- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #33221 üzenetére
Jackal, ez az a szitu, amikor hiába hiszed magad okosabbnak, attól még nem lesz igazad
Minden tisztelet aziránt amit csinálsz, meg tudsz, de ne gondold hogyha azt írom két hónapja szo..ok vele, akkor nem kapcsoltam át AFHDS2-re...
Eleve azon van alapból, sőtt ha figyelsz és ha tudsz, akkor tudnád hogy sima AFHDS módban az rx setup alatt nemhogy ppm output nincs, hanem semmi... Az eachine i6-ban AFHDS 2-ben ott van minden, kivéve a ppm output menüt. De mégcsak nem is a menüpont megléte számít, mivel ha most off-ra kapcsolom a ppm outputot, akkor is van ppm output a trainer porton. Az eachines firmwarel meg se trainer porton, se ppmes vevőn nem adott jelet.
És akkor még egy fura dolog, féltem is hogy az qx95 ugye ppm vevős, és hogy az se fog menni akkor, de nem, az qx95 ugye sima AFHDS-en megy, és odd ad ezek szerint ppmet kifele?
Mielőtt megkérded, így is próbáltam a trainer portot, nem ment...Tudtam hogy ez előbb utóbb meg fog történni
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #33058 üzenetére
JaJa
ezt bogarasztak ki en is belole!HA a vegrehajtasiban az EU-s iranyelveket veszik figyelembe?
akkor sulyhatarok vannak 300gramm 2kg es?? 25kg?es ha vegrehajtasi meg is lesz... ahhoz rendszerek emberek kellenek
foleg ha online lehessen regelni? na es az ellenorzes?ezen a torvenyi kereten ucsorogtek jo par evet? mennyi kell meg?
-
blountex
senior tag
válasz
Jackal2 #32971 üzenetére
Egy címet kérnék blog kapcsán, köszi.
Erről a típusról nem hallottam még, de megmondom az őszintét. Tetszik.
Olyan, hogy Hubsan H502 C nem találtam. H501C igen, és az már 1080p és 18-20p a repülési idő ami elég komoly, viszont ebben nem volt follow me funkció.
Ám, de ezen a típuson minden szerepel:
Hubsan H501S X4 és még a távirányító is tetszik, mert nem olyan nagy.
Természetesen még körül nézek mik a lehetőségek, de nem gondoltam volna, hogy van ilyen ismobbo:
Neked is
Igen, lehet néztem az x8c de elkerülte a figyelmemet. Valamivel kisebb is mint a H8G és való igaz, hogy egy jobb akció kamerával mérföldekkel jobb a felvétel. -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #32947 üzenetére
Mo-ra is rendeltek már igy kb 3 honapja még müködött!
Igaz oda több a szallitás! de több filléres kacat kell, hogy kinullazodjon a szállitás de 5ejro pozitivban volt a mérleg.... 2 kérdés van?
- kell -e a kacat? (5-6 db 99centes: syma motor? kari világitás?)
- kell-e occcobban a szállitás? -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #32904 üzenetére
nos E010 kamera nelkul is ephogy repul...
pont ezert konnyu kezelni!
nincs elhamarkodott throte tuladagolasana most ha ez kap +5grammot?
+ 4-5g kamcsi
+ 1-3g gyari 5 helyett 6-7-8g aksi (fos 260mah)
- 1g fedele
summ: +5+2-1 = ~6gramm -->> HALAL a repulesnek!amit spyder kollegaval beszeltunk hogy:
chaoli 615 os moci (+6ejro 4db)
50C-es 220mah 5,5g aksi (4ejro/db)
csak kamera direktbe forrasztva
semmi kamcsi tarto csak dupla ragasztoszalag
esetleg a kamera loheres antennajat sima 0,4g -re cserelni? (2ejro)sum: gep+cam+moci+aksi+antenna
ejro: 13+17+6+4+2=42ejro +2extra aksi?.... max 50ejro
na ezekutan TALAN meg van a szegenyember tiny whoopja.... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #32786 üzenetére
Mar 3 eve igerik, hogy meg egy kis faragas es jovore itt a digitalis atvitel. Dubajban meg elso nap digitalisan probaltak a kozvetitest aztan visitva raktak vissza az analog camokat masnap.
Szerk:
Rosszul emlekeztem, mar ot eve megy a csodavaras:
https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1507916 -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #32685 üzenetére
Szemezek az Eachine Falcon 210 RTF verzióval, mert ugye most az
207 dolcsi-35%, azaz 135 dolcsi. Jobban tetszene a 250-s, de az nem akciós jelenleg. Többre tartanám, mint a lila lányos kopterüket (wizard). Még ha egy család is.És valszeg jobb, mint a falcon 180.
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #32697 üzenetére
X250 télleg kimaradt, elég jó, bár 10k alá csak a MODE1 vörzsön fér be és az is csak BG-n. A Nihui-t lehet nem is kéne erőltetni. Gyorsan rákerestem és elég nehéz már kapni sajnos. BG-n nincs, GB-n csak BNF. Ali-n geekbuying-on még van, csak drágábban (12k).
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #32685 üzenetére
Írok pár tippet én is. Ezek jó részét próbáltam is.
5000 Ft alatt: E010, JJRC H20 (mikro hexa, jelenleg 16 dodó BG-n, sokkal stabilabb, mint a H8 vagy a Floureon, ha az E010 mellé akarsz valamit javasolni, akkor ez egynek jó lehet szvsz...), a H8 mini ha másért nem csak azért beférne, mert néha szinte ingyen adják BG-n, Floureon H101 dettó
5-10K: JJRC H31
10-20K: X5C, Nihui U807, X100
20-50K: X251, X1 esetleg, kamerázni belépő szinten: X8C/G/W, MJX X102H, Kai Deng K70C
50-100K: kamerázni használt P1/2, X380
100K fölött: Phantom 3-4
legjobb kamera platform: Szerintem ár/érték arányban a P3A vagy a P3P nyerő. A P3S-el túl sokat szívnak hatótáv gondok miatt (van akinek 50 m után beszarik a technika), hogy nyugodt szivvel ki lehessen hozni legjobbként. Ha új árakat nézünk, a P4 sokkal drágább mint a P3A/P (bő 100k a diferencia), és annyival nem jobb (kicsivel több hatótáv, plusz egy hátsó szenzor, stb. viszont a kamera változatlan). A Mavic nagyon fasza. De egyrészt kevés még a tapasztalat, másrészt a kompaktság felárát itt Magyarországon sokan nem fizetnék meg. A P4P überfasza, csakhát dupla annyi mint a P3P
legjobb versenygép: passz
legjobb móka kopter: ár/mókafaktor arányban egyértelműen X100 (+X7 táv) -
Zoty4
őstag
válasz
Jackal2 #32685 üzenetére
5k alatt e010, h8 mini
5-10k nihui,
10-20 x5c, x100
20-50 x1,x251,falcon 180, de ezt is ketté kéne bontani, mert hogy néztem sokaknak 30k van berögzülve határként, 9/10 érdeklődő 30kt mond hogy legyen pl egy p4 proszóval legyen egy 20-35 35-50, utána már mehet nagyobb léptékekbe mert azok nem első-második gép kategória
50-100k : na ezt nem tudom -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #32687 üzenetére
Hát, én ennyit merek hozzátenni. Még az x5c, vagy hc-t is ajánlom, bár nem tudom azóta ezen a téren milyen cuccok jöttek. Olyanról nem akarok nyilatkozni amit nem tudok, illetve nincs is ami meggyőzött tesztek alapján annyira hogy ajánljam
Brushed gépre amúgyis feles sokat költeni, válogatni, legyen egy amin megtanulsz, aztán már úgyis lépsz racerre-> wizard 220 vagy építesz, kamerás -> DJI, mókázás qx95, vagy bármely másik ami szimpi.
Bármi mást minek venne bárki is?Van 600 fajta brushed gép, mind kb ugyanaz, de tudom ott vannak pl a hubsanok, azt majd beleírod úgy is te.
Eachine pioneer esetleg? Meg a brushless mjx? Falcon 210/250 pro? Kingkong 210 GT! Upair? Mi Drone?
Amúgy tervezek Jackal valami nagy dolgot jövőre, valószínű megkereslek majd vele
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #32685 üzenetére
Eachine h8 mini, szerintem a kezdőknek ajánlottból ki lehet venni, azért volt jó régen mert, olcsó volt, bírta a strapát, viszont igazából nehéz irányítani. Helyette szerintem kezdő szobagépnek eachine e010.
Kamera platform, p3s, akciósan 169 jelenleg is az egyik magyar boltban
Mást nem ajánlunkPersze felefel bármelyik DJI gép mehet.
Olcsóbba én már nem fektetnék egy ft-ot sem.Racer, szerintem olcsósága miatt falcon 180, ha meg jót akarsz wizard 220 az újak közül bestbuy.
Mókára szobaracerek, qx95-ről hallottam a legjobbakat egyenlőre, nekem is ez érkezik.
-
Minstrel
senior tag
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Jackal2 #32502 üzenetére
Mindenképpen jó ötletnek, és nagyon fontosnak tartom az ajánlót! Nekem nagy segítség volt teljesen laikusként kutatva a drón-témájú cikkek között, hogy a Te ismertetőidre rátaláltam. Még nincs egy megveszekedett drónom se (csak az asszonyt irányítgatom, de nem elég kezes), de az ajánlóid alapján már rendeltem kettőt!!!
Ha hirtelen elkezdesz csuklani, akkor tudni fogod, hogy kézhez kaptam őket!
De tényleg köszönöm!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #32440 üzenetére
Az furi, hogy neked ilyen keveset bir a gép. Nekem emel, amíg kb. van szufla az aksiban.
De ezek a kamerák tényleg nagy terhet jelentenek a kis Eachine-nek. Nekem a tx01-el is minimum 3 (de sztem több) percet repült. De amit a legjobban szeretett (és én is), az az fx798t, a maga 4grammjával. Na ez alá igyekszem becsúszni a cm275t-vel, majdnem fele áron.Ha hozza a papírformát, akkor ez így nagyon korrekt kis tinyhwoop lesz.
Az x100-ra jo lesz a 200mw. Bár a géppel csak 100m a hatótáv (gyártó szerint), nálam 150-200m-nél kezd akadozni az irányítás és oda is elég bőven a 25mw. Szóval ezen is érdemes az antenna tuning. Én pl. vettem jobb minőségű vevő antennát, elvileg az e010-hez, de ha megjön, megnézem, mit csinál az x100-al. De a 200mw arra lesz jó, hogy ha majd bemerészkedsz a fák közé, akkor egy nagy dzsungel se okozzon gondot a stabil képátvitelhez.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #32414 üzenetére
Az ef01 is így járt.
Reméljük csak az aksi volt merült.
Legyen teszt, bár túl sok infót én már nem kapok. Van még kb 5-7féle kamera amit nem próbáltam (abból kettő úton), azok közül amik a nagyobb oldalakon vannak.Hol olvastál 8g-ot? Nekem Saccco adta az infót (csak most nem találom a hszt), hogy valamelyik oldal hozzászólásainál látta. En ugyan nem leltem meg semmilyen súlyadatot, de ránézésre olyan 4g lehet.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #32395 üzenetére
A tx02-t elviszi az e010, de érezni vele a súlyt.
Majd ird meg légyszíves, hány percet, repül vele. Kíváncsi vagyok mennyivel eszik többet a tx01-nél.Eddig 4 vagy 5 féle mini vtx kamerát próbáltam.
A KingKong-ot azért vettem, mert régóta mozgatta a fantáziám és most akciós volt ($17.63). Stabilabb képet és hatótáv növekedést remélek tőle. Az fov-t nem írják, de remélem 170-150, mert nagyon beleszerettem a széles látószögbe.
A CM275T-t pedig a súlya miatt, ami állítólag 3,3g, plusz annyiba kerül, mint az eachine-ok. Bár állítólag ez is az...akkor meg, mint a nehezebb társai.
Remélem a szivacs is jár hozzá.Más: Nagyon gyanakszom, hogy nem halt meg a Chaoli motorom, csak a kábel szakadt. Le kéne szednem az aljáról a borítást, amit 4 pöcök tart. Mivel lehet ezeket a legegyszerűbben kihajtani?
-
DJGABI
addikt
válasz
Jackal2 #32380 üzenetére
kiégtél, Jackal.
a H101-et anno, 4500Ft-ért (!) dicsérted [link] , pedig az számomra még ilyen 2k-ért is egy semmi extra gép volt, fejjel lefele repüléssel mint fícsör (amit kb sose használtam). Ezzel szemben -így látatlanban- ezek a tiny whoopok (a 3d kivételével) kb ugyanezt tudják, csak védett propellerrel (ami lakásban szuper dolog, aki már nyomkodta vissza h1010, e8, akármi propellereit az úgyis tudja)
oké a négyágú propellerek miatt más lehet a karakterisztikája, de nem hiszem h ezeknél a kis gyöszöknél olyan nagy jelentősége van. vagy csak te vagy már túl profi és a részerek után h ezektől is elvárod h hasonlóan repüljenek.písz
-
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #32329 üzenetére
A burkolatot kötelező lekapni, csak plusz súly! 1-1.5g!
Melyik típus?
Gondolom 6-os motor, mert létezik egy ilyen verzió is, és ott azt írják (persze chaoli).Kimista: Próbáltad a gyári aksival is?
Mert hogy meglátásom szerint, igen sokat számít neki 1g. Az ef01-el nekem fel sem emelkedik 10cm-nél magasabbra, ellenben az fx-el, amit szinte meg sem érez.
Ok. Mindenkinek más jön be. Nekem az e010 azért, mert nem csak a mérete miatt ideális lakásba, hanem tök stabil (vágatlan proppal méginkább), jók a menettulajdonságai (kellően gyors, ideális a yaw-ja), és a pót stickekkel a távja is használható. -
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #32329 üzenetére
615ös motor, lokuki.
a burkolat 1 gramm kb, sokvizet nem zavar.
én ezen is böhöm aksikat (260 35c) használok, elrepked vele.
viszont a váz már darabokban, annyira vékony. de az FC jól szerepel, át lesz ültetve q100ba nagyobb motorokkal.
táv a szar, de stick hosszabitható.maga az alapgép sztem nem egy nagy durranás, hiába ajánlja mégis mindenki..
-
Petyuska111
tag
válasz
Jackal2 #32307 üzenetére
Irányítás begyakorlására kezdőknek, például. Olcsó, masszív, elég stabilan áll a levegőben. Százszor is leeshet, nem lesz baja, védőkerete van, stb. Miért, szobában szerinted mi lehet, ami ennél jobb? Oké, nem ad olyan élvezetet, mint egy nagyobb gép, de egy 10-20-30 nm-es zárt helyen mi más jön szóba?
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #32235 üzenetére
Plusz áfa, vagyis 220k a P3A és 275k a P3P. Már egy ideje ennyi az áruk több megbízható német webshopban is. Pl. augusztus elején pont ennyiért vettem a P3P-t az rc-toy.de-ről. Ne azt nézzétek, hgy magyar boltokban (myactioncam, edigi, stb.)mennyi az annyi mert nagyon el vannak szállva.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #32235 üzenetére
Én is hidd el, de télre phantomot?
Én várok és jövőre veszek egy mavicotJó persze az drágább, de ha egy pro árához elkezdesz most spórolni akkor össze lehet szedni. Főleg ha beesik esetleg egy mavic akció valamikor...
Jövőre meg szerintem ennyik lesznek a p3-ak alapból... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #32135 üzenetére
Khmm, ide jon Kiszamolo aktualis cikke. Mennyit ér az időd?
Amugy ebben azert az is benne van h mire a Quanum V2 mar elfogadhato allapotba kerult az eltoltott idobol vehettem volna egy Quanum Cyclops-ot.
Bakker, megneztem, es most ut meg a guta. A Cyclops 40 dolcsi lett. -
molnigee
aktív tag
válasz
Jackal2 #32088 üzenetére
Másnak is tetszik a wizard 220, nekem is megtetszett, ennyiért meg pláne...
Nightlord,
ott van a falcon 180 rtf - >34K, többünknek van, ennek is vannak gyengeségei, de ajánlható gép már.
ott van a falcon 210 rtf -> 36Kdobsz egy szemcsit mellé 15-20-ból és van egy megbízható, olcsón fenntartható géped.
-
NightLord
tag
válasz
Jackal2 #32088 üzenetére
Az, hogy szerinted "tutira van más gyengéje is", bár nem tudod, hogy mi, az azért nem túl erős érv : )
Lehet pici ahhoz, hogy száz méterekre repülj vele LOSban, de nyilván nem is arra van kitalálva, ez egy fpv racer.
Az, hogy generálisan szarok az eachine fpv cuccai, az megint leegyszerűsítés (mihez, és főleg milyen árkategóriához képest?), a több csatornán való adás meg maximum akkor zavaró, ha a hajógyárira mész repülni, ahol rajtad kívül még 5 másik is próbálkozik... azért lássuk be, nem mindenki ide akar járni.
Az hogy a szemüveg szar, megint relatív, ráadásul gondolom sosem repültél még ilyennel. Én repültem vele, jelentem használható. Nyilván lehet, és érdemes is jobbat venni, de az azért az erős túlzás hogy egyenesen a kukába kéne dobni. 866 review-je van a szemüvegnek a banggood-on, 4.9-es átlaggal, nyilván véletlenül.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Jackal2 #32036 üzenetére
Köszi neked is, és mindenkinek!
Akkor még gyűjtök egy kicsit hozzá, és addig eldöntöm, hogy mire is akarom majd használni.
Ha videókat akarok csinálni a magasból, akkor a Phantomoknak van valami olcsóbb alternatívája? A CX-20 ilyen, ugye? Ezen kívül valami esetleg?
Köszi!
-
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #31871 üzenetére
bocs, nehéz volt nem kihagyni
de egyébként van benne igazság, nekem kb 2x volt komolyabb zuhanásom, ami után újra kellett építeni a gépet, azóta csak kisebb érintések vannak a földdel
és meglepően jól bírja a gép, igaz h mindent én forrasztottam, én raktam össze..
Habár ha veszel egy rtf gépet, illik azt is átnézni.. -
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #31317 üzenetére
Megnéztem Infinity aksijaikat és meglepett az eredmény. Íme:
Csak az "első" szériáson 14awg-s a kábel.
Eddig 3x rendeltem 2-2 db, egyik esetbe se teljesen olyat kaptam mit előtte. (szerencsére nincs nagy eltérés).
1. 14 awg fő és piros-fekete balancer kábel
2. 13awg fő és piros-fekete balancer kábel
3. 13awg és piros-fekete-fehér balancer kábelGondolom amelyik kábel éppen akciós volt szarki teszkóban azt használták.
Nagyon bízom benne, hogy a 14awg(80A) -> 13awg(100A) csere inkább tudatos volt. -
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #31607 üzenetére
jo kerdesek
egy komotos gep kellene FPV kamcsival mint az E10-es kamcsi nelkul
akarmit hasznalok H8/Flou... ezek gyorsak keroban... (nekem?)az E10 hez rendeltem masik 6-os mocikat azokat a Chaoli CL-615 mocikat...
ezzel fickossabb lesz a gep? mert akkor ez a megoldas!vagy
Ha az x100-ra rateszek vmi dietas propellert akkor lassabb lesz?
flou/H8/H22 propi? proba cseresznye!viszont akkor lehet hogy nem lesz eleg emeloero a cucchoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged