- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
nfsu17 #61216 üzenetére
AMD A8-7670K, igen ez lehetetlen. De egyébként ilyen gyengébb procival is simán megy a gigabit, szóval ezzel nem kellene nagy gond legyen.
-
BullZeye
veterán
válasz
nfsu17 #60757 üzenetére
Átjött, ez a problémám, és ezért vagyok qrwa dühös rájuk, hogy ha "műszaki" kollégájuk nem adja azt a tájékoztatást, hogy még legalább 4-5 év míg itt fejlesztenek, akkor nem így csinálom.
Jelenleg Coax az ajtó felett bejön rögtön az álmennyezetbe kerül kívülről.
Kb 2 méterrel odébb az étkezőbe bejön az RJ45, ott van router, nas, switchek.
RJ45 szabadon lóg a levegőbe még, mert még nem volt időm sarokba beépíteni és lefesteni.Viszont a COAX-hoz esély nincs hozzányúlni, szét kéne bombáznom az álmennyezetet, átfúrnom egy beton falat, és ott kábelcsatornázni mindent. Na ezt nem vállalom be, nem kevés pénzbe került míg minden kábel eltűnt.
Az meg gondolom nem megoldható, hogy a folyosó végén a DIGI dobozában legyen az ONT, és a 4 lakásból nekem onnan jöjjön a jel az eredeti COAX és RJ45 kábelen...
-
-
törölt tag
válasz
nfsu17 #59532 üzenetére
Sajnos ez bonyolultabb. Passzív - Gigabit Passive Optical Network = GPON - a rendszer, nincs benne "tekerési lehetőség" csak az OLT kimeneti jelszintjét lehet módosítani (ha lehet).Több probléma is okozhatja. Pl. valahol nem tökéletes az optikai kábel (szál) hegesztése vagy a csatlakozó nem illeszkedik pontosan az ONT-ben, stb.
Ezt csak módszeres nyomozással lehet kideríteni, ezért nem érdemes vele foglalkozni amennyiben nem okoz TV vételi gondokat. -
Blackmate
őstag
válasz
nfsu17 #59513 üzenetére
Fura, mert bridge módban vagyok (PPoE-t használok) és 192.168.1.1-re be is jön a ZTE login felület.
Egyébként az optika csillapítás értékét hogy tudom akkor megnézni? Meg mi a helyzet a CATV dolgokkal?
Ezeket mind láttam az első pár órában és ezek fontosak lehetnek attól függetlenül, hogy az eszköz bridge vagy router módban van. -
ACE-
addikt
-
djsilas
tag
válasz
nfsu17 #58769 üzenetére
Annyira nem hiányzik a sok kacat az íróasztalomról...
+1 eszköz = +1 hibalehetőség, stb, stb. Még ha a két eszközt lehetne a lakás két végébe tenni, akkor hamarabb elfogadnám a dolgot, legalább nagyobb lenne a WiFi lefedettség. na de így!? :S
Ja és IPv6 sincs ezen a csodán, ami viszont anno egy nagy plusz pont volt Digi mellett, azt is "elvették" az ONT-vel. -
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #58525 üzenetére
Köszi nfsu17, ttt! UPC topikban azt mondták, hogy lehetőleg ne CB-t kérjek, mert elég sok gond van vele. UPC-nek jeleztem, hogy Ubee-t kérnék, illetve előtte 1 órával hívjanak fel, hogy haza tudjak menni. UPC-nél van ilyen ügyfél kérés, megjegyzés rovat, talán a Diginél is lesz. Szerelő hívott, mondta mostanában mindekinek CB-t adnak, csak a Digitális Jóléthez Ubee-t, de ha azt kérem, akkor azt hozzák. Talán a Diginél is ilyen a hozzáállás.
Látom a Huawei HG8121H is jó, egyáltalán van ilyen problémás wifis router, mint a CB vagy a Diginél szerencsére minden jó? -
mcfly82
tag
válasz
nfsu17 #58522 üzenetére
Simán elképzelhető! Én csak a Huawei ONT-ról tudok nyilatkozni (HG8121H), nálam az van, de a WiFi-je nagyságrendekkel veri a Tré (utána pedig FLIP) által adott HGW wifijét. Az udvaromon, ahol dohányozni szoktam, a T és Flip időkben kb használhatatlan volt a wifi, mióta Digi van, tökéletes. Pedig ugyanott cigizek, és az eszköz is ugyanoda került a házban, ahol a régiek is voltak
-
flegga92
senior tag
válasz
nfsu17 #57813 üzenetére
Nálam sem bajlódtak... Sőt én készen vártam a lakáson belül mindennel őket, csak a routerbe kellett beírni a felhasználó jelszó párost, de erősködtek, hogy a laptopon majd ők beállítják mert az ASUS router túl bonyolult
. Mondtam, hogy hagyják, mert hamarabb beállítom, mint ők a laptopon, kb 1 perc volt.
-
DarkChild
senior tag
válasz
nfsu17 #57652 üzenetére
Nálunk tavaly ugyanez volt - üzletkötőt hétfőn felhívtuk, kedden kijött, szerződést megkötöttük, csütörtökön már jött a szerelő bekötni az optikát
(Mondjuk a TV-vel volt pár kör szívás az elején, mert az STB-k nem akarták az istenért sem elfogadni a smart kártyákat, de szerencsére 1-2 nap alatt megoldották remote módban, nem kellett járkáljak miatta.) -
-
mzso
veterán
válasz
nfsu17 #54507 üzenetére
Már beállítottam, de kit tudja meddig marad meg...
"LAN host ip a letöltős géped FIX ip címe"
Mondjuk olyan, hogy fix ip nincs, főleg így hogy a Digi legyalulja a beállításokat. De viszont meg tudom adnia a MAC címet ha kipipálom az "Enable MAC Mapping" opciót. Ez már egy fokkal jobb.
Szerk:
Hmmm... Lehet, hogy az USB backup lehet, hogy jó megoldás lesz az beállítások megtartására: Létrehoz egy \CfgBak\usbbak.cfg fájlt ami minden bizonnyal a konfigurációt menti le. -
igmond
tag
válasz
nfsu17 #54331 üzenetére
Igazad lett, köszönöm a tippet, eddig nem tudtam mit is jelent ez de tutira megtanultam. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, rákérdeztem, megnézték, mondták, hogy valami gyanús mert nem így kellene lennie, valami gond volt, de helyre rakták, szóval minden a legnagyobb rendben!
-
dchard
veterán
válasz
nfsu17 #53445 üzenetére
A kikapcsolás mellett a másik lehetőség az Anti-vírus web exclusin listájába felvenni a speedtest.net domént. Nyilván valóan realtime protection mellett ha nincs kivétel listán a speedtest vagy más sebesség mérésre hasznát oldal, az kegyetlen nagy load lesz a szoftvernek egy gigás kapcsolat mérésénél.
Dchard
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
nfsu17 #52806 üzenetére
2-3 hónapja kötöttem, 2 évre, ~6500 ft havonta. ez a mostani kalkulátor szerint 5600-ra jön ki, arra lettem volna kiváncsi, hogy van-e lehetőség valamilyen módon az új árra váltani (mert ugye, ha most 500-as csomagba lennék pl és váltanék 1000-re, akkor már az új ár szerint kapnám, de így, hogy a legnagyobb csomagba vagyok?)
-
Varszegig
veterán
-
xeon forever
addikt
válasz
nfsu17 #52355 üzenetére
Minden adatlopáshoz két út vezet (ha erőböl nézzük) vagy egy szolgáltatós belsős vagy bemennek a kecoba es kiveszik a hdd-t.
Neten keresztül külsősként több lépcsős.
(Csináltam már olyan Windows biztonsági beállítást, hogy kaptam a windowstol egy olyan üzenetet, hogy "jogosulatlan"biztonsági beállításokat alkalmaztam. A rendszer működött, Offline lan adapter telepítés pillanatától, mégis kiszúrták.
-
Hauptmann
veterán
válasz
nfsu17 #51347 üzenetére
A port check eddig is ment, nincs nyitva, a torrentoldal is passzívat ír, a régi gépen is, amin viszont tényleg semmi sem változott a működő állapot óta.
Az uTorrent jobb alsó sarkában meg ott a zöld pipa, hogy rendben van minden a hgálózati kapcsolattal, és most is töltök fel 1 MB/s sebességgel. Úgyhogy a franc érti ezt.
-
zozo76hun
kezdő
válasz
nfsu17 #51215 üzenetére
ja ertem, koszi!
Most ugy van hogy a DIGI modem/router 192.168.1.1-en van.
A myDLink router 192.168.0.1-en van.
A DVR 192.168.0.10-en van.
A myDLink routerben a 81 es a 8000 port van nyitva a 192.168.0.10-hez.
A DVR-ben is be van allitva ez a ket port.Amit meg tudok hogy a DIGI modem LAN-on csatlakozik a myDLink-hez.
A myDLink routerben a beallitasok:
INTERNET CONNECTION TYPE
My Internet Connection is : dynamic ip (dhcp)DYNAMIC IP (DHCP) INTERNET CONNECTION TYPE
Primary DNS Server :
192.168.0.1
Secondary DNS Server :
8.8.8.8ROUTER SETTINGS:
Router IP Address:
192.168.0.1
Subnet Mask :
255.255.255.0
Local Domain Name :
Enable DNS Relay :
DHCP SERVER SETTINGS
Enable DHCP Server :
DHCP IP Address Range : 20 to 99
DHCP Lease Time : 1440
(minutes)Meg ugye van a provision-nal is ddns cim vagy mi.
Az a baj hogy akkor valahogy a netes leirasok alapjan beallitottam, de nekem ez mar magas kicsit.
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest