- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #56075 üzenetére
Ebben az esetben az ugyanúgy konfigurálható lenne BF alól?
Rssi-től kezdve a rep.módokon át a warning message-ekig,műhorizont,minden?
Mert ezek a jelenlegi osd-n vannak nekem.Megnézem azért meló után hogy ez a vtx osd-képes-e.
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #56052 üzenetére
Forrpad/kábel nem sérült,kimértem,folyamatos a kontakt a vezetéken.
A kamera egészen pontosan 5,28 V-ot kap. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #56063 üzenetére
Kis és könnyű gépeknél én sem használok OSD-t, mert már érzem mikor megy el az akku ereje, és akkor leteszem. Egy akku 7 dolcsi, ma többet söröztem el, pedig nem vagyok nagy ivó.
De amikor két-három Dinogy Graphene annyiba kerül mint egy Mihók, na akkor már vigyázok. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #56061 üzenetére
A vicc az az egészben, hogy a dombtól kb 60 méterre voltam, míg a másik irányban elküldtem a gépet 160 méterre, és semmi hasonlót sem tapasztaltam, aztán felfele 150 méterre, itt sem volt gond, csak a domb felett egyenes rálátással, se fa, se más látható akadály. De mint korábban írtam egy srác extenderrel ment a domb fülé, és neki nem is mondtam, hogy gond lehet, mert azt gondoltam csak én tapasztalok furcsaságokat, de neki is megérezte a technikája RSSI 10 alá esett, és fel is hördült, hogy mi a p.csa van ott. Ekkor mondtam, hogy a 220-asom is ott dobta el magát, és rendszeresen esik le a kis gép is. Egy másik srácot is megkértünk, menjen oda a gépével, de neki nem volt érezhető jel problémája.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #56040 üzenetére
Hogy mire jó az OSD?
BF - Max/min áram, feszültség - ez racsingolásnál, freestylenál jó, ki tudod silabizálni a visszanézett videóból kb. mennyit eszik a gép, akkufeszek mennyire esnek be, stb. Ezt pl. már a HUB OSD is tudja, és még egy félkegyelmű is rá tudja cuppantani az FC-re. KGB project V2.0 ezért nem kap nagyobb motorokat, mert még a mostani közel 100A-os zabálást sincs nagyon akku, ami 30 dollár alatt ki tudja szolgálni. Amikor még csesztem az akkukra, az kezdi megbosszulni magát, idén már három két éves akku hullott el.INAV - Meg tudod nézni a hover gázállást altiholdhoz, GPS pozíció, sebesség, magasság, home nyíl és táv magától értetődik.
A célkereszt, műhorizont, meg a többi villogó fityfasz csak gimmick, de a micro minim OSD-t közvetlen UART kapcsolat nélkül nem lehetett átkonfigolni, azért maradt bent.
Hmm, viszont egyszer a szar kamera miatt vakon kellett haza vezetnem egy röpcsit. Lehet OSD layoutot állítani kapcsolóval??? -
david335
tag
válasz
Peaceliker #56054 üzenetére
random bezuhantam....újra tekercselni érdemes? vagy cumi?
Nem ért bele, mert a gyári csavarok voltak benne. Az-az érdekes, hogy nem tudom miért.. -
tupacamaru
veterán
válasz
Peaceliker #56054 üzenetére
Az ESC-re nem lehet rámérni valahogy, mert úgy látom hogy csak egy fázis égett le. Nehogy motor csere után újra leégjen. Ha csavar ért volna bele akkor mind sérült volna szerintem.
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #56049 üzenetére
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #56049 üzenetére
Á nem,abszolút nincsen azóta.Csak osd van fekete háttérrel.
Akkor elég sokat volt akksin a konfigurálás alatt,aztán mikor végeztem vele,bekapcsoltam a szemüveget.Attól számított pár perc után elment,azóta nincsen egyáltalán.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #56040 üzenetére
Raceren annyira sok értelme nincsen, feszt azon nézzem ha már a buzzer padot kinyírtam mindkét gépen
csupaszárnynál vagy cruiseolnásnál azért jó ha látod hogy az rssi 10 alatt van , vagy mennyivel mész stb.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #56033 üzenetére
Nincs semmi gond, a jelkábel elszakadt az ESC felöli részen. Működött a gép rendesen. Mondjuk 4 csillagot mutatott az osd és folyamatosan csipogott amikor bekapcsoltam a távot. Lehet a táv feszültségét találta alacsonynak, nem tudom, de nem ezzel függ össze.
Viszont ezek a GNB 4S akkuk nálam rommá verik az Infinity-t. Ennyit még sohasem voltam levegőben mint ezekkel. Ha nyelezem a gázt pillanatokon belül visszaáll a fesz és sokkal lassabban is esik le, mint Infinity-vel. Fákat kerülgettem, kigyorsításnál nyélgáz, átfordulás és ilyen 6 perceket voltam a levegőben. Ilyen még 1 akkuval sem sikerült nekem, max ha csak lebegnék... 14,7 - 14,8V-al szálltam le, mire beértem ugyanannyi volt kb benne, max picivel több, tehát nem emelkedik vissza annyit a fesz, mint Infinity-vel, vagyis azt sokkal gyorsabban teszi.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #56020 üzenetére
Nekem eddig csak a nagy sparrow csinálta, többivel nem volt gond. Lehet az is hogy az a csupában volt, körbe hungarocell rajta.
#56021 ezoltan: Lehet az fc nem engedi át a kamera képet, direktbe kösd össze a vtx-et a camerával.
#56024 syler123: Bírja az
Nekem a 2306 2400kv-s 6 collos proppal is bírja
Pedig ott van amper rendesen, az aksi is jó langyos szokott lenni.
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #56000 üzenetére
Ha nem te,akkor majd a G-erők tönkreteszik...
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #55983 üzenetére
Jesszus...
Mit lép egy ilyen gép Peace??A tiedhez képest 100g plusszal is idő és térugrásnak tűnik amit művel egy ilyen dög nyélgázon...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #55861 üzenetére
Lizard95 gyári propról eddig is tudtam, hogy kuka, de épp ezért pörgettem a kis szerencsétlen szörnyeteget, hátha néhányat leamortizálok, de nem törött el egy sem, pedig volt ott minden
Ezzel szemben a Leader 120 egy propeller, egy buzzer lenullázva
A 130 saját építésű, hááát... inkább nem is mondok semmit
Viszont! Gemfan 3035x3 propeller.... HÁT! Na, az nagyon adta magát, Vandor01 nem túlzott kicsit sem!
Veszett gyors, veszett erős, veszett sokat repül vele. Mintha ehhez a gépemhez tervezték volna
Több, mint 5 perc repidő néhány ~100m magas punch, pörgés úgy, hogy RunCam Split mini vette a műsort, a tetején egy FrSky GPS sensor, aminek akkora a súlya, mint a BN-880, vagyis ez a gép akku nélkül:Lizard95 sajnos bontásra ítélve... Inkább nem erőltetem
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #55863 üzenetére
Ismétlem,nyilván nincs gyakorlatom,és hasonlítasi alapom racerben...de egyrészt piszkosul megy vele a kis gép,,,ezt főleg akkor tapasztalom,amikor elvesztem az uralmam fölötte!
Ilyenkor olyan trükköket csinál(ok), úgy repül mint a denevér...kva jók azok a hirtelen iranyvaltasok,,, csak kár, hogy nem direkt történnek
De jónak tűnik a prop..."harap"
De ez persze szubjektív,és egy kezdő véleménye...Az viszont tény,hogy ennyi es ilyen eros bukások után "illet" volna törni...és nem tette
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #55859 üzenetére
+(#55860) AMDaZERG_1
Köszönöm a bíztatást...annyit javítanék, hogy nem 2040-el repülök, hanem a 1940-es HUlkie-val,,elírtam az előbb...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #55842 üzenetére
Úgy emléxem, hogy a 3.2-vel már próbáltam. Na, most felrakom a 3.1.7-et. Azzal biztosan próbáltam.
3.1.7 - széjm sitt!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #55804 üzenetére
A KK 5040X3 a gyengék propellere. Ha ezekben nem teszel kárt, istenigazából soha nem is akartál túllépni magadon. Menj haza és inkább igyál alkoholmentes sört.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #55810 üzenetére
Írtam múltkor, hogy egy ideig lekaptam a szemcsit. Na a múltkor kisgépnél kipróbáltam, de arra volt jó, hogy lássam milyen béna vagyok LOS-ban, és élőben nézhessem milyen ütésálló a Leader120
Érzem, hogy leszállni sosem fogok megtanulniRégen EF2000-ben is inkább csak felszálltam, aztán arra törekedtem, hogy a zuhanás látványos legyen
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #55810 üzenetére
Amúgy milyen a te új szemcsid? Marad? Az enyém igen..
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #55807 üzenetére
..persze, mer' te már 6 méteren leveszed a szemcsit..
-
vandor01
senior tag
válasz
gemfan 5030..... magasrol esett kb 8-10 meter beleakadtam a gallyakba
pikoblx.... mukodik repul csak landolaskor ne hisztizne!
meg 1x 27 ejrot nem adnék erte! se OSD max 3S akkor inkabb FS GB-rol 22ejoert -
Geller72
veterán
válasz
Nekem is csak max görbült még bazi nagy eséskor is. Én mondjuk már azt sem rakom vissza..
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55785 üzenetére
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55795 üzenetére
PikoBLX-et.... S O H A ! ingyen se kell!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #55785 üzenetére
Tanúsítom! Az 5040/3-as KINGKONG, tényleg jól bírja a strapát.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55783 üzenetére
na a törést már megtapasztaltam
egy razosabb landolas ezt a ket elso prop konnyitve lett... felezodott ez nem a 2S szenkefes 55/65mm-es prop történet addig hasznalod mig el nem hagyod -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55781 üzenetére
akkor az 5030-assal jobban jatszik?
mondjuk 5030-as 2levelessel a 1806-st aksival (3S 1000mah) 330gramm mar tereltem.... 10percet volt levegoben de csak lightosan turaztam...
mindenképen vmi konnyu propeller kell olyan 2,5-3gramm/db
mert ezek az 5grammos nehezékek sok lesz a lightos gépnek -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55778 üzenetére
szerintem 5mm koruli mert nincs 5 gramm csak 3,6 szoval meg a konnyuek koze tartozik nincs benne sok anyag a center also/felso sikja egy sikban van a lapatok élével.... mikozben ennel [link] vagy ennel [link]
mindkét oldalon van 1/1,5mm amivel a center feljebb emelkedik a propeller élénel... és ott is vagyunk a 7mm-nel.... Van itt vagy 25par ilyen mindenfele propeller azt most reszelhetgetem ra a motorra -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55766 üzenetére
akkor ennek a propnak a vastagsaga 5mm koruli? [link]
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #55664 üzenetére
Ejj abban reménykedtem hogy tudok rendelni egy halom Dmax Dys SR2205 2550KV motort és az mindkettőhöz jó lesz majd tartalékban.
Bár most esik le hogy más a lyuktávolságuk is.... -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #55653 üzenetére
Ilyenem pont nincs, GNB-vel nyomulok, de lehet berántok párat, mert nagyon jónak tűnik.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #55650 üzenetére
Az kerek
D A 1506-omon nekem is az lesz. A 82 gramm az faja egyébként.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #55607 üzenetére
Úgy nézem, hogy van egy halom pod izé.
Szerk.: Értem, hogyan gondolod a forgatást.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #55605 üzenetére
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #55596 üzenetére
Próbáltam ezt a kicsit, ez halkabb amúgy. De két gépen is elcsesztem valahogy a buzzer portot.. Szóval én most a motorokat csipogtattom
osd-n láttom a feszt, keresni meg kapcsolóval tudom
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #55573 üzenetére
2,4 ghz antennából is lehet rá vágni nem? Azt szerintem itthon is lehet venni.
-
defy456
aktív tag
válasz
Peaceliker #55570 üzenetére
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #55560 üzenetére
A micronak sokkal világosabbak a színei, mondjuk én leszartam ezeket, és szemcsiből állítottam. De ahogy az Akitainu vidiben látszik, van még mit (pl. nem szereti az OSD ha pontokat írsz a névbe
)
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #55553 üzenetére
Nem, az tök jó. Nekem 100+ akksi óta bírja a Falconban. Kb olyan a képe, mint a Micronak.
-
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #55553 üzenetére
A felrakás tényleg nem volt egyszerű. ezért is kapott egy egyedi tartót/tokok: [link]
-
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #55551 üzenetére
Nyugi a rendes gépeimbe normális cam és vtx van/lesz. Ez csak egy mellék projekt volt, hogy mi az a minimális összeg amiből még használható gépet lehet építeni. Abba egy $9-os aio cam+vtx (árszempontból) tökéletes.
Amúgy vevő nélkül $66 lett -
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #55518 üzenetére
Tegnap próbáltam 5colos racerben (ultra low budget randys gép) az lst s2-t. Az árához képest tökéletes. Láttam már jobbat, de rosszabbat is. Kapuzni nem biztos, hogy érdemes vele. De majd meglátjuk a hétvégén
Ha valakit érdekel tervezem hozzá keretet, amivel egy normál hs1177 helyére lehet rakni a kicsikét.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55538 üzenetére
alapjárat 1020 es STAB es ACRO ban leszálláskor ha nem tokéletes vizszintes a leszállás elég ha nagy aksi van alatta es valamelyik oldalra megbillen! a disarm-al kések.... akkor kezdödik a násztanc.... annyi es olyan gyors bukfenceket fet meg se birom számoln!
ez a piko blx...
es alapjárattra szukség van mert kulonben gazlevételkor mint a ko zuhan es lehet acroban gépészkedni hogy kieegyenesedjen a zuhanas -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55531 üzenetére
lehet mas is csinálja azt amit a Piko.... de kicsivel tolerassabbak mint a piko
azert pikot surun odabaszom... mig mast? nagyon benázni kell!
valamivel megbocsájtobbak! -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55528 üzenetére
hááát? nem tudom akkor szerezz be vmi masik FC-t!
nalam csak az EGG130 csinálta egész addig mig el nem adtam!
kicsit nem figyeltem azt vettem ezt a pikot ami ugye az EGG alapja..van itt ilyen kicsi FC Leader 120bol aztan a Dinobol is mindenféle gépbe
beletettem 210-esbe... 130-asba... mind tok jol mukodik csak a piko hisztériázik
mint vmi hulye picsaazt nem értem hogy ACRO ban miért csinálja? hisz nem szabadna beleavatkoznia
a motorvezérésbe csak ahogy en tolom a karokat...
es ha nem porgetem nem forgatom akkor kusba kéne lennie
mégis veri magat a foldhoz!levettem az alapjáratot 1020 ra.....
1010 nagyon kicsi csak remegnek a motorok
1030 meg tul sok....
sajna nem lehet DSHOT600 ra venni multishoton megy
lehet ez a problémája? gondoltam vkinek van 3.1.7?
na majd kuzdok vele..... Köszi.... -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #55520 üzenetére
Írtad is korábban hogy meg kell erősíteni, mivel tetted? Hot glue?
Mert azzal megküldhetem, ha nem árt. Amúgy csodaszivacsból csinálok neki védelmet.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #55520 üzenetére
Az enyém hibás sajnos. A lencse meg lejött, úgyhogy igen arra vigyázni kellene...
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #55518 üzenetére
Akkor jó hogy az Lst-t választottam, és még olcsóbb is
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #55501 üzenetére
Köszi.
A töltő az említett módon is hibát dobott rá,de 1s töltővel cellánként nagyon óvatosan felhoztam 3,2-3,3 környékére.
Most már tölti a nagy töltőm is LiPo módban.
Meglátom mire jut vele,és hogy viselkedik aztán... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #55501 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #55436 üzenetére
ßF firmware with Dshot does Not use the min_throttle or max_throttle setting, these are ignored. Just ensure that in the ESCs (BLHeli Suite) that PPM_MIN_THROTTLE is set to 1000 and PPM_MAX_THROTTLE is set to 2000.
DE:
Note: This is not needed in BLHeli_S 16.43 and up since the PPM_MIN & MAX values are not used for Dshot.No, akkor a kérdés, milyen Blheli van az ESC-eken?
Nekem 1148 / 1832 - ahogy még multishotban kalibráltam maradt, viszont 16.5, tehát ignorálja ezeket az értékeket a bleheli. Elméletileg.... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #55414 üzenetére
Dshot-nál is meg kell adni min throttle-t, de százalékban.
Most nézem, dshot-nál nincs is min/max throttle érték BF 3.3-ban. -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #55426 üzenetére
Most megnéztem kíváncsiságból, nekem 1012 és 2000 valamennyi között van blheli configurátorban. Nem állítottam itt semmit, csak frissítettem. Nekem is indulhatnának magasabb fordulaton a motorok, ilyenkor a ppm min throttle-t kellene fentebb vinni? Előtte én is analog protokolt használtam, annak be lehetett állítani az értékét betaflight-ban.
Ami még vicces, hogy nekem 3db esc-nél kellett beállítani hogy reversed, dehát fordított irányba forogjanak a motorok, pedig az összes ESC-en sorba kötöttem a kábeleket. De így forognak jó irányba.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #55414 üzenetére
Az úgy érdekes, trimmelni nekem is kellett, de a throttle nálam 1000 és 1890 között van. Mármint amit látok betaflight-ban. Dshot600-on.
Azt hogy mikor induljanak a motorok azt te állítod be, én pl subtrimmel beállítottam, hogy 1000 környéke legyen a min throttle, utána meg betaflightban receiver fülön a 'Stick Low' Threshold -ot állítottam 1040-re.
De ennek az egésznek semmi köze az ESC-hez, mármint ennek inkább a receiverhez van köze, az milyen számot továbbít.Lol most hogy nézegettem ezeket az értékeket most látom, hogy az Omnibus F4 pro V2 nem bírja el a DVR-t, le is kötöttem, mert a Receiver feszkója 4,45V-ról 4V-ra esik és csipog a táv.
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #55416 üzenetére
2018-04-01 @ 12:21:40 -- MultiWii API version: 1.36.0
2018-04-01 @ 12:21:40 -- Flight controller info, identifier: BTFL, version: 3.2.1
2018-04-01 @ 12:21:40 -- Running firmware released on: Oct 15 2017 19:35:51
2018-04-01 @ 12:21:40 -- Board: FY4O, version: 0
ezt találtam -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #55404 üzenetére
Nekem propok nélkül még sosem csinált ilyet, hogy nem tudja visszavenni a gázt, csak disarm-ra. Ez nem jó jel, nehogy aztán megcélozza a gép a holdat.
twine: Jó irányba forognak azok a motorok? Vagy tényleg az orientáció lehet rossz, és át akar fordulni a gép, azért pörög az a motor annyira.
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #55382 üzenetére
blheli egyelőre teljesen sötét folt számomra,,,,
feltelepítettem, elindítottam...
Lövésem nincs mit kellene csinálnom, hogy nem sipogjon a gép...
Tök szürke a "read setup-write setup rész"(#55385) molnigee :
Köszönöm, sajnos hiába vettem lejjeb az értéket, nem sárgult az ARM
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #55382 üzenetére
blheli még nem volt telepítve, de letöltöm, és telepítem, köszönöm...
(#55383) ezoltan:
KÖszönöm szépen
AUX-nak jónak kellene hogy legyen, mert ha autóra rakom, és kapcsolom a távon, ugrik AUX1-re...
Tehát érzékeli, és a csúszkán a sárga "pöckök" is ugrálnak...
De az "ARM kocka" nem sárgul...
hogyan kellene annak sárgulni? -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #55378 üzenetére
Vagy rajzolsz egyet gyorsan és Capri is kivágja
max lerajzolom én neked ha ilyen tornyos kell, csak ad meg a méreteket
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #55364 üzenetére
...lehet veszek egy lizi alsó lapot és arra építek egy sima tornyos mókát...
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55263 üzenetére
remelem a hetvegen osszedobom semmi extrat nem teszek ra se motorvedo se labak landolashoz.... csak poren szerintem 200 alatt lesz.... kesobb persze lehet kerul ra vmi nehezek nehogy elfujja szel
motorvedo +8/10g... lehet vmi labfelek vagy szivacs vagy semmi?
de akarmi is az is lesz minimum 10g esetleg kell meg par csavar is? sum+25g.... szoval ha lesz poren 190g akkor +25g a csetreszek.... itt van a multhetvegi alkotas.... nehez vaz, dupla teto, motorvedo, landing gear.... igaz csak 1806 moci azt 235g!
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #55257 üzenetére
Csaba mondott valami 42 grammos vázat, az durva hogy a 4 collos is kb annyi
-
vandor01
senior tag
válasz
nekem nem tudom mennyi lesz?
de mar meg van minden hozza csak ossze kell dobni!
20x20 kis torony
Hantu vaz
2204 moci
200mw AIO-OSD-s
XM+
5" 3leveles propok
1000es 4S Grafen aksik...remelem 200g alatt!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Nekem a NH 280 pro 250g. Csak magában a váz. Egy krabonkar 20g.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #55229 üzenetére
Sajna csak az F4 lapjaimban van beépített OSD. A Matek F405 CTR pl. tudja, a többin iNAV megy, ami már fájóan sok dolgot mellőz.
. A földön állva még a VTX03 is tud dobni 5 fokot ilyen hidegben. Aztán bekapcsolom a ventilátorokat, és nincs többé ilyen baj.
@ezoltan - Blheli32 ESC-ek, amelyeknek be van kötve a soros TX pinjük?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #55224 üzenetére
A legújabb Betában már van FC hőfok kijelzés.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #55168 üzenetére
Ami fura, hogy emlékezetem szerint volt 80 as RSSI - nél is jelvesztésem. Megvan, gyorsabb a gép, mint a rádiójel terjedés
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #55158 üzenetére
Nekem is így volt szerelve eddig, de akkor be tudtam rakni kamera alá a vevőt. Nem akartam előre vinni mindenen keresztül az antennát. Lehet ennyire befolyásolja a vételt a hátsó lábra szerelt antenna? Amióta hátra van rakva azóta van sűrű jelvesztésem. Pedig már azt is kipróbáltam, hogy a távirányítón felfelé állítottam az antennát. Na, vissza rakom első karra.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #55146 üzenetére
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #55110 üzenetére
Jahh.. tehát akkor maradjak csak a 250-es vázaknál mert azoknál erős a kar felfogatása.
Mintha ti nem építenétek ilyesmi fostaligákat amik könnyűek és én szerintem tartásra semmire sem valók, ti még is megépítitek. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #55035 üzenetére
Van benne valami, viszont úgy biztosan jó, ha nem kell nagy ívben fordulni az akadályoknál, csak ahova kirepülök "tisztás".
A Leader 120 véleményem szerint csak egyszerűen fosik repülni
Kiszedtem a kamerát, hogy lássam nem csúszott ki az FC és ESC közötti vezeték, de nem láttam semmi különöset, így lekaptam a propellert, és BF alól megpörgettem. Természetesen gond nélkül pörgött a motor.
Majd letakarom a kamerát, hogy ne lássa mit csinálok vele -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #55007 üzenetére
Ezt a hazajönt nem egészen értem, de köszönöm az infót.
(#55008) vandor01: Köszönöm, azt hiszem múltkor beszéltünk már róla, de azóta sem rendeltem meg, mert valahogy kicsinek tartom, kevés hellyel.
Nem biztos hogy egybe torony lenne rajta(meg a múltkor említett kicsi fc), hanem van rendes méretű F3 vezérlőm meg PDB is, ESC meg 28A-os lenne és karokon, csak 1,5mm amit kilógna.
Másnál is lóg ki, lásd [GEPRC KX5] tehát az nem akkora gond.
Sajnos kamerám csak sima aránylag kicsi méretű van, de ahhoz meg kellene VTX is, de úton van egy kicsi gyökér GB akciós AIO kamera.
Az OSD zavar hogy nem lenne, rettentően megszoktam a kevés repüléseim alatt, drága kamerát meg nem szeretnék most venni.
Az viszont baj hogy kellene még 1 lap hogy stabil legyen a váz.
Motorvédő nem biztos hogy lenne, motorok 25g/db, aksi 116g 1000mA lenne.Csak azért hogy faraghassak megint, nem biztos hogy belevágok, bár még ki tudja.
Sajnos más értelmes váz ilyen árban nem igen van, viszont ezért meg sokallom ezt az összeget is.
Áhhh.. valahogy most döntésképtelen vagyok. -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #55009 üzenetére
ja igen mert meg nincsenek itt a cuccok azt csak talalgatok mert van, MT2204-es arra 28grammot irnak aztan van S2204 (ilyent rendeltem) erre meg vmi 21/22g lattam de most nem talalom...
teljesen pronyo 1x-rut akarok... semmi extra kiegeszito! motorvedo nyema leszallotalp csak kotegelobol, ja es 20x20 torony 2 szintes buz/led egyutt.... elsokorben OSD-s AIO 200mw-vel.... remenykedem a 200gram alattiban... de ugye a propok is tolni fognak vagy +10g!
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #54981 üzenetére
na pasztmek.....
akkor ez el-chúúúró..mer'én meg már megírtam nekik ,hogy adják azt a 4!!! dollárt meg az extra pointot!Kicsit mérges vagyok a "kultúrált" énemre....mert az újbegyemben igazából az a mondat volt, hogy "b@szd meg magad, és told fel a 4 dollárodat!" mert az már aztán tényleg semmi....de gondoltam ki tudja mit hoz a sors a jövőben, nem akarok felkiáltójeles megjegyzést a nickem mellé sehol!
Akkor most így jártam....tanulópénz, a tudatlanságom ára....
Köszönöm az információtNeked is (#54982) Saccco
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #54966 üzenetére
Marad így.
-
duc
aktív tag
válasz
Peaceliker #54950 üzenetére
Csak szólj, van felesleges
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #54950 üzenetére
Annyi baja lett, hogy a motor alján a 3 kábel talán rosszul volt berögzítve, amikor meghalt már teljesen elmozogott, és a tekercs végén meg eltörtek a réz szálak vagy minek hívják azt. Volt mondjuk egy pár nagy esés, egy betonra, de repült vagy 10 aksit talán. Remélem a többi jobban fogja bírni.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #54932 üzenetére
Kipróbáltam az X220s amiben XSR van, és kb ugyan ott gyengült el.
Na, de élesben azért más a helyzet. (gondolom) -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #54889 üzenetére
Az de nem egy erős valami
-
lkristóf
senior tag
válasz
Peaceliker #54878 üzenetére
Mármint jelenleg motorok nélkül ennyi.
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #54859 üzenetére
Köszi
Használ valaki Foxeer HS1177 V2-őt?
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #54856 üzenetére
Jaja
OSD megjeleníthető rá?
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #54849 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy kell a gnd. Hiszen a kamera megkapja a tápot a beépített akkuval, a VTX megkapja a tápot a PDB-től, akkor nem elég a videókábellel összekötni?
Biztosan neked van igazad, ilyet még nem próbáltam. -
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #54845 üzenetére
A FIREFLY Q6-nak nem kell táp, abban van akku. Gondolom hogy csak annyi volt a kérdés, hogy a VTX-re csak a signalt ráköti és kész van, a válasz pedig gondolom az igen
Receiver-nél szerintem a VTX-re gondol, annak ellenére, hogy az inkább ad mint kap -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #54813 üzenetére
Nekem csak csupaszárnyon van, ott 120 méter volt a max
(#54814) kriszbon : 1000 méter az jó sok
vegyél diversity-s vevőt és fordítsd fel felé egy patch antennát amerre a gép van. Majd lehet kiprobálom úgy milyen a jel ha magasan van a gép.
#54816) syler123: ezért jó ha van osd-n rssi erősség jelzés,ha para vissza kell fordulni
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #54780 üzenetére
Nekem s bírja KK. Háromszor zuhantam be érkezéskor DISARM, de semmi baja nem lett
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #54789 üzenetére
Amúgy nem is az én formám lenne...
Amiatt nyilván lehet ez a vibráció,igaz?
Jól gondolom hogy ezeknél csak egy forgásirány van,és szoftveresen módosítják az irányukat?Mert,bevállalva kényszerűségből újfent a Gb-t,rendeltem egy szett motort bele.De ott sem láttam a CW/CCW opciót,illetve ugye a tengelyek menete is csak jobbos.
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #54771 üzenetére
Az egyik motor egy bizonyos fordulaton elég zörgős hangot hallat....Nagyjából 1500-as fordulat környékén...aztán csillapodik ill. elhallgat.
Adtam nekik soft mount-ot illetve egy finombeállítós videó alapján módosítottam a filtereket... -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #54780 üzenetére
Telibe verem a kaput azt nagyon nem szereti egyik se
Pedig büszke voltam magamra, 1 szett gemfan fent volt vagy 2 hónapig.. ameddig nem kapuztam
(#54782) syler123 Minőségben is jobb , balanceolva van, ki alakításra is minőségibb, 1 szett nem olyan drága azért. Vissza lehet hajtogatni párszor. SurveilZone meg ha több szett kell olcsóbb.
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #54755 üzenetére
Nekem meg mindegy milyen, a fontos és lényeges hogy jól mutasson a képeken meg a videókon, mert használni amúgy nem igen szoktam őket.
-
twine
veterán
válasz
Peaceliker #54729 üzenetére
Természetesen...már az összes létező firmware-t felraktam, ami ehhez a vevohoz az frsky honlapján fellelhető, és mindegyiknek próbáltam fcc és nem fcc verzióját is
Végül csináltam pár fotót ahogy világít bind közben minden LED, és elküldtem gearbest-nek!
Kíváncsi leszek mit reagálnak egy decemberi szállítás után... :/ -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #54750 üzenetére
Haggyámá!
-
Attix70
aktív tag
válasz
Peaceliker #54738 üzenetére
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #54708 üzenetére
Köszönöm nektek
Leader-be megy és a vtx03-ra voksoltam
-
david335
tag
válasz
Peaceliker #54705 üzenetére
Eksönös most és szemezgetek vele
köszi. Milyen vtx lenne jó hozzá?
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #54696 üzenetére
20A-esek igen,gyáriak... 2-4s Lipo felirattal...Eddig működött minden most meg sorban főnek meg...
No holnap megcsinálom amit írtál,kiméregetem a motorokat és ha megjönnek az esc-k,mennek fel.
Aztán ugrik a majom a vízbe -
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #54685 üzenetére
Megnézem,rendben,köszi!
5045C Dalprop-okkal repülök.
Felszálló súly?Nem is merem mondani a ti adataitok után...
392g + akksi.... Vagyis olyan 540g környéke. Acro-t tanulgatni,cirkálni nekem iszonyat jó.Nagyon remélem hogy minden rendben lesz vele....
Elvileg holnap jönnek az esc-k.
Viszont ami végre jó hír,hogy talán összeáll a Maxi...
Megjött a gyárilag fos FC helyett az új Omnibus F4 Plus.
Beszereltem,gyors konfig és próba után (mivel 5s-en azonnal leesett) azt mondom,talán rendben lesz.
Holnap ha lesz időm megjáratom kint,hogy viselkedik. -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #54689 üzenetére
Hát olyan 3 perc meg van kb, de nem sípolt még a gép, annyira mondjuk nem is nyeleztem, csak kicsit
3.8V van most az akkuban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest