-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #55642 üzenetére
ahhh a korona az max1gramm/szal es tobb a haszna mint a sulya!
na de a laba!? az 2g/db 8gramm a 4lab! na az durva....
viszont 4S-en teljesen mindegy hogy 110g vagy 120g?
de ezek a 2 leveles propok mar letortek rola most 3coll 3leves van!
Sokkal joobb!!
a szinekre szarok szemuvegben nem latom lostban 20 meter utan sem
ha meg letorik lesz masik szine.... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #55594 üzenetére
Elírtam, 1000 db
Leginkább ezt használom
És ebből is van
És a matricás apróságból, de azt kerülöm. -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #55594 üzenetére
Buzzer engem is érdekelne, csak normál méretű gépre.
Ez a Banggood-os kicsi ez halk, addig oké, hogyha csökken a fesz jelzi, de ha lezuhanok valahol, ennek a hangja tuti nem segít a megtalálásban.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Jackal2 #55482 üzenetére
Azt még olvassátok át, mert vannak ott elütések:
"Eachine E011: nagyon hasonló az előzőhöz, de egy LEGO ember ül a tetején, ezzel lehet mókázni, két színben. Felépítését tekintve nagyjából olyan, mint az E010, csak egy pár centivel nagyobb és erősebb motorokat kapott, hogy utasát megfelelően tudja mozgatni."
Nem LEGO, csak úgy néz ki, nem centi, csak mili, abból is csak 1-1.(#55483) KisApám:
Igen, fájó pont lehet, de az olyan lutri.
Esetleg egy Boldclash Bwhoop / E011 / H67 + egy AIO kamera, az befér ÁFA alá. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #54908 üzenetére
Biztos van link? Nekem nem is akar odébb menni, hogy valami oldalt mutasson...
Más:
Himihumi akkut akarok venni, ami 3S és ~3000mAh a Quanum Cyclops V2 szemüveghez, hogy ne legyen már rendszeresítve a fekete képernyő. Arra gyanakszom rendkívül hepciás az akkukra, pedig Dinogy Mega Graphene 2.0 1550mAh akkut használok. Amivel hibázok, hogy nem szoktam nézni hány voltnál csinálja a fekete képernyőt. De gyanítom szét kell szedjem, és megnézni mi is van odabent, ami esetleg galibát okozna, de a nagy akku arra is jó volna, hogy rephelyen töltsem a kisebb akkukat.
Szóval, valami megfizethető akár 10C akku is megtenné, ami ~3-4000mAh Van valakinek javaslata HK-ról? -
ot93
senior tag
válasz
Jackal2 #54781 üzenetére
Szia! igazából semmi konkrét csak repkedni, mint egy fpv racer, de nem akadályok között hanem inkább nagyobb távokra "sétarepüléssel", ezért kéne min. 400m. De ugyebár ha nem látom a drón képét akkor nagyon nem tudok elrepülni vele No meg van nagyszüleimnek egy nagyobb telkük (kb. 300m a legnagyobb hossza), ott is kirepülnék vele hátra. Mivel nem akarok száguldozni, így verseny drónra egyáltalán nincs szükségem, csak az fpv-re és hatótávra. Ebből adódik a nagyobb repülési idő is min. 10perc. mert hát ugye vissza is kell tudni jönni.
A H501s lényegében mindenben megfelel, csak hát kicsit sokallomigazából a jóval olcsóbb h502s-ről néztem videókat, hogy a gyári 2-300m-es hatótáv helyett jóval többet is repültek vele, igaz, azt még nem is néztem, hogy ott még az fpv kép is megvolt-e. De ott meg az akkor sem garantált és mondjuk az is inkább nyílt légtérben lehet, tehát az én felhasználási célom-ra nem hiszem, hogy megfelel, meg hát brushed...
A kis méret meg azért lenne jó, mert minek ehhez nagy, nem légi felvételeket akarok csinálnimondjuk a h501s mérete még okés.
Gondolkoztam azon, hogy építeni is lehetne, de ahhoz utána kéne néznem a dolgoknak, nemtom mennyire lenne nehéz, meg úgy olcsóbban jönnék-e ki, mint egy rtf-el. Amúgy a racer drónok ugyebár jóval nagyobb teljesítményűek mint ami nekem elég lenne, ezért egy azokhoz hasonló, de viszont kis teljesítményűt építeni, ezzel kitolva a repülési időt, megvalósítható lenne? 150usd-nél húztam meg a határt amúgy, ez a nagyon max. 100usd lenne igazából a határ100-150-ből kéne full mindent megvenni tehát a távot is, meg még az fpv monitort vagy szemüveget. Nekem monitor is jó lenne (mert akár későbbiekben gondolom válthatok szemüvegre is). Ez így megvalósítható-e vagy még várjak pár évet?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #54710 üzenetére
Ez ilyen budget, 2306-os 4 dolláros motorok, 2 dolláros esc, Kiss fc, Martin III 6 collos váz. Amúgy nem rossz van benne erő azért
ezt nem sajnálom oda csapni falnak Pl mondjuk itt..
(#54709) kriszbon : Ebbe nem sok minden van bele gyömöszölve de így is nehéz
-
ezoltan
tag
válasz
Jackal2 #54675 üzenetére
Én ezt a Liftoff-ban tapasztaltam.
Próbaképp sokkal meredekebbre vettem a kameraszöget,és nem voltam képes irányítani.
Pedig gyakorlatilag ugyanazt látom csak kicsit eltolódik a látószög.Mégis valahogy kibillen a térérzékelés a megszokott mederből.Tudod hol éltem át ezt a valóságban?
Síszemüveget megszokni volt nehéz.Mivel kicsit torzít,valahogy teljesen más érzés volt ezt viselve csúszni,főleg annak idején,mikor nem volt rutin és nagyon kellett összpontosítani.
Hülyén hangzik de tényleg így volt. -
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #54655 üzenetére
Akkor van több nyomaték ha jó a motor. Nem 1 olyat láttunk már hogy nagyobb moci azt fikabb mint kisebb. Függ mágnestől, tehercs anyag, airgap től. Csak maga a méret semmit nem jelent kb. 4500 1106 hoz képest 3s en kb minden hasonló szal sztem kb annyit tud mint az. Felporgesi sebesség esetleg lehet jobb, bár sztem azt is max akkor ha ugyan olyan proppal kevesebbet eszik, mert ha nem, akkor fejben kb ugyan annyi kakaó van benne (elméletileg). De ha mondjuk 1.5g al nehezebb akkor 6g ekkora gépnél már számít egy picit.
De bárhogy nézem 3025x2 nél feljebb menni 11xx kategóriában menni fölös, kb mást nem is nézek rajtuk (tesztekben)Vandor01
Motor függő is. 1306 ból volt sok alja /olcsó fika motor amik közelében sem voltak az emax félének pl. Amúgy meg 1306 inkább 4s móka.
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #54659 üzenetére
persze 1306/4000KV kakibbnak erzodik a 11xx/6000-7000KV hoz képest nem ugrik olyan furgen mint az "ujabb" fejlesztes.... van most nalam mindketto repul repul mind de "lomhabb" a reakcio ido.... es kb egyformán falatozzák az akisikat...
azt ne felejtsuk el... 1 evvel ezelőtt meg csak 13xx-el repultek ezek a kisgépek és persze gyorsan ki is nottek és átálltak a tulajok a 22xx/5collraugye nem véletlen!
de ma mar ezek a 11xx-es gépek gyorsan felettetik a 1306-ost (3000/4000KV-el)! nem egy sulycsoport
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #54655 üzenetére
Ekkora méretosztályban nemtom mi a helyzet, de:
- a KGB project 4S akkunál kb. 3/4 gáznál már nem gyorsul, csak minimálisan, ellenben a motorok elkezdenek zabálni
- a Lopakodrón 4S-en kb. 2/3 gáznál sem gyorsul lényegesen, csak elkezd zabálniMindez azért, mert a moci nem tudja meghajtani a 6040 propikat. Tehát, az az elméletem, ahol elfogy a 1106 a túl meredek / nagy propoknál, ott jelenthet valamit a nagyobb motor.
Nade RS2205 > RS2205S-nél is hoztak cca 5-10%-ot csak azzal, hogy a híres/hírhedt ívelt mágneseket berakták.
Hogy mit akartam ezzel mondani? Ahol elfogy a kis moci, és csak zabál, ott hoz valamit a nagyobb, ami valszeg nyomatékosabb, kivéve, ha a kicsi nem fejlettebb. -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #54560 üzenetére
Nem, én az osd és az ára miatt vettem F4-et, $8.99 volt. Bár vettem volna egy 4-et.
Ennyiért F3-as lapot sem kapok, nem hogy OSD-vel.
(#54562) Peaceliker : Sok könnyű váz van ennyiért.90g környékén vannak, még az én Alis geprc chimp klónom is. A frog mondjuk erősebbnek tűnik, így lehet beruházok én is rá.
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #54492 üzenetére
3,6V-nál tettem le, 3,8-ra ment vissza.
Ha 0,5V-ot nézel akkor sincs 1,5 perc.
Csak példa: 4,2V és 4,15V között többet repülsz, mint mondjuk 3,3 és 3,55V között. Tehát amit kirepülsz az akkuval az nem a V-al lineárisan csökken, hanem egyre meredekebben.
Ettől függetlenül mindenki úgy használja ahogy akarja, de a 3,3V semmiképpen sem követendő. 4S akku kb 5-6eFt, van 8 szett, akkor már nem olcsó, és talán 5 évig is kiszolgálhat ha vigyázunk rá, vagy tovább, ki tudja.(#54495) Jackal2 : akkor neked is majdnem ugyanannyit kúszik vissza leosztva 1 cellára, nekem 0,2V-ot, neked 0,25-öt, de ez nagyon akku függő.
Infinity pl nem megy vissza annyit, mint pl a márkátlan RTF. Mivel nem is esik be annyira a fesz. -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #54487 üzenetére
Ebben nincs igazad, mindenhol a 3,6V-ot írják nagyon minimumra, hogy le kell tenni a gépet, onnantól nem tesz jót az akkunak.
Ez hogy neked benne marad 1,5 perc azzal, hogy 3,5V-ra meríted 3,65 helyett nettó hülyeség és nem tudod alátámasztani.
Ezek az ábrák kb jól szemléltetik a kapacitás volt arányt. 3,5V és 3,65V között kb van kb 7% a teljes kapacitásnak, ami ha egy full akku tud 5 percet, akkor az 5 * 60 * 0,07 = 21 sec. De legyen fél perc amivel többet repülsz, cserébe én nyugodtan letehetem a gépet, akkut pedig kímélem.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #54477 üzenetére
ez baromság. épp hogy így kíméli az akkut és kb 30-60mp repidőt áldoz be. Terhelés alatt az 3.6 körül lehetett.
3.5 alá meríteni, még inkább ha annyin áll meg az akku szadizmus. Főleg, hogy pl egy 5000mah autós akkuban is 3.5 és 3v között olyan 2-300mah van esetleg...akkor egy 500-1300as akkuban mennyi van? Na majd egyszer megnézem merítéssel. Nekem most szobai gép száll le (vagy esik, mikor hogy) 3.8 körül (ennyi áll meg, pihi után), 500as akkuba 330 megy vissza. Ez szép kímélős üzemmód. Mondjuk ez így is 4p, néha sok is -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #54462 üzenetére
Nekem is volt klón és nem vt vele bajom. Ellenben sokaknak hamar döglött a klón plusz hajlamosak voltak elkezdeni túltölteni egyszer csak... Jah de 1 rossz volt nekem is ugyan ezt csinálta. Elkezdett 4.22 re tölteni. És mivel kalibrálni nem lehet ment kukába..
Viszont skyrc qxx széria olyan hangos hogy én meg is moddoltam. Katasztrófa gyárilag (nekem q100 van)... Max úgy lehetett használni, ha jó messze volt tőlünk és rá volt csukva 2 ajtó xD
-
stefi81
tag
válasz
Jackal2 #54456 üzenetére
Te valami nagyon jó másolatot fogtál ki, mert nekem volt olyan ami használhatatlan (nem lehetett kalibrálni és vagy túl vagy alul vagy rosszul ballonszolt) volt és olyan is ami 2hetet bírt. Igaz az ára is annyi volt. Egy ismerős megcsinálta az eredeti b6-ot más szoftverrel ami sokkal többet tudott, de a klónt már nem lehetett, mert teljesen más cucc volt a belsejében.
Nekem a Hypeion töltőm volt a legjobb és ott nincs szórás, ha valaki biztosra akar menni akkor azt vegyen.
A isdt meg skyrc meg ár/teljesítményben a legjobb, most a piacon.
Egyébként most adtam el a HTRC H4AC ami duál volt és nem rossz, de az teljesen automata töltő, semmit nem lehet állítani rajta. -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #54416 üzenetére
Akkor lehet beruházok erre a Skyrc s60-ra, sokkal kisebb helyet foglal, mellette ott a b6 mini. 4-4 akkura jók ezek, úgysem mernék többet rákötni. Ha 4A-el tölt az nekem már elég.
AMDaZERG_1: Egyszerre 1 akkut töltesz? Megőszülsz mire feltöltöd az akkukat
Még az 1-2 órás töltés is megtud szívatni, mert meg tud annyi idő alatt változni rendesen az időjárás.
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #54030 üzenetére
a diatonenak vannak jo kis vazai: [link]
a lelektani 20 ejro kornyeki arakon... de sajna meg nincsaz a bosszanto hogy csak a 12mm-es 13xx/14xx motorokhoz jatszik a vaz... remelem mire kaphato lesz a kis kinyaiak raebrednek ki kene 1,5mm arrebb is lukasztani mert duplazodnanak az eladasok! egy ilyen vazat tudnek akar holnapra poston! [link]
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #54026 üzenetére
Igen, így van! Van olyan cuccom, amihez jó lenne, de még azt se használtam, mert nincsen vevőm. Viszont, nem is hiányzik még 1 goggles, mert van Quanum Cyclops FPV Goggle-m.
De ettől tartalékba lehetne értelme megvenni nekem is.
Csak, kinéztem egy drónt, és az elvinné a keretet.
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #54020 üzenetére
nekem ma jott meg ez a minitorony... Super S F4
erdekes darab... remelem fog mukodni az FC lapnak az also es felso reszen az azonos helyen levo forrasztopontoknak mas-mas a funkcioja es a lap kb 1mm vastag....beleneztem a HK-s akcioba de nem kapott el "must to have" nemelyik meg igy is draga mert regiek+szallitas... felejtos... szamomra!
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #54023 üzenetére
De ez tavaly is így volt, mégis, sokan degeszre vásárolták magukat.
Most őszintén, Quanum RC540R 5.8GHz 40CH Race Band FPV Diversity Receiver olyan szar lenne, vagy, esetleg a frissebb verziók sokkal többet tudnának? Nem hinném, és ha mégis, egy átlag embernek ez is megteszi. Már csak az ár a kérdés, ugye? 19,94$-ért FREE shippingel, EU raktárból?
[link] -
MATTILA11
újonc
válasz
Jackal2 #53984 üzenetére
Esetleg ez jó lenne ?
Vagy ehez kell még valami?https://www.aliexpress.com/item/APM-2-6-3DR-uBlox-GPS-GPS-6M-HMC5883L-Compass-Module-for-APM-2-6-ARDUPILOT/32661566958.html?dp=4b4b3da03d026710a0245f6b3e320797&af=191415&cv=47843&afref=https%253A%252F%252Fwww.google.hu%252F&mall_affr=pr3&aff_platform=aaf&cpt=1519889465638&sk=VnYZvQVf&aff_trace_key=ddda3abb499a4b348ad8eb64d116bed7-1519889465638-06530-VnYZvQVf&terminal_id=dcb8923e654d4c3aa3de5ba3d484302d
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53869 üzenetére
igen igen sok jo előnye van peldaul eros az alsolap 3mm-es! a konnyu es ALU felsőtől meg az egesz vaz konnyu lesz a leaderhez hasonlitva egy sulycsoport de kimagaslo a minosege atgondoltsaga szerelhetősége... mondjuk innet is kilog a runcam a carbon vedelmébol.... de mindegy is mert igyis ugyis kötegelő a vegsőmegoldas
- ha kamerat kell vedeni akkor azert
- ha kamerat vedő carbont kell védeni akkor azértha nem a gyari elemek vannak benne azaz torony es reszei akkor lehet a canopy nem megy fel rá mert a kilogo reszek/antenna etc..... de nem biztos mindenki igenyli az extra takarokat?
akinek kell vegyen gyari gépet igaz ha runcamot tesz bele akkor az elso takarok le is ugorhatnak....
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #53827 üzenetére
Sunnysky kicseszett erős, de amit zabál...amúgy 6500kv sunnysky 400++ húz de 20a+ 3s en. Szal 8kkv 3 col 3s nem tudom mire lehet jó. Semmire. Amúgy 6500kv sunnysky hatásfoka 3s en kisebb proppal is a béka segge alatt van. Szal 8kkv nemtom mit mutathat,de 2s fölé semekkora proppal nem mennék mert szerintem nincs értelme
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53740 üzenetére
nem üt el az átlagtol persze a gofly a kis aluminium ontvenyeivel minosegibb erzetet ad.... de ez csak egy carbon vaz amit ütünk vágunk tökig saralunk aztan eltörünk
a lényeg hogy a lukak a kivagások passzolnak nem lötyög nem is szorul.... persze a carbon széleinek éleit letöröm megreszelem ne legyen éles majd vegig locsolom pillanatragasztoval. Alsoláp 2.5mm-es vastagsaga elégséges azert nem Leader vagy Gofly 3mm-es vastagsaga... de kérem könnyu legyen erős is ja es szerelhető is na meg occcoooo is.... Minden nem lehet 1x-re!
Nincs rajta muanyag csavaros megoldas mint a leadernel... itt aluoszlop es 3mm-es acelcsavarok vannak akinek tellik rakhat alu 3mm-es csavarokat.... A kamera kenyelmessen bemegy a helyere talán még a hézagolok is kellenek amit adtak 20mm-es a hely a runcam meg 19mm.... elég méllyen van jobbrol ballrol van vedelem ugyis berakhato es donthető kb 70fokig ha a kamera hatuljara csavarozzuk a vtx-et....
ugyszamolom 1306-os motorral minimum 110gramm lesz de inkabb tobb! -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #53629 üzenetére
Megjött nekem is az R-XSR, de nem tudom mire gondolsz itt:
"GYÁRILAG szar a kisebbik csatija, szóval a sárga jelet tegyétek a 4-es ágra, különben nem működik."
A csatlakozóból a sárga vezetéket tegyem át a zöld helyére? Ahogy elnézem az S.Portra van a sárga (jel) vezeték dugva. Gyanítom erre gondolsz. Azonban az S.Portot én fogom használni, vagyis tervben van, ha a telemetria ki jön rajta, és nem kell forrasztani arra a pici forrpontra, amin nem invertált jelet kapok.
Gondolom erre nem gyúrtál rá, így nem tudod, vagy mégis? -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #53729 üzenetére
Este csinalok kepet.... meg nem tudom egy darabig nezegetem meregetek probalkozom... valszeg az egyik leadert atpakolom vagy vannak itt 1306-4000KV-s motorjaim. Ugynezem van eleg hely a torony felcsavarozasa utan a sarkoknak nem kell vagott torony az osszerakasahoz.... de majd kiderul szereleskor
-
twine
veterán
válasz
Jackal2 #53701 üzenetére
Respect
És én is szeretném megköszönni,,, amint végre kiköpi a posta, vagy a váma taranist, valszeg rongyosra fogom nézni a videókat...
KöszönettelMás:
Ts100-nak mennyi volt az alja a múltban, amit közönséges halandó elérhetett? BG-on most cca. 12.000.- HuF... Gondolkodom rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest