Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RWhite

    csendes tag

    Az igazi szakemberek álláspontja erősen cáfolja azokat, akik szerint áron alul kerülne sor a DIGI eladására (a Jaksity-féle Concorde pl. erősen nem kormánypárti, Jaksity köztudottan balliberális kötődésű, neve felmerült Gyurcsány bukása után is, a 2009-es "miniszterelnök-casting" során)
    "A szakértők abban egyetértenek, hogy a piaci átlagot jóval meghaladó összeget kell fizetni a cégért...
    A felvásárlási hír meglepetésként érte Nagy Nórát, az Erste Bank szektorelemzőjét is, aki úgy véli, hogy a Digi aligha válik majd meg olcsón a magyar érdekeltségétől. A szakértő szerint, bár a Digi nem jutott frekvenciához a legutóbbi aukción, ennek ellenére igen értékes eszközről van szó, tekintve a piaci súlyát, a jó minőségű hálózatát és az eredményes működését.
    Az anyavállalat egyáltalán nincs lépéskényszerben, hiszen akut forrásigénye sincs – tette hozzá a szakértő.
    Nagy Dóra szerint a Digi ára nagyjából százmilliárd forint lehet. ...
    A tranzakció értéke könnyen meghaladhatja a százmilliárd forintot – mondta lapunknak Gaál Gellért, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője, aki kiemelte, hogy a Magyarországon bejegyzett társaságnak a 2019-es beszámoló szerint mindössze pár milliárdos kötelezettsége van....
    kézenfekvő lett volna, ha a Telenor vásárolja fel a Digit, bár egyes piaci pletykák szerint erre tett is kísérletet, és ez tovább srófolta felfelé az árat.
    De ennél sokkal messzebbre is mennek a piacon, hiszen ismét szárnyra kaptak azok a pletykák is, amelyek Telenor–Digi-menyegzőről szólnak." ( Sokat fizethet a román részvényeseknek a 4iG - Sarokba szorulhat a Telenor a Digi felvásárlásával) [link]

Új hozzászólás Aktív témák