- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Brandynew
őstag
válasz
WaterWave #59993 üzenetére
Már vannak korlátlan mobilnet csomagok, pl. a Telenornál 6 ezer Ft havonta.
De tény, hogy a hangalapú csomagokhoz csapott adatkeretek nagyon alacsonyak.
Én az 5G-s hálózatokban bízom, azoknak ugyebár olcsóbb lesz az üzemeltetésük (kevesebb áramot fogyasztanak) és egy 5G-s adó sokkal többre képes, mint egy 4G-s. Szóval terjedjen minél gyorsabban az 5G, mert szerintem az a korlátlan mobilnet záloga.
A Digi is azért tudott árat csökkenteni FTTH-n, mert olcsóbb, mint az FTTB és a későbbiekben is olcsóbb lesz fejleszteni (GPON 10GPON-ra cserélése).
-
dchard
veterán
válasz
WaterWave #59226 üzenetére
Mindig meglepődtem, hogy a Havanna lakótelep előtt hány luxus kategóriás autót lehet látni. Elgondolkodtató hogy mennyire van helyén az érték-mértéke annak, akinek az autója többet ér, mint a lakása. Aztán az ilyen előfizet a toronymagasan legolcsóbb internet szolgáltatásra, és azt számolgatja hogy ki tudja-e izzadni a modem többlet fogyasztását. Végül is megértem: a 20 évnyi hitelre vett luxusautó törlesztője mindennél fontosabb.
Dchard
-
törölt tag
válasz
WaterWave #58809 üzenetére
"Amugy nem értem ha agyonvernek se.. Ha megcsinálják a lépcsőházban, nem egyszerűbb bevinni a lakásba is ahova lehet..?"
Sok összetevője van, hogy miért zajlik két fázisban:
- a tényleges bekötéshez egyeztetni kell a lakásba való bejutásról
- nem minden lakónak van DIGI előfizetése, így alacsony bekötött lakásszámnál növekvő költség a bekötés, míg a lépcsőházi FTTH rendszer kialakítási költsége független attól, hogy aktuálisan hány lakás van bekötve
- más jellegű precízebb munkát - esetleg munkást - igénylő munkaművelet (Nem csak kábelbehúzás és dobozfelrakás hanem pl. hegeszteni kell a lépcsőházi leágazó szálat a bekötendő szállal.)
- ONT készlet kialakítása, növelésestb.
Ezért pont az a költségtakarékosabb, jobban szervezhető ha kijön egy csapat és a lépcsőházban cseréli ki a hálózatot, ami a házba való egy bejutással elintézhető, majd jön egy másik csapat és bekötik az előfizetéssel rendelkező lakásokat és lekapcsolják/kikötik a régi rendszert.
-
Joe123
senior tag
válasz
WaterWave #58089 üzenetére
Első gondolatom az volt, hogy a mindenhol azért talán nem valószínű, de aztán eszembe jutott, hogy ha az EU tényleg támogatja ezt komoly pénzekkel, akkor sok helyre eljuthat az optika. Szüleim falujában a T húzott ki mostanában kábeleket mindenfelé, gondolom nem rezet. Bár ők nem kaptak most ilyen cetlit a Digitől, mint én.
-
Brandynew
őstag
válasz
WaterWave #58082 üzenetére
2019-ben még nem hiszem
De amikor megindul a tömeges gyártása a 10 Gigabites SOHO eszközöknek, akkor biztosan lépni fog a Digi.
Most még 120 ezer Ft alatt nem nagyon van itthon 10 Gbps router (fixme), de szerintem kb. 3 év és megfizethetőek lesznek.
Gondolom, hogy ez idő alatt is fognak változtatni a csomagok sebességén, de lehet, hogy inkább a felfelé irányulón. 1-2 év és elkezdik beszerelni a 10GPON-okat, aztán lehet feltöltési sebességet duplázni. A Digi történetében nem volt olyan időszak, hogy éveken keresztül semmit nem változtattak a csomagok sebességén.
-
-
válasz
WaterWave #57948 üzenetére
Nekem Huawei van, semmi bajom vele. Első nap átkapcsoltattam bridge módba, saját router van mögötte, azóta nem is nagyon foglalkoztam vele, hogy bekötötték.
TeeJay, jahh, kb. annyira, mint mondjuk 5000Ft-ot fizetni az 1000-es netért, amikor megkapod 1800-ért is.
-
xeon forever
addikt
válasz
WaterWave #57789 üzenetére
Hétvégén mikor otthon vagyok és sorozatozok jo hogy a nas is a gigás netre van kötve. Zte tökéletesen kezeli a helyi hálót gigás lannal.
Nasra jön a cumó saccra 30-40 MBps onnan meg streamelem a gépemre.
Én tökéletesen meg vagyok elégedve a digi által nyújtott nettel. Meg az Origin szerverről is tudok 1000-rel tölteni ha minden más offon van...
New York (usa) speedtest 500+- os... -
Gejza1981
tag
válasz
WaterWave #57797 üzenetére
ha megvan a kellő akarat, akkor meg lehet nehezíteni annyira a használatukat, hogy az átlag felhasználónak elmegy a kedve tőle...
bár magyar ember legtöbbször inkább kínlódik, de nem fizet... ezért kezdenek újra erőre kapni sima webes oldalakon elérhető gyűjtő oldalak amelyek különböző letöltő oldalakról szedik a tartalmat (mega és társai)
felugró reklámokkal, rejtett turpisságokkalvalamint youtube-ra is trükkösen feltöltenek egész filmeket, sorozatokat, amelyek az automata védelmi rendszereken átmennek és ideig óráig ott vannak...
-
Brandynew
őstag
válasz
Magyarországon szerintem azért is megtűrtek/megtűrteknek kell lenniük a jogvédett tartalmakat közzétevő torrentoldalak(nak), mert máskülönben megfosztanák az embereket a kultúrához való hozzájutásban (igen, a filmek is a kultúra részét képezik). A fejlett országokban elérhető olyan legális streaming, amely megfelel a mai kor realitásának, nálunk csak Telekom-téka és hasonlók vannak nagyon kis választékkal. Az meg ugyebár abszurd, hogy valaki 2018-ban fizikális adathordozón vásároljon meg egy filmet, amikor az új laptopokban, asztali számítógépekben és TV-s médialejátszókban már nincs is ODD.
Arról meg ugye nem is beszélve, hogy a torrentoldalakon fellelhető filmek egy nagy része soha nem is volt elérhető megvásárolható legális forrásból, mert külföldi képre ráillesztett magyar hangot tartalmaz (VHS-ről, TV-ről rögzítve, esetleg külföldi BD képre magyar DVD-hang).
Ha a Netflixen ugyanakkora lenne a szinkronos választék, mint az USA-ban a nem szinkronos, akkor isten bizony előfizetnék rá, mert kényelmesebb, mint a torrent. Nem azt mondom, hogy megszűnne Magyarországon a torrentezés, de azt se állítanám, hogyha nem lenne torrent, akkor minden torrentező előfizetne Netflixre.
Adalék: 360 ezer eurós tanulmányt titkolt el az EU a kalózkodással kapcsolatban
-
TeeJay
félisten
válasz
neked minek
én meg lassan 3éve használom és nem fogok lassabb csomagra váltani
sőt remélem FTTH esetén a feltöltésem sem garantált 50megabit lesz
mert miközben dolgozok a gépeimen meg használom az online tárhelyeimet a torrentet vissza kell vennem 20megabitre mivel sajnos az FTTB hálózat nem bírja feltöltéssel
majd ha FTTH lesz már nem kell korlátoznom és 100+ megabittel tudok majd drive-ra rakni dolgaimat
mellette meg a torrent is mehet nem lesz gondés aki nem otthon tevékenykedik az melóból nem fog NAS-t buherálni hanem mikor hazamegy és leül a TV elé akkor tolja be mit akar nézni
na 4K TV-nél 4K cucchoz bizony kell az 500-as meg 1000-es net hogy ne 1-2óra legyen letölteni valamit
10éve még a 20-30megás csomagra is sokan azt mondták hogy túl gyors minek az, ki sem lehet használni, aztán jött a DIGI 20-40-80megás csomagokkal és mindenki károgta hogy kihasználhatatlan erre tessék ma meg 100megabit alatt már csak gagyi szolgáltatóknál van net
ugyanígy 10év múlva már mindenki azt fogja mondani hogy 1gigás net már nevetséges és kell 5-10gigabit mert fejlődik a világ és más lesz a tartalomfogyasztásha lenne egy stream szolgáltató aki jó áron legalább fullHD minőséget adna és menne minden smart TV-n
máris lenne annyi előfizetőjük hogy nem győzné a gerinchálózat a csúcsidős stream sávszélességigényt
idén már a 4K cuccok mennek és 50-80-100gigásak és viszik szépen ahogy látom -
Gejza1981
tag
válasz
WaterWave #57788 üzenetére
pontosan tisztában vagyok ezzel a helyzettel és ezt írtam én is le...
a legális streaming jó lenne szép lenne, de már most annyira szegmentált a piac, hogy 3-4 helyre kell előfizetni( hbo, netflix, amazon, hulu) ahhoz, hogy minden érdekesebb tartalmat meg tudj nézni és persze itt topognak az új szereplők is pl. disney...
sajnos még zenére sem sikerült tökéleteset alkotni, hiszen hiába van spoti meg apple music, mégis jócskán van olyan tartalom ott is, ami egyiken sem elérhető
s akkor még nem beszéltünk a régebbi filmekről, sorozatokról és réteg filmes fanatikusokról akik nem az amerikai akciófilmeket kedvelik... (a különböző videotárak gyenge tartalommal és túlárazottan meg nevetséges kategóriák, szerencse, hogy a digi nem próbálkozik ilyennel)
pluszban a sportközvetítések is erősen csatornához (digisport, eurosport, sport1) köthetőek
extraként pedig a lokális problémák (pl magyar felirat vagy szinkron)
előbb lesz 10/10gb net bekötve minden panel lakásba, mint, hogy csak 1 előfizetéssel hozzájusson valaki a számára érdekes filmekhez
TALÁN akkor lesz kicsit jobb ez a helyzet, ha annyira lecsökken a lineáris televíziózók aránya, hogy kikerülhetetlen legyen valami okos megoldás erre (pl összekattintható csatorna vagy tartalom kínálat)
-
Brandynew
őstag
válasz
WaterWave #57737 üzenetére
WaterWave: ami totál felesleges, az az ezen való vitázás. Sokan ki tudják használni a Gigabitet. Az, hogy neked elég a 100/100, nem azt jelenti, hogy mindenkinek elég.
Igazából minden hozzászólás totál felesleges, amelyik azt írja, hogy nem lehet kihasználni a Gigabitet, mert ki lehet használni és biztos, hogy sokan ki is használják.
-
DonMaster
addikt
válasz
WaterWave #57302 üzenetére
inkább 5-6év,
de fttb-t kb sokan kinem sz.-le ott is elérhetö az 1000-res oké pár száz forintal drágábban.
inkább mikor lesz eléérhetö a köki és az erömü között az optikai hálozat ami kivan épitve mert még mindig a 4/1-es digi-vel vagyok., mikor már az oszlopon a kábel és kötö doboz is, ezek azért priorabb dolgok remélem a Digi-nél az fftb -röl ftth-ra valo átálásnál. -
Akelaus
senior tag
válasz
WaterWave #56908 üzenetére
Én azt remélem, hogy a ma bekötött netem nem hétfőig lesz tré. Bejelentettem, csodálkoztam hogy nem én lettem a béna felhasználó. Elmondtam a hibakódot, meg hogy mit ír ki.
Nálunk a házban már be van húzva egy fekete kábel. Azt mondta a szerelő, ha az dobozba kerül kész a dolog. Azt is mondta a héten mérték fel a munkát. (Digimobilos infókat is mondott, de az nem ez a fórum) -
gkrisz78
tag
válasz
WaterWave #56787 üzenetére
Gondolom amit a lakásba raknának be, hogy a meglévő kábelen a telefon és a net is működjön. (Valami szuper különleges router. 😀) Sajnos nem kérdeztem rá konkrétan, hogy mi ez nehezen beszerezhető eszköz mert éppen utaztam, és alig hallottam a telefont. Annyit mondott amikor a plusz kábelt említettem, hogy azt már nem bírja el a kábelcsatornájuk. Direkt nemrég vettem egy új routert, hogy megszabaduljak a ZTE csodától, de nagyon úgy tűnik, nem akarják nekem csak egy kábellel bevezetni a szolgáltatást.
Lehet még vissza hívom nyugodt körülmények közt otthon őket. -
uriember
aktív tag
válasz
WaterWave #55949 üzenetére
Fogalmam sincs, említettem, hogy nem vagyok informatikus? 1043nd v2 a router, elvileg 450Mb/s max, de gyári a fw, én meg nem mókolom, nem torrentezek, telefonra elég, és a laptopra is átmenetileg, ha eltávolodok vele a madzagtól. Olvastam, hogy Open-wrt vagy DD-wrt megnyomná, de nem kockáztatom a téglásítást...Bár kicsit bassza a csőröm, hogy van egy elég jó routerem és egy elég jó laptopom, és csak ennyi...(Fujitsu Lifebook S760 i5 4GB RAM)
-
Gejza1981
tag
-
-
viktorhu
veterán
válasz
WaterWave #55072 üzenetére
4800-ért kapnék a digitől okos csomagban hűséggel 100-as netet, gyorsabb nincs.
5000-ért kapok szintén csomagban a telekomtól 250-es netet hűség nélkül.Más kérdés, hogy a diginél elég lenne csak netre is előfizetnem, mert vagy egy hónapja elkevertem az stb távirányítóját (biztos leesett az ágy mögé), és annyira még nem hiányzott, hogy megkeressem. A múltkor meg kellett feltöltött elem, és a vezetékes telefonból szedtem ki, azt sem siettem pótolni, pedig van tötetlen AAA elem itthon, csak bele kellene rakni. Szóval így mégis olcsóbban kijönnék a digivel, de mivel jobb most netem külföldi szolgáltatásokkal, mint a diginél volt, így mégsem érné meg annyira.
-
Calogero
addikt
válasz
Te hűség nélküli árakkal számoltál
2 év hűséggel ( de nem úgy volt eltörlik?, Ezért is szűnt meg a diginél a 2 éves hűség)
Tv (106 digitális csatorna + 24hd) - 2925 HUF
Telefon: 30ft/ perc - 525 HUF
Internet: 1gigabit - 4214 HUFSzumma: 7664 HUF
1 év hűséggel
Tv (106 digitális csatorna + 24hd) -1-3. hónap 1950, 4 hónaptól 2925 HUF
Telefon: 30ft/ perc - 1-3. hónap 300, 4. hónaptól 525 HUF
Internet: 1gigabit -1-3. hónap 3237, 4 hónaptól 4214 HUFSzumma:
1-3 hónap: 5487 HUF
4 hónaptól - 7664 HUF -
válasz
Ahol nincs DIGI, de van más mérvadó konkurencia: TV, Telefon, Net
Máris nem az általad írt 4830 Ft + 1350 Ft + 6659 Ft = 12.839 Ft, hanem 2925 Ft + 525 Ft + 4214 Ft = 7664 Ft
Nem, nem Telekom előfizető vagyok!KurtCobain: Nekem anno a DIGI illetékese azt mondta, hogy 2 héten belül bekötnek és az úgy is történt.
A Telekom ígért 4, majd 7 munkanapot, amiből végül 32 lett, bár a konkurencia miatt, de az más téma...
A bekötési sebességet a UPC vezeti nálam, ők még a DIGI 2 heténél is bőven gyorsabbak voltak.
Az a baj, hogy ez terület és egyéb tényezők függvénye is. -
KurtCobain
őstag
válasz
Annyit tennék hozzá, hogy:
Telekom:
pro:
- jobb felvételi lehetőség, ami több tévén is visszajátszható
- videótéka
(- TVGO, mert hogy a telekomnak is van)kontra:
- szolgáltatói eszköz kell a TV-hez (plusz áram, másik távirányító, stb..)Digi:
kontra:
- a bekötés nem mindig zökkenőmentes, és sokáig tarthat (lásd az én példámat)(#55074) Vakegérke:
-
TeeJay
félisten
válasz
WaterWave #54658 üzenetére
hagyjuk már
mikor 1000-es netet kértem sima CAT5 kábel volt behúzva, lent a dobozban nem is LAN csatlakozóval
hanem szálanként bekötötték abba a csatlakozóba
út közben meg volt egy toldó kint az ajtó előtt, bent az ajtó után is szóval 3 szakasz CAT5 kábel 2 toldóval egyik végén szálankénti kötéssel simán ment 20méter kábellel a gigás netpersze én végül fizettem 2ezret a szerelőnek és húztunk tök új CAT5e kábelt toldás nélkül mindkét végén LAN dugóval amit ONT-re kötött aztán az a biztos
a CAT6 pedig semmi extrát nem ad a CAT5e kábelhez képest
a CAT6A az ami többet ér !!! -
DonMaster
addikt
válasz
WaterWave #54658 üzenetére
te is ebeeted,
ha 1 kábel megy a házadba és van telefonod is, és nincs digis routered zte-d akkor 1kábleen jöna telefon és net is, igy max 100mbits lehet az cat5e vagy cat6 vagy cat 7 is akkor is csak 100mbitsha van zte router amit digi hozot és a telo onnan megy akkor nem kell ujra kábelezni nyilván min feltétel a cat5e kábel akkor.
ha 1 eset akkor a telonak bekel huzanak 1 ujkábelt. és a netet átkell kössék 4érpárra.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged