-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz
TeeJay #27833 üzenetére
Tudod mi fogyaszt 2 W-ot? A 841N(D) A gigabites routerok mind legalább 8-10-et kajolnak, de ott valami jóval több lehet mert a 1043 tápja is csak 12V 1.5A
Illetve mondok még valamit 2db USB 2 portja van. USB2 szabvány 5V 500mA ez ugye 2.5W
2.5W*2-vel még mindig csak 5W-nál járunk..
-
TeeJay
félisten
válasz
TeeJay #27826 üzenetére
lejárt az idő
annyi még hogy Archer C2-t nem szabad venni a Mediatek SOC miatt
[link]én jelenleg most egy C5-el simán el lennék évekig bár mivel nincs AC-s cuccom és nem is lesz mostanság a 1043ND V2 bőven tökéletes számomra is
mint láttuk kihajtja az 1000-es DIGI-t
max akinek az van nézze meg torrenten csutka fel és letöltés esetén mit bír mert az a gyenge pontja minden routernek mikor egyidőben kell fel és le is tölteni nagy sebességgel -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #27583 üzenetére
sima CAT5 kábelen 15méteres otthon magamnak csavarhúzóval krimpeltem és gyönyörűen megy rajta a gigabit LAN
Volt itthon egy régi talán 10 éves is van, 15 méteres crosslink kábel amikor két gépet kötöttem össze...azon gyakoroltam a krimpelést a fogóval. Na majd meglesem mitud nálam sebességben.
Digi amikor hozta a lant 2007-ben nálam azt csinálták, hogy a villanyóraszekrényben rakott egy toldót ebbe egy másik kábelt rakott és oda vitte ahova kértem. természetesen a lakás legtávolabbi pontjáig+5 métert.
Az egész toldót bedugták a falba így annyit látni kábel bemegy és kijön, de magát a toldót nem látni. Lakásban CAT5e kábelt húztak, de olyan ritka rajta a felirat, hogy alig találtam meg.
2008-ban került bele az ÁSZF-be, hogy lakáson belülre az ajtótól 1 méterre visznek be mindent (lan, koax). Ami azon felül kell a megrendelőnek méterben azt számlázzák ki anyagként + csatlakozókat. -
wwenigma
Jómunkásember
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #27540 üzenetére
Én egy komplett készletet vettem november végén, igaz 1 hónap volt mire megkaptam, viszont nem 2K volt, hanem 3,4K.
-
knuckle
aktív tag
válasz
TeeJay #27539 üzenetére
a digi nálam most kiverte a biztosítékot... a számlák csorognak szépen, és természetesen mind fizetve is van, de amikor a februári is még mindig TOPnet... és emailre a sablon retek dumát kapom, telefonon ugyanezt, hogy folyamatban van...az már kicsit durva. ráadául eddig még nem történt ilyen, de tegnap óta szarakodik is, szakadozik.
hétfőn tuti biztos bemegyek az ügyfélszolgálatra, és kiverem a dilit...
nekem elegem lett a digi fasságából. eddig minden fasza és jó volt, és még cukkolni is tudom öcsémet a júpicijük miatt, de az hogy csak a számla kiállításáig jutnak el sok ember esetében, az nem penge...laca.1
teljesen mindegy
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #27337 üzenetére
Nekem mondta a szerelő ezzel a az emeléssel a digi egy csomó gondot is rakott a hátára többek között fejállomás bővítéseket, rengeteg rossz bekötést kellett újra húzni mert egyszerűbb volt a hibát úgy javítani. Sok területre simán eltudom fogadni egyszerűen nem telepíthetnek fejállomást a hiányzó engedélyek miatt így hiába van kihúzva az optika oszlopokon hiányzik az elejéről a "csap".
-
mlinus
őstag
válasz
TeeJay #27317 üzenetére
lehet elméletben kalandozni, de azért tisztában kéne lenni azzal, hogy:
1) a diginek a leggyorsabb csomagjának a letöltése 80mbit volt még idén is egy ideig. senki nem panaszkodott, hogy lassú. egyértelmű, hogy az internet sebessége gyorsabban növekedik mint amennyi sávszélre valójában szükség van. egy netflix 4k stream 15mbitet igényel. egy 2 gigás blu ray rip még 30mbiten is 10 perc alatt lent van. ~50 megabit letöltés fölött én már luxusnak tekintek minden csomagot. nálam 500 megabit van, és jól esik hogy ha hirtelen steamen játszani támad kedvem akkor akár egy 30 gigás játék is percek alatt lent van, de nem vágnék eret ha másfél órát kéne várnik
2) továbbra is, a digi nem fogja lefedni egész budapestet, és nem fognak minden faluba eljutni, mert nem tudnák tartani a jelenlegi árazásukat. nagyon effektíven nyomja a digi, a lehető legolcsóbb megoldásokat alkalmazva - ezért olcsóak.
3) a upc egy utcahosszal van minden más koaxos szolgáltató előtt. még van olyan kissebb de akár nagyobb kábelszolgáltató (invitel) ami csak docsis 2-őn nyomja. ráadásul, ahol van docsis 3, az se jelenti azt hogy hawaii. szüleimnél, csepelen 60 mbit a max sebesség net tv-n, havi 8 ezerért. upc-nél ennyiért 240 megabitet kapsz. zuglóban is van olyan hely ahol csak adsl van, max 10mbit ráadásul.
4) mint mondtam: VDSL vectoring, bonding. továbbfejlesztett vdsl simán nyomna 100 megabitet (vagy jóval efölött is) is pár száz méteren belűl, 1km-en belűl pedig 50-60megabit is menne (ez csak egy durva becslés, de tény hogy rengeteget javulna), feltöltésben pedig már most is tudna középső ujjat mutatni akár a docsis 3nak.
2020-ra a 30mbit mindenhol, illetve 100mbit a háztartások felében nagyon durva lenne ha megvalósulna, szerintem sokan nincsenek teljesen tisztában azzal hogy mennyire sok helyen nincs normális internet kiépítve a mai napig.
-
-
mlinus
őstag
válasz
TeeJay #27311 üzenetére
aha, csak szerintem egyáltalán nem olyan elterjedt az hogy falvakban van upc
egyébként a vdsl-ben van jóval több, csak a telekom már egy ideje nem csinál semmit, vectoringgal nagyon szépen meg lehet dobni a vdsl sebességet és a távolság is nőne ahol jó sávot tudna nyújtani. -
kabelmania27
félisten
válasz
TeeJay #27278 üzenetére
Ismerősnek tavasszal kötötték be az okoscsomagot telefon nélkül így 4000-ért kapja 2éves hűséggel az említett két csomagot.
Így döntött, mindenki oda megy ahova akar.
50-es csomaghoz a 60-ast lehet elvileg hasonlítani gyakorlatban nincs értelme a hasonlításnak mert az egyik FTTx másik hfc ed3, ha CI+os a tévé nem kell beltéris így gyakorlatban teljesen mindegy hogy kódolt-e az adás vagy sem, az említett UPC-s hiéna csomag gyakorlatilag trio s+digital bronze. -
szili.tamas1
senior tag
válasz
TeeJay #27253 üzenetére
Rohogni fogsz, itt a digirol valtott a lepcsohazban legalabb harom telekomra (ennyirol tudok) most meg anyaznak meg szivjak a fogukat. Pedig dragabb is, meg szarabb is. Dehat olyan szepen eloadta a kiscsavo hogy nem tudtak nem alairni...
amugy itt az egesz tombben nekem van 100asnal nagyobb netem csak.
-
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
TeeJay #27250 üzenetére
Az a gond hogy megint azt felejted el, hogy nem te vagy az atlagjuzer. Nem, nem, es ezredszerre is leirom, hogy az atlaguser nem hardcore verpistike aki letolti az internetet. Egesz egyszeruen elkepzelhetetlennek tartom hogy egy onton levo efik mindegyike egy idoben akarna a max savszelt hasznalni. Ilyen nincsen.
-
kabelmania27
félisten
válasz
TeeJay #27250 üzenetére
Ez már kicsit szociológia/piackutatás. Átlag előfizető nem fog 500/1000-es csomagot kérni 10ezer feletti routert venni és gyorsabb net miatt új gépet venni, elvileg elégnek tűnik ez a kapacitás gyakorlatban ahány ház annyi szokás alapon lehet kevés lesz ha kell bővítenek vagy hivatkoznak a garantáltra.
-
Egon
nagyúr
válasz
TeeJay #27241 üzenetére
Bp, X. ker. Újhegyin sem emeltek még sajna (pontosabbam 80/25-ről 100/27-re nőtt a sávszél, de a Digint200 még nem jött meg).
Végülis év végéig ígérték, és 2014-ből hátravan még 3 munkanap...A békesség kedvéért én is dobtam nekik most egy levelet, hátha gyorsít valamit a dolgon.
Amennyiben év végéig nem teszik meg a szükséges lépéseket (amit tulajdonképpen megígértek), akkor - elvi okokból - el fogok gondolkodni a 100/50-es csomagba való átlépésről. -
kabelmania27
félisten
válasz
TeeJay #27241 üzenetére
Igen, sávszélességből sosem elég, átállítják a 80-asokat+lesz egy két 500-as vagy ezres előfizető csúcsidőben máris kevesebb lesz a sebesség, még kevés 100 feletti előfizető van ahhoz már routercsere kell, előfizetők többsége első két netcsomagban van.
Szerintem elkapkodták ezt az emelést, el fog még tartani az eszközcsere 80-asból kevesebb előfizető van, 200-as emelést akár 5portos tplink switchel is meg lehet csinálni. -
TeeJay
félisten
válasz
TeeJay #27231 üzenetére
utólag belegondolva hülyeséget írtam hiszen egy darab nagyobb switch-et csak akkor érdemes nekik berakni ha kapásból megy bele az optika GPON-on... de mivel itt ONT van 4 gigabites porttal így 2-3 darab 8-12portos gigabites switch-et érdemes berakni hiszen arra jobban szét lehet osztani a nagyobb előfizetőket ha lesznek.
így persze felénk le is lehet tenni arról hogy belátható időn belül mindenki gigabites switch-re kerül hiszen a 3-ból elég egyet lecserélni gigásra már azzal is megoldható nekik 2-3 nagyobb előfizető.
utólag jöttem rá hogy hiába van GPON meg ONT az ONT és a switch között továbbra is csak gigabit LAN lesz és ott bizony 2-3 gigás előfizető már be tud egymásnak akasztani ha lesz valaha is...
2-3 gigás switch-re gigabit porttal az ONT felé már jobb a helyzet.és arra is rájöttem mivel kb centi vastag port volt mindhárom switch-en hogy itt még a régi 80-as előfizetők sem kaphattak 200-as csomagot hiszen nem lett még eszköz csere... pedig azért 33lakásból valaki csak előfizetett anno 80megabitre és most annak hozniuk kell legalább egy 8portos gigás switchet hogy szolgáltassák a 200-as csomagot
na úgyhogy hiába vannak nagysebességű csomagok, nagyon kevesen fizettek elő fél év alatt is és ahogy látom ezután még annyira se fognak hiszen 100/50 lazán megvan olcsón
nem reprezentatív de a mi lépcsőházunkban nagyon sok a fiatal család/pár akiket érdekel is a net nem úgy mint pár helyen ahol főleg nyugdíjasak vannak...
-
poli27
veterán
-
PeterPH
senior tag
-
DonMaster
addikt
válasz
TeeJay #27170 üzenetére
megkapta már mindenki a végső sebességet
hol?
mert elégé sok helyen még a 100/50-re emelés sem volt meg nem hogy a 200/-es emelés meg lenne, ne viceljünk már, 75/25-el megy , és anno ement 82/26-al végsö sebesség? 80/25-öt elvileg 200/-re emelik de adgi is ideiglenesen 100/-re emelték hát van ahol az ideignlenes 100/-es emelés sincs még emg nem hoyg végsö sebesség, ne irj már ekkora badarságot . -
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #27167 üzenetére
Nem Pest, hanem Szeged és társas ház (panel).
Több mint valószínű, hogy az ünnepek és az iskola szünet is hozzá tesz ehhez a lassuláshoz, az is biztos, hogy a környékben egyre többen mondták le a T-s előfizetésüket, és tértek át a Digire, ez sajnos kezd a sebességen is meglátszani területileg.
Biztos van még a városban olyan hely ahol ezt még nem érzékelik, illetve olyan is lehet ahol rosszabb a helyzet.
Jövőre ha nem javul a helyzet akkor szerződést módosítok lefelé, a 200-as netet úgy látszik bírja még a hálózat erre, az ezres netet már be sem merem újra vállalni, már a teszt időszak alatt látszott, hogy nem stabil erre a hálózat. -
tsu
tag
válasz
TeeJay #26899 üzenetére
A padlás az nem gond, mert könnyen elérhető. Igazából ott fut össze minden kábel csillagpontosan, de a routert azért kellett levinni, hogy lent mindenhol elérhető legyen a wifi. A padláson hagynék egy letöltőgépet ami ott senkit nem zavar, de ugye a net csak lent jelenik meg a routernél, nem tudom, hogy lehetne visszavarázsolni föntre a padlásra lanon.
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #26888 üzenetére
Mivel nálam ha nem használom a gépet akkor minden áramtalanítva van pc, monitor, perifériák, router.
Akkor szoktuk hagyni ha a gyerekem használni akarja tovább.többet árt szerintem a folyamatos ki-be kapcsolás mert mindig kihűlnek a kondik benne meg újra felmelegednek aztán megint kihűl....
ezt már valamikor írta más is bizonyítani senki nem tudta semmivel.
460R vezetékes TL router 4,5 évig így ment soha semmi gond csak le lett cserélve 1043 V1-re a wifi miatt. Az 2-2,5 évig ment így, soha semmi baja. Aztán jött a mostani router a nyáron eddig semmi baja.
Ez szerintem valami urban legenda, mert akkor ennyi erővel semmit nem lehet áramtalanítani amiben kondi van.
szóval nem azért van kikapcsolva, hogy spóroljak x wattot egy éjjel, mert akkor nem veszek gigás switchet sem, hogy ki iktassam a ZTE csoda router funkcióját. -
poli27
veterán
válasz
TeeJay #26870 üzenetére
Megoldható http://routerboard.com/CCR1036-8G-2SplusEM ebbe teszel 2db 10g sfp modult (mondjuk egy is elég), maga a Mikrotik tud bondingot, 2db 1gbites portot felhasználsz betápnak, de sztem többet is feltudsz ha akarsz(8db gigabites netet,ennyi port van rajta), a gépbe beleteszel egy ilyesmi kártyát : http://euro.dell.com/uk/en/corp/networking/nic-broadcom-57711-standard/pd.aspx?refid=nic-broadcom-57711-standard&s=corp és összekötöd optikával, és tádá megvan a 2 gbites net összefogása (vagy akár 8db ) cirka 300-400k ból, akinek van rá lóvéja megcsinálhatja
-
ludsimon
veterán
válasz
TeeJay #26854 üzenetére
Ezzel azt mondod ONT-al ne lehetne megoldani?
Szerintem meg lehetne.Nálunk gyakorlatilag meg lehetne oldani, mert van egy másik házrész, ami a miénk, csak ki van adva, és ha én átköltözök oda, az egy másik háztartásnak számít, tehát ha itt a kertes házban a két 1000-es csomit megvennénk, akkor meg lehetne oldani a 2000/200-at.
Két külön gigás router kezeli a PPPoE-t, ezeket összekötni egy 10Gbps-os switchbe és a gépekbe mehet a switchből a 10Gbpsos pci-os hálókártyába és már is van, vagy így nem működne?
Sőt, ha megvennénk a másik részt ahol idős emberek laknak az öcsémnek, akkor az megint egy külön háztartás és 3000/300.
Félelmetes sebességekről beszélünk.
400 MB/s le // 40 MB/s fel
Van olyan SSD ami erre képes???Így az a 2-3-4Tb is eloszlana 2-3 felé.
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #26818 üzenetére
Ezt panele válogatja. Nálunk ahol a régi fali aljzat van ott a másik lakás konyhája van, ergo nem működne a dolog ha azon jönne a jel. De mióta minden lakásba külön behúzták a csillagpont miatt a koaxot (1999-2000) a régi aljzat döglött aljzat lett. És ez îgy van nagyon sok másik helyen panelban.
-
ludsimon
veterán
válasz
TeeJay #26818 üzenetére
2000 200 hmmmmm.
Hogy lehet összefogni? Tudtommal nincs még terabites router.ACE-:
Esélytelen, hogy rájöjjenek! Saját routerbe nem látnak bele, adatforgalomba belenézhetnek.Olvastam olyat, hogy valaki egy parabola tányérra erősített konzervdobozba szerelt wifi antennát és úgy lopta az internetet és úgy kapták el (kapaszkodjatok meg!), hogy a saját facebookjába bejelentkezett! Pedig HTTPS! Elég komoly ügye lett belőle, nem hallottam nagyon folytatást.
Egy jól titkosított korlátlan osztrák VPN-en semmit nem fognak látni az adatforgalomból, csak az adatmennyiséget és a kapcsolatot a VPN szerverrel.
-
mzsombor
tag
válasz
TeeJay #26799 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy technikailag hogyan lehet vagy nem lehet megoldani a megosztást, hanem arról, hogy nem szabad. ÁSZF szerint se.
Amúgy meg nem adom meg, hiányzik a fenének, hogy a szomszéd Pistike 150 szálon befoglalja a teljes sávszélességemet mikor épp torrentezik.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
TeeJay #26691 üzenetére
Mondjuk ja, pont azt neztem hogy a 2700as "kicsi" netcsomagban pont 3szor annyi a feltoltesi sebesseg mint a t legnagyobbjaban.
nalunk elvileg ugyanaz a technologia, annyi kulonbseggel hogy a t tesz panelba is ont-t, optikat huznak fel a lakasba.
Felso szomszed 30/valahanyas netet kap a t-tol, csaladi tvcsomag hd nelkul, 1 tvre, telefon, 6600at fizet ket ev huseggel, van neki ONT, router, meg stb az iptvhez. Hiaba pofaztuk el neki hogy baromsagot csinal, megvette kilora az uzletkoto... -
Gézengúz
addikt
válasz
TeeJay #26497 üzenetére
Az utcaban mar tizensok eve van digi koax, eleg regen Dvb-c-n tevezek..mennyivel jön 100 felett a net (100-as csomagban) olyankor amikor gigabit képes eszköz az Ont? Valaki tud beszurni errol egy screenshotot? Az Ont akkor onmagaban router is? Tobb szamitogepet kepes kiszolgalni egyszerre vagy ehhez kell egy gigabites switch is?
-
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #26112 üzenetére
- egyrészt ez parasztvakítás, látványpékség csupán, marketing.
- nyilván megvannak a technikai korlátok, mint minden szolgáltatásnál
- de vannak olyan helyzetek (nagyon is sok), ahol a szolgáltató az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatásokat abszolút pozitív attitűdként tudja felhasználni, nyújtani.
így summázva van egy szolgáltatás, ha aminek a feltételei fennállnak, akkor vannak olyan felhasználók, akik jól járnak. erre megy az egész. a szolgáltatóak szinte nem kerül semmibe (hisz az infrastruktúra adott, csak az üzemeltetés költsége ugrik meg egy nagyon minimális hányadával) -
McLaca
őstag
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #25004 üzenetére
Bizony ha lehal az ONT akkor nincs szolgáltatás, ilyenkor ezt cserélik, viszont érdemes odafigyelni, mert még mindig kering néhány 10/100-as ONT ami elég gyenge, vagyis nem viszi át a 200-as netet sem már.
Szóval érdemes ellenőrizni, hogy amit kivisznek az tudja e a gigabitet legalább 1 porton. -
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #25002 üzenetére
Bizony az ONT adja a házban a kábeltévét is, és bizony ez azért is jó, mert igazán nem sok köze van az internethez, max annyi, hogy ez is optikai kábelen jut el az ONT-ig.
Panelházakban is ijen berendezés van, vagyis a mi lépcsőházunkban igen, annyi különbség, hogy egy ONT adja az internetet, és egy másik a TV-t, és abból megy tovább szűrőkbe a tv ahol csomagokra van leválasztva, és onnan tovább az előfizetőhöz.A sávszélesség csökkenést feltöltésben én is tapasztalom, és furamód speedtest esetén nem tapasztalok csökkenést, olyan mintha a csomagok QoS-el lennének szabályozva központilag, vagy már az ONT-ben, szóval eléggé fura érzésem van.
-
Brian_GT
őstag
válasz
TeeJay #24679 üzenetére
igen, oda IS jó lenne...csak nem akarok ilyenről beszélni bár nyilván oda használjuk az ilyen netet
Tudna valaki adni valamilyen címet amire lehet írni a diginek? Ügyfélkapun át nem tudok semmit, mert okos főbérlő nem csinált semmi ilyet hozzá...én most bereggeltem, de kéri a szerződésszámot megadom, kéri az uccsó számla sorszámát, beírom de nem fogadja el...frissebb meg még nem jött bakker, előzőt meg nem fogadja el. Gondolom a rendszer már az új számlát akarná ami még nem ért ide.
Írok nekik azt meglátszik, de gondolom ez hetek kérdése mire válaszolnak... + semmire sem fogok szerintem menni, mert mindenbe bele fognak kötni...nincs ssd, nincs ez nincs az a gépben. Csak ugye amit beszéltünk is a speedtestnek semmi köze hozzá... ott max a proci de írtam 81% max amit ráterhel + amit mások is írtak nálam sem az van, hogy ingadozik...430nál többet még sohasem mértem.
-
Brian_GT
őstag
válasz
TeeJay #24642 üzenetére
Nem tudtam már szerkeszteni bocsi.
Egyrészt köszi, hogy segítesz kinyomozni a diginél nem stimm valami vagy nekem bír csak ennyit a vas.+ Budapestnél nálam DTS Hungary van nem Telenor...de lényegtelen gondolom. De firefox alatt vmi szörnyű a letöltés...
Közben kapok majd kölcsön jövő héten egy ssd-t próbának, bár ugye az is max sata2-n fog tudni menni. Jó lenne kideríteni majd mert gépet csak január körül veszek és nem hittem ennyire de ennyire tré sebesség lesz belőle. Mert feltöltés szép nagyon de 930-hoz képest ez az alig több, mint 300 elég gyér. Ehhez elég lenne az 500-as is. ( Ha kiderül ennyit tud a vas a csomagváltás lefele kerül vmibe??? )
UP: Én voltam a hülye sorry, ma már túl fáradt vagyok. Átváltottam Telenor szeróra BP-en de vmi förtelem: 215/83
-
Brian_GT
őstag
válasz
TeeJay #24642 üzenetére
gépedben milyen proci van? mennyi RAM?
Infóban ott van de leírom nem gond. Core2Quad 6700 ; DDR2 4GB 800MHzmilyen böngészőben és flash verzió mellett mértél?
Chrome-ban néztem, de mire válaszolsz ismét lemérem majd Firefox-ban is.... flash verzió pass én úgy tudom chrome-nak nem kell, firefoxra meg ment a legfrissebbLAN vezérlő típusa? driver legfrissebb?
Marvel Yukon Gigabit Ethernet és hát ami egy Asus P5K-Pro-nál friss lehet nos az friss igen
Win7 szed le mindig hozzá drivert mikor újrarakom az oppot így annál sokkal újabb gondolom nincs, meg nem volt gondom eddig, semmivel ilyen térenvírusírtó is be tud nagyon kavarni ha mérés közben folyamatosan ellenőrzi a netes adatforgalmadat ugyebár
NOD-ot használok, amin be is van állítva ne nézze a gépet óránként stb. + sohasem nyúlt bele a sebességbe, ezért is szeretemha router nélkül nézted akkor kb. ennyi kérdésem van csak
speedtest.net-en mérj Budapesten Telenor szerver vagy Dunaújváros (gyengébbek kedvéért Budapest alatt van a térképen) mert az DIGI hosting szerver.
Ott néztem elsőnek, én a digi mérőjét nem szeretem annyira, félek hogy mivel belsős mérő van benne ferdítés a javukra kicsit....én ott mértem előtte és 300 alig volt meg, felfele meg 82 körül... szóval jóval kevesebbet mértem, de mérek újra...UP: Chrome: Budapest - Ping: 3 Le: 335,24 Fel: 108.87
Chrome DunaÚj - Ping 1 Le: 352,89 Fel: 108,64Firefox: Budapest - Ping: 2 Le: 273,16 Fel: 108,83
Chrome DunaÚj - Ping 1 Le: 228,56 Fel: 108,38 -
Lin3Lord
tag
válasz
TeeJay #24632 üzenetére
Azért aggregálni lehet ám a linket két eszköz között. Persze ettől még mindig nem tudjuk tisztán, hogy hogyan is van megoldva az ilyen helyszíneken.
-
Brian_GT
őstag
válasz
TeeJay #24608 üzenetére
ahaa értem, köszönöm... igen a swich cserét rögtön mondta, meg azt is, hogy a swich meg megy az ONT-ra, mint te is írtad. Ez 10 emeletes és van 6 lakás/szint szóval itt vagyunk bőven. Viszont hála égnek egyenlőre én vagyok egyedül elvetemült a témában és csak én kértem eddig 1000-st. Remélem sokáig így is marad.
Egyébként ez a megoldás változtat valamin sebesség kérdésében vagy ez így azért korrekt megoldásnak néz elébe??
,,bár az kérdéses hogy 1gigabittel vagy több porton egyszerre viszik a kraftot."
Ezt hogy képzeljem el? Leossza az 1 gigát vagy ez miként müxik? -
Soma01
veterán
válasz
TeeJay #24572 üzenetére
Köszi!
Engem a az internet és a telefon fizikai rész kapcsolatoa (egymáshoz képest) érdkelet.
Tehát ha az én lakásomba bejön egy telefon és egy UTP kábel IS, akkor lehet 500-as netem és telcsi is ZTE nélkül? Mert a házban ha fejlesztés lesz, ezek szerint csak a netes switch-et fogják cserélni, a VOIP eszköz maradni fog. -
ACE-
addikt
válasz
TeeJay #24397 üzenetére
Jogos, ne legyen off. Én annyit mondtam hogy nekem nem ér 50MB/sec-hez képest (a WD RED nagyjából ennyit bír nálam a saját tesztelésem szerint) 65MB annyit, hogy vegyek egy zajos vinyót jóval drágábban (bár az 5 év gari jól hangzik). Inkább gyűjtök nagyobb SSD-re, és ha kell a sebesség, arra töltök. Saját vélemény, aki persze kiadott több pénzt Black vinyóra, természetes hogy nem ért egyet, de a teszt, és vélemények azért nyomnak sokat a latba...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest