- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Én egy éve kötöttem újra, de semmilyen kedvezménnyel nem járt. Ingyenes hónap sem volt, nem is jártam utána. Úgyhogy most nem foglalkozom vele.
Mi az, hogy az első hónap 3000? Mennyi lett volna amúgy?
És mi az, hogy a többiben 500-al olcsóbb? A maradék 11 hónapban minden hónapban 500-al olcsóbb az eredeti árhoz képest??? Én ilyet nem olvastam sehol... -
Asus Vivobook Pro 17 udr.
I7 8550u cpu, 8 Gb ram, Intel + Nvidia GTX1050 videókártya, 128 Gb ssd, 1 Tb hdd. 2x usb2, 1x usb3.1, 1x usb usb3.1 type c, hdmi, rj45, stb stb.
Itt van egy link hozzá: link
Wifinél persze nagyon nem mindegy a router sem.
Én már nem csinálok újrakötést. Nincs már ingyenes hónap, tavaly sem értem semmit az újrakötéssel. Olcsóbb sem lett. Úgyhogy folyjon csak tovább úgy ahogy eddig. Januártól becsatlakoznak a mobilszámok (3 db) és ennyi. -
Akkor jó, nem csak nekem nem jött meg. Mondjuk az előző is 11.13-án jött, kissé megcsúsztak mostanában sokmindennel. A számlázással, a nettel (mondjuk nálunk van net, igaz google dns van megadva mindenhol és bár vezetéken nem tudom, nem kötöttem rá semmit, mert kicsit nehézkes, minden wifiről megy, de wifin a laptoppal tegnap 440/260-at mértem, ez így bőven megfelel nekem, vezetékesen lehet megvan a gigabit, de annyira nem hoz lázba), az új hd csatornákkal is csak a baj van, van ahol egyáltalán nincsenek, van ahol vagyogatnak, kép nélkül vagy hang nélkül, név nélkül, van ami látja a csatornákat, van ami csak a jelet, de csatornákat nem, stb stb. Vannak bajok. A mobil legalább jól működik...
-
Dragon3000
nagyúr
Az ont után semmi kötelezettsége nincs a szolgáltatónak, lehet kérni önköltségen a további kábelezést.
Amúgy fttb esetén is felszámolták az anyag költséget, de még mindig tartom magam ahhoz, hogy gyorsabb kiiktatni az y elosztót, a lant a laptopba csatlakoztatni (ha rövid vagy a kábelt cserélni vagy toldóval hosszabbítani) és a telefonnak venni egy új kábelt az ont-ig. -
Dragon3000
nagyúr
Szerintem meg félre értik egymást, külön telefon kábel nem is kell az ftth-nál ebben igaza is van az ont-ig, de az ont-tól kell és gondolom itt volt a félreértés. Korábban írtam, hogy gyorsabb, ha van rá lehetőséged és megcsinálod neki, főleg, hogy az ont utáni dolgokkal nem is fog nagyon foglalkozni a digi, mert csak az ont-ig biztosítja a szolgáltatást, onnan kezdve a felhasználó dolga.
-
Invader Cent
csendes tag
>A routere (TP-Link TL-WR841ND) már nem alkalmas, amíg nincs 5 GHz-es eszköze, addig nem érdemes routert venni.
Ugye tudod, hogy ennek a routernek csak 100-as portjai vannak? Effektíve tehát mindegy, hogy a bácsinak 1000-es vagy 100-as előfizetése van, 100-nál többet nem fog tudni használni. Mindenképp routert kell vennie. Lehet, hogy a szerelők ezért nem foglalkoztak vele. -
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Igen és írták azt is, hogy a 1272 nem érhető el, sőt a digimobil sem megy, így gondolom valami fontos kábelt vágtak el nekik.
Most azt mondta, a régi UTP-t bedugták a Huawei-be és továbbra is ezen megy az internet meg a telefon.
Az emberek sokszor mondanak sok mindent. Régen volt nekem is telefon a 100-as nethez, itt akkor a lakásba bejövő lan belement egy elosztóba, egyik kimenet a netnek, a másik a telefonnak, gondolom a barátodnak a szerelő ebből átdugta mindkettőt az ontba, ha nem így csinálta, akkor ezt könnyen át lehet kötni, de csak nem ekkora balfasz a szerelő.
-
TeeJay
félisten
Nálam is 3TV van 3-as osztón ami ugye 6dB körüli csillapítást ad kapásból mindhárom kimenetére de 70-80% jelerősség van a TV-n minden frekvenciára és lakásban az osztó és minden TV között van 8-10m trishield koax. Másoknál ahol láttam nem egy helyen simán az ONT-ből másfél méter koax és ment a TV-be és gond nélkül nézték a digitális adást szóval szerintem más miatt lesz nem megfelelő a TV adás nálad
-
Márton
nagyúr
De csak a g.drive (és yt) lassú. speedtesten minden ok, 300+ az upom.
Drive-ra feltöltés ssd-ről (!) 5MB/s, lányom wifis gépéről 10MB/s, de csak azért mert a wifi stickje ennyivel tud adni, ami mondjuk elég szép. Szóval nálam valami app mintha visszafogná a forgalmat, de a mérést nem -
nyikszi
őstag
Ez nem tudom hol található. Most állítólag megy, külön-külön is. Nem tudom mit csinált a user.
Másik kérdés: Samsung A8-as telefonja van és lefelé csak 100 Mbit-tel jön, felfelé viszont 240 Mbit-tel hasít. Mi lehet a kínja? Az én telefonom szintén Samu, de kisebb, ez 110/120-at tud, tehát nincs akkora különbség.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Cr00py
senior tag
Nem tudni. Ez egy 3 emeletes társasház.
kb 2 héttel előtte tették fel a fehér kis dobozokat emeletenként.
Napi szinten néztem neten, mikor lesz elérhető. Amikor már FTTH-t írt, mentem is be átköttetni. Szóval a fehér dobozok megjelenése után 2 héttel már FTTH-m volt.
Szórólapot még nem dobáltak itt.. gondolom még mindig emberhiány van.
Az ajtóknál látszik, hogy pigtail megy-e be, avagy a szokásos koax/ UTP páros.
Ezek alapján következtettem ki, hogy itt csak nekem van FTTH jelen pilanatban.
A szomszéd házakban is érdeklődtem, de ott sem kötöttek még át.
Előbb-utóbb biztosan jönnek majd, ha elkezdik bedobálni a szórólapokat. -
Dragon3000
nagyúr
Ha nem használja a telefont, akkor hívásrészletező sincs, így a telefonszám se fog látszani.
(#84760) Márton
írtam, pl. én jobb szeretem hosszabb ideig a vezetékest a fejemhez tartani, mint egy mobilt.Ha sokáig beszélek, akkor itthon kihangosítom a mobilt, sokkal kényelmesebb, egyelőre még ingyen a digimobillal.
-
nyikszi
őstag
Ez az, ő akarja mindkettőt (ne kérdezd miért, azt mondta 20 méterre van, lehet ezért) mindenre használni. Erre van megoldás?
(#84735) CoF: Ezt a digin lehet állítani? Bocs, de sokkal egyszerűbb lenne az életem, ha tudnám mit tud a digis router és mit nem
Akkor ezt leírnád részletesen? Mit hova dugtál és mit állítottál? És akkor neked nem bridge módban van? -
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Látod Dragon3000, ettől tartok, hogy 3 kábel kell, mindennek külön, akkor viszont újra kell húzni, mert még egy kábel ne fér be ide. Lehet egyszerűbb lenne az optikát a TV-ig behúzni, de addig van vagy 9 sarok, gondolom a hajlítgatás sem tesz jót. Majd kiderül kell-e fizetni érte.
Köszi Calogero! Remélem én egy készüléket fogok kapni, és abból jön majd 3 kábel. Mintha az utóbbi időben, már csak ilyen egybeépítettet adnak.
-
norba69
senior tag
Ez pedig a router gyengeségére is utalhat
Vagy az történik, hogy a qbit a 0. logikai magot terheli, meg a hálókártya drivere is, és az a mag 100%-os terhelésen küszködik, a többi meg malmozik. Ezt is érdemes ellenőrizni a feladatkezelőben. Ha ez van, akkor a process lasso alkalmazással a qbitet át lehet irányítani másik magra, és lőn béke. -
MasterMark
titán
Ezek arra vonatkoznak, ha közvetlen a gépbe van dugva. A router sokmindent megcsinál a gép helyett.
Hálókártyán ha lehet a Receive Side Scaling-et bekapcsolni, és az RSS queue-t maximumra rakni. (Pontosabban annyira ahány processzor magod van.)
Illetve transmit és receive buffereket is lehet maxra tenni. (esetleg lehet a transmit buffer a duplája a receive-nek) -
Cr00py
senior tag
Elképzelhető.
Én ez " Ilyenkor lehet még valamit tenni, hogy bridge módban is tudja a 800Mbit körüli sebességet? "alapján gondoltam, hogy saját routert használ.
(#84348) BSmoke77 : Ha még mindig ilyen keveset mérsz saját routerrel, akkor célszerű megnézni a fentebb említett beállításokat. + Próbáld meg az appban mérni, avagy cli-vel. ( Lehetőleg ne csúcsidőben, illetve Antenna Hungária / telekom szervereken ) -
Igazán nincs mit
. Nem akarom a DIGI-t szidni, mert utólag kiderült az én esetemben is, hogy nálam volt valami gebasz, de legalább tisztába lett téve a garantált vs. kínált sebesség körüli téma. És sajnos belefuthat az ember olyan szerencsétlen szituációba, hogy az ügyintéző nem segítőkész, akkor jól jöhet az ilyen infó.
-
TeeJay
félisten
Nem nálunk a frissen átadott FTTH-ra ahogy elkezdték átkötni a meglévő előfizetőket sorra mindenkinél kiderült hogy 30-40megabittől több feltöltést senki sem tudott mérni soha.
Jó pár emberrel beszéltem hogy jelentsék be állítólag 2 tucat előfizető szólt és másnapra rájöttek mi a baja. Mire nekem már kötötték addigra pont jó volt -
cof
veterán
Ennyit most nem tudok rászánni. Azt a TP-Linket 3500-ért találtam.
Most első számla húzós lesz. 6000Ft-ot olvastam a szerződésen bekötési díj címszóval, és gondolom itt is előre kell fizetni szóval 2 havidíj kapásból 12000. Összesen 18000-re felkészültem most, ennyiért router nem fér bele a keretbe.
Jövőhéten kapok egy 100-as routert, egy hónapot kibírok majd azzal, de belső hálózat nélkül elég hiányos most a rendszer.
-
mojito000
lelkes újonc
Oké, hogy véletlen se legyen gond: https://edigital.hu/router/tp-link-archer-c6-ac1200-ketsavos-gigabites-wifi-router-p723958?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=price-comparison&utm_term=723958 ez amit konkrétan kinéztem.
-
Közben kiderült, hogy a mellettünk lévő szomszédnál csütörtökön volt valami geb@sz. A modemjük gyakorlatilag nem csinált semmit, mintha nem kapna áramot. Bejelentették, kijött másnap a szerelő. Nem tudni mit csinált, de utána működött a szolgáltatás.
Szembe szomszédék is rámértek most és ott sincs meg a normális sebesség, úgyhogy ők is elkezdenek foglalkozni a témával. -
-
Bucsek
tag
Amig cseszekszem a digivel addig csak telón van netem
kérdéseim:
a routerem jo az 1gbites digihez? (Tp link ac1200)
cat5e kabelezve csináltam az elmeletileg 1gbites akkor jo?
az hogy fali aljzatba megy a digitől a kábel onnan pedig 2meteres utp kabellel van az is jo? (Olyan mintha az a szakasz ami a digi es router kozott van “meg lenne toldva” net az van de ugye nem 130
amikor meg a diginek 500as nete volt akkor siman hozta azt a szintet , akkor meg utp kabel jott be be a routerembe ugyanugy fali csatiba a vege es onnan be a pcbe tehat most is ugyanez van akkor legalabb az 500at tudnia kellene :/ -
cof
veterán
Igen, közben rájöttem, hogy ezzel csak a kábeles kapcsolatokat tudnám megoldani. A mobilt nem, szóval router lesz mert így használhatatlan. Nem is értem, hogy ezt így ki álmodta meg. Szerencsére nem zsúfolt kérnyeken lakom, eddig is jó volt az UPC-től a szolgamodem 2.4GHz-en.
-
-
dkende4
lelkes újonc
Nagyságrendileg ugyanaz az eredmény, viszont szerintem itt félreértésről van szó.
A mérések pontosak. Próbáltam laptopokról wifin és lanon is, a speedtesten és a digi saját mérőjén is (meg a szelessav-on), próbáltam telefonokon is, mindig azonos eredményt kaptam.
Nem lehet, hogy valahogy itt a DIGI a ludas? Szerintem sincs sok értelme, de valahogyan nem tudok mást elképzelni.
Hogy lehet, hogy egy router, ami képes lanon 800 felettit adni, nem képes ennek a negyedére sem 5GHz-es WiFin??? -
viktorhu
veterán
Múltkor valakinél akadozott a teams, kérdeztem, milyen netje van. Kis gondolkodás után mondta, hogy digis, a társa meg kiegészítette azzal, hogy harmincas. Szerintem ők is 10 éve a 30 megabitre fizettek elő, mert koaxon sem találtam akkor harmincas digis csomagot,
Nagyon őszintén mondom, hogy hirtelen nem jut eszembe olyan ismerősöm, aki meg tudná mondani, hogy milyen sávszélességű netet fizetnek elő otthon.
Szerk: olyan meg még kevesebb, aki ne kizárólag wifiről nyomná.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hardcore café
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- EAFC 25
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Automata kávégépek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- ALIENWARE Area-51 R5
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest