Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Előtte is volt digi neted?
Először mindig 100-at kötnek csak be.A C7 teljesen jó, gigát is viszi, nekem is az van.

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ők egyébként cat5e kábelt húztak be, annak vinnie kellene.
-
CyberPunk666
senior tag
Sziasztok!
Ma kötötték be a digi200-as netet, de rögtön van egy olyan gondom, hogy csak 100 mbites hálózatot észlel.
Próbáltam kézzel beállítani az eszközkezelőben a gigabitet, de nem akarja az igazságot.
A digis kábelt közvetlenül a laptop gigabites portjába dugva is csak ennyi.
Náluk lenne a hiba?A másik, hogy a tp-link archer c7 jó választás lenne? Ajánlott router, de valaki valami digis "Share with PPPoEv4" nem tudás problémáról írt. Ha nem, akkor mi lenne jó hasonló áron?
Asus routert nem szeretnék, nagyon rosszak a tapasztalataim velük, amiket bárhol bajokat olvasni róluk, az nálam minden van egyszerre. A c7-nél pedig ne legyen drágább, már az is több, mint szeretném, de ennyit még kiadok érte, többet nem.köszönöm a segítséget.
-
DarkByte
addikt
Szegeden Makkos-Erdő sornál másnak is megmakkant a Digi net a nagy viharban, vagy egyedi eset?
-
lajos0001
tag
válasz
Roshan
üzenetére
rosszul kötött madzag? szakadt/nem jól érintkező ér / csati?? / konnektor?? valamelyik gyanús,amelyik nincs ott, amikor router nélkül direkt mérsz. lehet h nem feltűnő. pl. a router madzagját cserélném. kis kosz valamelyik konnektorban? (már találkoztam ilyennel...).
mindegyik madzag deklaráltan cat 5e legalább?
-
Roshan
tag
De az szamomra a felfoghatatlan hogy direktbe ugye kb ilyen 200/200 jon ami ugye igy a leggyorsabb opcio elvileg, ha routerbe dugom akkor ott mar csak 94/94, na de hogy a wifi mi a fasztol megy 300 fole boven azt nemtudom
200bol csak ugy nem lesz 300 a semmitol
-
Roshan
tag
Udv,
Nincs itt veletlen valaki aki szekesfehervari es gecire ert a routerhez?
Alapvetoen en is ertek hozza amennyire, kell de a faszom kivan, mar a 2. felsokategorias router szopat be!
500/200as netem van, routeren kabelon 94nel lekorlatoza a fel es e letoltest is.
router nelkul direktbe jon 180 meg hasonlo tehat gigabites a gepem,
eloszor egy tp-link touch ac 1900as routernel volt ez, szerviz nem tudta javitani ezert vasaroltam helyette egy tp-link ac 5200-es, na most ha ez is gyarilag szar akkor nemtudom micsinalok vele..
az is erdekes mig kabelon direktbe 200 /200 fele nem birtam menni meg soha kb addig wifin 300 /200 siman jon. -
Ferenc.
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi a megnyugtató választ, mert amazonon is jókat látok róla, így meg is rendeltem. Izgatottan várom a digit, hogy akkor mit tud majd a rendszer!
Ha 400 megával megy majd wifin ezekkel az 1900megabites eszközökkel, már meg leszek elégedve.. S igen, természetesen van usb3.0 a PC-n..Sok sikert mindenkinek!
Tanulságos volt a mai nap, sok tanulni valóval.
-
TeeJay
félisten
válasz
Ferenc.
üzenetére
halkan megsúgom az a router nincs az ajánlott routerek között
érdemes benézned a milyen routert vegyek topikba...
másrészt megint marhaságot mondták
a CAT5e kábel de CAT6 kábel is van készre szerelve és képzeld még a CAT5 kábel is tud rövid távon gigabitet mert nekem 25méteren úgy jött a DIGI ONT-től 2toldással 3darabban és mégis ment a gigabit
és az 1gbit link bizony 940megabitet tud azt meg osszad 8-al és megkapod hány megabájt ennyi
ha neked ilyen tapis router kell amit 1x állít be az ember életében akkor vegyed csak
aztán ne gyere sírni hogy nem viszi a 250-et semja a 3-4antennás usb vevővel kapcsolatban, van USB3.0port a laptopon? mert ott lenne a tökönszúrás ha nincs

-
sajog159
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
"a DVB-C tuneres a TV-d még eszköz sem kell hozzá csak bedugod és lehet is keresni a csatornákat"
Csak hogy jól értelmezzem ezt: a DIGI kábelen digitális formában jönnek a jelek, amit a DVB-C tuner veszi majd; és s DIGI "engedélyezi", hogy csak azt foghassam, ami az előfizetett csomagban van (pl. ha előfizetem kódolt csatornára, azt is).
-
Ferenc.
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi, láttam, de nem igazán kapható még nálunk, s nem lesz olcsóbb annál az asus-nál. Várok még pár napot aztán eldöntöm.
A lényeg, hogy ki veséztük a témát rendesen, most már minden újonc tudni fogja, hogy mibe vég bele, ha gigabites nete van, persze a legegyszerűbb az utp kábel és kész. De ott is én úgy tudom, hogy a cat5 az csak 100 megát tud, a cat6 már többet. -
Ferenc.
tag
válasz
woodworm
üzenetére
Itt a pont! Akkor most világos minden, TeeJay összekavart, de ő is nagyon jókat írt!
Tehát ha megveszem az 1900 megabites (1300+600 megabites) routert, s igen 3 antennája van, s ehhez az ugyan ilyen tudású linket azaz usb adaptert, akkor mehet akár 400 megával a net wifin! (Persze ha az ac részét (5Ghz) használom azaz az 1300 megabit vonatkozik ilyenkor s az osztva hárommal). Na ez így korrekt!
-
Ferenc.
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, de akkor nem értem miért írnak rá akkor 1300 megát az Ac (5Ghz)-es részére miközben akkor az csak max 867 mega lehet. S azzal menne ugye 250 mega körül a wifi. De ehhez is az kéne, hogy megvegyem azt a drága ac-s routert, amiről most már így letettem..
S mint írtam van jelenleg egy N-es 450megabites wifi routerem (2,4Ghz-es), tehát nem ac , ami akkor elméletileg le tudna adni max 150 megát wifin. De mivel usd adaptert meg csak 300 megásat találtam, igaz nem drágán(4ezerFt), így marad a 100 megás wifi sebességem a pc-n. Stimmel? De cserébe így alig lesz költség, míg a fent említett ac router + drága usb adapter kerülne vagy 50 ezerbe s csak annyi történik, hogy a jelenlegi 100 mega helyett 200 megával tudnék netezni,igaz akár ac-n azaz 5Ghz-en, de ez meg nem ér meg annyit..
-
woodworm
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Te is leragadtál a két antennánál!

Mivel routerek közül az ac1900-asokat nézegette és ha ahhoz sikerül hasonló tudású adaptert venni (mert a jelenlegi lassú), akkor elérhető az a 400Mbit. Bár ez inkább lassabb lesz, mint gyorsabb, de érhetik meglepetések az embert wifi terén pozitív és negatív irányban is. -
Ferenc.
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, jogos. Sok a költség a hatásfokhoz képest.
Meg most értettem meg hogy ha veszem azt az 1900 megabites routert, nem az 1900 -at kell osztani hárommal, hanem az a sebesség úgy jön ki hogy: 5Ghz-en 1300 mega, 2,4Ghz-en 600 megát tud(max), és ezeket kell osztani hárommal. Azaz ha jó az adapter azaz a vevő, akkor is elméletileg 5Ghz-en max menne 400 mega, 2,4Ghz-en meg az általad is írt 200 mega körül fok menni.. De javítsatok ki ha nem így van. Mert ez sokaknak lehet tanuló pénz, hogy tudják mire számítsanak valójában. Tegnap még nem így gondoltam a dolgokat, de itt nagyon sokat lehet tanulni, mielőtt fejest ugrik az ember.
Pl így most ha olcsóbban akarom megúszni akkor a jelenlegi 450 megabites wifi sebességű 2,4Ghzes routerem (tp link wr1043nd) maradna, s ehhez kinéztem egy 4ezer Ft-os 300 megabites tp link usb adaptert(wn822n) akkor azzal magyarul majd max 100 megával fogok tudni netezni a Pc-n? S az is akkor ha közel van szabad rálátással a router. Ugye jól írok mindent? (mert a jelenlegi csak 150megás usb adapter, akkor az még fele lesz a sebesség, 450 -est meg nem látok hogy lenne pedig az annyi lenne mint a router).
-
TeeJay
félisten
válasz
Ferenc.
üzenetére
én csak megírtam hogy elköltesz egy valag pénzt érintőkijelzős TP-Link routerre meg USB stick-re és majd sírni fogsz hogy 250megabitet tud összesen a cuccok meg lesznek vagy 60-80ezer...
10méter CAT5.e UTP meg kijön 1000forintból és szénné lehet hajtani az 1000-es DIGI-t is vele -
Ferenc.
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
+2 ,jogos. Kösz még egyszer.
Annyira nem akarom maximalizálni a dolgokat, már a 100 megás net is brutál, ha azt veszem, hogy másfél éve még 5 megás netem volt, azóta van 30, de régebben meg hogy örültem mikor a betárcsázósról váltottunk a 0,384 megabites adls-re
Szinte süvített!
Azóta hihetetlen hova fejlődött ez az egész.. -
TeeJay
félisten
válasz
Ferenc.
üzenetére
látom még mindig nem érted

akkor újra hátha most felfogod majd
jelenlegi AC-s wifi eszközök 80MHz-en mennek így 2antennával 867mbit lesz a maximum linksebesség két eszköz között és ezt csak kb. szobán belül lehet úgy ahogy garantálni 1falon túl már semmi sem biztos
ezzel a mázli esetén 867mbit AC-s linksebességgel gyakorlatban 250megabit körül számíts letöltésre de mivel nem full duplex így ha egyidejűleg letöltesz és közben fel is akkor némileg csökkenni is fog
cserélheted bármire routerből amúgy sem venném azt
hanem TP-Link Archer C7 C8 vagy C9-et
másik oldalra meg csak 1200-as USB adaptertarról nem is beszéltem még hogy egy ilyen USB adapter 2x akkora mint egy pendrive, képzelheted milyen bika antenna fér bele ilyen kis dobozba...
nem véletlenül mondtam hogy a CAT5e UTP kábel 2-5-10-15-20méteres hosszban tuti van előre legyártva és 1000-2000körül megúszod
úgyis laptopba kell azon csak van gigabites port annak meg a vége 940-940megabit egyidőben oda és vissza is mivel az biza full duplex
és az stabil lesz mert kábel -
Ferenc.
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, két héten belül kiderül hogy megy majd, minden esetre biztos jobb lesz a sebesség mint az eddigi 30 megás invitech. A két eszköz a digiez pedig a, Tp-link Touch P5 AC1900 router , a pc-hez az adapter pedig Tp-link Archer T4U AC1200 , ennek így mennie kell azért többel mint a jelenlegi 30 mega, s a lényeg hogy ha rámegyünk 10 -en is a routerre nem fog szakadozni a net mint eddig.
Még egy gyakorlati kérdésem lenne, aki családi házas részben lakik, hogy hogy megy maga a bekötés? A villany oszlopokra szépen kihúzták a kábeleket a digisek s van egy fehér dobozka. Nálam a házba már be van húzva a t-home kábele meg az invitel is, ebből a t kábel az érdekes, mert a villany oszlopon a digi kis fehér doboza a t kábel alatt van kb 20 centivel. Na most ha jön a szerelő akkor mondhatom neki, hogy ne új nyomvonalon, hanem a t kábellel együtt jöjjön be a digi kábele a padlásra, ugyan ott bebújtatva a cserép alatt? Akár a két kábel gyors kötözővel összekötve is lehetne? Csak hogy ne lógjon már annyi kábel a házból ki az oszlopokig, hanem igényesen legyen.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Ferenc.
üzenetére
tehát legrosszabb esetben ennyivel fog menni
Kábelen!... amit meg ki is lehet használni wifin bőven.
...
én mindig a garantált sebességet veszem figyelembe, mintha annyi lenne a sebesség és nem ér meglepetés. Az meg 300/50 ami tökéletes, kihasználható wifin is
Látom, nem néztél utána a wifi-nek. A 300 Mbps garantált sebesség csak kábelen értendő! Wifi-n a garantált sebesség mindig 0 Mbps! Újat mondtam?
A wifi működése nagyon bizonytalan. Eszköz (router, kliens), beállítás és főleg környezet függő. Ott követed el a hibát, hogy biztosra veszed a 300 Mbps-t wifi-n. Szerencsés esetben meg lehet ez a sebesség (akár több is).
Arról nem is beszélve, hogy a "másfélméterrearoutertőlmértemmár500megabitetspeedtesten" jellegű megszólalások jól rámutatnak a wifi-mániások mentalitására. 1-2 falon túl, a gyakorlatban (pl. fájl letöltéssel) nézd majd meg, hogy mit tud a wifi 5 GHz-en! Főleg, ha a számítógépeden oda-vissza forgalom is van (mert ugye full duplex felejtős).
-
lajos0001
tag
válasz
CirrMee
üzenetére
'Nem értem az olyan embereket, akik itt epekednek a gigás netről, majd büszkén kijelentik, hogy a műszaki feltételeit nem áll szándékukban teljesíteni.'
nem is érthető.

Arról nem is beszélve, hogy ha az ellenoldali eszköz nem teljesíti a szükséges feltételeket, még a harmad sincs meg feltétlenül.
És azt azért lehet tudni, hogy nagyon sok wifis eszközt (főleg régebbieket) nem ilyen wifis sebességhez terveztek (itt most nem a reklámértékekre utalok, hanem a valósakra). -
lajos0001
tag
válasz
fujifilm1
üzenetére
defektes optikai kábel, megütött ont után nincs miről beszélni. teljesen normális, hogy az egyengetett opt kábel után is maradhattak a hibák. tapasztalat: semmiképp ne te barkácsolj az optikai kábellel, mindenképpen jöjjön ki a digis szerelő, lehetőleg új kábellel, a csatit is célszerű újra kötni szerintem, biztosra kell menni. másik onttal sem érdemes próbálkoznod, mert nem tudhatod 100% fixre, milyen beállításai vannak. nézzen utána a szerelő a Te ontodnak, ha nem OK az ütés után (ami könnyen meglehet!), inkább cseréljék (chiphiba nem kizárt), akkor is, ha kiszámlázzák, még mindig Te jársz jobban hosszú távon (vélhetően nem egy vagyon a költség). a fritzbox lehet, hogy hibátlan (bár hibás példány minden márkánál előfordulhat), de ezt ránézésre nem lehet fixre megállapítani, célszerűbb ellenőrizni előbb. ha mindez megvolt, jöhet a hálózat, a madzagok, a switch, egyéb elemek csekkelése a korábban írtak szerint. én így járnék el.
Tanulság: először mindig saját háztájon kell körülnézni, mert az a leggyorsabb és legegyszerűbb, és sok felesleges spekulációt megelőzhet.
-
Ferenc.
tag
válasz
Multibit
üzenetére
A palifogó akció 2év, ennyi a hűségidő. Addig marad a gigabit, utána persze nekem elég a 200 vagy 500 megabites csomag is majd, de jelenleg a 200 megabites drágább mint az ezer megabites, így marad az ezres. Utána néztem, ha kitudom préselni 5Gz-en az 500 megabitet wifin, az már nagyon is jó lesz, hova többet. 2,4 -en meg megy 300 körül a többi eszközre. Tökéletes.
Amúgy is, a gigabites netnél a maximum elérhető sebesség az ezer megabit, a garantált sebességet ha nézzük az 300 megabit, tehát legrosszabb esetben ennyivel fog menni, amit meg ki is lehet használni wifin bőven. Tehát hiába akarok wifin gigabitet ha épp még vezetékesen se menne csak 400 mert annyit ad a vonal a gigabites netnél. Így én mindig a garantált sebességet veszem figyelembe, mintha annyi lenne a sebesség és nem ér meglepetés. Az meg 300/50 ami tökéletes, kihasználható wifin is.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Ferenc.
üzenetére
Nem fogod tudni kihasználni a gigabites netet wifi-n! Felejtős.
Nézz utána a wifi működésének és annak, hogy mi a különbség linksebesség és gyakorlati sebesség között! Ha csak az isteni wifi-t akarod használni, rendelj 200 Mbps netcsomagot! Akármennyiért is akciózzák a gigabitest, számodra felesleges. -
TeeJay
félisten
válasz
Ferenc.
üzenetére
mennyibe kerül a CAT5e UTP métere és a végére két dugó?
vagy előre legyártva adnak 1000 forintért 10métert?
azt vágod hogy az AC wifi nem igen megy át 2falon keresztül de inkább max 1fal és ott már nem garantálja senki hogy neked hogy maximális linksebesség lesz

óvatosan az ilyen kijelentéssel hogy 1900-as router majd átvisz neked 600-at
AC1750 = Egyidejű 2,4GHz 450Mbps, és 5GHz 1300Mbps sebességű vezeték nélküli hálózatok sugárzása
5GHz-en ha 2antennás és 80MHz módban megy akkor 867mbit lesz a max linked
szerintem 3 antennás USB adaptert amúgy sem kapsz tehát 867mbit link lesz a maxod
TP-Link 1200-as USB-t ad max a weblapjukon --> Ultra gyors 1200 (867+300) Mbps-os vezeték nélküli sebesség 802.11ac szabvánnyal160MHz módban tudtommal még nem igen mennek az AC cuccok
de USB cucc akkor is 2antenna max tehát hiába ragozzuk tökéletes vétel esetén 867mbit link
oszd el hárommal és olyan reális 250-280megabit talán összejön ha szobán belül van mindkét eszköz és mázlid vanmég mindig a jó öreg CAT5e kábel a legjobb és attól stabilabbat sosem fogsz mutatni
ha torrentezni akarsz ilyen wifi sebességgel máris felejtheted el a wifi-t nem erre találták ki mivel nem full duplex
-
Ferenc.
tag
válasz
CirrMee
üzenetére
Akkor a rouer a TP-Link Touch P5 AC1900 lesz ami 1900 megabites wifin, a 600 mega wifin azthiszem már bőven elég is lesz, nem kell nekem az ezer. Ennyi fejlesztést pedig beleviszek.
Ha a digi meg a 100 megás net áráért(2ezer/hó) adja az ezer megást akkor arról már nem tehetek, hagy adja csak!
Ha megy az 500 mega már jó lesz, azt is lehetetlen kihasználni. -
CirrMee
addikt
válasz
Ferenc.
üzenetére
Kb harmad sávval lehet kalkulálni. Ilyen alapon a "legalább 1900 -as" is alig több mint 600 -at fog kipréselni magából ami alig gyorsabb a diginet 500 -as csomagnál.
nem akarok vezetékelni
Nem értem az olyan embereket, akik itt epekednek a gigás netről, majd büszkén kijelentik, hogy a műszaki feltételeit nem áll szándékukban teljesíteni.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
A mai naptól lehet szerződést kötni a lakhelyemen (Szeged külvárosi családi házas környék), a digi vezetékes szolgáltatására. Már ma be is mentem megkötni a szerződést, s akcióban a 100 megás net áráért adták az ezer megás netet, na ez durva lesz!
Remélem a stablitással nem lesz gond, s ha csak a garantált sebesség megy(300 mega le / 50 mega fel), már az is nagyon komoly. Gigabites routert és gigabites usb wifi adaptert szerzek be.Itt lenne egy kérdésem, ha veszek egy tp link archer ac1750 -es routert aminek a wifi sebessége 1300 megabit, azzal majd menni fog a net 700-800 körül a pc-n ha azon 1200 megabites usb wifi adapter van(tp link archer t4u ac1200)? Vagy hogy kell számolni kb mennyi lesz ténylegesen, valaki azt mondta hárommal kell osztani.. mert akkor legalább 1900 megabites wifi sebességű router kell, hogy kitudjam használni wifin a gigabites netet a diginél(nem akarok vezetékelni)
-
fujifilm1
senior tag
válasz
fujifilm1
üzenetére
Ja de volt 1 db ipcim csere napkozben...
Last Result:
Download Speed: 79155 kbps (9894.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 47195 kbps (5899.4 KB/sec transfer rate)
Latency: 82 ms
Jitter: 3 ms
Packet Loss: -1%
2017. 05. 02. 21:36:24még mindig rettenetes magas a latency...
lehet az optikai kabel csatit kene ujra kotni....
Még direkt PC-vel kiprobalom. de mivel fritz.box ruterem van vszinuleg nem azzal van a gond.Az egyik családtagnál is digis ONT van ha azt áthozom és bekotom fog mukodni? hogy kizarjam az ONT hibat....
koszi.
R -
fujifilm1
senior tag
válasz
lajos0001
üzenetére
Phuu, nagyon szépen köszönöm!
Elkezdtem megnézni tegnap az ONT-t, és azt láttam hogy leesett a fali két csavarról úgy a sarkára hogy az optikai kábel megtört a csatlakozónál. visszatettem a falra kiegyenesítettem a kábelt és újraindítottam kapott új IPt de azóta nem volt IP csere. mindjárt nézem a teszteket hogy látszik e változás... -
nfsu17
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
nekem sem sikerült.
speedtest alatt (flashes korszakban is) simán ment 900 fölé, 2perc múlva a digis oldalon meg a 600-700 is alig jött össze.
szerintem ez mondjuk nekik rossz, mert ha az ő szerverük nem bírja és emiatt tesz valaki bejelentést, hogy nincs meg a minimum, akkor elkezdik ugye kivizsgálni - fölöslegesen - hisz ha mondjuk a user speedtesten mérne, ott meg kimaxolná, de ezt meg a digi nem fogadja el, szóval a digi mérő szerint lassú, közben meg nem is, de mégis nekiállnak vizsgálódni. -
CirrMee
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Régebben a Digi oldalén lévő, meg az ex-flash speedtest féle is jól mért. Egy gyengébb gépnél még értem, hogy zabál flash alapok miatt, de egy 4.4GHz -es i7 2600k + R9 280X gépről azért nehezen hihető, hogy meg tudja akasztani.
Az a része tiszta, hogy a Digis rosszul mér, csak az okát nem tudom, a flash meg egy ilyen gépnél nem tűnik hihetőnek.
Multibit:
Azzal nincs gond, csak ennek nem értem az okát.
-
CirrMee
addikt
Digi saját oldalon speedtest: 293.57/215.61
Speedtest.net: 528.50/208.47Nem kicsi a különbség, mi a pék okozza ezt? Tesztek többször lefuttatva, arányok változatlanok, letöltési sebesség nem kicsit elmarad a saját oldalukon. Speedtest oldalán szerver a Digi Kft Dunaujvaros.
-
lajos0001
tag
válasz
fujifilm1
üzenetére
a sebességed (mindkét 100-as csomag esetében) a garantált felett van, ezért hivatalosan nem reklamálható. DE: igazából nem találom sem a felfele, sem a lefele irányú értéket túl izmosnak. esélyes, ha megtalálható legalább 1 vagy egypár kontakthiba vagy döglődő aktív elem, akkor ez is varázsütésre megjavul

-
lajos0001
tag
válasz
fujifilm1
üzenetére
vszleg egyes gépek úgy vannak beállítva, hogy ne feleljenek tracertre, az ellen sokat nem tudsz tenni szerintem.
digi sebességmérésnél: az én elvárásom szerint (amellyel lehet vitatkozni persze, de nincs értelme) a latencyd eszetlen sok így, és nem OK (2 ms felett már nem jó), a jitter 2 felett sem jó, a packet lossnak 0%-nak kellene lennie; mindebbe belejátszik erősen a hálózat állapota is minden egyes gépnél és kábelnél, amerre megy a jel. meg kellene találni legalább, hol a legnagyobb a bibi. ha már itt ennyi a latencyd, mennyi lesz távoli szervereknél?? az persze egyéni igény és használat kérdése, hogy kinek mennyire fontos ez. -
válasz
sajog159
üzenetére
attól függően használni egyik vagy másik címet, hogy melyik eszközt használod, az önmagad (és mindenki más) szívatása. a gmailt is lehet outlookból használni, meg a szolgáltatói címet is telefonról.
diginél akkor lesz emailed, ha kérsz (három kattintás a webfelületen), de ha egyszer áttérsz gmailre (yahoora, hotmailre, akármire), akkor teljesen felesleges még egy szolgáltatói címmel bonyolítani az életed. upcnél alapból adnak, de szerintem az életben be nem léptem oda.
mondjuk én saját domainen levelezek, szóval még a gmailtől se függök

-
bounty123
őstag
válasz
sajog159
üzenetére
A legnagyobb baj a szolgáltatós címekkel, hogy szolgáltatótól függenek. Az önszivatás legjobb formája ilyet használni és adni meg regisztrációknál, váltásnál kénytelen leszel mindenhol átregisztrálni az addigi digis, chellos stb. címedet. Márpedig jó eséllyel nem maradsz örökre ugyanannál a szolgáltatónál. Szóval a váltást egyszer célszerű megejteni, hogy aztán soha többet ne kelljen.
-
sajog159
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Egyáltalán nem állítom, hogy chello jobb, mint gmail. Csupán úgy gondolom, hogy ha áttérek gmail-re, minden olyan helyen, ahol most chello cím van megadva, át kell állítani gmail-re és ezt kissé macerásnak látom. De ez persze századrangú szempont, hogy átváltok e DIGI-re.
Annak azért örülnék, ha valaki elmagyarázna nekem valamit e-mailt illetően. Ha DIGI netem lesz esetleg, akkor én döntöm el, hogy kérek e digi-s e-mail címet vagy használom a most is meglévő gmail fiókomat?
Outlookot használom e-mailezésre már 20+ éve, mert a cégnél ez volt, ehhez szoktam hozzá. Most itthon az Outlookban hozzáadtam a gmail fiókomat, csak hogy „kéznél legyen”, de igazából nem használom. Nekem szokatlan a Google gmail fiók elrendezése, csak mobillal használom, ha nincs PC a közelben. Talán kissé őslelet vagyok…
-
fujifilm1
senior tag
válasz
lajos0001
üzenetére
Szia Lajos,
Nagyon köszönöm válaszod, akkor megerositettél hogy ez igy nem ok.
Elkezdtem nézelodni$ tracepath www.google.hu
1?: [LOCALHOST] pmtu 1500
1: fritz.box 0.334ms
1: fritz.box 0.361ms
2: 94-21-106-25.pool.digikabel.hu 0.479ms pmtu 1492
2: pppoe.peer.digicable.hu 3.765ms
3: 10.1.130.1 4.909ms
4: xe-0-3-1.cr01.budapest.digicable.hu 4.822ms
5: te-0-3-0-0.xr01.budapest.digicable.hu 5.308ms
6: no reply
7: no reply
8: no reply
.
.
.
30: no reply
Too many hops: pmtu 1492
Resume: pmtu 1492Az hogy az 5 után nincs válasz az probléma?
A digi sebességmérés nem tunik gázosnak:
Ezek jók?
Üdv,
R -
CirrMee
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Szerintem rosszul fogod fel a dolgot.
Gondlom a jómunkásember kellően sok mindent arra a fiókra regisztrált, aztán most jön a gebasz, mert újra kellene regisztrálni mindent, ami ahhoz kötődött. De mint tudjuk, aki szolgáltatói címre regizik, az sikeres ember nem lehet...

Szóval ha trükk kell neki: fizet továbbra is a birkás netért (esetleg a másik kolléga által említett trükk), vagy átregisztrál mindent szolgáltatófüggetlen címre.
-
TeeJay
félisten
válasz
sajog159
üzenetére
áruld el kérlek hogy a UPC mail fiók mitől jobb mint a gmail?
8-10éve biztos van már google fiókom amivel ugye jár a gmail,drive,youtube,térkép,fényképek stb...
15GB tárhely, nekem még sosem volt olyan hogy ne tudtam volna elérni
jelenleg PC és telefonról is használom, baromi gyors, egyszerű és könnyű
a drive sebességben hasít, és mindent lehet rá tolnitényleg áruld el miért jobb a chello mail fiók hogy nem tudod kiváltani a gmail-re
a végén ezért maradsz majd UPC-nél és nem váltasz majd DIGI-re

-
válasz
sajog159
üzenetére
ha találsz valakit, akinek pont szüksége van az internetelőfizetésedre és átvenné tőled, és meg lehet csinálni hogy az email az övé lesz, akkor tudod használni tovább. a upc nem tudom, lemondás után mennyivel szünteti meg az emailt, a t állítólag 7 jnap után. mondjuk nekem van még axelero webtárhelyem, ami még mindig létezik, és ha tudnám a jelszavát, lehet hogy az email is menne, de ez inkább anomália, mint rendszer

-
sajog159
aktív tag
válasz
qnadam
üzenetére
Kösz

"2. valami szolgáltatás kell hogy maradjon a upc-nél. esetleg ha valaki másra íratod át az előfizetést, és az emailt te használod tovább..." => ezt nem egészen értem. Arra gondolsz, hogy átírom a jelenlegi UPC internet szolgáltatás pl. feleségemre. De hát akkort ezt "potyára" fizenten is kell, nem?

-
sajog159
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére

"a chello mail címednek off lesz": ez nekem túl szűkszavú... úgy érted a jelenlegi *@chello.hu címemet nem fogom tudni használni?
Van gmail fiókom (is). Itt nem lehet esetleg a jelenlagi *@chello.hu alias címet létrehoznom és használnom?
Ja, jol gondolom, hogy a kódolt adásokat (pl. DigiFilm) csak boxal vagy Smart CAM-el fogok tudni venni?
-
lajos0001
tag
válasz
fujifilm1
üzenetére
Abszolút indokolatlan ennyi váltás (normális esetben, külön reboot nélkül, heti 1-szer van). Modemhiba is lehet (meg még sok más is, kontakthiba, nem tökéletesen érintkező, v megtört optikai kábel valahol). Esetleg Nálad a routerrel lehet probléma? (Ezt ki kellene zárni.) Nézd meg a csatlakozásokat mindenhol, ahol tudod. Kipróbálni saját router nélkül, direkt csatlakoztatva is a pct. Routerednek új fw, hard reset, újra beállítani mindent, hálókártyának legfrissebb driver (ha mindez még nem lett volna), tracert (packet loss?), ha ezután sem OK, szerintem jöjjön ki szerelő, nézzen végig mindent.
-
válasz
sajog159
üzenetére
3. jobb lesz, és stb se kell, ha van a tévében dvb-c tuner (és ilyenformán több tévé felé is oszthatod)
2. valami szolgáltatás kell hogy maradjon a upc-nél. esetleg ha valaki másra íratod át az előfizetést, és az emailt te használod tovább... talán. de egyszer úgyis érdemes szolgáltatófüggetlen címre váltani. -
TeeJay
félisten
válasz
sajog159
üzenetére
pár mondatban
ha FTTH hálózat lesz bátran válts rá és természetesen okos csomagot kér
a TV szolgáltatás tökéletes
olcsón kapod a sok HD csatornát is
ha DVB-C tuneres a TV-d még eszköz sem kell hozzá csak bedugod és lehet is keresni a csatornákata net hasít kár is többet beszélni róla, jelenleg a GPON a legjobb otthoni net ami létezik
telefon meg gondolom szintén jóféle bár még sosem használtamTV képminőség ezerszer jobb mint a műholdas mivel itt van sávszélesség bőven alá

ja a chello mail címednek off lesz
használd gmail-t ott 15GB tárhely jár és bárhol elérheted ahol van net
amúgy is ki használ szolgáltatói gagyi-t amit nem érsz el telefonról meg mástól? -
sajog159
aktív tag
Sziasztok!
„Utcai hírek” szerint a környékünkön DIGI kábel bevezetés megy, ebből adódik a kérdésem.
Most műholdas DIGI TV, Telecom vezetékes telefon és UPC internet van. Ezt gondoltam 3-as „okos” csomagra kicserélni (DigiNet 1000-el).1. Csinált valaki ilyet mostanában? Milyen tapasztalatokkal?
2. Gondolom, a jelenlegi e-mail címet majd le kell cserélni „digisre”, nem? Vagy valamilyen trükkel maradhatna a *chello.hu cím? Ennek nagyom örülnék!
3. A kábel TV adás minősége, feltételezem, nem lesz rosszabb, mint műhold. Ugye?
4. Milyen a DIGI internet telefon? Anno a Telecom internet telefon viszonylag sokszor „leszakadt”, újra kellett indítani a modemet… le is mondtam erről az élvezetről, hiába sokkal olcsóbb.Szóval örülnék pár élmény beszámolónak ezekben a kérdésekben (ha jó topikot választottam a kérdéseimhez
).Előre is köszönöm!
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
Napi 1-17 ip cim csere van a 100Mbites optikai netemen. 15 ker. kertesházas rész.
Ez csak azért zavaró mert a VOIP rendszeresen megszakad van amikor percenként kapok uj IP-t.
Az ugyf.szolg. szerint ez tok normális, hogy ennyi IP cim változás van.
Szerintem nem indokolt.Másnál is ez van?
Van tippetek miért és mit lehetne tenni ?
Haldoklik a kihelyezett Optikai modem?koszi
-
FoxiestFox
félisten
Miért lehet, hogy nem tudok kapcsolódni PPPOE? Éjjel frissítettem a router fw-t, azóta nem jó. Poén, hogy a laptopba dugva, s ott PPPOE kapcsolatot létrehozva sem oké. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a srác szerint hibás a jelszó, de bediktáltam neki a bekötési papírról, így ezt is kizártuk végül.
Feltételezem, hogy nem egy egyszerű router frissítés vágta szét az egészet.
72 órán belül jönnek, s megszakértik.
Hétvégén dolgoznak?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

200bol csak ugy nem lesz 300 a semmitol

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)