Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz KisBundi #4364 üzenetére

Itt nem az a probléma, hogy mit tud és mit nem tud lekezelni, hanem az, hogy a platinum lapátjait nem arra a fordulatszám tartományra optimalizálták, mint a sima pro fordulatszám tartománya. Ezt nagyon egyszerű kimérni, mert rámérsz a mocikhoz kimenő "áramra" mindkét gép esetén (propok nélkül) és látható, hogy ezek eltérnek, azaz a fordulatszámuk is eltér. De nyugodtan hívd fel a szervízt, hogy amit írtam, az így van e. 10-ből kilenc esetben mértek lényegesen nagyobb vibrációt sima mp gépeknél platinum propokkal. Nem mellesleg, mivel a sima mp fordulata magasabb, ezért a lapátok halk mivolta sem érvényesül úgy, mint a saját, dedikált MPP esetén. Az elsők közt voltam, aki kapásból azon agyalt, hogy de jó lenne, de nem jött be.

"Véleményem szerint alacsonyabb energiaigényű alkatrészek vannak beépítve a Platinumba és ez hozza azt a pár perc plusz időt. "

-Szerintem meg nem. Hanem az, hogy a mocik alacsonyabb fordulaton mennek, ergo ehhez kisebb áram elég, kevesebb/lassabban merülő akkuval.

De mindenki eldöntheti, hogy ezt a lépést meglépi e a saját gépe esetén. Előtte gondolkodjon el, hogy megér e neki adott esetben egy komplett gimball cserét majd, ha mégsem jön be és X idő múlva betérdel a gimballja. Mivel az MP és az MPP közt nem csak a prop az egyedüli difi, ezért maga a prop csere nagyon minimálisan tolhatja ki a repidőt. Annyira minimálisan, hogy nekem speciel ennyi előny nem ér meg esetlegesen annyi hátrányt, ami károm származhat belőle. Főleg, miután soha nem is szoktam (direkt) kicentizni a repüléseimet és másnak sem javaslom. Ha valamit nem tudok 1x20 percben elintézni, akkor majd a második 20-ban fogom. ;)
    Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák