- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48995 üzenetére
Ki lehet hézagolni, nekem normál kamera menne bele a Martian III-ba de beleraktam a microt. Eachine V-tail 210 karból van vágva kis darab meg egy műanyag alátét és pont jó
Bg-s váz chopstick szerintem az a baj velük hogy sok a standoff és azért nehezek
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48979 üzenetére
Tudok én neked
54 gramm, occsó kicsi pénzLegalább el mondod mennyire törik
Ez nem olyan könnyű de cserébe ronda is. (lehet leveszed a tetejéről azt a vackot akkor nem olyan nehéz)
Ez se olyan szép
Ez tényleg fogpiszkáló
Ez nagyon hülyén nézz ki de legalább drága is és nehéz is
Ennek nem tudom mi értelme van hogy ilyen kanyar karja van.
Ez is elég érdekes 72 gramm de drága.. -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48971 üzenetére
Nekem is tetszik, meg ez szerintem elég jól védi a belső alkatrészeket
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48932 üzenetére
Túl nagyok az igényeid
Meg definiáljuk, milyen cellára kell a motor. Én a 6000KV-t gyengének éreztem a 2S-re.
A 130-as plate meg senkit ne tévesszen meg, az a gép nem sokkal nehezebb, 8-10 gramm a különbség a de a nagy prop miatt +200 gramm emelőerő
Szóval durván erősnek tűnik csak amiatt hogy egy 1104-es motoron egy 2535-ös prop van és nem egy 19-2035-ös...
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #48948 üzenetére
A 130-as Eachine miért tűnt el?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48932 üzenetére
Mondom az utolsó infókat, amiket Alex (a gyártó) mondott (RDS Gábor közbenjárásával, mert az övé az érdem). Amitől jó a gép:
- háromféle motor lesz 7500/7000/6000 KV
- kétféle lap, a normál 95-ön túl lehet majd 130-assal kérni (ugye ettől jó a Leader is)
- Runcam Micro lesz benne, besüllyesztve, tehát nagyon védett. Állítható kameraszög
- megy majd 3S-sel is (asszem a mostani is tudja)
- teljesen burkolt, karbon test, nem lesz tele retekkel
- kap egy magyar PID tuningot, ha jól tudom, normálisan be lesz állítva
- lesz sokféle válaszható színnel, lehet cserélgetni a canopy, a motorvédő felületeket
- állítható VTX lesz, 25/100/200 mW-velJelenleg nincs más micro, ami ezt tudná, pont ezért sírtam nekik, hogy csináljanak már egy jót, ami flexibilis (rcgroupson egyébként ugyanez a rinya tárgya)
Meglátjuk, mikor érkezik az új cucc.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48924 üzenetére
Szögre gondoltam, mert ami a képen van beállítva az nyugdíjasoknak van.
Jackal2: Falconra kíváncsi vagyok, rendelni nem akarok egyenlőre
De lehet kellene ha te is rá vagy függve meg Molnigee is rossz nem lehet
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48908 üzenetére
Ez szerintetek ?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48878 üzenetére
Runcam micro sparrow-t már 20 dolcsi ért dobálják
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48788 üzenetére
Pontosan, és még [ennél] több dolgot is meg tud jeleníteni, persze ha van ami küldje az infót neki.
Telepakolhatod a kijelzőt mindenféle vacak infóval, és ha jól kalibrálod/állítod be a jeleket küldő eszközöket, akkor elég elfogadható adatokat fogsz látni.Ja és nem kell stopper meg kutyafüle, mert mutatja azt az időt amit üzemel a gép, tehát repül.
Még ha nem is kalibrálja be valaki rendesen a szenzorokat egyebeket, a repült időt akkor is látja.
Ha van GPS a koordinátákat is(én kitakartam), gázállás, távolság, hazatérési irány, áhhh.. szóval minden földi jó, és még jól is néz ki. -
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #48774 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #48771 üzenetére
De forrasztáshoz lehet amúgy használni? Mert lehet, hogy kényelmesebb lenne úgy dolgozni, hogy nem lóg ott egy madzag.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48744 üzenetére
No majd megemeljük. Úgyis akartam BF beállítós videjót. Én nem dobálom sehogy, örülök, hogy repül
De ezek mind állatul repülnek én nem
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48721 üzenetére
Nem ez a lassú hullámzás, és egy bizonyos fordulatnál kezdődött csak el.
Amúgy elég gyors hullámzásnak látható a képen, olyan mintha rezonancia miatt kezdené el, persze ez nem biztos. -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48700 üzenetére
Hopp, nekem a másik rész volt valahogy a fejemben.
Akkor viszont híg lakk talán jó lehetne hozzá, mert igazából csak lehelet vékonyan kellene rávinni valami réteget. -
Neoka
aktív tag
válasz
Peaceliker #48692 üzenetére
Tényleg nem semmi, hogy ennyi idő után meglett és ilyen állapotban
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48700 üzenetére
Láttom Banggoodos strap van rajta, az nekem is szakadt már ki vagy 3.... Soha többet nem veszek olyat. Ilyet fogok majd venni, ennek muszáj lesz bírnia
Nem érdekel hogy nehéz
-
vandor01
senior tag
válasz
itt az őssz az erdő termései beértek lehet menni szüretelni
merre vannak meg ilyen erdők ahol dront lehet talani minden fa es bokor tövében -
kriszbon
őstag
válasz
Ennek örülök nagyon, isten bizony.
A nagyon finom csiszolás jó lehet rá, csak valamivel jó lenne kicsit lekenni hogy ne rozsdásodjon gyorsan újból.
Sajnos itt nem igen jöhet szóba lakk a kiegyensúlyozás miatt. -
Zoty4
őstag
válasz
Nem semmi
Akkor most van öröm és bódottá -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #43266 üzenetére
Hahh, meglett tegnap a gép.
kerek 4 hónap pihi az erdőben.
Ami mókás, hogy nem volt annyira bent, mint gondoltam, szerintem mászkálhattunk is körülötte, amikor kerestük. Bár lehet előrébb voltunk, mert nem gondoltam, volna, hogy itt lehet, de már mindegy. Aksi kirepült, kb 2 m re az is meglett.
Első meglepi, hogy akkuban van fesz, sőt, minden cella 3.83 körül..store on. xD
Aztán este bontom szét és semmi nem tűnik ázottnak. Helyzet az, hogy fejjel lefelé vízszintesen pihent. Mivel zsugor csöveket kicsit hosszabbra szoktam hagyni, nem igazán folyt be sehova. Sok bogár, pók viszont beköltözött és tele kulázott ezt azt, stb....meg amik kimásztak...alig lehetett 1-2-t elnyomni, még jó, hogy asszony nem látta, milyen élőlények rohangáltak az ebédlő asztalon
Kapott egy kis denszeszes fürdőt minden, kiszárítottam, nemrég teszteltem és minden működik bakker, el sem hiszem.
Viszont motorok stratorja kicsit korrodált, picit akad némelyik motor. Finom csiszoló papirral megdörlölni, az jó lehet szerintetek? -
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #48642 üzenetére
Első körben megpróbálom adó oldalon egy Emax pagodával, diversity vevő oldalon az Emax párjával, és egy helical antennával, aztán meglátjuk mi (mennyi) jön ki belőle....
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48622 üzenetére
Próbáld ki az Avant most nem drága ennyiért.Az nagyon merev
A windancer 5042x3 nem annyira driftelt, de nem is húzott úgy. Fogyasztásban meg nem fedeztem fel nagy különbséget.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48613 üzenetére
Azt irjak birja a 6S-t.... akinek 3S-en nem eleg combos!
kosson ra sorba 2db 3S-t az hajra! -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48613 üzenetére
Ezen is azzal fogtok, mert 3.1.7 van rajta
Jah elég jól megy, olyan Toyota GT86-osan, inkább könnyű, mint brutálisan erős. Egyébként én ezt jobban szeretem. Szóval nem az az amerikai muscle car, viszont olyan jó krémesen repül
Majd megmérem újra, lehet prop+antenna nélkül volt, de könnyű, az tuti.
PS.: azzal kapcsolatban hogy az ampermérőt hogy kell kalibrálni, adhatnál valami ötletet.
-
gonger
senior tag
válasz
Peaceliker #48599 üzenetére
oké értem, tehát az X6B nagy a Leader 120-ra...
Azért néztem a flysky i6x-et, mert (vevővel együtt ) 60 usd alatt megvan. Oké a vevő akkor nekem nem pálya ha Leader méretű gépre menne.
Viszont a választott távot használnám a szobai gépekhez is (e011 és h8S 3d).
Lehet elég lenne egy Flysky I6 is 40 USd-ért? Vagy azt már nem érné meg választani ha bővíteném a flottát egy Leader 120-al amihez egy ilyen vevő menne?
A PID-elés nekem még magas, nem tudom lesz- e időm valaha elmélyedni benne....versenyzés nem vonz, inkább a freestyle amit el tudok képzelni. -
gonger
senior tag
válasz
Peaceliker #48594 üzenetére
Ok, köszönöm Neked is vandor01-nek is az infót.
Flysky FS - i6X X6B receiverrel jó választás lehet hozzá? Ezeket a támogatott protokollokat nem értemNincs még távom se, csak a játékdrónok gyári cuccai, szóval olyat szeretnék amit ezek után még jó ideig ki tudok használni és ha jól értem egy ilyen modullal bindelhető lenne a táv az e011-hez is.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #48568 üzenetére
Köszi, megpróbálom..
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #48553 üzenetére
XT60-on 11.84V
Ballanszon:
1 cell:3.77V
2 cell:4.26V
3 cell:8.04V
4 cell:11.82VNo para, egy betonlapon töltök, amit a konyhabútor cserekor szabtam méretre és hoztam ki a műhelybe.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48546 üzenetére
És ez zavart meg engem is, de leginkább az, hogy zárlatot mértem rajta mégis felfújódott. Mindegy, jobb a békesség.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48514 üzenetére
Megdöbbentő a különbség...Durva, de megoldottam, leszakadt róla az antenna, most van indok venni egy normálisat bele. Nem értem, miért nem bírja ha nekimegyek egy borona tárcsának ami acélból van
1S-ből nem tudom mekkora kell, én a Turnigy 35-70C-seket használtam(om) az XK X100-hoz, azok jók, de csak 260 mAh, szóval lehet pici lesz neked...
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48509 üzenetére
Megcsináltam újra a Furibee Dino videót egy másik programmal. Megdöbbentő, mennyire rossz a kamera ellenfényben, a tegnapi komolyan jónak mondható. Élőben egyébként nem ennyire gány a jel, csak a DVR picit gyengélkedik. Most lassabbnak érződik?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #48501 üzenetére
Most találtam egy Kabab videót, ahol elmagyarázza hogy kell yaw trick
Amúgy mostanában (nem ennél a manővernél) észrevettem magamon, hogy többször toltam ellenkező irányű yaw t mint rollt...de vicc, mert utólag vettem észre, nem volt tudatos, sőt néha azt figyeltem mire jó...de nem jöttem rá, csak néha kijött belőlem.
most ez tök hülyén hangzik, de nagyon fura amikor nem tudod néha minek csinálod amit, de mégis jó úgy
nade akkor invert flynál is ki kell próbálni -
varadigabor
senior tag
válasz
Hát én most így ezt nem tudom mit láttok olyankor,annyira nem figyeltem eddig. Arra koncentrálok hogy ne csapodjak bele
próbáltam úgy csinálni hogy ne legyen darabos a mozgás, arra kellene figyelni hogy más trükk is eszembe jusson. Split S, loop flip, oldalra buktattáson kívül alig jutt eszembe valami hogy mást is csináljak.
Jackal: próbáld úgy hogy nem állítod meg középen a sticket. Nem lesz olyan darabos. Erre amúgy tegnap jöttem rá ebből a videóból
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48503 üzenetére
Féltem a farakástól
Végig acro volt egyébként
-
Jackal2
senior tag
válasz
Na jó, a következő videót úgy kezdem, hogy felszállok, oldalra eldöntöm és nekirepülök valaminek, hogy legyen bizonyíték
Vagy ne húzzam vissza egyenesbe?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48495 üzenetére
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48492 üzenetére
Hát olyan 40-45 fok. De az akció kamerának szerintem kissebb. Ahhoz kellett volna igazítani. Mikor kapuztam akkor vissza vettem mert nem akartam telibe verni a kaput
mondjuk így is sikerült
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48484 üzenetére
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48469 üzenetére
FC-t sajnálom igazából.. megreklamálom azért.
Rcgrupson pedig azt írták hogy jó másik firmwarerrel. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48469 üzenetére
Ezt hogy érted?
"Arra ügyelj, hogy balance csatin egymás mellett lesz a + - mindig!"Fekete test
Piros fesz
Piros fesz
Piros fesz (rossz) (Ni módban töltendő)
Piros feszViszont, míg egyben van így küldjem meg:
Fekete test (már nem játszik, miután sorban vannak kötve)
Piros fesz
Piros fesz TEST
Piros fesz (rossz) (Ni módban töltendő)
Piros fesz -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48466 üzenetére
Az is jó, ha a balance csatiról leszedem a testet és a hibás akkut, azt meg Liitokala Lii-500 töltővel indítom meg NiMh vagy NiCd?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48443 üzenetére
Na de csak egyszer kell, utána lementik és mehet mindre
vagy tegyék fel a honlapra és kész.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48438 üzenetére
Én sem, de pl. egy szoftveres beállítás ingyen van, megcsinálhatná akár jóra is a gyártó
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48432 üzenetére
Az majd le lesz írva, de először mindig kipróbálom a gyári állapotban, out of the box
Mert hogy más is azt veszi meg.
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #48376 üzenetére
Még nem mertem cseszegetni ezt az oldalt
majd most
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48420 üzenetére
Ez volt
Vázat majd le cserélem.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48378 üzenetére
Nekem a második tetszik , tök cuki.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48378 üzenetére
Én is elégedett vagyok a vázával. A kamerája meg... na azzal annyira nem, de ekkora méretektől minőséget nem is igazán lehet elvárni (gondolom).
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #48372 üzenetére
Köszi
Betaban merre pontosan?
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #48368 üzenetére
Azt hol? A távon?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48353 üzenetére
Különálló, két csavar fogja, tehát cserélhető. Alkatrészt még nem néztem, szakértésben még nem tartok ott
Meg még a Lizzivel sem hasonlítottam össze, szóval...először kenek neki párat, aztán meglátjukDe az tuti, hogy ez így dobozból kivéve sehova nem repül ezekkel a beállításokkal
P.S.: hmm várjunk, lehet mégis állítható a kameraszög, csak ez a felső fül takarja az alsóban a vájatot, na majd este szétkapom
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #48353 üzenetére
Lizardon nekem már tört a kamera védő fül, de ott cserélhető.
És igen ok hogy olcsóbb ez mit a lizard95, de ugye nincs aksi, meg a leírás se árt egy kezdőnek a bindeleshez
Annyi jobb ebbe hogy szélesebb a test, és belefér hackelj nélkül a runcam Micro. -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48338 üzenetére
Na már legalább ezt is tudom, hogy mi a Desync, hálás köszönet érte.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #48321 üzenetére
Köszönöm, már alakul a helyzet. Megvan az ARM, de tényleg pörögnek a motorok alaphelyzetben.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #48315 üzenetére
Hát az 5-ös csatornára van állítva az ARM és a BF-ben mozog is a zöld kis jelzés, de a táblázatban az AIR mode és egy másik között váltakozik a kijelölés, ami az AUX1-en van
Az AUX kiosztást a távon meg lehet nézni valahogy? Van esetleg egy alap ARM beállítás az I6S-hez?
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #48311 üzenetére
Nem, csak az USB, aztán a csak az akkut. Az ESC-et még nem kalibráltam, akkor azt megpróbálom. A YT video a Oneshot 600-at javasolta, azt állítottam be.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48198 üzenetére
Mire gondolsz a sok cucc alatt?
De természetesen nem tettem semmit foglalt RX-re. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48178 üzenetére
Szerinted nem az a vágyam, hogy kihalt területen emeljem fel?
Ahhoz kb 40 perc lenne az út, és gondold végig, szar az egész és indulhatok vissza módosítani a beállításon.
Aztán megint vissza és megint vissza. szóval ez a 5-6 perc még éppen belefér. Pont lenyugszom mire hazaérek. Viszont, ha ez 40 perc lenne fokozná az önfeledt "boldogságom". Így marad ez míg nem normális a dolog. Viszont az a 40 perces utazás lesz a megoldás amikor már előírás szerűen repül.Baku
Remélem nem, de azért a kar elég masszív ahhoz, hogy hagyja ezt a rezonanciát, de ezen felbuzdulva átnézem a csavarokat.Megjegyzem így a végére, hogy sokkal magabiztosabban vezettem már, mint nyáron! Nem a disarm volt az elsődleges opció
Eltávolodott és szépen irányra fordítottam és tudtam, hogy vissza fog az jönni, ha tolok neki egy pitchet némi throttle párossal -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48148 üzenetére
Persze értem én ezt.
Amúgy repcsi nálam nem játszik, nekem a Racer a repcsi is, és nem az a nagyon nagy távolság a célom nekem.
Jelvesztés meg akár úgy is lehet 3-400m távolságra is, hogy domb mögé kerül a gép, vagy valami takarásba, te ugyan látod fentről hogy hol jársz, csak mikor "lekapcsolják a villanyt" is akkor azt se tudod merre ment tovább a masina.
Így is jártam nem is egyszer, volt hogy aksi hiányzott mert elrepült belőle, de volt hogy a VTX vacakolt és a levegőben volt még a gép, csak én nem tudtam hogy hol.
Persze GPS akkor még nem volt, meg még DVR felvevő sem, így hosszadalmas keresgélés indult több hektáros területen.
Egy "élmény" volt az érzés hogy most röptettem el 30-40 vagy még több ezret, és ez nem 1-2 alkalom volt csak.(#48150) molnigee: Igen azt én is nagyon sajnálom az esetében hogy nem halad előre.
Sajnos még segíteni sem tudok nagyon neki, mert én F3 vezérlőket használok, és még azokkal is akad gond.
Egyébként tud még repülni vele az idén szerintem, csak nem olyan hosszú ideig mint jó időben, mert én is voltam úgy hogy késő ősszel próbálgattam ilyesmit. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48135 üzenetére
Köszi, én is valami ilyesmire gyanakszom.
Ja, olyan, mint mikor a blackbox hiba jön elő és erről beszél Joshua.
Nyáron volt benne részem, de az nem teljesen volt ilyen. Az repülés közben random jelentkezett. OSD menüből is kikapcsoltam lent a blackboxot az sem...
Most is erre gyanakodtam és ezért ki is szedtem az SD kártyát, de nem segített. iNAV-ban meg nincs is utalás DMA kikapcsolásra.
Mindegy, nem adom ám fel, mert nem olyan fából faragtak. Megy fel másik FW! -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48133 üzenetére
De, ha ütne az a földön is éreztetné hatását, szerintem. Földön full gázon tartom és pici rezzenés sincs.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48100 üzenetére
Én nem foglaltam állást, csak mondom
Nekem is a kis súly a szimpatikusabb egyébként.
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48089 üzenetére
Jaa.. értem, elnézést benéztem.
De akkor sincs -10g, csak az RS motor szempontjából annyi.
Azt viszont nem tudhatom hogy amit mutatott a valóságban mennyit is teljesít ahhoz az olcsó motorokhoz képest ami nekem van.Szerintem ezek a tesztpados laborméréseknek nem sok közük van a valósághoz. Mert az életben nem fog neked az aksi egyenletesen ugyan akkora feszültséget és Ampert adni, mint amivel ott mérnek.
Attól kezdve hogy csökken a fesz, bukott az egész papírforma szerinti mutatvány. -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48073 üzenetére
Mondanám hogy kell, de sajna csak 6 gép várja, hogy repülésre bírjam őket, szóval fájó szívvel, de ellenálltam.D Majd kérjük a részletes szakmai véleményt
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47964 üzenetére
Gábor megfertőzött?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48061 üzenetére
Újból lesétáltam vele, de ez biztos meghallotta, hogy idén már nem viszem reptetni és komolyan is gondolta.
Most azzal állt elő, hogy az Y tengely körül forog felszállás után...
Most megnéztem az iNAV-ban és azt látom, hogy TAER5678
Mi ez az 5678? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #48058 üzenetére
Ez tetszett
Én meg lementem és felszállás nélkül tértem vissza. Első kanyarban a propikat raktam össze-vissza.
Aztán rájöttem, hogy full gáz nem azért kell, mert rohadt nehéz a cucc, hanem, mert a fizika nem fog kedvemért törvényt bontani
Nos, megforgattam helyes irányba, aztán rájöttem, hogy egyik motor visszafelé pörög, és azért kell már megint a full gáz, és nem a súlya miatt
Kezdek agyvérzést kapni...
Hogy tudom forrasztgatás nélkül ellenkezőleg megforgatni? -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48037 üzenetére
Minden esetre érdekes hogy jön hang mikrofon nélkül is.
(#48041) varadigabor:
De gonosznak tetszik lenni.
Azért ha megnézed a műhorizontot, ott látható hogy előre dől a gép eléggé.
Csak én is balfék voltam, mert nem számítottam rá hogy ekkora tömeget nem tudnak befordítani ezek a motorok ilyen propokkal olyan hamar, meg hogy nagyon közeliek a kopasz ágak.
