Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mlinus

    őstag

    válasz TeeJay #27317 üzenetére

    lehet elméletben kalandozni, de azért tisztában kéne lenni azzal, hogy:

    1) a diginek a leggyorsabb csomagjának a letöltése 80mbit volt még idén is egy ideig. senki nem panaszkodott, hogy lassú. egyértelmű, hogy az internet sebessége gyorsabban növekedik mint amennyi sávszélre valójában szükség van. egy netflix 4k stream 15mbitet igényel. egy 2 gigás blu ray rip még 30mbiten is 10 perc alatt lent van. ~50 megabit letöltés fölött én már luxusnak tekintek minden csomagot. nálam 500 megabit van, és jól esik hogy ha hirtelen steamen játszani támad kedvem akkor akár egy 30 gigás játék is percek alatt lent van, de nem vágnék eret ha másfél órát kéne várnik

    2) továbbra is, a digi nem fogja lefedni egész budapestet, és nem fognak minden faluba eljutni, mert nem tudnák tartani a jelenlegi árazásukat. nagyon effektíven nyomja a digi, a lehető legolcsóbb megoldásokat alkalmazva - ezért olcsóak.

    3) a upc egy utcahosszal van minden más koaxos szolgáltató előtt. még van olyan kissebb de akár nagyobb kábelszolgáltató (invitel) ami csak docsis 2-őn nyomja. ráadásul, ahol van docsis 3, az se jelenti azt hogy hawaii. szüleimnél, csepelen 60 mbit a max sebesség net tv-n, havi 8 ezerért. upc-nél ennyiért 240 megabitet kapsz. zuglóban is van olyan hely ahol csak adsl van, max 10mbit ráadásul.

    4) mint mondtam: VDSL vectoring, bonding. továbbfejlesztett vdsl simán nyomna 100 megabitet (vagy jóval efölött is) is pár száz méteren belűl, 1km-en belűl pedig 50-60megabit is menne (ez csak egy durva becslés, de tény hogy rengeteget javulna), feltöltésben pedig már most is tudna középső ujjat mutatni akár a docsis 3nak.

    2020-ra a 30mbit mindenhol, illetve 100mbit a háztartások felében nagyon durva lenne ha megvalósulna, szerintem sokan nincsenek teljesen tisztában azzal hogy mennyire sok helyen nincs normális internet kiépítve a mai napig.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák