Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz -oli- #2467 üzenetére

Teljes kalibráció, soft update mindenre, és ha még akkor is tré, akkor gar. A fizikai ráláthatóságot nem véletlenül erőltetik a törvényben is, nekem volt, hogy RTH volt a P4-nél 300m-en belül. (Távolságban) Törekedj arra, hogy inkább repülj feljebb, hogy ráláss a gépre és a a cuccok is "lássák" egymást. Ha 100m-en belül jó látási viszonyok közt, fizikailag látja egymást a cucc, és mégis van problem, az semmiképpen sem normális dolog. Ha frissítesz bármit is, akár csak a GO-t a tabon/telefonon, utána reboot és teszt kis magasságon, közel. Kamera, mozgások, reakciók, hibák kiszűrése. Ha a gép kap frissítést, még inkább figyelni. Én csak stable verziót szoktam frissíteni, amikor már van tapasztalat az új szoftververzióról. Csak úgy egy stabilat semmiképpen sem cserélek le egy ismeretlenre. A Mavic-ek gimballja régebben elég sűrűn betérdelt, tele van/volt a net ezekkel. Én többek közt akkor éppen ezért (sem) azt, hanem a P4-et vettem. Bízz a gépben és semmiképpen se nyúlj bele egy RTH-ba, amíg nem tudod, mit csinálsz és mit csinál a gép - egészen addig, amíg föléd nem ér RTH közben. A gép alapból ha megszakad a kapcsolat a gép és a táv közt belép RTH-ba. (Az, hogy mennyi ideig nincs kapcsolat és mennyi idő után lépjen be, ez beállítható a szoftverben - GO) Az RTH-ban beállítottak szerint fog eljárni a gép, tehát először felveszi a magasságot, amit beállítottál, aztán irányba áll, majd elindul "haza". A haza attól függ, hogy mit állítottál be. És hogy hagytál e időt a gépnek arra, hogy a home pointot rögzítse, ha az RTH-ban a home pointnak a felszállási hely van beállítva. Ha a táv pillanatnyi helye, akkor az lesz a home point, még ha dinamikus, akkor is. Amikor föléd ér a gép, beáll irányba és megkezdi a leszállást. Nem kapkodja el, de nem kell aggódni. Fontos, hogy a szenzorok aktívak legyenek és ne takarja el semmi, még a kamera tartó sem - sokan csak hátrébb rakják-tolják a talpakon, de ha "beleér" a szenzorba, megzavarodik, de nagyon. Az RTH-t be kell lőni nagyon és ha az is ok, akkor nincs miért aggódnod. Mindenképpen csinálj próbából jó néhány RTH.t, hogy lásd, hogy viselkedik a gép, és hol van az a pont, ahol bele akarsz nyúlni esetleg, vagy csak mi van, ha belenyúlsz. erre azért van szükség, hogy ne élesben kelljen kipróbálni, mert ott esetleg beparázhatsz, nem jól reagálsz, stb.

Új hozzászólás Aktív témák