Amúgy rettentően tud sodródni a nagy tömeg végett(közel 700g-os), mind oldalra mind pedig hátrafelé is. -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48027 üzenetére
nalam ugynezki EGG130, hogy az elso oraban kihullott 1db ilyen logasbol.... a most fentlevo 4motorbol 3nak van mar tengelyiranyu logasa! ami az elott mikor uj volt nem volt! Nevezhetjuk normalisnak is....... hisz amig repul?
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48023 üzenetére
ugynezem a videon az Emax tengelye 2mm-es es csak a kilogo resz a propellernek valo vekonyodik el 1,5mm-re.... ez azert szimpisebb de ettol sajna a haz meg tudna indulni lefele.... kell oda vmi erosites ragaszto/cin + vekonyka alatet? persze nagy toreskor nem sokkal er tobbet de viszont lehet a kicsi "bummokat" egy-egy leszallaskor elnyeli.....
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48018 üzenetére
atmero 1,5mm a tengely csak siman bele van sajtolva az ALU haz lukjaba ami kb 3-4mm vastag....
azon az acel tengelyen semmi nincs csak a masik vegen C-cliphez a nut!a legnagyobb gaz ha mar akkor lejon mikor otthon kicsomagolod a motort na az szemet! Na ilyeneket olvsatam a lizard (echine) motoroknal! Hasznalatkozben ket dolog probalja a tengelyt kimozditani:
- fordulatszam?
- leejtes a propelleren keresztul fesziti kifele a hazat azaz jon felfele es elkezd tengelyiranyba fel-le logni!mit lehet tenni?
olyan kicsi es vekony anyagrol beszelunk 1,5mm aceltengely szorossan illesztve a kb 3-4mm vastag 1.4m es atmeroju alulukba....kozben 4S-en 100e+ foroghat? eselytelen hogy az ott sokaig tartson.... par mm el nagyobb lenne talan?esetleg a tengelynek azt a reszet ami az alu hazban ul berecezni ne tudjon konnyen megforogni es a haz felfele mozdulni? esetleg vmi femragasztoval erositeni? esetleg egy felso C-clipet tenni ra? es akkor haz nem indul el felfele???
CUMMII EZ !!!
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48014 üzenetére
nem occco! de ha minosegi?
He kicsomagolas utan es foleg par ora repules utan nem esik le a teteje?
NA akkor johet!
Garnitura 4500-ost energiatakarekos lightos repkedeshez berendelek...
Ha jo a tapasztalat? Talan kesobb johet a 6000-es is!
De lehet inkabb 6000-es kell! Nem lesz 4S-em! -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48010 üzenetére
na ja.... nalam is a 8500-as ugrik mint a bolha de csutka gaz azt visit a buzzzer mint a fabaszorult
ahogy sziiijjja lefele az aksit
szerintem 3leveles 2840 -hez is eleg 4-6ezres moci... megy azzal is mint a meszes igaz nem visnyog mint vmi racer
de nem donti be az aksit.....
Hol van az Emax-os fellelohely beneznek! Hatha a NEV adja a minosegibb osszerakast... a csocsesz amit ott lent irt a lizard extra mocikrol be sem epitette mar csomibol kiveve a teteje leesett a tengelyrol....
merre keresem Emax 11xx?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47921 üzenetére
Mert már sokat repültél. De aki még semmit, és látja a feszültséget, az tudja, hogy 3S-nél 10,5 4S-nél 14 alatt lassan le kell szállni. Szerintem hasznos. A buzzer meg evidens.
Amdazerg: nem tudom, még nem láttam élőben a V2-t.
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #47921 üzenetére
De minek kell visszaosztani fejben 4-el a látott értéket, ezt nem igazán értem?
Akkor neked egyáltalán nem jönne be az a fajta OSD menü mint ami nekem van, pedig sok dolog ki sincs rakva rá.
Én nagyon is hasznosnak tartottam az osd menüt ahol látom hogyan áll az aksi állapota.
Nem kellett azon agyalnom hogy jaj mennyi ideje is vagyok a levegőben, el merjek menni kicsit távolabb, vagy már nincs benne annyi és jó sokat gyalogolhatok, meg keresgélhetek hol is pottyant le.Ehhe ja kezdésnek persze, nekem a kefés gép után még az XK X251 is ijesztő volt de nagyon, nem hogy egy fél kg-os kávédaráló.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #47864 üzenetére
jaaa, a kis gépre értettem
v1 en fw frissítés kellett majd beforrasztani, v2 nek nem néztem utána fw ben más-e
(#47870) csakszabi
egyáltalán nem nehéz. kis rate kell rá meg nagy expo eleinte és kezes az is...csak nyilván pár lépésről hátrébbról kell próbálkozni első körökben
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #47864 üzenetére
Emlékezetem szerint a buzzer előkészített állapotban van csak benne. Cyclops V2 van szó
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #47862 üzenetére
Buzzernek láttam odabent kialakítást, de elég csak beforrasztani, valamint megokosítani?
Most is kérdezek, ahelyett, hogy utánanéznék
De egy kicsit ma próbálok lustizni. Elég volt az 3-4 óra szerelés, ami alatt a füvet távolítottam el a Lizardból.
Mikróbákra kellett szednem... Ki kell találnom oda valamit, mert így nem leszek vele kibékülve, de az ötlet már megvan. A megvalósítás meg egyszercsak
Most szép tiszta.Ja és Runcam Split.
Várakozóban vagyok vele, mert most olvastam a DRH társalgóban, hogy nem teljesen ok az első széria. -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47855 üzenetére
De abban meg repülni kell tudni
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #47850 üzenetére
KingKong gt 110-es van.... [link]
lehet oda nem fer fel a 28xx-es prop csak a 24xx-es....
vadabb hangja van mint vmi versenygép foleg 3S el ugrik mint a bolha....
persze a nagyobb fordulatnak ehhesebb szaj a jellemzője
valamint az egg130-as-on 84gramm mig gt 110 64gramm -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47828 üzenetére
X6B-t pl. lehet. Ez az egyetlen szívfájdalmam, de a VTX gyárók is rászoktak már, lásd Unify Pro lapka.
Csakszabi: sanszos, de ugye amikor beadod a papírokat, azért lehet próbálkozni.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #47841 üzenetére
Nl postán nekem semmit nem vamoltak még meg
Van voltam lizard95el parkban, sok sok fa között, brutális jó, alacsonyan repülni nagyon könnyű vele
Csak ajánlani tudom (a hibái ellenére), iszonyat fun faktor, legalábbis nekem
Tolok majd dvr-t.
Ja és acro, csak az acro. Xd -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47819 üzenetére
Én is megtudlak rémiszteni , tudom mi a kriptonitod
a grammok
-
válasz
Peaceliker #47795 üzenetére
T-Motor F20 1407-es képes 20A felett enni.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47788 üzenetére
Tudom hogy tekercs, csak hirtelen nem jutott eszembe hogy mi az a drótXD am gondolom LC filter egyik fele lenne. Tartalékoknak vettem mikor nagyon olcsó volt. Remélem kedves Gearbest vissza adja az árát és akkor veszek egy Betaflight F4-et
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #47788 üzenetére
Nem volt hozzá szemcsi akkor még, és -10 fok volt, szóval a LOS acrot nem erőltettem, és a gép sem az enyém volt, de kellemesen dinamikus.
Szerintem nem való acrora, mert a váz nem elég merev,egy komolyabb eséstől simán törik. Úgy emlékszem standard F1 volt benne Cleanflighttal, de lehet hogy az új adagban már mással szerelik. Az a baj, hogy minden szirszar kilóg róla, antennák ilyen lehajtható műanyag izék, gondolhatod, meddig tartana, ha beakadna valamibe
Krúzolni szerintem jó, a Devoknak elég jó a hatótávjuk, de az ember úgysem bírja ki, hogy ne flippeljen meg hasonlók, szóval...
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #47784 üzenetére
Így van, idejönnek mindig tanácsot kérni, ami nekünk van is, mert benne vagyunk a hobbiban évek óta, aztán köszönik és megveszik azt ami amúgyis tetszett nekik
70 ért a walkera kidobott pénz, jól látom hogy műanyag vázas?
29K a kis lizard95 most, 10k egy alap táv, 10ért veszel 5 aksit hozzá, egy töltő, szemcsi, és megvagy 70ből komplett, és olyan élmény ez a kis gép, persze meg is kell tanulni rajta -
popi1987
csendes tag
válasz
Peaceliker #47765 üzenetére
egyet értek!
inkább egy Wizard x220 vagy Lizard95 az Eachine márka jóvoltából.
többet kell állítgatni, meg szerelni - reszelni, de ez ilyen. -
pivot
csendes tag
válasz
Peaceliker #47351 üzenetére
"Faragtam"...a Tx02 már a "helyére" került. Tisztára Frankenstein, de működik jól, és így a képe is szebb lett. Ameddig ki nem növöm, jó lesz.😃 http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=26320171009_061536.jpg
Ja, és így a széles látószög is adott... -
Allien
veterán
válasz
Peaceliker #47717 üzenetére
A wd-t a motornál gondoltam, alkoholos tisztítás után...
-
popi1987
csendes tag
válasz
Peaceliker #47613 üzenetére
kifejezetten jól hangzik, amit leírtál!
már tesztelném, de szerintem lesz vagy még 1 hónap mire megkapom...MÁS
valakinek esetleg van hexája, vagy gondolkodott már, hogy épít egyet?
aki mégis erre adná a fejét, annak egyelőre nem ajánlanám a következő vázat:
https://www.gearbest.com/multi-rotor-parts/pp_341363.html( röviden: kamera nem dönthető gyárilag, összerakva érezni, hogy nem egy új konstrukció és elég nehezen is illeszkedik össze, ezen kívül gyakorlatilag az első esésnél darabokra fog hullani, mert a PDB-nek kéne egyben tartania. a karok tiszta vékonyak - én félek egy kicsit tőle, de most már össze fogom rakni csak azért is. )
valakinek van jobb ötlete egy hexa vázra esetleg?
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #47704 üzenetére
na "ráolvastam" aksikra... 2db gaoneng 2S/350mah..... volt 8-10perc nikkelezes melegedés nem volt akkor lehuztam 3V kornyekén volt a cella fesz azt ratoltam a normal USB toltore most mar tobb mint félorája tolja neki.... melegedes noku.... kerdeses.... repuléskor majd hogy teljesit
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #47584 üzenetére
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47679 üzenetére
Nekem csak csapágyat kelett cserélni eddig. Azt is kibirták mikor prop nélkül véletlen elindultak úgy hogy nem voltak lefogatva. Elég jól magukra tejerték a kábeleket.. Azt hittem kiszakadnak a kábelek motorból..
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #47676 üzenetére
Hogy sikerült? Nekem van 3 tartalék biztos ami biztos. A 4-ik a Deltawingen van
-
gonger
senior tag
válasz
Peaceliker #47671 üzenetére
Ez már kinti gép lenne. A méretkérdésben vagyok elveszve kicsit. Kinek mi az ideális....
-
pivot
csendes tag
válasz
Peaceliker #47351 üzenetére
Mégegyszer köszi. Úgy látszik, nem csak a kamera vakult meg, hanem én is...😃
-
pivot
csendes tag
válasz
Peaceliker #47342 üzenetére
Ne haragudj nem láttam eddig a válaszodat...köszi a tippeket. Képet nem érdemes küldenem, mert leszakítottam pár dolgot a kamera mellől az ügyeskedéssel, az mér tutira nem fog látni. Van egyébként egy Eachine TX02-em, lehet azt teszem rá akkor, csak azt hittem tudtok olyan forrást, ahonnan egy ilyen 22pines csodát rendelhetnék olcsón... de akkor marad a tx02. Csak az a kérdés, hogy a távon látom-e majd a képét, vagy csak a szemüvegben. Jó lenne, ha a távon is befoghatnám. Holnap ki is próbálom.
-
FingR86
őstag
válasz
Peaceliker #47620 üzenetére
mire elküldtem a kérdést, addigra kb meg is tudtam csinálni.
rádugtam az ibus-ra, cf-ben kiválasztottam az ibus-t, save és mér ment is.ezt a vevőt nem is erre vettem, hanem a kylin-ra, aztán menet közben megvetem ezt a kis mocskot és ki akartam csak próbálni, hogy milyen is egy ilyen masinával repülni.
súlyban pont nullán vagyok, mert 5g a kamera meg 5g a vevő is. Kamerát levettem, mert szemcsim még most sincs. Csak los-ban röpködök, de hát ennél a kis csudaságnál már 20 méterről is nehéz eltalálni melyik az eleje.de megmondom őszintén, h nekem ez élményben sokkal többet ad mint a nagy brushless masina.
most már csak egy szemcsit kellene venni végre, talán majd BF.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Baby design smart sportbabakocsi
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest