- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
nokialaclac
friss újonc
válasz
ferenck #13184 üzenetére
Tisztelt ferenck!
Remélem, jól vettem ki a hozzászólásából, hogy digi apn beállításról írt Nokia 8110 4g készüléken. Két napja próbálkozom vele, azt hiszem minden lehetőséget kipróbáltam, önállóan mindkét sim foglalatban ellenőriztem a kártyát, és egy Vodafonossal együtt is. Talán hasonló a problémám, mint az Öné, ezért kérdezném, hogy Wifire csatlakozva mit frissített (a Kaios-t?), amivel létrehozható volt az Apn? (Ha szolgáltatót keresek, megjelenik a Digi csatlakoztatva felirat, de az apn beállítására szolgáló ablak tökéletesen üres marad, és nincs internet).
Üdvözlettel, nokialaclac -
törölt tag
Sziasztok.
Van 2db DigiMobil előfizetésem. Ha azt fel szeretném mondani, akkor a sim kártyát vissza kell szolgáltatnom? A szerződést azonnal felmondhatom? Nem emlékszem, de úgy rémlik nem volt hűségidőhöz kötve vásárláskor. -
MadMancs
veterán
válasz
gulyasa #36160 üzenetére
De mégis benézted.
Ez a digi MOBIL topic, digi online a Digi kábelTV szolgaltatásához tartozik, amit itt találsz:
DIGIkábel Digitális TV -
Yahhher
aktív tag
-
sifarr
senior tag
válasz
#76055552 #36165 üzenetére
Érdekes hogy vannak akik egy interjú/nyilatkozat és az igazság közé egyenlőség jelet tesznek.
Mi az igazság? - hogy egy klasszikust idézzek. Itt nem igazságkeresésről van szó.Történt egy felvásárlás. Ilyenkor megszólal a vevő (eladó is).
Jászai nyilatkozott, hogy mi, miért, miért ennyiért történt, hogyan illeszkedik ez a stratégiába.
Ez szól egyrészt a befektetőkben, szól a piacnak és olykor - most is - szólhat célzottabban egyes piaci szereplőknek.
Jászai megmagyarázta a vételárat. Egy szóval nem mondta, hogy olcsón vásároltak (ellentétben a Figyelővel). De elmagyarázta, hogy ez nekik jó ár volt. Ennek érdekében még a Telekomot is "feldícsérte", hogy a "részvényei rendkívül alulértékeltek és nem tükrözik a cég piaci értékét". Beszélt a stratégia jövőjéről, és hogy ezt milyen jól szolgálja a digi.
De utalt a problémára, a mobilrész kell, de nem megoldott a felfejlesztése. Itt latolgatott. Ez a rész szólt a cseheknek.
Biztos, hogy a magyar Telenor ezt az interjút már lefordítva elküldte, hacsak nem figyelik Prágából közvetlenül az eseményeket. Vagy már vannak háttér puhatolózások. A magyar menedzsment már az éves üzleti terv miatt is folyamatosan elemzi a piacát, a lehetőségeit, ezt természetese megkapják a csehek.
A 4iG-nek a mobilrészre legkézenfekvőbb a Telenor.Nézzük a cseheket.
Ha Kellner pénzügyi befektetőként vette meg a Telenor-csomagot, akkor a cél az volt, hogy középtávon akár részenként eladja.
Ha szakmai befektetés volt a cél, akkor
- miért nem cserélte le már rég a Telenor elnevezést egy új márkanévre az egész csoportra nézve? Nem volt ötlet? Nevetséges indok lenne. Nem volt pénz rá? Ugyan.
- miért adta el a montenegrói egységet? Pont az és csak 1 nem kellett? Nehezen hihető.
Valami oka ezeknek a lépéseknek volt.
De a befektetési cél akár idővel változhat is. Pénzügyinek indul és szakmaivá válik.Vannak megtörtént esetek, amikor a csehek és a 4iG érdekei egybeestek konkrét együttműködés nélkül is.
A digi kizárása a frekipályázatból. Sokan gondolják, hogy a három grácia közös akciója volt. Nem, nem beszéltek össze, és nem a Telenor volt a szószólójuk. A Telekom, Voda kivárt. Tudták, ha a digi helyzetbe kerül, akkor legjobban a Telenor üzleti lehetőségei sérülnek. Persze örültek a kizárásnak. A hatóság a kizárásos döntéssel (ami persze szigorúan pártatlan volt) viszont kényszerhelyzetbe hozta és elindította a lejtőn a digit. Ez pedig jól jött a 4iG terveihez.A 4iG a mobilkérdést meg fogja oldani. Könnyebben, gyorsabban vagy lassabban, nyögvenyelősen, de megoldja. "Hátszél" nélkül is. Azért Jászai nem gázszerelőként indult.
Most a cseheknél pattog a labda. Dönteniük kell, hogy az új helyzetre hogyan reagálnak. Jászai ebben az interjúban is finoman üzent: veled vagy nélküled, de megcsinálom. -
Renwick
őstag
Minden tiszteletem Jászaié, de ez az organikus növekedésről szóló elképzelés egy teljesen irreális vágyálom szerintem.
Egy telített mobilpiacról beszélünk, ahol a szolgáltatásvásárlási hajlandóság a zéróhoz konvergál (havi 5-10 ezer számot hordoznak átlagosan, ennek is kb 80-90 százaléka üzleti előfizetés). Hogy akar itt organikusan növekedni? Még ha tegyük fel megszerzi az összes digis vezetékes ügyfelet magának, akkor is messze a legkisebb operátor marad a piacon. Arról nem beszélve, hogy aligha valószínű, hogy a Telekom meg a Voda ölbe tett kézzel nézne egy ilyen akciót.
Netán majd jövőre az SZJA visszatérítés melle mindenki kap egy Digi SIM-et is, vagy hogy?
Akvirálni fognak, máshogy szerintem esélytelen.
Felvetődött itt az is, hogy eladnák a Telenor üzletrészt, ráadásul kvázi freki nélkül. Mégis kinek? Amikor az egyetlen értél abban a cégben pont a freki kb. -
sifarr
senior tag
A "mi lesz a DIGI Mobillal" latolgatáshoz mondanék egy újabb szempontot.
Kellner év elején meghalt. A menedzsment azt mondta, hogy a céget Kellner koncepciója alapján viszik tovább. Persze az örökösöknek bármikor lehet más elképzelése, amely ezt felülírja.
Kellner eladta a magyar Telenor 25 %-át az AH-nak. Nem hinném, hogy annyira megszorult, hogy csak így tudott valamire pénzt szerezni. Ez a kapcsolat lehetett egy távlatosabb folyamat kezdete. Messze nem biztos, hogy ez a "távlatos le volt írva". Az sem biztos, hogy ezt a menedzsmenttel megosztotta. Mindent a maga idejében, hisz Kellner nem számolhatott saját balesetével.
Üzletileg a AH-4iG-Telenor valamilyen összebútorozása lenne a racionális. Ennek sok formája lehet. A csehek pl. akár résztulajdonosként résztvevői is lehetnek a holdingnak. Vagy a "távközlési és infrastruktúra érdekeltségeinket esetleg külön is vigyük majd tőzsdére" (Jászai) cégben is lehetnek résztulajdonosok. Más megoldás is lehet. Az összebútorozással könnyebben megvalósítható az a 4iG-s cél is: "magyarországi központtal, de alapvetően regionális működéssel rendelkező távközlési és informatikai cégcsoport" (Jászai) jöjjön létre. Regionális szerep a hazai Telenor nélkül nem nagyon képzelhető el, az egy montenegrói mobilcég is kevés hozzá. A digi mobil felfejlesztése is nagyon nyögvenyelősen és nagyon lassan menne frekihiány miatt is. Jászai ehhez "türelmetlen".
Szóval most Jászai ült le a pókerasztalhoz. Ez az "eladhatjuk a Telenor részesedésünket" vagy "eladjuk a tornyokat" latolgatás cseheknek szól. Azért nekik is át kell gondolniuk, hogy marad-e, hosszabb távon jó döntés-e a "csak mobil semmi más" stratégia. Ők se így látják, hiszen üzleti ügyfeleknek vezetékest is kinálnak most is.
Szóval lesz itt közeledés, összecsiszolódás a csehek és a 4iG között.
Jászai beszél akvizícióról is. De a magyar Telenor azért nagyon sokba kerülne. Ott nagyon magas lenne az EV/EBITDA mutató.
Lesznek itt még érdekes fordulatok! -
p2pp
őstag
válasz
radio100jozs #36158 üzenetére
Többször le lett már írva.
A cél most már egy Nemzeti Szolg létrehozása.
Digi mobil fel lesz turbózva frekikkel sztem.
Idáig ezt hittem jómagam is.
De most már nem tudom mi lesz.
Majd meglátjuk. Ha vmi félresiklik, akkor go.
Addig használjuk, ameddig megéri. Ennyi!!!
(Száloptika csak a mi utcánkban nincs kihúzva.
Reményt sem látok rá a közeljövőben.
Csak Panelok vannak szinte.
Rengetegen csatlakoznának rá.)
Mobil van szerencsére. Jó is. Használjuk is.
Kb. 35m a bázis, de sok van erre szerencsére. -
gulyasa
őstag
válasz
Yahhher #36153 üzenetére
Te valamit elnéztél.
Ez itt a mobilos topik, senki nem beszélt a vezetékes (kábeltv, internet) szolgáltatásról.
A DigiOnline-on elérhető tévécsatornák - szinte mind - mostanra ézhetetlenek, élvezhetetlenek lettek az akadások miatt.
Először azt hittem, hogy az app hibája, de kiderült, hogy a szolgáltatás hibája van a háttérben.
Más androidos eszköre feltelepítettem a Kodi-t, amihez létezik egy magyar repository Movieshark néven, amiben van már DigiOnline kiegészítő. Csak sajnos abban is meg-megállnak ugyanazok a csatornák. Ezért gondolom, hogy a szolgáltatással lehet a bibi... -
Zeki
nagyúr
válasz
radio100jozs #36158 üzenetére
Mindenki tudja, úgy lehet rendesen labdába rúgni, ha tiéd az összes vezetékes szolgáltatás + mobil.
Telekom pipa, Vodafone pipa, Digi pipa. Telenornak csak mobilja van. Abból próbál appos tv-t meg otthoni netet varázsolni.Nyilván a legtutibb az lenne, ha a Telenor mobiljával tudnák összerakni, de az durván sok pénz lenne, meg el sem adják.
-
radio100jozs
őstag
Érdekes a HWSW cikke, az totál ellentétes megállapítást tesz, mint amit a portfolios cikkben van, azért utóbbi hitelesebb forrás, főleg, hogy a 4iG elnök-vezérigazgató szavai vannak benne, és nem egy innen onnan összerakott valami. Így én jobban hiszem azt, hogy a Telenort dobják, és a Digi mobilt fejlesztik fel, és nem fordítva, ahogy a HWSW írta.
Persze valószínű benne volt a pakliban, hogy a Telenorban szerezzenek nagyobb részesedést, de mivel a Csehek beintettek, így jött valszeg a B verzió a 4iG-nek, és akkor a Digivel mennek előre. -
törölt tag
válasz
radio100jozs #36154 üzenetére
Nem nehéz a digimibilt megtuningolni frekvenciával (700-1500-2300-2600)...de ahogy korábban renwick írta: 900 MHz elengedhetetlen. Azt hogyan oldják meg?
-
Egyébként amolyan "összeesküvés" jellegűen, de már korábban is gondoltam erre futólag, csak nem tulajdonítottam jelentőséget neki:
Az is lehet a háttérben, hogy a Telenor képviselete már direkt azért vette a legnagyobb 15 MHz duplex frekvencia blokkot a 900 MHz-es tartományban, mert az állam készült megszerezni a DIGI-t és úgy gondolta az állam hogy majd bérbeadják maguknak a frekvenciák egy részét. És így legalább eladási kényszerbe lehet szorítani a DIGI-t is.
A 700 MHz-en lévő szabad 5MHz blokkot is elég érdekes indokkal hagyták meg.Illetve nem biztos hogy olyan véletlen a mostanra időzített felvásárlás és ennek nem biztos hogy a választásokhoz lehet köze - sokkal inkább ahhoz, hogy áprilistól élnek az új frekvencia felosztási jogok a 900-1800 MHz-en - tehát áprilisig még el lehet intézni az esetleges bérbeadást
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #36144 üzenetére
Én írtam el, nem 4. piaci szereplő, hanem 4. pozícióban lévő piaci szereplő, azaz a 4iG azt szeretné, ha megelőzné a versenytársakat. Szó sincs felszámolásról, sőt, pont, hogy a Telenort akarják elengedni, és a Digi mobilt meg fejleszteni.
-
so_ha
senior tag
válasz
"a Digi mobil nem lesz a jövőben a 4. piaci szereplő"
Valamit félre értelmeztél:"Hogy nézhet ki öt év múlva a távközlési portfólió?
Az a célkitűzésünk, hogy a távközlési iparágban, beleértve az infrastruktúrát is, a teljes szolgáltatási spektrumban jelen legyünk. Vagyis komplex távközlési szolgáltató csoportot szeretnénk felépíteni, amely a tv szolgáltatások, a mobil és vezetékes hangszolgáltatások, valamint az internet szolgáltatások területén is meghatározó piaci szereplő lesz itthon, valamin a régióban is.A teljes spektrumhoz a magyarországi mobilszolgáltatás hiányzik még, a DIGI-é nem mérhető a három nagy mobilcégéhez, szakértők szerint nulláról felépíteni, főleg ilyen erős versenyzők mellett nem életszerű, ráadásul akvirálni sem könnyű. Hogy lesz így mobilszolgáltatás a szuperholdingban?
Komplex szolgáltatáshoz valóban elengedhetetlen a mobil láb, a célt organikus fejlődéssel vagy akvizíciókkal is el lehet érni. A DIGI tranzakció egy jó kiindulási alap ezen a területen, annak ellenére, hogy jelenleg csak a negyedik pozícióban van a magyarországi mobilpiacon. Természetesen az a cél, hogy ez ne maradjon így." -
válasz
Azért ebből az interjúból nem következik automatikusan a Digimobil felszámolása, eladása. Ha jól vettem ki, mobil üzletágat is szeretnének, amely a Digi hálózata szempontjából még gyerekcipőben jár ebben a formában, de nem feltétlenül az a cél, hogy a Digimobilt eladják, hanem akár a Telenor 25%-ának az eladása is szóba jöhet. Azt a pénzt pedig fektethetik a Digimobilba. Sőt ha jól értettem, a cél inkább az lenne, hogy a Digimobil a 4-ik szolgáltató helyről feljebb kerüljön.
Persze véleményem szerint ez egyben az árak emelkedésével is fog járni. Nagy kérdés milyen mértékben. Nagyon nem emelhetnek, mert akkor elvesztik az előfizetőket.
Szóval nem kell leírni a Digimobilt. -
leo81
aktív tag
válasz
#76055552 #36134 üzenetére
625 millió EUR-t csengetnek a DIGI-ért úgy, hogy a ~2300 db bázisállomás nem része a megállapodásnak? Fogalmam sincs, hogy mennyit ér maga a mobilhálózat eddig megépült rendszere, de szerintem a jelentős tételként szerepel a fenti összegben. Csak a frekvencia volt 10 milliárd HUF.
-
radio100jozs
őstag
Friss 4iG riport. [link]
Ez alapján az egyik, hogy a Telenor 25% nem érdekli már őket, a másik, a Digi mobil nem lesz a jövőben a 4. piaci szereplő, azaz fel akarják húzni a nagyok közé, illetve felé.
A DIGI tranzakció egy jó kiindulási alap ezen a területen, annak ellenére, hogy jelenleg csak a negyedik pozícióban van a magyarországi mobilpiacon. Természetesen az a cél, hogy ez ne maradjon így.
-
IzI
senior tag
válasz
sifarr #36137 üzenetére
Már csak az a kérdés nekem,mint digis dolgozó,hogy velünk mi lesz?
Mert üzemeltetni kell a rendszert és erre a 4ig-nek nincs meg az eszköze,állománya és szerintem nem tart igényt a dolgozók nagy részére. Nekem úgy tűnik,hogy a volt digis szerelőket,raktárosokat,sofőröket,stb bekrakják egy cégbe és lényegében maradnak a helyükön csak a név változik.
-
sifarr
senior tag
-
dzf007
senior tag
Az estleg megoldás lenne, hogy a Digi a Telenorral roaming megállapodást kötne, cserébe a Telenor a vezetékes hálózatán szolgáltatásokat értékesíthetne, mint a Telekom-Flip csoport.
-
törölt tag
Újra háromszereplős lehet a mobilpiac a Digi eladásával
Azt írja a cikk szerzője, hogy a 900 MHz belföldi roamingra nem kényszeríthető egyik szolgáltató sem.
Dehogy nem: a jövőbeni összes tendert ki lehet úgy írni, hogy aki pályázni akar, annak 900 MHz-re roamingot kell biztosítania azon szereplőnek, akinek nincs ilyen sávja. -
törölt tag
Személy szerint engem nem érdekel ki a tulaj, addig maradok a DIGI ügyfele amíg ilyen remek ár-érték arányt kínál, hisz ez volt és most is ez a szolgáltatás egyetlen előnye a konkurenciához képest. A mobilszolgáltatásra ez hatványozottan igaz.
-
leo81
aktív tag
válasz
4Grider #36115 üzenetére
Mert van nekik bőven B3 és B1. Nincsenek rákényszerítve.
Ha megnézzük a mostani román aukciót akkor láthatjuk, hogy a DIGI 1x15Mhz B38-at és 2x20Mhz B7-et vásárolt és B20 2x5Mhz.
[link]
Igaz itt most tulajdonos váltás történik, de nagyon más lehetősége nem igen van, mert minden más freki hosszú évekre foglalt. -
sifarr
senior tag
válasz
Avayasoft #36108 üzenetére
... hogy értékesítik a mobiltornyokat. Szóval lehet nem is kell a Digi mobil üzletága...
Hát a Telenor mellett nem nagyon. A csoport része lett a digi, és része a Telenor is. Nincs ésszerű ok, hogy párhuzamosan 2 önálló mobilszolgáltatót működtessenek.
Egy lesz a kettőből. Szerintem az új név is megvan: 4iG.Mobiltorony eladásra kiváncsi leszek. Ki veszi meg?
Telenor? Az nem eladás. Telekom és/vagy Voda? Kétséges, mennyire illik bele 1-1 digis hely a többiek hálózatába. Főleg, ha ugyanazon a helyen vagy a közeli szomszédságban már van sugárzó helyük. A Telekom, Voda nem örül ennek az ügyletnek. Vásárlással segítené a konkurrensét? Helyükben én csak nagyon nyomott áron tenném, ha nagyon kell. Majd meglátjuk, mi lesz ebből.
Az érdekes, hogy az eladásnál miért csak a tornyokat említették. Azért nagyon sokba került a diginek a mobilalaprendszer is. Ericsson a vas is, a szoftver is és minőségiek is. Ezt is eladják, és marad a nekik a gyengébb ZTE?
Már májusban azt tippeltem, hogy a digist bővitik fel, az lesz a közös, a ZTE-t pedig leépítik. Igaz, utóbbi eladhatatlan lenne, vagy esetleg Afrikába ... Meglátjuk. -
leo81
aktív tag
válasz
#76055552 #36092 üzenetére
A jelenlegi toronysűrűség a városokban már most megfelel a 2600-as sáv használatához, sőt azt is megkockáztatom, hogy a jelenleg üzemben lévő antennák 1800/2600MHz-es szolgáltatásra is alkalmasak. Ez is szempont lehet, hogy ne kelljen antenna csere az összes bázison. A B38 TDD 2600 sáv olcsó, a voda talán ~3 milliárdért hozta el a 25Mhz-et (Digi jelenlegi 2x5Mhz-e 10 milliárd volt) és a legolcsóbb a havi fenntartása is. A havi sávdíjat nem kell 2-szeresen megfizetni, mint az FDD sávoknál. Viszont abban egyet értek, hogy egy alacsony frekvenciás 2x5Mhz-es blokk is kellene a vidékhez. A kapacitást meg lehet növelni 5-6 cellás állomásokkal is, ahogy most is sok helyen működnek ilyen bázisok.
-
sifarr
senior tag
válasz
RWhite #36107 üzenetére
A "fotel-IT-topmenedzserek" nyilván másképp gondolják, viszont - szerencsére - nem ők vezetik az IT-cégeket (sem).
Ez gondolom nekem szólt.Elismerem, igazad van, de csak félig. Nem vagyok sem IT-s, sem topmenedzser, de az igaz, hogy fotelból nézem az eseményeket.
Akkor a "jó" vételről.
gmail.com linkelte ezt.
Ott a táblázat, benne a kétféle számítási módú értékeléssel.
Az EV/RGU számítás szerintl olcsón vette meg a digit a 4iG. A többivel összehasonlítva a legolcsóbban. Itt az értékelés alapja az ügyfélbázis. A jelenlegi ügyfélszám egy tényszám. Mutató = mennyibe került 1 megvásárolt ügyfél. (vételár/ügyfélszám)De ott a másik számítási mód, a EV/EBITDA. Itt a digi vásárlása az összes felsorolt közül a legmagasabb (11,6). Azaz a 4iG eszerint drágán vett.
Azt biztos tudod, hogy mit jelent az EBITDA. Csak többiek közül azok kedvéért, akik esetleg nem tudnák leírom.
EBITDA = az adózás, kamatok, értékcsökkenési leírás előtti eredmény.
(Ebből, ennek csökkenése árán lehet majd a kötvényeket kifizetni, vagy újabb tőkeemelésből.)
Az EV/EBITDA mutató a múltra vonatkozik. Az utolsó tényszerű EBITDA a 2020-as évről van. Lehet előzetes számításokat végezni 2021-re, de ez csak közelítő eredményt ad. A diginél ez valószínű rosszabb 21-ben, mint 20-ban volt.Kétféle számítás és kétféle eredmény. Legolcsóbb, legdrágább. Pont, ahogy írtam.
Linkelted a Figyelő cikkét, miszerint a 4iG jó vételt csinált.
Ebből idézek: "... nem a megszokott EV/EBITDA értékelés alapján végezték el a Digi értékének meghatározását".
Ha az EV/EBITDA a megszokott, akkor miért választották a másik mutatót? (megszokott = általában, legtöbbször használt) Ennek valami oka csak van, nem?
Erre is adtam egy választ, visszanézheted.Még csak annyi. A Figyelő jó (olcsó) vételnek minősíti az ügyletet.
Csak egy kérdésem van: melyik médiacsoporthoz is tartozik a Figyelő? Megmondom, bár úgyis tudod. Mediaworks.
Több kérdésem nincs innen a fotelből. -
RWhite
csendes tag
A piac kedvezően fogadta az újabb akvizíciós lépést, bár a tőzsdék globális eséséből a magyar részvények sem maradtak ki, a 4iG-papírokkal viszont közel 4 százalékos pluszban kereskedtek délelőtt.
A Digi–4iG ügylet 625 millió eurós tranzakció, ... nem a megszokott EV/EBITDA értékelés alapján végezték el a Digi értékének meghatározását (amely egyébként a 2020-as EBITDA-ja alapján 11,6-os), hanem az EV/RGU szerint, itt a vállalatértéket a bevételt generáló előfizetői szerződések számával vetik össze. Ez alapján pedig előfizetőnként 253 eurós vételáron valósul meg a tranzakció, ami a régióban a közelmúltban megtörtént, a szektor cégeit érintő felvásárlások árazásához már alacsonynak számít.JÓ VÉTELT CSINÁLT A DIGIVEL A 4IG
A "fotel-IT-topmenedzserek" nyilván másképp gondolják, viszont - szerencsére - nem ők vezetik az IT-cégeket (sem).
-
juve600
nagyúr
az utolsó 25 hsz-nek mi köze van a topichoz ??? vagy moderátorok nem olvassák ?
megvette egy cég a Digi-t,ennyi ,kész
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #36101 üzenetére
""Olvastad Lacccca87 hsz-ét és a kapcsolódó írásokat? Ez is egy jele a sok közül, hogy Teszári kényszerpályán van, nem ő diktál.
És? Azt írtam, hogy Teszári pókerezett. Az volt a kérdés, hogy meddig bírja a licitet. Persze, beszállítók felé, társasházak felé voltak adóssági, amiket görgetett.
A ház nyugodtan küldhetett volna fizetési felszólítást a szerződés alapján, és ha nem fizet a digi, akkor akár felszámolási eljárást is indíthatott volna. Ez volt a digi kockázata. Ha volt ilyen, akkor gyorsan betömte a lukat. Az volt a kérdés, hogy ezt meddig bírta volna.
Bírta a szükséges ideig. -
sifarr
senior tag
válasz
#76055552 #36099 üzenetére
263 eur/rgu.
Itt is igaz, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte.
Itt is igaz, ami pl. az ingatlanoknál. Az árat több értékszámítási metódussal meghatározhatja egy értékbecslő - ezek jelentősebb eltérést is eredményezhetnek - és ezekhez lehet viszonyítani a tényleges vételárat. A vevő és az eladó azt fogja figyelembe venni, ami alapján úgy érezheti, hogy jó üzletet kötött.A 4iG választott egyet a lehetséges értékelési módok közül. Ennél az ügyfélszám a fő meghatározó. Nem a megvásárolni kívánt cég korábbi időkben realizást bevételét nézte, hanem a bevételi potenciált.
Eszerint nem vásárolt drágán, jó üzletet kötött. Ez az üzenet a befektetőknek szól és a piaci környezetnek. A digi is jól járt, mert ő más számítási mód alapján pedig alacsonyabb lett volna az ár. A maga szempontjából jó üzletet kötött.
Viszont a 4iG számítását, tájékoztatását tekintsd úgy, hogy burkoltan bejelentette a jelentősebb áremelést.Na, megyek is körülnézek, hogy a meglevő vezetékes digi-t mire cseréljem. A közeli váltásnál drágább lesz, mint a mostani, de idővel helyrerázodik ez.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
sifarr #36095 üzenetére
Remélem Teszári Zoli nem adja olcsón nekik és jóval 100 milliárd feletti árat kér érte.
""Olvastad Lacccca87 hsz-ét és a kapcsolódó írásokat? Ez is egy jele a sok közül, hogy Teszári kényszerpályán van, nem ő diktál.
Gondold meg: csak a tornyok, sugárzók helyének bérleti díja évi minimum 2 milliárd. Százezer előfizetőt számítva és 1 főre vetítve ez a költség meghaladja az 1500 forintot. Ezt az előfizetői díjak átlagosan ki sem termelik, főleg mert az bruttó összeg, az ÁFA levonandó belőle.
Szóval kármentés folyik, olcsó lesz a DIGI.
Nem jó, hogy így van, de ez van.""
Teszári jól játszott a kártyáival.
-
sifarr
senior tag
-
leo81
aktív tag
válasz
#76055552 #36079 üzenetére
Lehetőség van, de rövid távon (szinte azonnal) ezek elérhetőek, amiket írtam.
1500-ra és a 2300-ra későbbi dátumot adott meg a hatóság, ha jól emlékszem.
Szerintem nem lesz cél az ész nélküli freki bevásárlás, mert a sávhasználati egyszeri és havidíjak jelentősek. A DIGI-re nem fog rászakadni rövidtávon 1 millió előfizető, hogy ez szükséges legyen. -
RWhite
csendes tag
"Done deal" A 4IG TULAJDONÁBA KERÜLT A DIGI
A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint.
A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is. -
PBA
aktív tag
Sokan írták korábban, hogy ha megveszi a 4iG, akkor azonnal visszaadják a SIM kártyákat, hát nekik most lehet pakolni és visszavinni. Persze nyilván nem fogják és nagy hallgatás és csend lesz.
Félreértés ne essék, nem örülök neki, hogy erre "kényszerítették" a Digit, belebuktak a mobil témába. Ugyanakkor ez tényleg szép összeg, nem jártak rosszul vele. Összedobtuk rá a vételárat,na.
-
gulyasa
őstag
A térerő problémát sikerült megoldani.
Más...Érintőleges téma (mert nincs sajátja).
Van itt valaki, aki használja a DigiOnline-t, akinél szintén meg-megáll néha az adás?
Vagy inkább van valaki, aki találkozott vele és sikerül megoldania, hogy ne merevedjen meg néha?
(Több tévécsatornán is csinálja, felbontástól függetlenül.)
Többek között ezért is lenne értelme a Digi Mobilos internetnek, de úgy tűnik, nem hálózati probléma, mert próbáltam wifin keresztül is (ami másik szolgáltató szélessávúját osztja), de ugyanaz a jelenség... -
Lajosnagy17
senior tag
Ahogy látom, ha lassan is, de haladnak. Még mindig azokat a városokat bővítik, ahol van DIGI optikai hálózat.
Budapestre kell még állomás, de a vidéki nagyvárosokban szerintem jobban állnak. Budapest és környéke is prioritás, elég sokat bővült mostanában. Valaki írhatna a nagyobb városokban tapasztaltakról. Dunántúlból idén már nem lesz semmi, talán jövőre. Az Alföldön azért még jönnek újabb engedélyek, de a lefedettség az már nem rossz. -
EnemyEnergy
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a budapesti metróvonalakon van Digi Mobil lefedettség, esetleg a metróállomásokon? -
sifarr
senior tag
válasz
zelikocc #36016 üzenetére
a maradék 700 MHz-re és maradni fog a GSM/LTE B3-on.
Ennél racionálisabbnak látom, ha a 700-ra pakolnák a 2G-t. Ezzel az országos területi lefedettség gyorsan megoldható, valamint a beltéri hívásproblémák is eltűnnének. A többinél is a 900 marad meg 2G-re, DIGI-nek ilyen nincs, belátható időn belül nem is lesz. (A VoWIFI nem megoldás erre. Otthon, munkahelyen rendben, de bárhol máshol és mindig életszerűtlen WIFI-re vadászni, hogy elérhető maradj.)
Az adatforgalom meg maradhatna 1800-on.De csend van, ahogy írod. Meglátjuk, mi lesz.
-
-
zoli62
addikt
Egy gyors kérdés: Digi mobilinternet működik iPad Air-en?
-
válasz
Postas99 #36005 üzenetére
Kicsit furcsa hogy te vagy a második aki erre panaszkodik, de ellentmondásos dolgokat írtál..
"Nov1-ig volt Telekom.de szolgáltatótól 4g (Auto. hálózat keresés)"
- A német Telekomnak nem volt 4G szolgáltatása a DIGI számára, csak 3G, azt kapcsolgatták le."a hálózat választást manuálisan Vodafone.de 2G hálózaton a belvársoban van 4G"
- 2G hálózatot kiválasztva van 4GElőször is szerintem tegyél mindent automatikusra. Automatikus hálózatválasztás, és normál roaming mód (ez utóbbit nem is kellene kapcsolgatni egyáltalán, soha nem nyúltam hozzá).
Nálunk automatikus hálózatkereséssel simán megy a Vodafone.de hálózaton a 4G. Semmit sem kellett állítgatni.
De azért holnap is rákérdezek.Ha nem javul meg, tedd manuális Vodafone.de hálózatra, de 4G-re!
Ha így sem jó, ellenőrizd az APN beállításokat.Nem tudom mi más lehet még...
Írj vagy hívd az ügyfélszolgálatot és jelentsd be hibára. -
Postas99
őstag
Sziasztok!
Update info-ra lenne szükségem.
Németország - Münster és környéke
Jelenleg a digi kint megy de nincs internet a kártyán.
Ami időrenden eddig történt, de ezen a héten már semmi nem megy:Nov1-ig volt Telekom.de szolgáltatótól 4g (Auto. hálózat keresés) - Simtool kit Normal
Nov1-el a Telekom lekapcsolta a 3g-t, azóta az ő hálózatukon nincs adatforgalom, de helyette a simtool kit-en szintén Normal módot kiválasztva a hálózat választást manuálisan Vodafone.de 2G hálózaton a belvársoban van 4GE héttől ez megváltozott semmilyen módban egyetlen szolgáltatói hálózaton nincs adatforgalom lehetőség.
Van valaki aki kint használja a digi mobilt adatforgalomra? Ha igen milyen beállításokkal.
Előre is köszi a válaszokat.
-
4Grider
félisten
válasz
gulyasa #36000 üzenetére
1800 MHz-en ezt lehet elérni ennyi bázisállomással. A többiek nem véletlenül használnak 700 meg 800 MHz-es frekvenciákat is, mert épületen belüli lefedettség azokkal oldható meg a legkönnyebben. Nem véletlen, hogy a Digi-t nem engedték ezen frekvenciák közelébe, különben hogyan lehetne fenntartani a bőven 20 Ft feletti percdíjakat...
-
gulyasa
őstag
Jól sejtem, hogy a Digi nem csak lefedettségben marad el a régebbi riválisoktól, hanem a sugárzott jel erősségében is?
Az a gondom, már több helyen is jártam úgy az országban, hogy előtte megnéztem a helyi lefedettséget és "full kék" volt minden. Mondom, f@x@.
Odautazáskor is teljes térerő a szabadban. Aztán épületen belül elfogy a térerő, akár nullára ott, ahol ugyanott a T-nek vagy a V-nek (e kettőre van rálátásom, T...n-es nincs a családban) még rendesen van térerő... -
bzolika10
aktív tag
válasz
GRatta #32047 üzenetére
Nem tudom, hogy aktuális-e még, de Pécsváradon jelenleg 3 torony van:
Zengővárkony: itt van két torony, mind a 3 szolgáltató jelen van, ez a torony van a legjobb helyen, itt van mind a 3 szolgáltatónak B20, 3g és 2g.
Templomtorony: Itt jelenleg csak telenor/telekom B20 van és telenor B3, de nincs összefogva a B3 a B20-al telenor esetén(ezt mondjuk nem értem, hogy miért), tehát a maximum olyan 120-150 körül van. Ezenkívül van még telenor 3g is. Ez a torony viszonylag jól lefedi az egész várost, viszont kelet felé annyira nem jó, mint a várkonyi.
Dombay tó: Itt csak telenor/telekom B20 van, főleg azért, mert a tó egy völgyben fekszik.
Jó kérdés, hogy mikor jön a digi ide, mert nyár eleje óta Hosszúhetényben is van már. (Mondjuk ott már Telekom optika is van egy hónapja a voda koax mellett, de jó lesz nekünk az a drága tarr, úgyis szívesen fizetek havi 12k-t a 18 mbites feltöltésért)
Kíváncsi leszek, hogy hova jön a három helyszín közül. De még az is benne van, hogy találnak egy negyedik helyszínt. -
törölt tag
Próbáltam rákeresni, hogyan áll a Digi ügye az Európai Bíróságon, de szinte semmit nem találtam. Egy oldalon annyit írnak, hogy a panaszukat okt. 29-én továbbították írásban....
-
válasz
cablemodem #35987 üzenetére
Faterom németben van 1 hete, semmi probléma nincs, megy a 4G.
Nálad lehet a probléma, ellenőrizd a beállításokat.
Szlovákia, Csehország, Németország útvonalon végig jól működött."Hogy mi lesz így a digivel külföldön nem tudom de nem jósolok nagy jövőt nekik ha igy folytatják."
- Ezzel kapcsolatban semmilyen problémával nem találkoztam még, így nem igazán értem miről írsz. Sőt, roamingban még jobb is, mivel jobb lefedettség és nagyobb sebesség társul a külföldi hálózathoz.A nyáron valóban voltak problémák Németországban a 3G lekapcsolást illetően, de felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és már akkor is azt mondták hogy már folyamatban vannak az egyeztetések és rá pár napra már kész is volt a szeződés a Vodafone-nal 4G-re.
-
cablemodem
csendes tag
A német vodafone megint lerugdosta a digi kártyát 4g-ről kb egy hete, csak 2g-n óhajt szolgáltani.
A többi szolgáltatónál nem is óhajtott eddig sem 4g-n működni.
Jó jó, hogy tesztüzem , de ennyire.
Még szerencse, hogy van nálam egy telenoros kártya, azzal megy rendesen a net O2 hálózaton.
Hogy mi lesz így a digivel külföldön nem tudom de nem jósolok nagy jövőt nekik ha igy folytatják.
Olvastam valahol, hogy az eu jövőre megregulázza a szolgáltatókat, nem tehetnek külömbséget a saját és a roaming felhasználók között, természetesen a roamingolók hátrányára.
Azért agyrém a mai világban 2g-n netet szolgáltatni.
Gondolom nem sok felhasználót érint a téma mert legtöbben otthon használják a szolgáltatást. -
törölt tag
Kis OFF: romániai digi.
A román hírközlési hatóság 2021.11.15-én lezárta a "mini-licitre" való jelentkezést.
Ezúttal rövidebb időre adnak spektrumhasználati engedélyt, hogy a jelenlegi kisebb frekvenciakészletet harmonizálják a jövőben lejáró spektrumokkal.1db 2*5MHz 800-on (2029.04)
8db 2*5MHz 2600-on (2029.04)
1db 1*5MHz 2600-on (2029.04)
18db 1*5MHz 3400-on (2025.12)A licitre nem nem adta be a jelentkezést: telekom, orange, vodafone
A licitre jelentkezők: digi és egy Invite Systems nevű társaság. -
alexw801
senior tag
válasz
Marengo #30798 üzenetére
A mai napon ZTE833U1-et adott, működik.
Sajnos itt Fóton az öreghegyen 3,0 / 2,8 Mbs volt a max., épületen kívül.
Ugyancsak DIGI SIM-mel mobil telefonban hotspot-tal azonos helyen kétszer akkora a sávszélesség.
Tehát olyan router szükséges, amelyik befogadja a SIM-et, ZTE stick nélkül. -
válasz
fornettisuti #35974 üzenetére
Nincs info. Ha lesz, a Digi oldalán meg fogod találni... Vagy a januári ÁSZF-ben, ami még nem elérhető.
-
fornettisuti
veterán
Van arról valami info, hogy 22. 01. 1-től lesz-e változás Digi mobil Max/Plusz terén vagy marad úgy, ahogy most (elérhetőség-díj)?
-
alexw801
senior tag
válasz
gulyasa #35966 üzenetére
Érdekelne, hogy sikerült-e végül beállítani a TP-Link M7000 routert a DIGI SIM-mel való működésre? Ez mobil telefon SIM vagy DIGI stick-be való SIM?
Szükségem lenne egy lehetőleg olcsó routerre, ami megy DIGI SIM-mel és van 2.4 GHz wifi képessége is a hálózati kábel kimenet mellett. -
Watson25
tag
Sziasztok! Digimobil max előfizetésem van. Szeretném átváltani Digimobil pluszra. Online lehetséges az átváltás vagy csak személyesen?
-
juve600
nagyúr
üdv
ha Digi előfizetést akarok venni akkor ha besétálok a legközelebbi Digi pontra akkor ott tudok venni ? Mi kell hozzá ,stb ?
-
ates2
senior tag
"A felek 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg. A tranzakció kulcseleme egy hosszútávú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és IT szolgáltatásokat nyújt a Digi számára, minimum éves 2,8 milliárd forintért, legalább 10 évig."
Szóval vicces lenne ha 4IG az Invitel-be lenne
Lehet kevered az Invitech-el.
-
Narxis
nagyúr
Na Digis lettem skacok.
-
sifarr
senior tag
válasz
#76055552 #35948 üzenetére
kb ugyanaz a reláció digi estén is: AH-4iG-digi-Telenor.
DrBubo77 már a lényeget leírta a különbség tekintetében.
Csak egyértelműsíteném.
A Voda és a DIGI piaci részesedése meghatározó a vezetékes üzletágban.
Viszont a mobilrészlege a DIGI-nek nem éri el a piac 2 %-át sem. A Vodáé viszont 30 % körüli. Ezért lenne problémás, ha a 30 %-os Voda és a hasonló nagyságú Telenor egy tulajdonosi körhöz kerülne. -
törölt tag
válasz
sifarr #35947 üzenetére
Ha egyáltalán eladná a Voda, ami nem valószínű
- ha le kell cserélni a Huawei-es motyót, akkor biza inkább kiszállnak az angolok, mintsem egy ilyen kicsi piacon, ilyen kis részesedéssel 100 milliárdot toljanak a projektbe. A 4iG-nek senki nem diktál, hogy márpedig nem üzletelhet a huawei-jel. Szóval ez win-win felállás lenne.Másrészt egy Voda felvásárlás bekavarna a 4iG és az AH fúziójába. Az AH résztulajdonos a Telenorban. AH-4iG-Voda-Telenor. Ezt a formációt a Versenyhivatal bizonyára aggályosnak találná.
- kb ugyanaz a reláció digi estén is: AH-4iG-digi-Telenor. Miben másabb az általad írtnál? Ugyanaz más nevekkel. Ugyanúgy versenytársa a telenornak a voda mint a digi. -
sifarr
senior tag
válasz
#76055552 #35945 üzenetére
Mi van ha a 4iG nem csak a digivel tárgyal, hanem egy másik telkóval is? ... pl. a vodafone
Egyrészt a Voda sokkal drágább lenne, azaz nagyobb a tőkeigény a felvásárláshoz. (Ha egyáltalán eladná a Voda, ami nem valószínű.)
Másrészt egy Voda felvásárlás bekavarna a 4iG és az AH fúziójába. Az AH résztulajdonos a Telenorban. AH-4iG-Voda-Telenor. Ezt a formációt a Versenyhivatal bizonyára aggályosnak találná. Az Ah-nak ki kellene szállnia a Telenorból.
Viszont utána jöhetne újra a találgatás a Telenor-DIGI kooperáció mikéntjéről. -
-
adman
tag
sztem nagyon hiteles források a diginél dolgozó ismerősök, pl van aki már szeptembertől 4ig-s
-
n00n
őstag
Diginél dolgozó ismerős hallotta, hogy nem halad jól a 4iG-es dolog és egyre nő a valószínűsége, hogy nem is lesz belőle semmi. Én azért nehezen hiszem, hogy ilyen dolgok csak úgy lejutnának a céges alsó szintekre pletykaként, de tény, hogy lassan 2 hónap telt el a közleményben megnevezett határidő óta. Vannak teóriák, hogy mi az oka, de ezek inkább csak mögé szőtt mesék szerintem, mint pl, hogy nagyon nagyon eltérnek a kínált és kívánt összegek egymástól, plusz, hogy rosszul áll a kormány a közvélemény kutatásokon, és egy új kormánnyal lenne esély frekire, stb...
-
juve600
nagyúr
VoWIFI -vel meg akkor itthon ahol nincs Digimobil lefedettség(még) elérhetőek lennének ,mármint a hanghívás ?
-
juve600
nagyúr
üdv
ha jól olvasom akkor egy ügyfél max 4db sim kártyát vehet, tehát akkor működik úgy a dolog hogy besétálok egy DIGI pont-ra, nincs semmilyen digi szolgáltatásom és veszek 2db mobil előfizetést a nevemre ? Digi Mobil Max-ot néztem ki,a két gyerekemnek lenne a 30 GB net miatt,1500 Ft/előfizetés
jól értelmezem a dolgokat ?
az adatforgalmat pl Face,Messenger is fogyasztja ? -
mzso
veterán
Helló!
Nincs valaki akitől akitől belsős infót lehetne szerezni, hogy a digi hol tervez tervez adót telepíteni?
Elég irritáló, hogy a szomszédos településen (gyakorlatilag az egyik domb másik oldalán) már a kezdetektől van itt meg még mindig semmi. Ráadásul erősen digis a település FTTH szolgáltatással. Úgyhogy infrastruktúra az van... -
törölt tag
válasz
#76055552 #35902 üzenetére
Azt hiszem sikerült megfejteni.
Évente meg kell igényelni az NMHH-tól a barangolási többletdíjak engedélyezését, és az előző évi engedély (7Ft/perc/kimenő hívás, 3,5Ft/perc bejövő hívás 0,5274Ft/MB) most, a napokban járhatott le.
Mindaddig míg nem kap új engedélyt a digi, a hazai percdíjon kell szolgáltatnia (4Ft/perc/indított hívás és ingyenes hívásfogadás, illetve 3,5GB ingyen internet, ezt átlépve 0,5274 Ft/MB).Az új díjak roamingban méltányos használat esetén, az új engedély megadása után:
- 5,5 Ft/perc/indított hívás
- 3Ft/perc/fogadott hívás
- 0,25Ft/MB méltányos használat esetén
- nem lesz ingyen 3,5GB !* A feltűntetett díj alkalmazásának feltétele a Szolgáltatónak a belföldi díjszabási modell
fenntarthatóságának biztosítása érdekében szükséges barangolási többletdíjak engedélyezése iránt benyújtott kérelmének a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke általi jóváhagyása, melynek hatályba lépéséig a Szolgáltató a Roaming 1. díjzónából belföldre és a Roaming 1. díjzónába indított hívások vonatkozásában a belföldről indított hívások esetén alkalmazandó díjakat számlázza. -
válasz
zelikocc #35889 üzenetére
További infó: az adatforgalom számomra nem teljesen tiszta, az alábbi képen szereplő értékek nem rémlenek. Lehet hogy a képen szereplő 3,5 GB erejéig ingyenesen lehet adatforgalmat is felhasználni?
Jelenleg az egyik DIGI-s számom roamingban van, figyelem hogy az adatforgalom használata növelni fogja-e a telefon forgalom költségét (lehet kell egy-két nap átfutási idő, mire biztosat ki lehet jelenteni).
-
Úgy nézem a DIGI csendben eltörölte a hanghívás roaming díjait. (az 1-es díjzónában)
Tegnap még a régi 7 Ft/perc hívásindítás és 3,5 Ft/perc hívásfogadás szerepelt a weboldalon.(alul megjegyzésben: a 200 perc nem lebeszélhető roamingban, tehát a normál 4 Ft/perc érvényesül)
Az adatforgalom maradt ~540 Ft/GB
-
PBA
aktív tag
válasz
Protonmail #35885 üzenetére
Én ennél a flottánál már 6 éve vagyok, semmi problémám nincsen. A Telenorral szerződtem, a Telenor számláz, és mindent intézhetek közvetlenül a Telenorral, a számok tulajdonjoga pedig az enyém. Szerinted milyen rizikója van?
Használd egészséggel a Digit, nem akarlak lebeszélni. Én kipróbáltam, nem jött be.
-
Protonmail
csendes tag
Én teljesen meg vagyok elégedve a Digi Mobillal, év elején számhordozással vittem át hozzájuk az egyetlen telefonszámomat.
Azonban minden előnyével és hátrányával együtt lényegesen különbözik a mobilflottáktól: ez egy piblikus, mindenki számára elérhető konstrukció. Nem szabad semmilyen flottához hasonlítani, már csak azért sem, mert jó részük némi rizikót azért rejt magában. [kép]
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Windows XP
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest