- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69652 üzenetére
Dshot600
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69641 üzenetére
ami engem zavar az 1S konfigban ami lehet kefes vagy mentes is..... hogy ACRO ban gyilkolja az aksit STAB vs ACRO..... kb +20/30%-at tobb delejt kivan az acro..... 20-40 start azt puffednek meg az aksik es felezodnek meg a kapacitasok.... nem egeszseges hogy mar az indulaskor azonnal -0.5V vagy akar -0,7V -al beuti az aksit! 20sec utan egy puncsra mar visit is a beeper... ertem ertem hogy ma mar van HV-s aksi meg RPM filter meg 48mhz.... es a VOLT alarm csipogast be lehet allitani BF ben akar 3V ala is
de akkor is.... pont ettol halnak koran a kis 1S aksik.. sokaig 3V kornyeken vagy inkabb alatta plus még nagy puncsi is
nos ez az ara a power-es tuningos whoop feelingnek
2S konfig sokkal aksi baratabb es jobban is teljesit mint 1S-t eroltetni!
en 1S konfighoz HV-s GNB650-es 16grammos aksit hasznalok
a 2Shez eleg a fele is sima Turnigy300-as es 18gramm
kb egyforman teljesitenek 3-5perc repido... -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69635 üzenetére
megneztem az "i" 40-50 magassagaban van....
az elso ket orai repidoben ez eleg szokott lenni....
de lehet ahogy kopik 2 ora felett erdemes raállitani...
megduplaztam..... a teszt utan nyilatkozom.... -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #69638 üzenetére
Nekem az tetszik, hogy mit szajkóztam, hogy az apróságok jók, most meg mindenki ezekkel repül. Tudom, hogy a szabályok miatt is.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69633 üzenetére
aahhh dehogy.....
ha finoman 70rol 85%-ra tolom a gazt es a gép elkezd kuszni jobbra vagy ballra? azaz elfordul ha tovabb tolom es le vagy felfele indul meg az egyenes helyett.... sajnos akkor a motorok teljesitmenye már nem egyforma...
kopik hasznalodik elfele vmi pl a kefecske? de ez ilyen.....
ha kell max power? akkor mehet a 4 motorcsereminnel kisebb annal hamarabb elhasznalodik ha csak nem takony mar az elejen!
ki tudja? nem birjak az egyeneltes minoseget gyartani? kulonbseg van a hetfo meg a penteki motor kozott de lehet a delelotti muszak szarabbat csinal mint a delutani! ha mar 5-10% kulonbseg van mar akkor nem faja.... de lehet mert csak kefes... -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69630 üzenetére
jaja pontosan a kefessel meg kell tanulni lenduletbol kozlekedni
nincsen hirtelen fek es hirtelen max gáz......
nem versenyauto de meg csak nem is GTi
csak nyugis jo tempoju repulesre faja.....
nem uvoltenek es visitanak a motorok csak szepen surrognak a 3 collos propokkal......
egy parkban az emberek nem tartanak tole..... annyira....a 1020-as is hasonlo mint a kicsi kefesek lassu a reakcio motorfek nyema
viszont nekem ami a kefesben szar volt hogy akar mar uj koratol a motorok teljesitmenye kulonbozhet..... tolok egy full gazt.... es a 4 motor acroban mashogy muzsikal es ugye az erosebb kutya...... szoval eltolja a gepet 70% throtle felett vagy billeg vagy vmi hasonlo es ez nem a PiD ez a kefes technika
.... es ahogy kopik a motor egyre szarabb... azt a vegen mar csak illegek billegek 50%-os gazon.... mig vegre valamelyik motor elfossa magat... nos stab-ban ez nem jon ki annyira mert az FC valamennyire utannaszabalyoz.....
a 1020 nal ez mar kevesbe problema szinte mindenhol egyforma a motor teljesitmeny... valszeg ahogy megkopik majd ugy ez is elfog huzni..... viszont eletartamra hosszabbnak tunik mint a kicsik.... egy ilyen 1020-as moci 8gramm mindene kicsit vastagabb/erosebb pl a kis kefek a motor vegebe??? az RPM is kisebb 40-45e kevesbe kopik mint az 50-60-70e -es tarsai.... a kisebb meretben.....
mindegy is a jatek a lenyeg
most megint kefeseket hajtok kb 20db kefementes mellett -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #69630 üzenetére
Ehhez azt tudom mondani, hogy olyan a gép mintha zsinóron húznák.
Locked-in-feeling. -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69626 üzenetére
De várom már a holnap reggelt...este mire hazaértem, már nem fogok repülni, de asszony már hazavitte a postarol az UR85HD-t...
Kíváncsi vagyok már nagyon arra a 85mm-es stabilitásra ,amit itt oly sokan megénekeltetek... -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69606 üzenetére
Nagyon köszönöm
1 napig el voltam zárva a külvilágtól, mert lecsapott a szupercella... Sem áram, de még a mobilnet is pusztulat volt...
Most látom hogy kaptam firmware-t..
Amint tudom megpróbálom flashelni..Köszönöm szépen
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #69596 üzenetére
Eachine Twig váz nagyon jól bírja! Lehet kapni hozzá motor védőt is, bár nálam az is bírja, az elektronika meg védve van elég jól.
-
blackfly
tag
válasz
Peaceliker #69592 üzenetére
Még nem nincs sok tapasztalatom, de már én is érzem, hogy ez a config 3" nál adná igazán. Már gondoltam az átépítésre, de még fejlődni kell a reflexeknek. Duct nélkül nem tűrné az eséseket. Aztán az FC és az ESC diagonálban van a whoop vázban, azt talán át sem lehetne rakni carbon vázra. Na majd meglátjuk.
-
blackfly
tag
válasz
Peaceliker #69590 üzenetére
Igen. Erős, gyors. Kell neki a hely, de nagyon élvezetes. És nagyon strapabíró. Kb 1 hónapja repülök, gondolhatod mit kapott. Még törés nem volt, csak leszakadó kábelek, de az könnyen javítható.
-
blackfly
tag
válasz
Peaceliker #69573 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de. A beta 85x 3-4s en megy. Én még csak 3s en hajtottam de nagyon gyors. Próbáltam beltérben is de nem jó, túl erős és nehéz is. 3s 450mah-val 120g. Nekem az nem benti kategória. Lehet vannak könnyebb 85-ös gépek, azok biztos jók beltérben. Ezért gondoltam egy mobula-ra.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #69565 üzenetére
ShutterBug85 FTW
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69560 üzenetére
Köszönöm a biztató szavakat!
az igazság az, hogy ez egy borzasztó "rángatós" repülés volt, azon nyomban ahogy hazaértem a dvr órával...és csupa zaj volt minden erre figyeltem, nem az az igazi öröm repülés volt ami szokott lenni otthon...
Ennél azért stab módban hál'istennek sokkal "fluidabban"repülök... acro-ban még esek kelek körönként
de azért szépen alakul az is
Viszont valahogy nem nagyon foglaltatok állást a felsorolt hd-s gépekben....
ennyire nem ajánlott kategóriák? Vagy ennyire nem éri meg?
Igazság szerint kicsit húzom én is a szám. Mert a "végső" kinézett gép/config. Cca. 2-2,5x kerül többe, mint egy ilyen kis hd-s "gyakorló" gép....
Szóval azért megy ezen az agyalás hogy kell e nekem "drága hd-s whoop" vagy csak maradjak a Tesco gazdaságos mobula-nál...
Csak gondoltam megkérdezem tőletek is,,hátha sikerül valamerre billenteni a gyötrődésem...
Egyből "nagyracert" biztos ,hogy nem veszek...egyszer már a kis diatone-al elkövettem ezt a hibát...
Egyelőre a gyakorlós repulgetes a cél... -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #69560 üzenetére
Mostanában én sem repültem.
Egyéb dolgok megeszik az ember idejét. -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69537 üzenetére
Egy másik nagyon tudatlan kérdés mindenkihez.
Megvettem az ISDT q6nano-t, és vettem hozzá egy ilyen parallel boardot.
(Egész pontosan nem ilyen, mert nem volt XT60 csatis, de ezt jövő héten ráforrasztom)
Szóval a kérdés, a 2S 300mAh JST-PHR csatis akkumlátorokat hogyan töltöm ezzel?
Muszáj lenne a tápcsatlakozót is bedugni? vagy elég csak a balance csatit? a táp csati csak discharge-nál kell bedugni?
Ebből következik a kérdés,,akkor én a kis 2S aksikat nem is tudom a töltővel tárolásira meríteni?Köszönöm a türelmes válaszokat..(Ha nagyon retard lenne a kérdés)
Volt már ISDT-m de ilyen parallel cuccal soha nem volt dolgom. Egyelőre azt sem tudom, honnan tudom meg, melyik aksi töltődött fullra a lapon...hiszen elvileg az ISDT kijelzője ezt nem mutatja
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69530 üzenetére
Leforrasztottam a deszkárol a kamerát, és direktben ráakasztottam az 1s aksira.
Olyan mintha küldene valami jelet a vtx mert megtalálja a szemüveg bizonyos csatin, de fekete a kép....sőt, csatornát is tudok váltani rajta, de semmi értelme
De végül is mindegy, ezt csak érdekesség képpen írtam...
Ez lenne a legkisebb gondom, van a fiókban egy zsír új AIO cam...
Ahogy írod is... Új gép lesz sajnos belőle...
Látom már, itt is az lesz mint a kis kefés boldclash gépeknél,, egy idő után hegyekben fognak itthon állni a "félgépek" meg az alkatrészek... -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69503 üzenetére
Szuper vagy, köszönöm!
Rendelés leadva -
Fuhur
kezdő
válasz
Peaceliker #69428 üzenetére
Köszönöm a gratulációt. Nincs vele különösebb tervem. Szeretek a szokványostól eltérő modelleket konstruálni. Mivel nem találtam ebben a méretben csak négyrotoros "klasszikus" koptereket, kénytelen voltam magam építeni. Van még a tarsolyomban néhány csak idő kérdése...
(#69430) twine :
Köszönöm az elismerést. Nem kell ehhez "puska". Szeretek modelleket tervezni passzióból. Jó pár modell repülőt terveztem már. Most meg ezekre a kis kopterekre "kattantam rá". Jó kihívásnak tűnt a 3D modell megtervezése és persze a működő cucc elkészítése.Ami nagyon meglepett, hogy egy Mobula6 vezérlőjét konfiguráltam át, de csak a kopter kialakítását. Semmi mást nem bántottam és mégis stabilan repül. Most készül a V2.0 ami erősebb lesz de könnyebbnek is kell lennie, hogy a reppidő megnőhessen. 3 perccel már elégedett lennék 1S 300 mA/h-s aksival.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #69422 üzenetére
Legjobb, jó kis 2S 300mAh LiHV GNB.
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69422 üzenetére
Nagyon köszönöm...
Akkor marad a 2S 300... Nekem tetszik ,hogy azzal "ugrosabb" a gép, könnyebben tudom korrigálni a hibáimat, amiből azért van bőven... -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69345 üzenetére
na csak befejeztem.....
HAKrc 20/25 es FS FC ment bele.....
ez 1106C1-es motor nem ker tobbet 10A-nal! szoval nem a menetkozbeni teljesitmeny felvetel volt a gaz hanem leesett elakadhatott a motor es nem birta a Emax torony megoldani a helyzetet.... 4S-el nem ez volt az elso eset hogy kigyulladtott is leesett..... az emax magnum mar minimum 3 eves de lehet 5 eves konstrukcio is es hiaba 2-4S lehet a 4S oldal nem volt jol megtervezve.... bolcsen az a végkovetkeztetes 3S-ben elviseli a hulyeseget sot egesz jol birja..... de 4S kivegzi.....
par grammal nehezebb lett mint elotte viszont 2mm-el lapossabb
holnap tolom neki 4S-el hatha langot kap?ezzel maradok 3S-en mig szet nem boritom mert 4500KV vel nem az alom...
emax tornyos.... -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69227 üzenetére
de csak 2ejro/db!!! a kefes 8520RS meg 4ejro/db!!
nalam sullyosak a gepek nem fogpiszkazok 2" 67gramm 2,5" 74gramm
a 1104/7500KV Full Speed 5g-s mocival!ez a motorsuly erdekes mert van ahol 3g van ahol 5g-t adnak meg??
DYS 1102/10000KV-em (3,5g) meg eachine 1102/11500KV-em (5g) volt
az eachines szoknyaja akkora volt mint 1104-nek kb 2mm-el hosszabb mint a
DYS 1102-nek....
es az eachines jol vitte a gépet csak a nagy KV miatt zabalt!
ha ez is 5g-es?? szerintem boven eleg nekem a sullyos gépekhez is!
de most nezem a kepeket ja 5gramm de a zacsival meg az osszes csavarral
2db prop meg lehet 8db motorcsavarral.... szoval ez inkabb 3grammos leszde lehet berakom egy 3collos KAIDJU-ba,,, ha valaha is elindul az armatantol....
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #69207 üzenetére
Nem az a jhemcu f411?
Cd334 ez fontos infó, köszi.
SpydeR köszi neked is. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #69207 üzenetére
Alin is kapni, meg már bg-on is.
-
maroni
aktív tag
válasz
Peaceliker #69173 üzenetére
Most lemerítette egy-két napot pihen! Már nem annyira kemény!
Köszönöm -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69136 üzenetére
háát nalam nem kapkodjak el! mar tobb mint egy hete ulnek a vazon...
MR135 KAIDJU R 3 - ultra light racer -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #69093 üzenetére
legutobb mar vmi 70/80 volt a hatar......
az 50-es multevben jatszott... -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #69088 üzenetére
Pfu p@sztmek, ez ijesztőbb volt, mint eddig bármi amit két napja olvasok a témában.
mindenképp kötelező ez a firm. frissítés?
Láttam, hogy lehet, de azt hittem ez csak opcionális maximalizmus
Felcsaptam most a netet a témában, látom ST-link kell a mutatványhoz, az szerencsére van itthon....
hogy sikerül e megcsinálni, az már egy erős kérdés.... -
Fuhur
kezdő
válasz
Peaceliker #69044 üzenetére
Én lakásban játszok ezekkel. A Trashcan-t 1-2S konfigurációban ajánlotta a gyártó. Eredetileg az aksi csatlakozók is így voltak kialakítva. Persze ettől még elfogadom, hogy 2 vagy inkább 3 cella az igazi. Nekem lakásban mindegyik cuccom 1 cellával megy, pontosabban én 1 cellára "lőttem" be magam.
Talán éppen ezért a HD lakásban nekem nem adott hűha élményt. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy egy alap szemüveg. (mondjuk nekem Fatshark HDO2 van) mégiscsak analógban veszi a képet. -
ot93
senior tag
válasz
Peaceliker #69031 üzenetére
Hát főként azért mivel toy grade drónokat is használnék vele
.
Egy QX7 multival mennyi lenne? Én úgy láttam, hogy nagyjából 130 minimum. Ha tudtok olcsóbban azt lehet megfontolom, de 80-90$ körül van a keret.
De egyébként mi az ellenérv mondjuk a t8sg meg a multiprotokoll ellen? Persze elhiszem, hogy esetleg a jobb minőség a qx7 javára (bár egyes vélemények szerint nem feltétlen) viszont szerintem sokan kezdtek 40$ körüli távokkal,. Azt meg nem hiszem, hogy egy t8sg ne lenne minimum azon a szinten, mint egy 40$-os. Persze ez nem 40$, de mondom, kell a multiprotokoll -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #69031 üzenetére
+ a qx7-hez is vab multi.
-
ot93
senior tag
válasz
Peaceliker #68970 üzenetére
Mert mi történt? Elrepült és nem találtad, vagy megvolt csak magasan?
És hogy lett meg? -
Fuhur
kezdő
válasz
Peaceliker #68840 üzenetére
Tudom, hogy sok eladó és nyitottam is de csak maszatolás volt pénz meg sehol. És már nem is lesz. A BG is sok eladó meg az eBay is, de ott tudok payPal-al fizetni és ez adja a pénzügyi védelmet. Ezek simán visszaadják a pénzt és a többit a elintézik az eladóval. Az már nem a vevő dolga. Az Alinál meg nem lehet payPal-al fizetni.
De végül is mindegy. Én az Alinál nem vásárolok, de sikerült általam is preferált helyen megvennem az aksikat. Most már csak várnom kell -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #68836 üzenetére
Oda kapja a jelet ahova a gyártó mondja. De mivel semmi nem segít, járt már minden mindenhol és volt állítva minden mindenhova.
Fuhur: Aliexpressz-en vannak.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #68750 üzenetére
Nekem ez oldotta meg a problémát. De csak flysky-nál, az frsky ugyanolyan szar maradt.
-
Drughi1897
csendes tag
válasz
Peaceliker #68826 üzenetére
Egy udvar közepén lebegtem. Máskor is jöttek már közel de mindig kitértek, most meg egy kb. 15 fős raj közepéről kopasztottam meg egyet. A drón csúnyán összetört.
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #68792 üzenetére
Az x220 gyári F3-asában nincs ilyen funkció.
Nyilván ez lenne a legjobb megoldás mondjuk,bár egy mindent túlélő darab az az öreg fc és gyakorolni bőven megteszi,nagyon eljárt felette az idő. -
Theuss
újonc
válasz
Peaceliker #68762 üzenetére
Sziasztok ismét. Tudnátok ajánlani valami használható (és elérhető) gps modult, ami együttműködik az omnibus f4 fireworks v2-vel? Köszi előre is.
-
Theuss
újonc
válasz
Peaceliker #68754 üzenetére
-
Theuss
újonc
válasz
Peaceliker #68750 üzenetére
-
Theuss
újonc
válasz
Peaceliker #68748 üzenetére
Úgy érted állítsam át bf-ban? Az összesen kipróbáltam. Nem maradt le a mentés sem. Az fc-n pedig oda van forrasztva ahova írja a bekötés az s-bus forrasztási pontot. Nem tudom mit variáljak még.
-
Theuss
újonc
válasz
Peaceliker #68746 üzenetére
Már látom hol fogalmaztam felreérthetően. Az fc beépített vevője frsky fasst kompatibilis valószínűleg, a futab adóm a saját vevőjével t-fhss. Én ennek az s-busát szeretném használni az fcben és nem a beépített frsky vevőt.
Ez így lehetséges függetlenül a protokoltól? Az fc leírásában szerepel, hogy az uart1 az invertált sbus bemenet. -
Theuss
újonc
válasz
Peaceliker #68744 üzenetére
De, a vevő és az fc kommunikációja nem valósul meg. Az adó és a vevő között rendben van minden. Többször teszteltük.
-
válasz
Peaceliker #68672 üzenetére
Ezzel megerositetted azt hogy az elsodleges a kenyelem a tobbi csak reszlet kerdes. A FlySky gyari tuskes stick nekem jol fekszik. Huvelykujjas vagyok. Ha minoseget szeretnek akkor honnan indul ha az X-Lite-tol eltekintunk? Vagy melyik kepes versenyezni a T16 Pro 160 USD araval?
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Peaceliker #68632 üzenetére
Igen megnéztem a forgasiranyokat, meg a sorrendet, elvileg jó volt mert állítani nem kellett. Mondjuk ez már a sokadik fw felrakás után volt... viszont az első próbálkozasoknál nem csekkoltam. Ami különbözött az utolsó próbálkozásomnál, hogy mindíg egy régi backup beállítást állítottam vissza, hogy meg legyenek a távon a beállítások meg ilyenek, lehet az zavarta meg a frissebb betaflight nem jól kezelte vagy a frissebb fw el akadhatott össze valami... Mert utoljàra nem volt backup, mindent újra beállítottam. Akkor már repült is, csak ez a fordulatszám emelkedés arming alatt ne lenne... Minden esetre köszi, ezt az air módot megnézem, mert ezt biztos nem állítottam sehova.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Peaceliker #68607 üzenetére
Lehet egyelőre marad a BF, és max a rescue mód használata a gps által. Ahogy nézem még lehet forrasztgatni is kellene a váltással, mert van amit az inavval pl nem oda kell kötni (legalábbis az fc-m weboldala szerint ha jól láttam)
-
válasz
Peaceliker #68585 üzenetére
Köszi a válaszokat. Én sem repülök messzebb mint 50m szerintem, szóval akkor lehet megugrom az FC cserét, ha pár grammot is megtakaríthatok vele.
Másik kérdés, hátha valaki tud segíteni. BF3.5 alatt lévő pidjeimet hogy tudom BF4.1 alá konvertálni úgy, hogy az repülés közben azonos maradjon. Feltételezem valamennyire más, tehát nem tudom csak CLI-ból átmásolni. Vagy igen?
-
Dudi08
tag
válasz
Peaceliker #68585 üzenetére
Tudom, olvastam sok helyen hogy a 3S akkut nem bírja, de én csak azzal repülök vele. Valószínűleg előbb fog összetörni, minthogy az AIO megadná magát.
Más téma:
A hétvégén egy szép nagy tisztáson tudtam az 5"-ossal repülni, egyre bátrabb is lettem és pont az utolsó akku végén sikerült egy vakondtúrásba beleállnia... szépen nézett ki, de semmi baja, csak takarítani kell
-
válasz
Peaceliker #68564 üzenetére
Ezt nem értem. Nekem AUX3-ra van állítva az acro, acro+air és angle mód. Azt szeretném ha ennek váltásával a rateprofile is átváltson.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #68557 üzenetére
X-Lite nekem is tetszik, de ott meg volt valami a stickekkel (nem emlékszem, de talán amilyen irányt tesz meg körben, ott nem szögletes vagy hogy is van), meg ahhoz még vennem kell multiprotokoll modult is, az nem tudom abba a mini-be mennyi / milyet, még nem nézegettem.
vandor01: Hát nem vitatom, mert én mindennel szívok / szívatom magam, volt ugye még a Falcon 180 annó
Az a baj, hogy ez megint -35k lesz úgy hogy nem kapok utána semmit, eladni így nem akarom, mert utána meg jön majd a csuklás... Most szerintem ha már megvettem és megjön kicserélem a gimbalt, ha jó lesz, akkor eladom és veszek egy X7-et vagy egy X-lite-ot.
Azt X-Lite mellett szól a Hall Gimbal, de most is hall gimbalom van, de cseszhetem, ha szívat folyamatosan. Amúgy van amikor jó, mert ezzel a mocsadékkal megint kirepültem 6 akkut hiba nélkül, de indulás előtt láttam hogy az értékek ugráltak össze vissza, megrángattam a gimbalt és utána repültem, így nem volt gond.
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Peaceliker #68511 üzenetére
Ok, köszi.
De am. hamarosan kiderül: átköltözöm majd egy ilyen vázba, csak még egy létfontosságú cucc úton van, ami nélkül nem éri meg belevágni. Igen, a LED-ekről van szó(Toldani kell a motor vezetéket, akkor meg már középen vágom el és a karokon ilyen racewire jellegű LED -es átvezető cucc lesz.)
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Peaceliker #68483 üzenetére
Remélem - gombról eddig sem nagyon kellett, de kiderül: azt rendeltem végül.
(Csak tartalékba kell, mert most volt egy backup - remélem erre nem lesz szükség egyhamar.)
Antenna nélkül nem nagyon próbálgatnám - persze legtöbbször véletlenül történik az ilyen, -
rb26dett
aktív tag
válasz
Peaceliker #68435 üzenetére
köszi, megfogadom a tanácsod, propból meg pont van olyanom is, csak valahol azt olvastam, ez a nevezzük 2 ágú propeller nem annyira agilis 5x4x2, és kezdésnek azt raktam fel, de ma már átváltottam arra 5040x3, mert raktam rá egy tieye gopro utánzatot, és nekem úgy tűnt ahhoz már kellett a több húzás. Amúgy azt miben veszem észre ha üt a motor?Menettulajdonságban? van szilikon rezgéscsillapító a motorok alatt ha számít valamit.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #68442 üzenetére
Legutóbbi reptetésnél (amikor még azt hittem az utolsó) az egyik Ortus gépem megreptettem LOS-ban, hogy legalább egyszer lássam milyen kívülállóként látni milyen a tempó és a mozgás. Úgy voltam vele úgyis mindegy, ha ripityára törik
Szerencsére nem az utolsó volt és nem is törtem ripityára
Néha zavar volt a toronyban, de tudtam korrigálni. Nem az én világom a LOS
Szemüveggel a fejemen csak kisebb derék és fejmozgatások még elfogadhatóak, de itt konkrétan teljes testből is segítettem, átéreztem a mozgását a gépnek -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #68439 üzenetére
dehogy az agyad..... inkabb a piiiztarcad.... nem kell azt feleslegesen terhelni egy lazabb landolas azt -100eft.... mig fogpiszkabol 5-ot lehet ennyibol venni
-
Morzsi007
csendes tag
válasz
Peaceliker #68420 üzenetére
A gyári akksi 2S 1200mah 30C,
próbáltam Turnigy 2S 850mah 25-40C-vel, meg egy nagyobb 2200 mah-sal. Alapból elég fürge gép, van benne tartalék. Hát lehet akkor valahogy repülés közben nézem a feszültségeket, ebből kiderülhet, hogy kicsik a motorok ehhez a súlyhoz. -
Markizmark
addikt
válasz
Peaceliker #68415 üzenetére
Szóval szinte bármelyiket választom gond nélkül fogom tudni reptetni Jumper T12-vel?
Már egy kicsit okosítottam, hogy vigye az E011-et, szóval már most több nyelven beszél mint eredetileg. -
-Ronnie-
csendes tag
válasz
Peaceliker #68377 üzenetére
Köszi. Lehet akkor lejjebb adom 2,5 colra, ha kicsi motorral nem jó a 3col.
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz
Peaceliker #68375 üzenetére
A baj, h az fc és az esc megvan, azokkal kéne vmit kezdeni.
1306 már nehéz, kicsit overkill (400g-ot emel darabja) és gondolom vmi combosabb akku is kéne alá. 850 talán? 2,5"-nál mennyivel ütősebb a 3?
-
válasz
Peaceliker #68320 üzenetére
Én meg többnyire magánterületeken (építkezéseken) szerintem ott elkezdene kekeckedni egy közteres (vagy a tököm tudja kinek kellene ezt ellenőrizni) akkor gyorsan el lenne onnét hajtva mert a munkának mennie kell.
Az is milyen lenne, hogy megy egy esküvő erre megjelenne valami propeller-ellenőr és ott sz@rakodna, hogy milyen lapon filmez az operatőr. Olyan mintha jönne egy köjálos (ÁNTSZ-es) és belekostólgatna az esküvői menübe
Szóval szerintem a helyszíni ellenőrzés nem életszerű; teljesen rendben van, hogy akinek van online rendszere az úgy vegyen igénybe légteret akinek meg nincsen az ne repüljön, vagy jobbára magánterületen és alacsonyan. Ha meg közben kárt okoz egy harmadik félnek akkor magára vessen lesz nagy bünti; mintha autóval kötelező bizotsítás illetve érvényes forgalmi/jogsi nélkül furikáznál. -
válasz
Peaceliker #68320 üzenetére
És az elég? Így nézve nekem is kell gép, megnézem milyen fentről az amúgy csodaszép völgyes, hegyes táj, de utána mi lesz? Én ezt próbálom átültetni. Évi erős 4 alkalmat tudok mondani ha magam ki sem mozdulok ez miatt külön. Ergo azonnal szempont mekkora a gép, mert akkor lesz lehetőség magammal vinni ha motorozok (táskába, dobozba a többi cuccal ami alapból sok) stb.
-
válasz
Peaceliker #68302 üzenetére
Akinek meg érdekes, az berak egy LED-et a kamera látómezejébe:
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #68211 üzenetére
Ja, nem könnyű... Vezetni sem könnyű, szokni kell mert érezni a súlyt... Ugye ez nem flipiflopira van.
4s 1300 van rajta, 850 körül lenne talán ideális, de olyanom nincs és nem is lesz :)
Első repülés: [link] -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #68206 üzenetére
-
MR007RM
addikt
válasz
Peaceliker #68121 üzenetére
Eggyel több gond.
Kell szereznem ruhát az akksinak, valamibe bebugyolálni(hőt tartó) nehogy megfázzon, ami persze + súly lesz. Jó hogy ezt is tudom.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #68059 üzenetére
igen szilikon kabeles es jo a cucc! DE!
a szokasos problema ami a 1103 felett "jellemzo" a 1104/1105/1106/1108 ra! Es 5000KV felett!..... nincs olyan aksi amivel meg lehet ezeket a motorokat etetni! ertsd! az elso 30secben 5+sec puncsinal nem lehet tobbet tolni veluk mert jon a VoltDrop.....
3collnal mar kicsit jobb a helyzet talan 10sec is birhat?
erdekes a combosabb motoroknal 13xx-14xx 3600-4100KVnal ez nem probléma
igyekezz mert lehet az uccso 5db-ot behörcsögölöm -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #68036 üzenetére
na persze tudjuk te anorexias vagy
de ma mar jol kezelheto a bulimia meg az ilyen önképzavaros betegsegek!
en dron vagy dron vagyok..... nem te csak egy legypiszok!
250gramm alatt a ferfi az nem ferfi... azaz a dron az nem dron
lassacskan mar EUs torveny is lesz rola.... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #68036 üzenetére
3 collal sima 20x20 max 200mW VTX + kicsi 5.8 antenna, GPS + finder nélkül 165 gramm Split kamerával.
Miután készül ennek a 4 collosnak egy testvére is és abba nem terveztem GPS-t és nagyobb teljesítményű VTX-et + nagyobb antennát és FC-ből is butábbat rakok, így az tippre 200gramm alatt marad Split kamerával. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #68032 üzenetére
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #67858 üzenetére
hibatlanul repult..... 40-50%-os gazzal hasitott.... 1x 1x punchra kb 2sec alatt jott a Volt drop! 2,5 perc alatt mig repult azalatt az ESC forrosodott amint leesett megállt a hutés azt ki is gyuladt..... a leeses utan meg volt kép ahol lattam a fustjeleket.... aztan szemcsi le es irany a gépért ami az avarba landolt es mar langolt! de mire odaertem elaludt! igy nezki az ESC:
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Peaceliker #67850 üzenetére
Oké, pl. itt [link] is van egy nagyon jó kis teszt, és ez alapján le a kalappal a Mini tudása előtt, de ez ugye Amerikában van. Itt [link] viszont az hangzik el, hogy Európában teljesen más a leányzó fekvése, mivel itt jóval kisebb jelszintek használatosak. Tapasztalatok pedig még nem gyűltek össze ugye, mert új a cucc. Attól tartok nem kockáztatjuk meg.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #67782 üzenetére
Muszáj fordulni, különben jön a kopp.
-
krazo
csendes tag
válasz
Peaceliker #67750 üzenetére
Mit lehet tenni vele? Próbáljam feltölteni külön a gyengébb cellát? Van E32HW töltőm az egy cellás. Vagy merítsem az aksit még? Ha beteszem a drónba villognak a LED -ek, de mást nem csinál.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #67706 üzenetére
Magnéztem, de sajnos nem fér be a Split, de a MIX sem (kamerahossz) az AKK VTX még beférne magasabb oszlopokkal... Mindenképp nyújtottabb váznak kell lennie
Köszi! -
MR007RM
addikt
válasz
Peaceliker #67648 üzenetére
Teljesen tudatlan vagyok ebben, az első szemüvegem. Arra gondoltam ahogy nézem, hogy ha tudnám benne helyezni a lencsét akkor talán ki tudnám kavarni az optimális élességet. Olyan mintha lehetne ahogy belenézek, csak hogyan.
Lehet szétkapom ha nagyon zavar.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #67565 üzenetére
bizony..... hasonlo propnal de kisebb suly az hosszabb menetido
ja ja ezt mar én is neztem....
canopyja meg a vtx alá kell egy elválasztó tpu plusz cucc.odaraknek valamit pl 2-3 mm hosszabb acelcsavart és vmi muanyaggal pl kotegelo darabbal osszekotnem a csavarokat felul..... hogy ne tudjon dolni jonni menni csavarodni.... aztan ra a canopyt..... soot amilyen fasz vagyok meg a canopy fole es tennek egy kotegelo hurkot a 2 csavarra valahogy odarogzitenem az antennakat is hogy a prop ne darálja le....
de még mindig annyi repulo szarom van, hogy a larva csak (rém)almaimban van
de legalabb azt mar tiszta nem kell masik aksi! 3S 450-es jatszana fogpiszkához is!
a tobbi azt csak két klikk -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #67533 üzenetére
Stock pid, meglepően rossz, nem ehez vagyok szokva már én sem.
Meg 3.5 BF, majd tuningolom, egy aksim van hozzá jelenleg, csak kivittem tesztelni. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #67535 üzenetére
Ne is mondd... letérdelt a szemüveg akku... 2S hardcase lipo, 2,4V és 2,78V...
Egy nagyon fos videóm van csak, legalábbis remélem, hogy az az egy megvan, fenti ok miatt. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #67533 üzenetére
UR85HD + Runcam Racer Nano
BF Community PID -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #67530 üzenetére
4 perc 2x260mAh GNB-vel. Ez több, mint jó.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #67526 üzenetére
Nem tudja átrakni BL módba. Boot gombbal csatlakoztatva se megy. Nem jelenik meg a DFU. Nem tudja flash-elni. A configurator szerint nem kommunikál.
szerk.:
Megpróbálom az ImpulseRC Driver Fixer-t.szerk.2:
Driver hiba volt. Most jó. ImpulseRC megoldotta. -
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #67511 üzenetére
jst-vel jött az akku, gondolkoztam rajt, hogy azon is hagyom.. de ja, nem túl korrekt az a csati.
ott csesztem el hogy nem kábellel rendeltem a csatit, nekem sose sikerül olyan erősre a forrasztás, mint kis kínainak. de azt néztem xt30 csak 18-assal van önmagában is. olyan nagy áramok pedig nem mennek át rajt, súly miatt sztem 22-es elég lesz
-
mrbig
csendes tag
válasz
Peaceliker #67504 üzenetére
Valószínűleg az történik, hogy az antennán bejövő túl nagy jel túlvezérli az erősítőt, ezért válik értelmezhetetlenné amit kap. Nyilván ez az ára a nagyobb érzékenységnek.
-
Directors
senior tag
válasz
Peaceliker #67349 üzenetére
Szia!
Lenne még egy kérdésem az M80-as géppel kapcsolatban.
DSM, flysky, vagy frsky vevővel érdemes megvenni ?
Illetve mekkora aksit vegyek hozzá ? 250,300,450 vagy 550 mhA ?
Meg esetleg egy töltőt tudnál ajánlani ?(Ja és köszönöm a sok segítséget
)
-
defy456
aktív tag
válasz
Peaceliker #67423 üzenetére
Feltéve, hogy csak 2s-en hajtja. Különben jöhet is a v3 FC.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #67419 üzenetére
Nagyon remélem, mert feladtam €80+ rendelést tegnap :DD A hétvégi versenyzős session után annyira zavart, hogy Kék alkalmatlan a versenyzésre, hogy csináltam egy táblázatot amiben egymás mellett listázok egy 5 colos és egy 3 colos gépet. Kipipáltam az itthon már meglévő alkatrészeket és úgy festett, hogy 3 colhoz csak motorok meg váz kell.
...meg tartalék prop
...meg akkor már a Kukának is még több proo
...meg az X9 Lite-nak egy hordtáska
...meg tartalék Supra VTX + EOS2 (€17!! :D) Kukának és/vagy az érkező Sailfly-nak
...meg még két marék apróságÍgy végül Xint + Ali közel 130 euró.
Remélem így már megleszek egy darabig, mert következő vásárlásnak már egy nagyobb szekrény kéne...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #67410 üzenetére
Szerk: nem szóltam.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #67406 üzenetére
Örülnék ha kipróbálnád. Kiváncsi vagyok a véleményedre.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #67404 üzenetére
-
Directors
senior tag
válasz
Peaceliker #67395 üzenetére
Okes, köszi!
-
Directors
senior tag
válasz
Peaceliker #67381 üzenetére
Akkor a 4 ágút nekem is majd vissza kell vágnom 2-re valószínűleg ?
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #67381 üzenetére
AIO FC nel nem csak a vastagsag a probléma hanem az is hogy azt whoopra terveztek azaz a motor csatik es az USB csati merolegesen ki es le -fele allnak a lapbol na most ez a megoldas jo lehet a whoopnal mert van eleg lik-luk hogy be lehessen dugdosni a csatikat.... na most a whoop vaznak rugalmas muanyagbol vazszerkezetet epiteni plus a provedok is egyben a crash nem okozhat akkora problémat mint a carbonnal ott a merev vaz kozepet kilukasztgatni a csatiknak pl reddevil vagy larva vagy cube....... Ez gyengiti a vazat tenyleg fogpiszka szeru kis pilickak lesznek es meg vekonyka is mert 2mm-es jo esetben 3 de lehet akar 4 is lehet (cube)! Ez igy pilickakent törik itt törik ott.... letorik a motor...... Szoval az AIO FC-t a carbonhoz kene igazitani nem pedig a carbont vagdalni..... itt van pl ez az FC na itt mar eszukbe jutott hogy esetleg nem kene csati? az USB-t visszaforgattak a lapra.... na igy mar beépitheto egy "erosebb" nem osszevissza luggasztgatott vazba! pl ebbe: uruav
de lehet ezt is duplan kéne rakni? pl a D-et 2x5,8gramm de a tobbi 2x6,8gramm...
ezekutan hova lesz a konnyu fokpiszka felépites.....
szokasos dron problema konnyu is eros is....
ez ketto egyben ritkan jön összevagy ki tudja valami ilyesmi......
-
Directors
senior tag
válasz
Peaceliker #67349 üzenetére
Köszi az infót. Hát akkor lehet ez lesz.
Erre milyen propot érdemes venni ? Valakinél olvastam hogy a gyári nagyon túlárazott, illetve hogy nem túl jó minőségű. -
válasz
Peaceliker #67377 üzenetére
En szivesen szerelnek. De ha egy propeller cseretol egy 1103 motor bekrepal akkor inkabb nem eroltetem ezt a dolgot. Most epp meg forog, tud repulni. De a harang nemelyiken lejjebb nemelyiken feljebb van igy mindegyiket mas erovel lehet elforgatni.
-
válasz
Peaceliker #67371 üzenetére
Hát most komolyan mondom, hogy én itt tettem le ezt az egészet.
A 65mm whoopnak amíg megy a motorja, vagy szét nem cseszem egy prop cserével még örülök aztán úgy gondolom nekem ennyi elég volt ebből.5"-et nem szeretnék, túl nagy. Nem vagyok időmilliomos hogy nagy rétekre, elhagyatott helyeket kutassak, járkáljak. Főleg Budapesten nem könnyű.
Akinek Beta85 Pro2 alkatrészek kellenének pedig írjon privit pls nyuogdtan.
köszi
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #67373 üzenetére
de csak GÉL-el mert a folyekony meg mindenhova!!
-
válasz
Peaceliker #67369 üzenetére
Értem! Tehát a harang és a tengely ahol érintkezik ott nem elég szoros, ezért a tengelyt túl betoltam mikor a proppot felraktam?
De most komolyan nekem a faxom tele van az ilyen szopódásokkal, hogy egy szaros proppot nem tudok le-fel rakni. Szívem szerint földhöz csapnám és levizelném és elküldeném a betafpv-nek, hogy helyezzék fel tampon gyanánt.
Most mit kezdjek ezzel? Mehet kukába vagy van olyan elvetemült aki képes megcsinálni? -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #67366 üzenetére
Hát nem tudhatjuk, a babyhawk 3 col nekem nem sérült soha, elég erős az a canopy.
Itt a tetejére még goporot is lehet mountolni, szóval ahhoz meg kell a tartás.
Egy tuti, csorog rá a nyálam, de csak külsőre, így ahogy van kiraknám a polcra és csak nézegetném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Linux felhasználók OFF topikja
- Apple MacBook
- Philips LCD és LED TV-k
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest