- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #89154 üzenetére
Pontosítok, régen ingyen behúztak mindent (gondolom, mint új szolgáltató először több felhasználót szerettek volna), majd később, mindenre felszámoltak anyagköltséget, amire még később jött a 6000Ft bekötési díj is, amit, akkor is fizetni kellett, ha már volt korábban digi a lakásban és kb semmit sem csináltak. Ftth esetében a végpont az ont, a többi anyagköltség fejében kérhető, de nem köteles a szolgáltató kiépíteni, na meg sok függ a szerelőn is, ha nagyon jó fej ingyen megcsinál mindent és nem számol fel semmit, ha köcsög, akkor gányol és mindent felszámol.
#89153 mpo
Ne keverjük a kettőt, a digi az ontig vállalja a dolgokat, a festő meg garanciát vállal a munkájáért, feltéve ha nem valami utcáról összeszedett ezermestert kérsz meg a munkára. -
Laccoss
addikt
válasz
Lackooo84 #89154 üzenetére
FTTB-nél az eszközig jártak, mivel az utp és a koax kábel is külön jött be, egyik a routerig/gépig, másik pedig a tévéig. De FTTH-nál kicsit másképp van, de kiépítik neked nem kell ezen problémázni, esetleg ha előre jelzed, akkor tuti úgy visznek kábelt is, és kihúzzák ameddig akarod.
-
4Grider
félisten
válasz
Lackooo84 #89148 üzenetére
Részletek az ÁSZF-ből:
Az internet szolgáltatáshoz való hozzáférést az Előfizetőhöz telepített végberendezés (kábelmodem, VoIP Gateway, vezeték nélküli végpont, vezetékes végponti eszköz, vezetékes/WIFIs végponti eszköz) biztosítja, mely a Szolgáltató tulajdonát képzi.
Abban az esetben, ha a Szolgáltató biztosít az Előfizető számára egy vagy több szolgáltatás
átvételére alkalmas végberendezést (CPE customer-premises equipment) mely a Szolgáltató tulajdonában marad, úgy a szolgáltatás átadási pontja, a felelősség határa, maga a végponti eszköz.
Én nem találtam sem az ÁSZF-ben, sem pedig az előfizetői szerződésben olyat, hogy köteles a szolgáltató az átadási pontja után koax és/vagy ethernet hálózatot építeni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #89142 üzenetére
bedugja az user és maximális sebességgel menjen.
Ez szerintem nem feltétel, mivel ha a felhasználónak nincs arra alkalmas eszköze már bukik a dolog, a lényeg, hogy működjön és a digi is csak az ontig foglalkozik a hibával.
Na meg kérdés, hogy mennyire foglalkoznak a dologgal, elvégre alá lett írva a papír, ami szerint megtörtént a megfelelő bekötés. -
-
TomPack
őstag
válasz
Lackooo84 #85379 üzenetére
Lehet! Amikor router restart után nincs pár percen belül net, akkor a bejövő kábelen lévő csatlakozót ha megpiszkálom, akkor mintha rendbejönne a kapcsolat. Eddig ezt csak placebonak gondoltam.
A kábelek újak, pár hete lett csak bekötve.
Újra krimpelném, ha lenne hozzá krimpelőm és értenék hozzá. -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #82804 üzenetére
Ezek a geo szarok semmit nem érnek, jártam már úgy 15 éve, hogy németországi címnek érzékelte az ip-m, akkor csak azért zavart, mert volt olyan oldal, amire csak itthonról engedet be, na ott mokolni kellett ezzel, ezt meg is értem. De az, hogy az ip nem tetszik neked ez a legnagyobb hülyeség.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lackooo84 #82804 üzenetére
Nocsak! IP címből is van fos??
Tehát a román IP az fos. Meg pudvás. Vajon, a magyar milyen? Az jó? Mondjuk, én kínaít tuti nem szeretnék! Csak eredeti angolt!... Vagy németet...vagy olaszt?
Tényleg! Melyik a jó? Melyik a minőségi? Sajnálom, de eddig tudatlan és igénytelen voltam a témában -
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Lackooo84 #82705 üzenetére
Igen, bonyolult....csak ismerni kell a technológiát.
Kérdés, hogy az 500GB milyen adathordozón van, a partíció milyen típus és fájlrendszerű és máris különböző értékeket kapsz. Pl SSD-n eleve kisebbre kell állítani a méretet, mint a max kapacitás, rendszer meghajtón lesznek további rejtett, rendszerszintű partíciók, a teljes méret csak a kiosztási egység egész-számú többszöröse lehet, stb, stb...Amúgy, annyira elenyészők ezek a számbeli eltérések, hogy szóra se érdemes.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #82613 üzenetére
Szerencsére 9 év alatt ilyen gond egyszer volt, amikor szó nélkül lekapcsolták az épület főkapcsolóját, de telefonálás után 30 perccel újra élt a szolgáltatás is. De sokszor hallottam máshol ezt akár heti rendszerességgel, mert olyan szar volt az épület villanyhálózata....
-
TeeJay
félisten
válasz
Lackooo84 #81586 üzenetére
A fekete vastag merev kábelban van 12 külön színű kis kábel azon belül 4 szál, tehát összesen 48 szál. 11 emelet minden emeleten 4 lakás és egy kötődoboz. Lent a 48 szálból igazából csak azt kell be kötni amin van előfizető, ha csak 26 lesz akkor 22 szál tartalék
Lent a szürke szálon belül a zöldet kell splitterre kötni és az az 5. Emelet második lakása lesz pl. Majd ha lekapcsolják az FTTB-t mondjuk év végén akkor megnézem a 11 emeleten mennyi előfizető lett FTTH-n
-
válasz
Lackooo84 #81586 üzenetére
Gondolom költséghatékonyság. Egy szolgáltató sem számol teljes lakossággal, hisz az szinte kizárt, hogy mindenki egy helyen fizet elő. És ezt nem csak a DIGI csinálja, Telekom topikban is lehetett olvasni hasonlót, amikor viszonylag új építésű lakóparkba odaköltözött valaki, aztán nem tudott vezetékes szolgáltatást köttetni, mert minden leágazás foglalt volt. A Telekom közölte vele, majd ha valaki felmondja.
-
nyogo83
senior tag
válasz
Lackooo84 #80833 üzenetére
Nyilvan bullshit, 10 eve FTTB-s Digi volt eddig, azalatt nagyreszt csak Asus routereim voltak, gond nelkul. A tippem inkabb hogy a Huawei ONT-kkel parositva lehetnek problemak.
Faby: Pont ilyen kombo van nalam. AC65P, NAT kikapcs, Bridge mode. Semmi speci nincs bealliva, UPnP van csak engedelyezve es megy gond nelkul a torrent.
-
LEON_01
tag
válasz
Lackooo84 #80292 üzenetére
Igen, ezt próbáltam leírni eddig, hogy hiába levelezek velük most már 3 napja csak a hülyeséget szajkózzák. Ami leesett neked egyből azt még mindig nem értik. Azzal kezdtem, hogy csináltam napi szinten méréseket amikor volt rá időm. Aztán csináltam a saját honlapjukon is mérést, mert ügye azt fogadják el hivatalosan, pedig annak is a Speedtest.net az alapja. Aztán leírtam nekik a problémámat, csatoltam a digis mérést és mellé 4 db speedtest.net-est kronológiai sorrendbe. Erre visszaírják többek között, hogy csináljak mérést a digi honlapján és olyan képernyő mentést küldjek amin látszik az egész böngésző és a tálca. NE MÁR, MI VAN? Meg se nézik mit küldesz, csak a hülye sablon szöveget nyomják. Erre írtam az eddigieket. Na ez van, majd intézem ahogy mindig.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Lackooo84 #79323 üzenetére
Jogos a picsogása, ha tényleg 300 alatt mér. Az, hogy észre veszi e, kérdés mekkora a család és ők, hogy terhelik a netet. Ha sok online videót néznek, akkor már online játéknál is lehet zavaró az ekkora visszaesés, ha egyedül használja, akkor meg mindegy, de minden esetben többet ér, ha inkább a szolgáltatónál jelzi, mert lehet csak eszköz hiba, de lehet, hogy nem bírja a hálózatuk.
-
válasz
Lackooo84 #79200 üzenetére
Google DNS-el? Illetve pingre válaszol a Google DNS?
Pl itt bejön a weboldal IP alapján?
http://15.206.125.218/ = https://near.store/ -
-
-
pw12345
aktív tag
válasz
Lackooo84 #77502 üzenetére
Ha ilyen történik, balf-ságnál, azért ez kicsit több: xarjankóság, söpredékség, sorolhatnám.
Általában vissza sem dugják, nálam UPC játszotta el ugyanezt többször,
ezért is jöttem el tőlük. Fizeted a számlát, erre szolgáltatás megvonást kapsz.
Volt vagy 40 szabad hely a szekrényben, miért kellett kihúzni az enyémet, hümmögött,
biztos kijött magától. Kérdem, hogy jön az ki magától, hmm, elvileg sehogy.
Csinálják maguknak a munkát, meg gondolom a bónuszt. -
Dave567
addikt
válasz
Lackooo84 #77173 üzenetére
Upcnél is kellett
Intruder: Admin Admint próbáltam, azzal se ment, a másikat este ki próbálom.
NAT miatt felhívtam még őket, hogy állítsák át OPEN-re, mert Moderaten volt, kaptam SMS-t, hogy megcsinálták, de még mindig Moderaten van COD szerint.
Most akkor nem állítottak semmit? -
törölt tag
válasz
Lackooo84 #75915 üzenetére
Hasonló probléma volt nálam is: routerrel nem volt net és telekomos DNS-t kapott. Már készültem hívni őket, de előtte még bedugtam a kábelt közvetlenül a gépbe és ott működött.
Szóval vissza a routerbe és próbálgattam mi lehet a gond: végül az MTU-t kellett 1492-ről 1480-ra állítani.
Fogalmam sincs miért, évek óta így ment probléma nélkül aztán egyik napról a másikra már nem volt jó.
-
adika4444
addikt
válasz
Lackooo84 #75906 üzenetére
Nem az IPv6 rossz, hanem az UPC implementációja, mert a DSLITE-tal az IPv4-es forgalom is IPv6-on utazik, és a csökkentett MTU miatt néhány szolgáltatás meghülyül.
DIGI-nél teljesen jó a v6, csak a lejárati idő vicces kicsit, mert PPPoE szakadásnál a prefix is megújul.
-
modern
aktív tag
-
Cr00py
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged