Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz NvidiaRTX #7259 üzenetére

Az a legnagyobb probléma, hogy az általad említett olcsóbb és jobb (mint a Dji) nem létezik. Vagy olcsóbb (de szarabb), vagy jobb (de drágább, sokkal). Ha lenne, azért tudnánk róla. Próbálkozások voltak és vannak, de valahogy az olcsóbb és jobb soha, senkinek nem sikerült. (Eddig) Láttunk és látunk nap mint nap ilyet. Vagy HW szinten, vagy SW szinten marad alul. Nézd meg a Xiaomi-t. Majdhogynem végtelen pénzük van, mégsem tudnak letenni az asztalra egy olyat, amit te említesz. Megpróbálták, sokszor és eddig még soha nem sikerült nekik. Mindig van valami, ami miatt nem jön össze nekik. A drónokat gyártó és tervező cégek szinte naponta kiáltanak ki Mavic killer drónokat, de ahogy telik az idő, kiderül, hogy nem igaz. Mégis a legtöbben Dji gépeket vesznek. Amik - hozzáteszem - szintén nem tökéletesek. De mégis közel a legjobbak. Na, ennek az árát kérik meg. A piac az ilyen. Ha nincs igazi konkurencia, ők szabják meg az árakat. Ha lenne mellettük 3-4 gyártó, akik csak ugyanezt a színvonalat tudnák hozni, csak olcsóbban, akkor rá lennének kényszerítve legalább az árcsökkentésre, lenne piaci verseny. Most nincs. Amíg ez nem változik, addig ez így is marad... Nekünk vannak igényeink és elvárásaink, ezek alapján veszünk gépet. (Vagy építünk). Neked ez a tudás nem elég, amit egy mini tud, akkor vegyél olyat, ami tudja. Igen, az valszeg sokkal drágább lesz. De neked ezek az igényeid. Ez van. Az én igényeimnek ebben a szegmensben ("kamerás" drónplatformok) bőven elegendő egy sima MP is, az első szériás. Amire nekem az kell, arra elég. Könnyen, olcsón javítható. Saját magam által. Én a kamerát nem igazán filmes szempontból nézem, ez a része nekem nem érdekes. Ha az lenne, van a termékpalettán olyan, ami biztosan megfelelne. Az is igaz, hogy drágább egy ilyen kamera, mint egy komplett csúcsgép a kommersz kategóriájukból. De az élet ilyen, Ha valamit akarsz, és van pénzed rá, megveszed. Ha nincs, nem veszed. Nekem is tetszik pl. a Tesla, de nagyon úgy néz ki, hogy egy darabig nem lesz ilyenem. :D. Fikázhatnám én is őket, hogy mér' 21 milla egy belépő autójuk, ami pont tetszene, mert sokallom és szerintem nem ér annyit. Senkit nem érdekel. Ennyi az ára, megveszik ennyiért. Pont. Nekem nem telik rá, én nem fogom. Az élet ilyen. ;). És igen, van olyan is, amire telik, tetszik is és nem veszem meg, mert szerintem nem ér annyit. De ez sem érdekel senkit, mert ez csak az én véleményem és amíg eladható (méghozzá elég jól) a piacon, addig nem is lesz az a valami olcsóbb. (Nem kell messze menni, ott a VGA piac. Az Nvidia kártyájának ajánlott fogyasztói ára 499 dodó, ami cirka 150 khuf lenne, erre 420-450-ért árulgatják. Ez is nonszensz, mégis ez van).

Új hozzászólás Aktív témák