorult 3 tengelyes gimbal sem fér bele az árba, viszont 17.000-el drágább és minden alkatrésze drágább. A táv ugyan az, ami ebben a méretben, hááát, olcsó jánoskodás.
Szerintem az XK ezzel a modellel olyan nagyot nem kaszálhatott, mert ebben a méretosztályban már a szoftveres rész mindent visz, de hát ilyenje nem nagyon van neki.
Ettől még remélem, hogy tévedek és szívesen megnézném élőben is, de szerintem nincs benne akkora plusz.
-
-
DanDeR
csendes tag
válasz
_X10Dead_ #30033 üzenetére
Hali. Neked is köszi az mjx 101 el már szemeztem sokszor és a symával is. Tudtam hogy nem fogom en se feltalalni a spanyol viaszt hogy jo gép legyen tartos legyen elbírjon mindent és le se merüljön... Persze ezek kis tulzással. Folyamatosan keresgélek mi lenne a jó , de valószínű utobbi 2 közül választok. Most a kis eachin h8 minit gyötröm bevezetés ként , de tudom hogy össze hasonlíthatatlan a kettő. Akkor 60-70 ezerre számoljak kb. Quad... Meg gimball meg kamera..
Szerk: esetleg tudnátok segíteni linkekkel ? Nem szénkefés kopterek ügyében meg kamera és gimballban ami össze rakható 1 dologgá? Nem azért mert lusta vagyok utána nézni mert folyamatosan keresek én is csak ti sokkal tapasztaltabbak vagytok több a rutinotok ebben.
-
Petyuska111
tag
válasz
_X10Dead_ #30104 üzenetére
Pattogósabb, gyorsabb gép a Nihui, de egy totál kezdőnek ez nem előny. Később aztán már igen. Hiába van nagyobb ledje, mégis a Syma ledjei jobban (sokkal jobban) láthatók. Nekem ez a tapasztalatom. Mindkettő jó kis gép, pláne ha figyelembe vesszük, hogy nevetséges az áruk, táv nélkül mindkettő 6-7e forint. Egyébként is legendás modell mindkettő, kihagyhatatlanok. Mindenki ezekkel kezdte... Arra kíváncsi lennék, hogy az itteni profiknak megvannak-e még ezek a gépeik, ill. előveszik-e még időnként?
-
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #29928 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ma reggel mikor megjöttem ismét csináltam rövid videót, majd felcseréltem mindkét ESC-t, tehát 1 cw-t és 1 ccw-t, majd ismét csináltam videót.
Nekem úgy tűnik, hogy az erősebb motor pörgés átvándorolt a másik oldalra, de én már semmiben sem vagyok biztos, csak cefetül elkeserít ez a dolog.Én fülre úgy hallom, hogy most a másik oldalon pörögnek jobban a motorok.
Már annak is tudnék örülni ha csak 2 ESC kellene hozzá, ha másképpen nem javul meg.
A kalibrációt majd megcsinálom ismét.
Azért az érdekes, hogy mintha a bal oldalára döntve kezdenének most is pörögni jobban a motorok, meg előtte is mintha úgy lett volna, csak akkor a másik oldalon pörögtek talán jobban.(#29930) SpydeR3412: Nem tudom, de elég jófajta aranyozott csatlakozók vannak, amik jó mélyen és szorosan bemennek.
-
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #29875 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
A jó előbb kint voltam és próbálgattam, de számomra nem sok derül ki belőle.
Inkább [mutatom] nem fullgázon ment.
Nem tudom hogy ebből leszűrhető-e valami, ha jobb oldalára döntöm akkor a 2 bal motor nem pörög olyan veszettül, ha a bal oldalára akkor a 2 jobb motor az nagyon pörög.
Gondolom valamennyire kivehető a videón is.
Egyszerűen nem tudom hogyan kellene viselkednie ilyenkor.
Ha másképpen is nézzem akkor írjátok meg hogy mit és hogyan.
Köszönöm! -
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #29865 üzenetére
En toltam 4 kort, ebbol 2 durvabbat a diveristys Eachine fejessel. No problem, a kep jo, csak szemuveg nelkul kell hasznalni. De mar megszoktam, ugyanis a Quanum v2-ben 10 masodperc alatt beparasodik a szemuvegem. Tehat fel lehet venni, de minek.
Az 5 col valahogy nem tunik 5 colnak, ellenben kb megvan a 800x480 felbontas, erre nincs panaszom. Ma nezem meg a felveteleket, kivancsi vagyok. -
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #29865 üzenetére
Na basszus ez nem jó hír, amúgy nem potyogtam vele le az égből, nem kapott ütést sem.
Megnézem a csatlakozásokat majd, aztán meglátjuk.
Egyébként balra húzna kicsit ahogy észrevettem, kicsit el is fordul néha balra.
Vajon melyik lehet sanszosabb, a motor vagy az ESC, mert akkor rendelek abból 2-őt (cw+ccw).
A barométer miatt kihagyogathat a motor, rángathat?Megnéztem a szemüveget, na nem repülve csak úgy sétálva, mert egyrészt éjszakás voltam, másrészt tiszta vizes minden.
Átkapcsolva valóban szebb a kép, főleg ami nincs nagyon távol.
Sajnos azt vettem észre, hogy inkább közelre jó/jobb a kép, de ahogy távolabbra néz vele az ember, akkor lesz nagyon elmosott.
a Kylin képe távolabbra is jobb élesebb szerintem, jobban kivehetők a részletek.
Majd persze repülve is megnézem, azért csináltam rövidke videót róla, most töltődik(jó 1 óra).KaiotEch: Valóban készít felvételt úgy is ha át van kapcsolva, csak sajnos nem mutatja semmi olyankor hogy felvesz vagy sem.
Arra nem jöttem még rá, hogy a vevő miért nem kapcsol ki ha a Power gombbal kikapcsolom. -
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #29857 üzenetére
Oké, köszönöm most már ezt is tudom.
Sajnos eddig nem volt dolgom ilyen holmival, így nem tudhattam mi merre hány méter.
Ma kipróbálom úgy ahogy írjátok, és beszámolok róla hogy mit tapasztaltam.
Senkit nem szeretnék félrevezetni, megtéveszteni.A Walkera köhögéssel kapcsolatban nem tudsz valami jó tanácsot adni?
Mit nézzek meg, vagy mit próbáljak meg cserélni? -
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #29776 üzenetére
Ok, köszi az infót! Akkor a Devo 7 kilőve, NEM veszek olyat.
Ami meg a Devo 7E-t illeti, a kieg modulok egy része erősített, azaz, ha nincsen meghekkelve a táv a nagyobb távra (hihihi), attól még a modul (persze papíron) elmegy 1000 méterig.Le kellene tesztelni ezt is, de, annyi időm sincsen, hogy megnézzem, mia gond a 7E távommal... Pedig, most már az X250-t is blindeltem vele...
-
mobbo
senior tag
válasz
_X10Dead_ #29456 üzenetére
mire gondolsz? ha 24be venné fel és azt interpolálná 30ra a yt videóhoz amit 60hz-en nézel akkor más lenne az eredmény? amin nézed annak a nativ frekije a mérvadó, a 25 pont sehogy se jó, mert minden 5. framet duplázni kell, ez kellene hogy kiderüljön a videóból, ha egy pal 50hz-es lcd tv-n nézed akkor jó lehet, ha addig semmi nem fordította át semmire (pp) de yt-ra jobb a 30
-
blountex
senior tag
válasz
_X10Dead_ #29440 üzenetére
és Plasticbomb:
Köszi a választ.
Úgy döntöttem, hogy akkor ezt rendelném meg:
Eachine H8 Mini Headless Mode
Kérdés hogy az akksik közül melyik érné meg jobban?
300mAh vagy a mAh?
Illetve kell-e még valami mellé vagy egyelőre elég ennyi? Köszi az infót.Aztán ha tetszik akkor tavasszal rendelek valami komolyabbat.
-
Tegla80
addikt
válasz
_X10Dead_ #29441 üzenetére
Lishitoys L6052 ez is "testveruk" akkor ha jol gondolom.....
-
qqzs
őstag
válasz
_X10Dead_ #29251 üzenetére
Es a tolatokameraval mi lesz? vagy landing kamera meg legicsapas figyelo kamera...egyebkent x380 raktak tolatoszenzort es a jelzest az fpvkameraba beszurodo led fenye adja. Azert hoyg tudja milyen kozel van a tereptargyhoz mikor csak fpv-n vezeti
es obstackle avoidance systemnek hivja , yutubon lattam
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #29235 üzenetére
Bakker, az én L959 snap uppos autómat is megfogták. Igaz, EMS csigapostával jött... De legalább itt van.
Ergo, kell vegyek egy új távot, vagy egy használt I6-t (plusz receiver, ha van valakinek eladó), vagy bevállalom a HK-s turnigy-t, EU raktárból I6 50 dodo plusz szállítás, I6S meg 59 dodo, plusz szállítás. De, legalább TUTIRa nincsen szarakodás.Csak sajna, a firmware az ugye "saját" márkás Turnigy...
-
qqzs
őstag
válasz
_X10Dead_ #29239 üzenetére
Ha a gimbal nem kerdes akkor a
- akcio kameerakhoz lehet venni usb kimenetre video kabelt pl Yi2 4K hoz vagy Firefly 6shez ilyen jar gyarilag.
- vagy mini cmos kamera+ado vagy egybeepitett ado
Ez meg az
- 5.8g adoba direkt
- gps-es osd-n keresztul ami adatokat is rakever a video jelre
- vagy van olyan ado amiben van feszultseg ertek rakeveres a vieora
Ez meg vagy
- 5.8g vevo+easycap+mobil/tablet
- 5.8g szemuveg/monitorJa es x380nak van 12v es 5v kimenete
Ha gimbal is erdekel akkor van meg gyari gimbalon kivul megoldas de vigyazni kell par dologra pl banggod olcso gimbaloknak vezerlo vezeteke nem hasznalto csak rizikosan attol meg mukodik csak nem vezerleheto. Walkera 2dg gimbalhoz meg egy dioda kell a vezerlore
Jackal: neked honnan lett tarott osd?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Nekem még under const. de én ezeket használom:
- Eachine 5802 FPV monitor, Aomway antennák (egyiket most akarom patchre cserélni)
- karbon tartók közül ez
- Eachine 5840 OSD 600mW Adó+Aomway antenna
- gimbalom a gyári, de az annyira tökéletesen működik, hogy nincs miért cserélniDe az adónak mennie kell, lesz helyette egy Tarot TL300 telemetria modul GPS-el, hogy teljes legyen a telemetria.
Kamerának is mennie kell, Gitup Git2 jön a helyére, illetve még keresek nagyobb kapacitású akksit, valszeg Walkera 6600 mAh lesz a vége.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Boscam RX LCD 5802
Gimbal
FPV transmitter - nekem nem az OSD-s van
Gitup fpv kábelmolnigee így rakta össze az alap x380-at. nekem épp keresés alatt van a Gitup, mert eltűnt a nagy úton, de láttam működni.
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #29180 üzenetére
Én előre látó voltam, nem mondtam meg a gyereknek sem, meg ugye az asszonynak sem. Meglepi lesz, ha valamelyik eszköz megéli AZT a kort, mondjuk még 4 évet...
Habár már az első rc autót megkapta, mert az az Ő mérete.Ráadásul, "csak úgy" kapta, nem szülinapra, meg ilyenek.
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #28933 üzenetére
Én nekem az a véleményem, hogy a Walkera az a cég, aki magát majdnem oda pozicionálja, mint a DJI, minden kutyafülét megígér, majd általában orbitális égésekbe szalad bele és nem nagyon teljesülnek a vele szemben támasztott elvárások.
A Walkera wannabe DJI kameraplatformja a QR 350 egy irdatlan nagy bukta volt. Kicsi akku, iszonyatosan rossz anyagminőség, még a forrasztások is rosszak voltak, ezért gyorsan kihozták a QR 350 Pro-t, ami már-már megközelítette a DJI-t, csakhogy az LVC hibák miatt a gép szerette magát földhöz vágni, akkor is, ha éppen teljesen fel volt töltve. Nem beszélnék arról, hogy gyakorlatilag egy APM alapú gépet irkáltak át, aminek az eredménye az lett, hogy ha állítottál egy paramétert a Ground Stationben (nem tom mi volt náluk a neve) akkor a gép megbolondult. Mind ezt egy 200.000 fronyós gépnél.
A Walkera Runnerről én nem azt olvastam, hogy piaci siker lett volna (bár nem tudom, hogy valahol van-e ilyen statisztika, én még nem láttam), ezek inkább csak legendák. Láttam élőben többet is és amikor megjelent, akkor is iszonyatosan drágának találtam, de nem is volt jó. Még az alapmodell is vagy 100.000 Ft volt, ami persze most nagyon soknak tűnik, de akkor sem volt kevés, még az áresések ellenére sem. Az Advanced modellek meg tele voltak pakolva mindenféle totál fölösleges kütyüvel, GPS meg hasonlók, amik papíron jól néznek ki (a gép egyébként élőben is), de igazából semmi szükség egy raceren ilyesmire. Egy Runnert a saját szememmel láttam atomjaira hullani (Spyder gépe), repültem is vele, már újkorában is vérszegény volt az Emax Nighthawkom mellett, ami azért nem egy erőművész, de az olyan hibák, mint hogy a váz keresztben csavarodik, szerintem nem megbocsájthatóak egy 100 rongyos gépnél.
Az Eachinek szarok, de olcsók, a Walkera meg ugyan ez, csak drága. A Ladybug lehet hogy jó gép volt de az amerikai autógyárak is a múltból akartak megélni és nézzük most hol vannak.
F210 és Rodeó itthon senkinek nincsen, mutatom miért:
- F210, 112.000 Ft, F210 3D 125.000 Ft
- A Rodeoban sokkal inkább látom a fantáziát (ez még nekem is tetszik, nem szégyellem), ez mondjuk fura hogy senkinek nincsen, de miért is? Mert ebben a méretben lefele lépni 100-120-as gépekhez, már lehet brushed racert kapni, fele ennyiért, felfele meg 200-as gépekből van egy tonna és ugye ott már éppen minden elfér, a 5-ös prop, nagy esc satöbbi, szóval ez a méret egy kicsit szürke zóna
- Furious van itthon, szerintem még ebben az évben fogom is tesztelni, Foka76 ugyanis vett egyet, azt mondja nagyon minőségi cucc, meglátjuk, a tesztek szerint jók, de ugye messziről jött ember, azt mond amit akarEzek persze mind olyan információk, amiket olvastunk valahol, a puding próbája meg az evés lenne...
A másik amit nem szeretek a Walkerában, hogy soha nem lehet tudni, hogy pontosan mi is van a gépben, érdekes módon mindig órákat kell nyomozni a motorok paramétere, az ESC-k stb. után pedig azért ez nem egy Rolls-Royce.
A helikoptereiket nem ismerem, erről nem tudok nyilatkozni.
Amiben szerintem a Walkera nagy és előremutató és a közösség életét is befolyásoló dolgot tett le az asztalra, azok a távok és a Devotize mozgalom....jah hogy az egy magánkezdeményezés? Akkor lehet, hogy mégsem?
Ami Walkera táv volt a kezemben, az egyébként tetszett, egyik sem gagyi és hasznos az, hogy egy távról megy egy csomó gép, de ezt vevő cserékkel is meg lehet oldani, nekem pl. ez nem gond, de tudom, hogy valakinek igen.
A szemcsijeiket kipróbálnám, ha a Goggle 2 nem 400 dollár lenne, a Goggle 4-ből meg még nem láttam a Headtrackeres verziót, de az nem lehet annyira rossz (az entry level 200 dollár)
Plusz a Walkerát mindig körbelengi egy ilyen iszonyatos erőlködésszag, hogy most aztán valami nagyon újat és nagyon nagyot akarunk gurítani, csak valahogy az áttörés sosem jön el.
Aztán persze az is lehet, hogy ha kapok egyszer egy Walkerát, örökre beleszeretek, de az tuti nem amiatt fog történni, amit eddig tapasztaltam
-
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #28898 üzenetére
Én nem állítottam hogy gáz a Runner, ezt a Walkera dolgot inkább viccnek szántam, csak lehet rossz jelet raktam a mondat végére.
Nekem baromira tetszik/tetszett a Walkera Runner 250 Advance, annyira hogy ugye meg is vettem, bárki bármit is mondott vagy írt erről a típusról.Igaz [ez] csak a sima Runner, de különbség nem sok van közöttük, és azért nem annyira rossz, főleg ha azt is nézzük milyen aksival.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #28882 üzenetére
Amiert nem vettem HMX280R-t:
A HiSky meg mindg bizik a piros JST-ben.
280-as testhez hatalmas, 1806-os motorok
"habkonnyu" test bilimuanyagbol
3S 1350mAh akkuk, de legalabb csak 25C, gondolom kimelik a piros JST-t
4.3 colos FPV viccmonitor
Meg 25 csavar h szetkapjam - a kinaiak csavarfetisizmusa.Ehhez kepest az Emax NightHawk 280 pro karbonvazas raketa ennyiert, es az mar lassan 1,5 eves konstrukcio.
-
Jackal2
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #28786 üzenetére
Nem nagyon. Most akarok csinálni egy videós podcastot a bloghoz és fél órája azon gondolkodom, hogy pl. a propeller balancer hogy van magyarul. Propeller kiegyenlítő? Egyengető? Propeller kisúlyozó?
Mindegyik bénán hangzik
Tulajdonképpen mindegy milyen az XK X251, nincs jobb a kategóriájában
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #28782 üzenetére
Picit, de nem zavaróan, de ez a kúszás a végére nagyon durva lesz. Igaz én nyélgázon toltam neki 10 percig, viszont az 1200-as akksival nagyon sokáig elmegy, szinte már untam (mivel dönteni nem lehet...). A manualban van egy ilyen rész hogy:
- hovering settingsIlyenre én egyik másik gépnél sem emlékszem, ezt még nem csináltam meg, lehet ez segít. A gyrot viszont többször reseteltem, amikor húzott és semmilyen hatást vagy változást nem értem el vele, tehát nem ez a baja.
A 125 kicsit segített neki, illetve rájöttem hogy lehet bedönteni, el kell venni a gázt akkor alábukik az orra, utána lehet neki adni full gázt és nem tudja felemelni, így egész élvezeteseket lehet repülni, de sajna a kanyarodása nem jó, ezért yaw val rá kell segíteni, ami megöli az élményt.
Szóval az a kár hogy egy gyakorlatilag 100%-os gépből csináltak egy 80%-osat, mert a repülési tulajdonságait sikerült leszedálni.
-
vandor01
senior tag
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #28683 üzenetére
De normál esetben az X1-ről NEM az X251-re váltanak az emberek. normál helyzetben az a kérdés, hogy X1, VAGY X251! Neked azért szerencsésebb a helyzeted, mert van devo 7E távod az X1-hez (meg ugye jó lehet az X251-hez is). No, ez NEM átlagos...
A többség ebben a szakaszban megveszi a komplett szettet. Alapban ezért LEHET jobb az X251 választása. Alap beállításai nyugisabbak, de van benne bőven tartalék, egy kezdőnek bőven elegendőek. Az X1-nél meg ugyan ez NEM áll fenn, a táv miatt. Ezek után már a nagyobb kategória jön, ami azért csalafinta, mert még van fentebb is a mindent az egybe kategóriában, lásd Hubsan H501S, Cheerson CX20 ár kategóriái, 200-300 dolcsi között, miközben ennyiért már készre szerelt, MINDEN igényt kielégítő (na jó, majdnem) racerek vannak (pl Eachine Falcon 250 Pro). Tehát, jelenleg a belépő szint ez az X1-X251, de innen már a csillagos ég jön.
Aki eljut idáig, annak meg KELL állnia, mert ing-gatya jön...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #28691 üzenetére
Hat, ha van hozza kedved, akkor moci + FCB cserevel akar egy meno gepet is lehetne belole epiteni. Az F3 micro rohadtul pici. Ha a gyari vevo kulon lapon van es PWM/PPM/serial-al kommunikal, nem valami egyedi agymenessel, mint az X1, akkor az is ujrahasznosithato.
Csak kerdes, h neked megeri-e beleverni cca 30 dolcsit motorba meg 15-20-at az uj FCB-be. -
Zsee75
tag
válasz
"Elkezd billegni, és sodródni is, mintha elmenne valami a giro-ban."
na akkor nem csak én vagyok így vele. evvel szívok az eleje óta. egy idő után kb 4-6 perc el kezd sodródni jobb előre, ilyenkor látni hogy meg van kicsit dőlve a gép
olyan tényleg mintha valami elállítódna. próbáld ki ilyenkor hogy leszállsz és megcsinálod ezt a hovering kalibrációt, kíváncsi vagyok. nekem avval helyrejön a következő repülésig. mondjuk nekem a két első motor érezhetően kevesebbet pörög ha megpörgetem kézzel. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Nem csapagyas az egyik motor? Nekem az es ugyanilyen tuneteket produkal a Falcon. De annyira nem veszes es FPV-ben eleg konnyu korrigalni, 4S-en meg szinte eszrevehetetlen.
@molnigee - hat, ideje elkezdeni horizonban repulni. Amikor angle-ben hagytam multkor, mondtam is h mi ez a szar. Csakhat meg kell szokni a nem binaris iranyitast.
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #28634 üzenetére
Ja, már "CSAK" be kellene tudnom üzemelni.
De, JÓ úton haladok, mert vannak itt a fórumon, akik segítőkészek.
Ennek ellenére, mivel már van tarantula távom, annyira nem izgat, főleg, mióta megvan az X251, elő se vettem. Nincsen rá időm se, de lehet, holnapra haza viszem az X250-t, galambokat kergetni... -
Jackal2
senior tag
-
vandor01
senior tag
válasz
_X10Dead_ #28597 üzenetére
probalom ertelmezni amit irsz
szoval V1 vs V2+V3 vagy regi/ujabb vagy acro/ratitude verzio...V1=tiszta 3D/acro: a gyrot leveszi arra az ertekre amit elotte beallitottal (44-41% alatt) semmi elore-leprogrramozas ha tudod kezelni csinalja amit tekersz a TAV-on ha nem foldbe allsz...
V2/V3=reszleges 3D/ratitude: a gyro leveve 41%-ala (amit beallitottal) es a TAV karokhoz van nemi-nemu gyari-flip/flap programozas (ha racernek hasznalnad ez cumi a kobon) de attol meg iranyitani tudni kell mert nincs stabilizalva a gep azt gyorsan foldbe furodsz
mi a helyzet az x100-al? az is tiszta 3D? nincs flip-flap programozva bele? szoval az x251-es TAV-val (rajta a beallitasokkal) ugy mukodik mint a V1-es verzioju x251-es?
szoval raceres rutin rokanak V2/V3 szivas... kopasznak jobb de meg igy is durva!
vagy vmi ilyesmi?? -
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #28582 üzenetére
Akkor én valószínű a félig buta verziót kaphattam.
Bevallom nem tudom, mert ki sem próbáltam, mivel olvasgatva itt a fórumon hogy földhöz csapkodja magát inkább kihagytam.
Elég volt mikor elhagyott a prop. meg a csavar és földhöz csapta magát a kemény földön, csak úgy nyekkent, de szó szerint.
A másik alkalomnál meg 6-8m magasról esett, de úgy hogy az egyik kar/motor kapott alulról("sarokra"), akkor megmakkant a burkolat a kar körül(mert átviszi a burkolatra a terhelést), kilazult a kar, mert ott meg rövid a csavar és kiszakadt a belső vázból, így hosszabbal kellett pótolni.
Ha jól rémlik, talán az fogja kívülről az akkutartót, át a burkolaton, bele a belső keretbe(persze nem biztos hogy jól emlékszem).
Meg elpattan pár távtartó a csavaroknál is, pedig nem is esett nagyot, csak nem jól.
Akkor azt mondtam, na ebből nem kérek, inkább hanyagolom a lepotyogós manővereket.
Amúgy is csak repkedni szeretek, nem lepotyogni és puceválni a motorokat.Jackal2: A propeller csavarok meghúzását nehogy kihagyd.
#28590) vandor01: Azt olvastam hogy 43% körül, de van ahol 47%-t mondtak.
-
vandor01
senior tag
válasz
_X10Dead_ #28582 üzenetére
most azt mondom halisten V2 es V3-om van is nincs rajta valodi acro....
x100-as acroban ugy meghulyul hogy kovetni se birom azt foldbe all
ezt eljatszani az x251-el? rattitude is eleg jelenleg.. igy is porog forog mint az orult
persze lehet fel ev mulva mar maskep gondolom? -
-
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #28485 üzenetére
Persze, igazad van, ha a "tegnapról" beszélünk. De, ma már lassan ott tartunk, hogy 20 dolcsiért kapsz egy kamerát, ami igaz, csak az "adó" része, és nincsen felvétel opció, de azért lassan ott tartunk, hogy külön össze szedve a 80 dodós árat már elérjük (lefele). Eachine EF-01 26 dolcsi, Eachine ProDVR Pro DVR 18 dolcsi, ez 44 dolcsi. Egy szemüveg 50-60 körül, de ha csak a monitort nézzük, az is JOBB! Lásd most akciós a Eachine Racer 250 FPV Drone 7 Inch, 40 dolcsi. Ez 84 dollár, igaz, NEM HD ready...
Ja, és akkor ha már itt tartunk. Hogyan is oldaható meg a csatorna váltás a gyárilag 1 csatornás V666-l? Azt láttam, hogy a monitoron ott a nyákon a helye a kapcsolóknak, de a kamerán, ott nem vettem észre, vagy, elkerülte a figyelmemet.Illetve, hol, milyen néven szerepel ez a csatorna váltó kapcs sor?
-
Saccco
nagyúr
válasz
_X10Dead_ #28359 üzenetére
Nem találtam hirtelen jobb képet mérésről, de most reggel eszembe jutott Oscar Liang.
DIY Mini 5.8Ghz FPV Video Transmitter and 1g Camera – Micro Quadcopter TX5823
Azt hiszem inkább az FX758-2-re megyek majd rá, elég jó a zajtűrése, úgysem kapna külön akkut.
-
Saccco
nagyúr
válasz
_X10Dead_ #28331 üzenetére
Annyira azért nem nehezek. A modul kb. 2-2,2gr.
Kamerával antennával ~5gr. -
qqzs
őstag
válasz
_X10Dead_ #28312 üzenetére
Mar azt hittem igazi 3D de csak a stabilizacio vezerlese 3D ha jol ertem.
Viszont valaki nem probalta 3D FPV meg ket kameraval ket adoval ket vevovel lenne nagy elteres a idoben lag miatt? van par 3D camera ket objektivvel de mind 150EUR korul viszont van 4 csatornas easy cap ami egymas melle rakna ket kepet es maris mehet a telefon google cardboardba vagy tarsaiba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Crypto Trade
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- Stellar Blade
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged