- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz
Peetboy #45853 üzenetére
Lenne konkrét kérdés is? Szerintem ez az egyik legegyszerűbb műfaj, bár ezt is lehet bénán csinálni, és sok ilyen képet látni. Egy iso 1600at tudó gép kell szerintem hozzá, kb. egy tamron 17-50 2.8, és egy TTL vaku, és meg is vagy. Gépnek akár egy D3100 is bőven elég, az egészet kihozod 200 ezerből, és csak partifotóhoz ennél nem kell több sztem...
-
runner 125
nagyúr
válasz
Peetboy #33481 üzenetére
A napfelkelte facsarásig csépelt téma, nagyon egyedi kell ahhoz, h mutatós legyen.
Amire viszont figyelhettél volna; a horizontot érdemes harmadolóba rakni, így pl megszűnik a alul a sok felesleges fekete is.
Illetve a második fotóból, ha jobb feléből is vágsz, a víztorony szintúgy harmadolóba esik, s úgy látszana valami törekvés, de így ezek tök átlagos képek. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Peetboy #32517 üzenetére
Klasszak, ötletesek, látszik, hogy próbáltál színt vinni a képeidbe, nem csak simán lefotózni, ami jön és annyi. A templomnál a virágok sora igencsak feldobja a képet, és a portré is ötletes. Szeretem az olyan képeket, ahol megpróbál kis pluszokat csempészni a látványba a fotós
-
Dale
aktív tag
válasz
Peetboy #32511 üzenetére
Ennek a PH-s kódja a következő, szigorúan 1 sorba szerkesztve (a kapcsos zárójelek helyett szögletes zárójelekkel) :
{L:http://www.flickr.com/photos/peetboy/4916293034/}{IMG:http://farm5.static.flickr.com/4116/4916293034_0f91ae5f1e_d.jpg}{/IMG}{/L}
Az első URL a Flickr oldala a fotónak, a második (kis kép) pedig úgy szerezhető meg, ha Flickr-en a képnél az Actions menüben a View all sizes menüpontra böksz és kiválasztod a Medium 500-at (vagy kisebbet) és a "Download the Medium 500 size of this photo" linken jobb klikk, copy shortcut (IE-ben, más böngészőben is van ilyesmi) után megkapod vágólapon az URL-t a kis képre.
-
drkbl
őstag
válasz
Peetboy #29818 üzenetére
Szerintem ügyelj rá, hogy a téma a lehető legjobban kitöltse a képet, a környezetből csak annyit mutass, amennyi erősíti a kompozíciót. Ez adja a portré/tájkép kivágást is. A kép széléhez közeli, hozzáérő vagy elvágott elemek nagyon erősek tudnak lenni, például az előtér a macskáknál vagy a villanyoszlop.
Tetszik a virágos (a bal oldal lehetne önálló kép, portré vágással) és az út, ahol szerintem jó az ég/föld 2/1 arány - itt esetleg az eget lehetne utómunkával fényesebbre tuningolni.
-
máyköl
veterán
válasz
Peetboy #29818 üzenetére
A virág makród tetszik, az a legjobb szerintem.
Amiben még látok valamit, az a madár.
Ilyen esetben, ha látnál még egyet, menj vele szembe, vagy az oldala felé is mehetsz akár, és feküdj le a fűbe, így vele egy szinten leszel, és az ő testmagasságából láthatjuk majd a fotót. Vigyázz a távolságra, nehogy elrepüljön, de szerencsére van egy jó teléd, amivel le tudod kapni kicsit távolabbról is. Képstabilizátort szerintem kapcsold be, mivel a fűben feküdve nehéz néha kitartani egy hasonló fotót.A tájképek elég sötétek, és bemozdultak. Használj rövidebb záridőt, és magasabb ISO-t. A második tájképnél pl. hagyd benn a képben az oszlop tetejét is, ne vágd félbe, legyen benne az egész.
Az első tájképnél hosszabb záridőt kell alkalmaznod, és használj állványt! Így azt az eredményt kapod, hogy az autók lámpái egybe fognak mosódni, így ilyen eredményt fogsz kapni.Az objektívek jók, ezekkel már simán lehet álomképeket készíteni...
Sok sikert!
Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest