Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blizz

őstag

válasz #74018560 #6481 üzenetére

Nem is baj, hogy elrontottad, egy Thresher-be sokkal jobb tenni a runakat (vagy Giant Tresher) :))

Najó persze, hogy nagyon fájhatott :D

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6479 üzenetére

Anno mire a magyar szerón kiraktam a lájtot sokkal többet szívtam vele, de megérte, tempóban össze sem tudtam hasonlítani a coldommal.
    Amúgy a runaszavakat mindig megnéznem receptről, hiába vagyok 100% biztos, max a kisebbeket nem ami nem a világ a vége ha elmegy. De ez ilyen, az ember félrekattinthat simán, mióta elb@sztam egy kiszenvedett CTA-t, 3x megnézem :D Lerakom a runákat sorba alakzatba az item mellé, átfutom és csak úgy pattintom be.

törölt tag

válasz #74018560 #6472 üzenetére

Kitakarítottam végül ezt a szerencsétlenséget egy Hel-el :)
    Legalább rájöttem pár dologra :-)
    Megvan a számomra tökéletes build (DF se kell hozzá), maradt is még 10Istem meg egy Jah, én ezzel búcsúztatom ezt a Ladder seasont :R

• AtHoS

nagyúr

válasz #74018560 #6476 üzenetére

Ebben lehet valami, de light sosóval meg 2 perc sanctuary 8 playeres játékban.
    Szóval kinek mi fekszik jobban. Meg infy-s light sosónak 1-2 terület van csak, ahol nem tud irtani és itt nem arra gondolok, hogy ráteleportálgatok a 10 csontira, hogy merc leüsse. De amúgy ahogy érzed, ha neked más jön be, akkor azzal játssz amelyikkel szórakoztató a játék :K

• AtHoS

nagyúr

válasz #74018560 #6472 üzenetére

Nyugtasson a tudat, hogy nem Te voltál az első és valószínű az utolsó sem :DDD
    Érdemes ránézni a rúnaszavakra mielőtt elbaffa az ember, a tutiratudom, mert már huszonnyolcat kiraktam belőle máma gondolatok következtében

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6470 üzenetére

Aki nagy player JSP-ben az nem a D2-ből szedte meg magát hanem a többi fg trades gameből. A botozás meg így évek óta, ha jól emlékszem ilyen ~1200 fg körül mentek az első jah/ber-ek, de aki nagyba tolja annak megtérül. Végülis ez jó is meg nem is. Jó mert emberek könyebben hozzájutnak magasabb itemekhez tehát a színvonal magasabb, viszont sokak számára kiöli az élményt illetve unfair előnyt jelent a gazdagabbaknak. Számomra pl nem probléma, PvP-t úgysem tolok soha és mivel "kézzel" játszok forum tradeléssel sokkal hamarabb össze tudtam szedni mindig a cuccokat. Amúgy meg ha nem lennének botok sokkal drágább lenne minden, illetve az ingame árak teljesen máshogy alakulnának.
    Én pl nem is a bneten tanultam ki a játékot, hanem egy magyar szerón anno, ahol tilos volt bot de engedélyezett az MH, na ott volt ára egy runának rendesen. Egy Istből felöltözettem egy komplett ütős smitert, Infyt meg több mint egy év alatt tudtam szerezni. A runaszavak csak (majd) perf alapokban voltak mindenkinél, még a leggazdagabbak is kb 5 karival használtak egy enit. (jó mondjuk ez 1.11 volt, még amúgy alacsonyabb reunadroppal). Le is esett az állam amikor utána nekiálltam bnetezni és jöttek szembe az enik BP-kbe, CTA-k egykezes fegyóba stb, :W olyan rare cuccok, főleg ring/amu, meg alapok amiket mi pul-ist között tradeltünk több hr-be mentek.. szóval erősen más lenne a piac botok nélkül, bár el tudom képzelni hogy akkor meg egyes ázsiai netkávézók pincéjébe játszatnák az embereket napi 18 órába kb 2 dolcsiért naponta, hogy utána élesbe adják el az itemeket :D

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6467 üzenetére

Nem rossz amu, 200 fcr power sorchoz jó, ráadásul firet hoz amit a spirit nem.
    Ja ha lájt vagy akkor 120 pont jó a 117-re. Palánál 75 meg 125 asszem, én az utóbbit preferálom, jobban telézik, mobilisabb, viszont ahhoz a buildhez kellhet fcr amu/circ.

Reset után? Attól függ hol nyomod tovább :D Non-ladderen sztem káosz van. Ott már csak az igen ritka rare/craft cuccoknak van igazi értéke. Anno nekem dolbálták freebe az eniket, pár season után már dobáltam én is, hotot, ctat stb bár tegyük hozzá sosem nl-eztem huzamossabban. Nem nagyon van benne izgalom, olyan karik vannak amit az életbe nem érsz el, egy hr/uniq drop sem nagy szám. A ladder itemek ára annyit nem emelkedik, ha belegondolsz sok év volt rá, hogy felhalmozódjanak. Meg sztem az aktivitás is gyérebb jóval.

Ha szeretsz tradelni állj bele erősen az új ladder elejébe, felhúzod a cold sorcot és mehet a biznisz. Amúgy ezért is szoktak jsp accot csinálni, hogy "átmentsék" a vagyont, ugye az fg nem vész el :)

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6460 üzenetére

Infy griffon nélkül sajnos nem az igazi, ha ugyan betört a mob de még mindig 75 felett van elég kínszenvedés. Szvsz nem is nagyon építenek light sorcot/ javát griffon nélkül (hacsak a java 4 faceted jmod-ot nem használ, de az drágább, mint kb 10 másik power kari együtt, főleg ladderen).
    Írtam feljebb, hogy milyen buildel lehet 250+ os mf-et kihozni haladós tempóval, ahogy azt is hogy nem olcsó. Ha nincsen meg a cuccok, addig maradhatsz a coldnál.
    Nyilván kicsit sebezhetőbb a kari ES híján, de soha nem volt problémám vele, ha kivolt a resem. Tele előre, csicsó lerak visszalép (az eni +45 frw-je sokat dob) és lő. Chainel mob kontroll, lightingal super/bossokat ill. néha lehet úgy helyezkedni, hogy mobok vonalba vannak és akkor dőlnek is :)) Plusz ha van pár sk-d akkor damok is jelentősen ugrálnak felfelé, a tele kb nem szedi a manád, a static meg baromi nagy körben dolgozik, kb 2 cast és minden boss azonnal fele hp.

Deffel meg blockal nem is kell foglalkozni, sorcal nem is érdemes, sőt semmilyen olyan karival, ahol a nagy block % mellett nincs elég fbr és fhr is, mert különben block zárba kerülhetsz és akkor gg.
    Rendesen kirakott lajt sosoval am hellDia kb 2 static meg 4-5 lövés, Mefi 1-2-vel több a nagyobb rese miatt, Baal meg a sok hp-ja miatt, de fél percnél sosem több (kb 3 player alatt).

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6457 üzenetére

Resist oké.
    Damred szerintem kevès de nyilván ez abból adódik hogy más volt mindig a szempont is.
    Ha spirit kell mindenképp akkor a legjobb rá a monarch, minden másnak több a req-je. Én pl sose használtam palan kivul. Túl sok mindent veszít vele a kari, de ha csak a Dam számít akkor fontos.

Soso mivel telezik folyamatosan áll, így a blokk érvényesül :)

Infy számít a legtöbbet, többi csak adalék amit akar hanyagolhatsz is. Az a fő.

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6452 üzenetére

Ugyanattol mint az osszes tobbi kari, resist-damred-block minel tobb.
    Draculst ertelmezhetetlennek tartom sorccal, meg ugy szinte minden karival pvmben egyedul smiter aminel ertheto.
    Amivel meg latvanyos valtozast tudsz elerni, ha van meg egy cdkulcsod es csinalsz egy bobarbot, mindjart 2k korul lesz a lifeod. (mondjuk nem tudom mennyire legit megoldassal lehet bevinni jatekba, meg most mivel mukodik meg egyaltalan).

Oke hogy scben jatszol, de ha tul papirnak talalod a karit erdemes hc buildekre rapillantanod, ott hogyan statoljak/cuccolnak es valamit atemelned belole ami bejon. Ad hoc gyors pelda: SS 60-70% koruli blokkal mar durvan erezheto. Nyilvan itt mar minden ami a def ertekeden javit az a dmg-bol levon de pont a lightsorc aminel kb nem is "szamit" mert infyvel megy mint kes a vajon.

• johnyblaze

aktív tag

válasz #74018560 #6451 üzenetére

ugyanezt olvastam én is.
    bele dobtam egy kék csizmát és az összetevőket.melyik része nem jó?

törölt tag

válasz #74018560 #6452 üzenetére

Meg volt még egy kellemes üzletem ma: volt egy rare ringem ami ezt tudta: fcr, 19str, fire-poisin res.
    Tudtam h ezeket jó árban el lehet adni uh amikor a srác ilyet keresett nem akartam túl keveset kérni.
    Mondom neki Sur :U
    Erre rá 3 nappal rámírt h megvan a Sur, megvenné :U
    :R

törölt tag

válasz #74018560 #6449 üzenetére

Nos, NM ugyanilyen könnyű volt szinte, pedig fel se voltam "rendesen" cuccolva.
    Most h átmentem hellre ez megtörtént.
    Váltottam Istet Mal-Um-Pul-ra. Mal-ért vettem Viper35-öt, ment bele az Um és Pul-ból az upgrade.
    Pul-ért vettem még Shakot, amit az Occuért kaptam. Eschuta kell mert: itt a random teleport nagyobb bajokat okoz..... (volt free 3/18-as)

Nem tudom még megmondani mennyire üt nagyot a karakter, egyelőre hellen is jól haladok vele, viszont iszonyat könnyen meghal, ami 500 life mellett (sikerült 700-ra tornázni) nem is csoda.... :(
    Egy sor firemage simán kiszed :F

Kaptam egy HotSpurt ingyen, amit 2x upgradeltem :R
    Szintén kaptam egy Nightsmokot, amit szintén upgradeltem és a mana utánpótlást adja.
    Spiritet megörököltem a másik soso-tól, akinek most csináltam egy Splendort BO-hoz (egyelőre).

Illetve vettem egy Draculast (ettől várok némi megváltást) Mal-ért de csak 9 life per killt ad nem 10-et.... viszont a gyerek nem nézte h 15str és 10ll :F (ez így már ér legalább egy Ohm......)

Szóval a kérdés: mitől nem fog egy lightsoso szimplán kifingani?
    Mert ok, hogy a legjobb védekezés a támadás, de néha betelportál az ember rossz helyre, van egy uniq ranged csapat pár ütéssel akkor is ki tud szedni :F :W

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6446 üzenetére

Hotspur régen a legkeresettebb cipő volt, mert a fe-le moncok bugosan irtózatosan nagyot pukkantak. Travi és Seiss dia előtt instant halál volt közelről. Nem tudom ezt kivettèk e már

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6444 üzenetére

Nem nagyon, BO-val bőven 2k feletti life, 1,2k+ mana (ezt itatni kell, de sojjal segíthetsz rajta). Mondjuk kb 3playerig ajánlom ezt, mert a perf griff/facet is csak -25% enemy lajt res. 8playert is lehet húzni am a karival, csak akkor cresent moon kell a kezébe, viszont akkor másból kell hozni a fcr/resit, olyankor upped viper(um) meg 2 soj esetleg forst gloves, és máris akár -60% enemy resi. Gyorsabban húz át 7 karit hellen mint bármelyik hammer.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6442 üzenetére

Draculst lájt sorcal? A leech csak fizikai sebzéssel működik. Az fcr miatt am is kell a magefist bár hirtelen nem tom. A spiritből 35, griffonból 25, hotoból 40, arachból 20 az már 120, 117 a bp szvsz 32es spirit is elég, akkor jea nem kell már rá a magefist. Helyette Chanceguardból 40 mf, egy nagelból 30, eni ~90, gheed 40, pár sc ~250 mf összeszalad a light buildel, tűrhető dammal és 117 fcr-rel. A res lehet kicsit húzós, kell pár res/life/mf sc. Persze ez a build nem olcsó, szvsz eni, infy, meg griffon alap hozzá és a kiegek sem a legolcsóbbak. Egy mara meg soj (vagy vmi jó resi/mf rare ring - qwa drága) mehet rá, attól függően mennyire tudod hozni a fire resit hotspur/aldur, de ha kivagy a macsból akkor wartrav és mindjárt ~300 mf egy haladós buildel.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6439 üzenetére

Sosonak AP sztem már fölös, a feletti str req meg pláne. Mivel az eni nem ED-el %-ban így annyira nem sz@rakodnak a base defen, ha sorc vagy amúgy sem arra mész, hogy a def-eddel védekezz. Én light builden használtam eni-t, segít az mf-ben meg a str, cserébe másból kellett hoznom a reseket, mintha pl coh-al nyomnád. Na meg vannak benne nyalánkságok, mint az frw (városban is gyorsabban közlekedsz farmoláskor), +life, kill után is na meg egy kis damage to mana. Annyi, hogy a TP bugos lehet benne, így én attól hogy adja egy hard pontot tettem rá mellette (néha eldobja a teleportot és le/fel kell rakni a vértet hogy visszaadja - emiatt sem szórakoznék a prebuffal - azok egyébként is szöszmötölős PvP kariknak valók, ha farmolós a kari a lehető legpraktikusabb legyen).

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6437 üzenetére

Infyhez CA-CV a legjobb. Avg dam alapjan. Annyi hogy cv-bol konnyebb ha magad csinalod mert az 4 soxot kap automatikusan larzuknal, CA-nal meg 5 a maximalis igy azt rakja bele.
    Itt egy lista az elit polearmokrol:
    http://classic.battle.net/diablo2exp/items/elite/polearms.shtml
    CV-nel viszont magas az str req szoval elotte erdemes megnezni a merc tudja e viselni egyaltalan vagy sem.

Enigma annyival "osszetettebb" hogy igazabol kari fuggo milyennel akarod hasznalni.
    Arra itt egy lista: http://classic.battle.net/diablo2exp/items/elite/armor.shtml

Arra kell figyelni, hogy milyen buildbe fer bele nalad az hogy ennyit pakolj str-re (mar ha kell a sok pluszon kivul). En csak designra mentem mindig es praktikussagra, sosem erdekelt a def igy Duskba meg Breast plateba raktam. (utobbi sima normal armor) str-re sose kellett pakolni igy egy karival sem.
    Ha szempont a def, akkor az Archon plate meg vallalhato 103 str kell neki. A folott mar azert irrealisan sok pontot vesztesz statokban.

e:lassu voltam :D

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6437 üzenetére

Enihez kasztfüggő, Sosonak/Dudunak duskot tennék, Palának MP/AP, ill Sorcnak esetleg MP is mehet. Attól függ mennyi a base str-ed alap cuccokkal, ha nem akarsz mindig prebuffolni egyéb itemmel. Nec-nél szoktak még lentebb menni str req-be, pl BP/LP.

Infynél merc gear föggő. Pl ha treacheryt használsz a CV előnyös lehet, mert dam-ra nagyobb de lassabb vuszont a vért hozza az ias-t. Személyes kedvencem a giantTresher, de abból 4sox eth superiorért elkérhetnek egy raklap HR-t is. Általánosságban meg CA/Tresher teljesen megfelel. Amelyikből tudsz szerezni eth-et meg ED-eset ha jól megy.

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6432 üzenetére

nem az orbot szokták gyengíteni, hanem orb/fb-t csinálnak energy shield helyett, mert fireball önmagában 1-1 pontos synekkel is nagy sebzést okoz a + allskillek miatt.
    én pl. még hcban sem használtam es-t

törölt tag

válasz #74018560 #6428 üzenetére

Egy kis pontosabb számolás:
    DF30-3x-3x-et ajánlottak Ber-ért (30Ist).
    Ha sapkát is cserélném facetesre, akkor buknám annak is a resistjét.
    Maxra úgy tudnám kitolni ha WarTravellert cserélném Goblion Toe-ra és a fire res ringet cold resre.
    Úgy meglenne a fire-cold-light maxres. Poision nem lenne meg...
    Párszázzal kevesebb mana és valamivel kevesebb élet.
    És... 0MF. :(
    Szerintem jó így... jól haladok hell Baal runnal is :)

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6423 üzenetére

Van egy pár mob amit betör a convi, a cold mastery viszont nem és akkor azokat is tudod ölni (sőt physical immut is be tud törni, ez mondjuk ritkán hasznos de van olyan cold/physi immu super mob amit akkor a csicso ki tud szedni).
    Nyilván akkor nem kell annyit pakolni a masteryre, úgy még maradhat annyi skill is hogy ráállj blizzre (ezért nyomatják inkább azt, de szerintem is kényelmesebb az orb :) )

Egyébként van még jó adag része mai napig a játéknak amit nem vágok teljesen, nem beszélve az egész PvP részről, mert ott meg vannak olyan buildek, amiket olyan itemekre alapoznak amiket kb még nem is láttam :D
    Nemhiába tolják mai napig annyian, lehet még többen mint a D3-at, ami számomra csak egy hentelős játék semmi több, bár a dlc-k óta rá se néztem.

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6418 üzenetére

Runákat nem érdemes eladni ott pont, mivel általában dupeoljak így a 3-4 használható HR baromi drága a többi meg szinte semmit nem ér. Inkább cuccokat vagy kirakott rwket.
    Summon nec szórakoztató tud lenni, mert bármit meg tud csinálni egyedül akár torchokat is lehet utni vele és a gólem miatt akár insightot is lehet belőle csinálni vagy prideot :) így olyan mintha dupla merced lenne.
    Hammer mellett meg ugye az szól hogy neki nem kell insight mert van redemption. Illetve az baalra nem a legjobb mert az lassú vele, chaost viszont 1 perc alatt ledaralod.
    Enigmaval bármilyen irányban elindulhatsz de ha PvP a cél akkor érdemes kimondott buildeket nezned rá mert általában teljesen más cuccok kellenek oda mint pvm részre. Még karakterosztalyok ellen is van a cuccok tekintetében változás éppen milyen ellen mész. Mi jó ellenük mi nem.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6420 üzenetére

Bocizni érdemes low mf-el, ha pl alapokra vadászol, pusztán azért, mert ha magas az mf-ed mindent bemagicel, és egy jó white/socket alap helyett lesz egy sz@r kék. Ahogy írtam a runedropot meg nem érdekli az mf-ed.

Infyvel nem feltétlen kötelező ráállni light-ra, a cold-al is sokkal gyorsabban haladsz, attól hogy még mindig ott marad pár immun. Ez főleg több playernél észrevehető. Ezért szoktak venni egyéb oldalakról plusz 1-2 kulcsot (régebben voltak 5-6 dolcsiért valid keyek) és belépkedni plusz 2 karival, hogy nőjön a drop.

Az meg teljesen relatív, hogy kinek mi az elért cél, a soson kívül sztem van még jó pár fun build, bár lehet nem épp olcsók. Akár egy bowzon, egy ele druid vagy simán egy summon/CE vagy bone nec, akkor ott a trapsin (ez mondjuk inkább infy-s) vagy épp egy frenzy barb. Az eni se feltétlen must, csak sokat segít (najó főleg a summon necnek). Én pl régen úgy baaloztam amikor az infy láthatáron sem volt, hogy a cold sorc mellé csináltam egy trapsint, beléptem mellé és a cold immus/vagy épp minden kör elején letrapeltem, kiszaladtam szélre, madj a sosoval befejeztem. Így pörgött rendesen a dolog. Néha még egy 3-at is hoztam, pl BO-nak ha CTA se volt vagy csak valami palát a sarokba vmi aurával (window módba gyorsan tudsz átkattingatni).

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6418 üzenetére

Max még gyűjts egy infyre, már ha el tudod engedni a mana aurát. Azzal jobban is öl a csicso, mivel jobb ED-je van, nem beszélve a 40% CB-ről és te is jobban haladsz a convi miatt, meg később még akár át is állhatsz light setupra. Számomra mindenképp az infy a legjobb merc weapon, akkor is azt használom ha nem is teljesen tudom kihasználni az adott karival a convit, mert nem elfelejteni hogy a convi a -max res mellett -max def-et is von le nem is kicsit, szvsz a merc még jobban öl, meg te is még ha fizikai damos karival tolod.

Ill ha bármilyen más buildben gondolkozol és farmolni akarsz vele az eni kvázi kötelező. Pl egy bone/robbantós nec nem is lenne olyan drága és eszméletlenül tudja teríteni a cow levelt, jó alapokat lehet összeszedni amiket könnyebb és jobb áron is el lehet adni és HR is eshet közben. A cowKing híres ber dobó, már amennyire gyakorinak lehet ezt mondani, de mi anno kiszedtünk egy párat belőle :)

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6415 üzenetére

Orphansbol a guillam nagyon jól használható act2 mercen. 35% cb nagyon sokat számíthat boss harcoknal vagy immunoknal.
    Ha lassan úgy érzed hogy "kesz" a kari és esetleg más karaktert kezdenel akkor a már korábban linkelt d2jspn az eddig talált cuccaid könnyen ertekke teheted hogy egy másikba belefoghass. Ahogy elnézem már lassan enigmad is meglehetne onnantól meg bármelyik kaszt könnyen játszhatóva válik.

Esetleg egy hc vagy classic is hogy próbára tedd magad :)

törölt tag

válasz #74018560 #6415 üzenetére

Hihetetlen dúrva... úgy voltam ma vele h kéne venni v találni egy SoJ-t mert már csak az javíthatna a buildemen... erre segítünk freeben egy másik sorcinak, Lister the Tormentor dobott egy uniq ringet.... felvettem..... SoJ :Y

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6412 üzenetére

Csak fizdam.
    Elementalis sebzesed facetek, ormus, nightwing, eschu stb növelik illetve olyan rwk amik hatással vannak a mobok immunjara. De ezekre mindig konkrétan rá is van írva milyen elementalis sebzest novel-csokkent.

Bossok beletartoznak ezért is jó pl barbarnak vagy bowernek a laying of hands

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6412 üzenetére

Legjobb tudomásom szerint a + xx% dam csak fizikai támadásokra vonatkozik beleértve a ranged-et is a melee mellett, de spellekre nem és az egyéb elementális sebzésekre sem csak tisztán a fizikai értékre. Ha jól tudom régi patchekben még a totális, tehát össz damot növelték ezek a dolgok, de utána javították, hogy a base damot növeljék csak, mert túl OP volt. Szeretik is sok builden a LoH kesztyűt.

Természetesen a bossok is mindig beletartoznak valamilyen kategóriába, akár uniq/super uniq mob vagy épp valamelyik act boss.

törölt tag

válasz #74018560 #6409 üzenetére

Ma jól megszívtam: valaki beírta chatbe, hogy van egy free torch Tristramban... elmentem megnéztem, tényleg ott is volt. Mondom ok, akkor gyorsan lecuccolom a sosoT-t ami nálam van... erre nem pont ekkor hal be a bnet.... szóval oda volt a torchom... IstMal-ért vettem egy 3x3settet és gyorsan meg is csináltuk a kört. Újra kaptam SosoT :R Valakik szerethetnek odafent :D

Utána rájöttem h CtA mellé kéne még egy Spirit is, csináltam egyet, erre nem 35-ös lett?! :U Eladtam 3Istért és csináltam egy másikat (32) (amit aztán megint megvetem 1Istért :F)

Ber-ért kaptam 2Lo-t, Ohmot és 4 Istet.
    Majd egyik Lo-t felhasználtam Fortihoz, tényleg sokat dob a damage-en és ezzel a leechen is!
    Kénytelen voltam Ist-ért venni egy AndyV10-et, de megérte kapott egy Ralt, hogy a hydrák se bánccsák szerencsétlent :DDD

Utána még ment a csere-bere, eladások. Lo-ért kaptam 10 Istet meg egy Gult.
    Aztán 20Ist-ért vettem most egy Jah-ot :U

Lassan tényleg nem tudom mire költsek :R
    Lehet picit pihennem is kéne :)

Jah dísznek vettem egy Windforce-t Ist-ért :DDD

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6404 üzenetére

Manaburn ellen jobb a mana poti, mert az lassan tölti fel nem instant nyomja fel. Így közben is tudod használni a skillt.
    Nihlanal egyedül a viperek a veszelyesek, a köd(néha látható effekt nélkül is) simán lever tök mindegy a res/damred. De mivel cold immunok meg se olod őket így nem gáz szamodra

törölt tag

válasz #74018560 #6403 üzenetére

Így h megvan a torch (és ezzel a végleges cuccokból jövő statok) megcsináltam az utolsó finomhangolást (resetet).
    Sok skillel az orb sorc is elég erős, már a hell Act4 is könnyen megy :)
    Skilleken annyit variáltam, hogy mostmár Static és Warmth is 1-es, Cold Mastery csak 16 mert cuccokkal így -60, 3 cold skillerrel meg lenne -175. PvP azért ez is jól fog jönni :D
    ES így pont 80%-os, T-20!...

Str 156
    Dex alap
    Life-Mana BO után 1272-1800
    FHR 60 FCR 105+
    Simán be merek teleportálni a tömegbe, akkor sincs nagy veszély... egyedül a mana lopó teleportálós szellemek jelentenek veszélyt nagy tömbegben (ha beléjük akadok...)
    Nithlaka is megy egyedül, nem is túl nehéz.

Mana potion nincs nálam, de life se. Csak nagy lilák és Act4 előtt már szinte egyáltalá nem kell :)

Vicces, hogy mai tesztelgetés elején 5 perc után találtam egy eth CV-t, amit el is vittek egyből egy Ist-ért :)

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6401 üzenetére

Item lvl86 vagy 87 a coa szintje ami azt jelenti hogy a lvl85 areakban champion/ uniq monster már dobhatja. Cold sorccal a leggyorsabb act1 mauzoleum és act2 tunnels ahol nincs immun rád így hamar vegigszaladhatsz rajtuk. Ezeken kívül dia és baal felé is eshet de azokat már macerasabb megolnod immunok miatt. Baalt még gyorsabb csak a 2. Wave macera ott teleportalgatnod kell a csontikra.( Ill. Wave bossok lehetnek immunok még) Nem árt ha van cb a mercen hogy gyorsabban haljanak.

Kalkulátorok helyett próbáld kibővíteni a listát amiken vegigmesz és építse be ezeket a helyeket. Hamarabb lesz eredménye mintha csak baalra mennél mert alig növeli az idődet viszont sokkal több esélyed lesz jó cuccokra

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6399 üzenetére

Lvl85 areakban mar barmi eshet, nem feltetlen kell baalt olnod naphosszat. Igaz cold sorcnak act2 tunnel az egyetlen amit tud futni gyorsan, mert a tobbi helyen mar sok a ci mob.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6395 üzenetére

A CTA-nak némi all skillel van érezhető hatása. Hammeren ezért szeretik mert tipikus sok all skill-es build, nem pedig karakter specifikus skill leveles, mint néha a sosok szoktak lenni. Természetesen mellé is egy monarchot kell tenni váltásra, az már +2 sk, egy mara még +2, az arach még egy, shako még 2 ha még azt használod, ez már 7 esetleg soj/bul már +8 lehet. Ordításnál először BC utána BO az még tol egyet. A 3as cta-dal máris ott egy lvl 12 BO, az 68% a base-re, ne mond hogy az kevés.

Mercre mehet a Tal mask amíg nincs andy, azt szokták ralozni ha szegény, ill fire resi + ias joolozni ha gazdag az illető. Vértnek meg igy idő után jobbnak fogod találni a treachery-t, mivel a 45% ias rengeteget dob a leechen, na meg ha becastolja a fadet, ott a rengeteg all res plusz a rejtett velejárója a damage reduction. Ezt kb csak a forty übereli.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6393 üzenetére

Ezek nyers számoknak jók, de ahogy mondtam a trade nem mindig ilyen precíz, attól függően hogy vkinek mennyire kell az a cucc. Pl a 34-es monarch lehet nem ér többet mint egy 32-es mert nincs épp olyan valaki olyan buildel, hogy épp azzal üti meg a breakpointot. A 35ös pl jól bevált mert a ha mondjuk nézed a cold sosot, neki 65 vagy 105 a bp-ja, ahhoz meg vagy 35-ös jó vagy tök mind1. Ezért is van annak magasabb ára.
    Sajnos pontosabb összegeket nem tudok mondani, mindig viszonyítani kell az akkori ált trade trendhez. Pl azt tudom, hogy ált a gul az max ist, mert különösebb haszna nincs. A cta-t meg ne így nézd, 1-esért lehet ajánlanak 2 istet, 6-osért 2 hr-t (főleg ha másik statja sem rossz). Hotonál szintén, kaptam már mineset freebe, míg cseréltem maxosat infyre.
    Skillert pörgetni inkább 99-es itemből éri meg (pl Baal drop gc), mert ott jobb az esély, hogy lehet mellé nagy hp suffix.
    Na meg nem összekeverendő a "bekerülési ár", mert kirakottat jóval olcsóbban is tudsz venni. Az enik-nél pl nincs olyan egetverő eltérés, az a pár def, inkább az alap számít, az infynél viszont már lehet nagyobb eltérés.
    Viszont ha tradelgetsz, akár kicsiket, hamarabb elérheted mint nyers farmolással.

• tiborv

aktív tag

válasz #74018560 #6384 üzenetére

Lehet lvl21en uber mefijet hatástalanítani de csak rád hat, a többiekre nem

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6388 üzenetére

Ez tipikus, jah akkor esik amikor soha nem várnád :C Amúgy a szellemek az arcaneba jobban adják a runákat ahogy eddig tapasztaltam.
    Mondjuk az a trade lehet megérte volna mert high sosoT szokott hr-t érni, az ohmból lett volna egy cta-d, a 2 bult meg lehet egy sojra el tudtad volna cserélni, meg a DF-t is eladni pár istért.
    Hogy pontosan amúgy mik a trendek a a jsp forum EUSCL részlegéről lepuskázhatod. Mindent forum goldba adnak meg de át tudod számolni.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6386 üzenetére

Igen az orb még kényelmesebb mint a blizz. Duelbe meg elég hasznos az ES-ed :)

A tradek meg nagyon változók, főleg így ladder második felében többet "adakoznak".

Az Obi meg nagyot sebez, meg ott a 40 CB meg minden, szóval jó fegyó, de ha kell a mana aura akkor marad az insight, főleg ha manára alapozod a buildet.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6384 üzenetére

Azt nem lehet semlegesíteni, amit mondasz az az, amikor partyba vagytok és két ugyanolyan aurás kari jön be akkor összeakadnak és véletlenszerűen érvényes mikor melyik. Ilyenkor pl ha bent van 2 hammer, akkor megbeszélik kinek nagyobb a conc aurája és a másik nyom vmit mást, healing, mana, def vagy vmi.

Sajnos a lájt soso felejtős infy nélkül ill valamivel rosszabb mint a cold ezért preferálják az ha nincs infy. A fire valóban nem igazán fekszi a PvM-et, inkább 200 fcr ball PvP kari.
    Szvsz infy nélkül maradj a cold vonalon, ennek egyébként másodlagos defenzív oka is van, mivel aki nem cold immu az a támadásodtól nem csak sebződik hanem megfagy/belassul és így sokkal kevéssé vagy veszélyben. Pl a villámozós szellemek tipikusan el tudnak fektetni és egy jó lájt sorcnak is lassan halnak, miközben beengedsz egy orbot és felfeded őket meg meg is fekszenek 2-3 lövéssel. Illetve ha runolsz a cold immuk kevéssé veszélyesek általában mint a lájt immuk.
    Az infy lájt sorc előnye, hogy kvázi nem marad meg senki előtte, mert a lájt immu mobok nagy része "éppen hogy" immunis, tehát az infy 90%-ban betöri őket (a WS-ben vannak ilyen csontik amiket nem tud). Viszont aki cold immun az tényleg immun, tehát nagyrészt ilyen ~180% körüli reseket képzelj el, amit még egy kifullozott convi aura + lower res átok kombóval sem tudsz betörni, merthogy 95% felett már nem egy az egyben érvényesül a convi negatív hatása, hanem töredékeként. Ezért van hogy önmagában egy infy kevés, mert ha éppen be is töri azt a lighting immunt annak még elég erős resistje marad és nagyon lassan ölöd. Emiatt kell az infy mellé nagyon a griffon, ami -15% lehet, plusz egy light facettel akár -20% light res, na úgy már azt a betört immut is normális sebességgel tudod ölni.

Hogy mi a legjobb, nekem az infy sorc a nyerő, mert zavar ha ott kell hagynom vkit :D, egyébként a hammert használják legtöbben (nemhiába botnak is), viszont azzal meg körülményes játszani, legalábbis nekem, mert ugye úgy engedi el a kalapácsot spirális alakba és mindig pontosan alul-oldalról kell a mob alá ugrani vele (már ha van enid, oda futni még rosszabb), míg pl elengedsz egy chain lightot az meg kb auto kill mindent. Szóval amíg nincs infy-d, coldulni kell :DD (ahogy mondtuk anno), úgy haladsz a legjobban.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6380 üzenetére

A coa a uniq corona, a df meg a death fathom sorc orb.

Lower Kurastban van random 3-6 superchest ebből 1-2 dobhat nagyobbat, ezek a tűz körüli épületkékben vannak mindig. Nekem innen esett egyszer ber ladderen, azót se semmi :)
    HR-ekre nagyon külön taktika nincs, azokra nem vonatkozik az MF sem, szimplán minél több kill magasabb szintű helyeken, chaos, ws stb és persze minél több player növeli az esélyeket.

A smiter-t említettem feljebb, persze vannak más buildek is, de azok inkább "fun" célból, mert sokkal kevéssé hatékonyak és nagyon drágák ahhoz képest (summon necro, frenzy barb, de láttam már bowzont is kiszedni).
    Smiter lényege CB (crushing blow) és leech. A CB %-osan sebzi a bosst, tök mindegy mellett mennyi a valós damod. Viszon egy uber bosst %osan megsebezve okozol sokezer damos sebzést amiből leechelve simán fullon tartod a hp-d. Amiért kifejezetten smite, mint írtam az megszakíthatatlan (tehát ha belekezdesz nem számít az fhr sem, mert nem tud megakasztani) és emelett always hit! tehát az AR-ed sem számít mert mindig betalálsz. Így mint látod az hp-d fenntartása biztosított. Amiért érdemesebb jobb gearbe fektetni az pedig a boss befejezése, mert minél kisebb az élete a CB-vel való sebzés annál jobban csökken, és ezt a damot a saját damod egy idő után meghaladja és az viszi előre az egészet. Emiatt használják a griefet, mert az adhat 400 damot tisztán ami nem csak a saját fegyverébe számít bele hanem a smiteba is! Emiatt a végén sokkal gyorsabban fejezed be a bosst.
    Magyarul a geareddel olyan 60-70% CB-t össze kéne szedni. Emelett elég magas resitet is fel kell halmozni, mert über mefinek vagy egy nagyon fájdalmas convi aurája, ami lvl20, tehát -125% (ebből láthatod ha tartani akarod a 75öt, akkor alapból 200-nak kell lennie hellben, ami azt jelenit hogy 300-nak alapból! persze ezt nem igen szokták kihozni, igazából a light resre kell legjobban figyelni mert mefi azzal lő meg (a palánál ha raksz a light resist aurába ha nem is használod 2 szintenként ad egy plusz pontot a max light resedhez! tehát 80 fölé is fel tod húzni - itt csak a hard pontok számítanak, a cuccok által adottak nem!)
    A smite attack speedje szintén a fegyveredtől függ, ezért szoktak phase blade griefet használni.
    A leechet is említettem, több féle képpen össze tudod hozni, szerzel egy wandot ami be van life tap, kicastolod jó időben a bossra és váltasz és mehet. Vagy draculs kesztyűvel, ott viszont lehet hogy ütni kell egy dbig mire beadja, addig viszont életbe kéne maradni, emiatt kéne alapból majd egy 2k-s life. Aki gazdag tolja exile-el ez jelentősen könnyít, ha nincs marad a zaka.

Buieldeket találni a neten, olcsóbbakat drágábbakat, de sztem a fentebb leírtakból látod mi a lényege a szetteknek. Olcsóbb dolgok: black rw (runeword) flailba, duress vért, gobline toe/gore cipő, guill face sisak (ez kvázi kötelező), lehet TG öv vagy vmi rare nagy fhr, life+ resi. Kesztyű draculs ha nincs máshonnan tap, amunak highlord sztem szintén kötelező (ias + light res), gyűrű változó szokott lenni egy darab raven mindenképp a cannot be frozen miatt. De sok féle cucc van még csak egyre drágábbak.

A játék sem egyszerű vele elsőre, chargolgatni kell tristam szélén oda vissza, úgy hogy ne spameljen mefi qwa sok miniont de diot meg baalt kicsald a szélére és kiüsd. Hárman egyszerre ne üssenek mert túl jó buli. Amint dio meg baalt kiütve, mehet mefi, őt mindenképp tapelni kell mert ha max damos lightingal eltalál könnyen elfekszel. Főleg ha nincs magas hp-d. Emiatt kéne kvázi valami BO, ezt vagy cta-ból nyomod vagy külön barb. Itt megemlíteném, hogy ezt inkább egy másod CD kulcs beszerzésével érdemes csinálni. Egyrészt ha nincs CTA be tudsz hozni egy BO barbot, másrészt ha uber kulcsokat veszel, előtte andit, durit meg izualt is ki kell ütni és oda sétálni sem egy életbiztosítás. Illetve lássuk be a smiter nem egy tömegsebző kari. Emiatt a sorcal szoktunk odatelézni ezekhez majd kapu haza és smiti be. Ha org szettet veszel, az drágább de akkor azonnal UT-ba tudsz menni. Másrészt a torchokat egy idő tovább kell dobálni kariknak, mert ha van a smitinél, akár a ládájába egy ugye az újat nem tudja felvenni.

Megjegyezve egyébként amikor volt 200 fcr power light sorcom természetesen infy mercel, azzal ki tudtam lőni kb mindenkit, főleg ha bejött még valaki elterelésnek, tehát adni, duri, izu, dio meg baal fogható egy ilyennel is mefi viszont 200% light immu vagy mi nála így úgyis hozni kellett a smitit.
    Egyébként csomószor láttam már, hogy help uber és valaki csak úgy bemegy és kiüti neked, sokszor freebe. Persz itt lehet olyan egyén aki felveszi előled de nem gyakori, ill van a ki kér egy istet vagy vmit érte.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6378 üzenetére

Van pár ilyen uniq, pl griffon, főleg ha jó a statja sok hr-t ér. Eth titan, szintén jó statokkal sokat ér, 2s coa, perf mara, DF ugyancsak jobb statokkal stb. Elmondható, hogy nagy különbség tud lenni árban akár pár %-os eltérés esetén is keresetebb uniqoknál, főleg ha perf vagy near perf.
    Ugyancsak baromi sokat érnek egyes alapok a runa szavakhoz. A superior (15% ED-es) ill eth verziók főleg. Vértből eni alapnak a mageplate, archon plate, dusk vagy fegyverből a phasebalde, berserker axe (grief/botd), csicsónak (infy) a tresher, főleg a giant tresher, ebből a 4sock, eth, 15 ED-esért kitennének 8-10 hr-t is, de láttam már 40 hr-t is elmenni ilyet.
    Ugyanígy ha egy uber alapba nagyon jól sikerül a runaszó is akkor az meg a csillagos ég, kérdés ott már csak az hogy találsz e olyat aki hajlandó megvenni.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6376 üzenetére

Igazából azért sem használnak ES-t mert amúgy is túlélik simán. Akár egy tal / fél tal szettel gearelt blizz sorcnak van annyi hp-ja, főleg BO-val, hogy nem verik le. Persze okosan kell vele ugrálni, de ha van egy ütős merc akkor pláne biztonságban van és sokkal jobban halad. A farmolás lényege meg, ahogy már említettem az MF és az "ölési sebesség" aránya. Hiába van vkinek 700+ mf-je ha egy óra alatt megy le pl egy chaos+baal esetleg + 1-2 egyéb mobos kört, mintha valaki 300-350 mf-el ugyanennyi idő alatt megy 6 kört. Az utóbbi hosszútávon sokkal több jobb cuccot talál. Emlékeim szerint egy ilyen blizz sorcot 8-10k-s bliz dammal össze lehet hozni, de rég volt már ilyen karim. Ált. ha fel tudom szerelni a light sorcot, akkor annak szokott lenni majd 200-250 mf-je, alapból ~1.2k hp, meg majd ~1k mana (egy sojjal) BO nélkül, skillertől függően 3x-40k max dammal. Ezért is írtam, hogy a spirit monarch olyan fontos, mert hozza a manát meg ha normálisat raksz az fcr-t is, és nem kell egyéb itemeket "elba.ni" arra hogy ezeket kihozd. Persze megfelelő cuccok nélkül ez nem egyszerű, nem is érdemes ha nincs cash rá. Nyilván igazítod a skilled a gearedhez és fordítva, na meg a játékstílusodhoz is próbálgasd tovább. Ilyenkor csak dobálnak már nem olyan drágán tokeneket is.

Természetesen nő a drop és a chance is minél több a player, hogy pontosan mennyivel azt ilyen MF kalkulátorokkal meg tudod nézni, neten találni párat. Pl Baal runnál úgy tudom vagy 3 vagy 8 fővel a legjobb a drop/nehézségi arány, de pontos értékeket nem vágok fejből.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6374 üzenetére

Bannolja őket rendesen, sőt néha szerencsétlen usereket is letilt mert valamiért azt hiszi bot.. akik botoznak egyszerre mondjuk 8 kulccsal rotálják őket meg mindenféle trükköket csinálnak, hogy ne tiltság a kulcsot.

Lehet épp tele nélkül is játszani, csak igen kicsit kellemetlenebb. A javazon ja nagyon nagyot tud ütni, akár 1-2 dobásos baal wave is megy neki. Viszont nagyon drága kari, ha telések akarsz akkor ugye eni, circnek mindenképp griffon, fegyónak eth titan, csicsónak meg infy kötelező. Ránézésre a thundergod öv lenne a nyerő viszont mégis a razortail övvel haladsz jobban a piercing mod miatt (ezt nem írja ki de +30% piercinget jelent).

Ja a hoto inkább más caster karinak való ami nem soso, ill nem cold, mert az occu jó az mf miatt is.

Rare cuccokban amit reális eséllyel találhatsz és jók azok a fcr+life+str+res ringek vagy hasonló amuk csak +skillel, illetve a circek skill+fcr/fhr+stat+res vagy a frw+fhr+tri res cipők. Nagyon insane rare itemeket úgysem lel az ember átlag gameplay mellett, tudsz rájok googlizni mutat képeket. A fools modos kardok, láttam már eth cristal swordben fools mod(+ar és dam lvl alapján) + 40ias + max dam + ar + 2 sock és ezt feluppolva phase blade-é, ami ugye hiába eth akkor is indestructible :DD Vagy a visio modos (%os +ar) barb helmek pvp-hez, illetve ugyanígy assa, dudu circek 2skill + 30fhr/20fcr + stat+ life + res stb cuccokkal, tényleg iszonyú ritka.

UT-be nem igazán tudsz becsatlakozni, azt direkt privátba tolja hogysenki ne vigye el a torchot. De fölösleges is venni 3x3-at vagy akár org settet, mert ha nincs karid hozzá ami kiüsse, akkor nem tudod megcsinálni. Ehhez ugye legegyszerűbb egy smiter pala, viszonylag nem olyan drága cuccokkal lvl75-ön is ki tudja szedni éppen, de első nekifutásra nem olyan egyszerű összerakni meg kitapasztalni hogy kell. Über mefinek a huszonakárhanyas convi aurája nagyon fájdalmas szóval stackolni kell rendesen a light rest. Lényege egyébként a smiternek, hogy a smite megszakíthatatlan és always hit, ehhez kell egy jó adag (60-70+ CB - ez %osan szedi a boss-t lefele) meg egy jól időzített life tap külön itemből vagy ha draculst használsz kibírni erős leechel amíg az bedobja a tap-et, vagy ha gazdag vagy az exile megoldja még könnyebben. De kell neki alapból bőven life, 2k alatt nem érdemes bemenni, szóval nem árt neki saját cta vagy amikor nem volt, csináltunk külön BO barbot ami ráordított (merthogy én pl nem igen játszottam soha 2-3 kulcs nélkül, pont ilyenek plusz mule meg stb miatt).

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6372 üzenetére

A ladder reset idejét figyelni kell, kb pár héttel előtte tudják meg.
    A botokra van külön 3rd party kliens, nem kell programozói tudás csak jól be kell lőni/szkriptelni és mit vegyen fel, mit runoljon, mikor lépjen ki/be stb. Asszem az Etal nevű progival csinálják, de ha lebukik perma ban. Pontos beállításokat stb nem tudok mert soha nem botoztam, a jobb cuccokat ladderen forum goldból meg tradeből szereztem mindig. Tudomásom szerint a ladder reset nem nagyon befolyásolja, max ha van úgy patch. Az elején talán azért van kevesebb, mert fel kell őket levelezni meg gearezni. A botok nagyrésze meg ált hammer, oda meg azért kell gear hogy haladjon (kb egy ~12k-a hammer dam).

Az hogy meg van az összes cucc relatív, mindig lehet jobb setupot összehozni, ill más karikra pakolni. Van azért a sorc mellett más életképes farmoló kari is, csak nem árt neki az enigma, az meg nem olcsó. CTA is alap lenne, mert kell az a BO minden farmoló karinak, ott a torch meg anni ezeket is venni kell ha nem tudsz uberezni meg ilyenek. Na meg ott vannak a PVP-sek, azoknak meg az ára tényleg a csillagos ég (az olyan rare cuccok ára sokszorosa bármelyik legdrágább uniqnak).

Az hogy mi épp mennyi runa az nagyon függ attól, hogy hol jársz a ladder idejében. Pl most a srácnak kiba gyorsan kellett egy lem, lehet pult, umot de akár malt vagy istet is oda dob érte.
    Ugyanakkor lehet hogy egy jahot/bert nagyon sok istből lehet összeolvasztani, mégis valahogy 8-12 ist között szokott mozogni egy hr a ladder eleje fele, ha jól emlékszem, később ez már lehet felmegy. Ez azért van, mert kiba sok a bot és a runák értéke lemegy.
    High Rune általában ber meg jah nekik. Zod/cham nem igazán ér annyit, mert a "populáris" runaszavakba nincsenek gyakran. Néha elfogadnak ohm/lo runát is hr-ként, de ezek inkább olcsóbbak főleg a ladder elején.

Egyes itemek ára is nagyon változó lehet stat-tól függően. Ilyen főleg a hoto meg a cta. Pl ha szerencsés vagy eshet vex akár nm 5. pályán, nekem volt ilyen majd kiraktam egy maxos hoto-t és kaptam is érte egy infy-t, onnan elég jól ment a farmolás. Ugyanúgy az 1-es meg 6-os CTA között is többszörös ár eltérés van, az előbbi lehet istért megy el az utóbbi meg több hr-ért.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6369 üzenetére

Hát igen, nem tudom mikor volt ladder reset, talán május vége? Akkor már a vége felé jár a mostani, asszem november/dec környékén szokott lenni az új, így már esélyes hogy ilyen itemeket dobnak freebe.
    A CM-et azért nem maxolják, mert a +all skillekkel együtt overkill. Persze én nem tudom a tiedet, komplett buildeken +20 is szokott lenni skillerekkel. 95% feletti mob ellen meg már nem ér semmit, mert onnan hivatalosan immun.
    A manaburn meg igen csak valid hellben és sok helyen bugos is ráadásul, travi, viperek, villámos szellemek stb 1hit-ből nullára tudják vágni, főleg ha minion vagy bármilyen superuniq mob. A játékba egyébként rengeteg olyan dolog van amit amúgy nem ír sehol, ilyen pl a telekinézis pontos hatása is az ES-re, de mégis létezik és eléggé fontos, gyk csökkenti a mana és hp veszteséget bekapott damage pontonként.
    A spirit meg sajnos megint csak eléggé must have, a 2 all skill evidens, rengeteg plusz mana, jó adag vita, plusz a lényeg a resisteket hozza a fire kivételével és kb erre alapozza a sorc a fcr breakpointját (coldhoz asszem 65 meg 105). Illetve hellben a fhr sem elhanyagolható mert helyenként igen csak lockba lehet kerülni, ez pedig ad 55 fhr-t így már csak egy db kis 5fhr-es sc-vel kivagy a 60-ból. Ha nincs torch, akkor érdemes a rare ringeket keresni, res/mf/hp mellé szokott lenni +18-20str, bár ezek is eléggé drágák.
    Hogy mik is az igazán értékes cuccok, pl JSP forumról meg tudhatod, nagyjából látni miket árulnak mennyiért, mennyi egy ist és onnan tudsz következtetni. A Wraiht pl kuka, statra jól mutat de nincs rá build, lásd a bowzon értelem szerűen íjaz, a javanák meg a (eth)titan az only opció.
    Runolni azért tudsz magad is, max néhány mob ott marad. A lvl86-os helyeken már a legjobb uniq cuccok is eshetnek, pl act1 mausoleum Blood Raven alatt, vagy a pit a Tamoe alatt, trap door Lost City alatt stb. Itt véletlenszerűen ad be immukat, van ahol a cold elkerülhető néha. Party runoknál az a baj felkapják gyorsba, főleg ha bot, akkor esély sincs. Viszont így ladder vége fele lehet ott hagynak neked bőven megérős cuccokat is.

• maajsz

senior tag

válasz #74018560 #6367 üzenetére

Farmolni el lehet hellen simán coldal is, de csak bizonyos területeket/mobokat. Az orb tipikusan akkor jó ha mellé teszel valamit, pl fireball az úgy még éppen életképes is tud lenni. A cold mastery-t amúgy sem kell maxolni, mert egy idő után nem tud többet levonni úgysem attól aki nem cold immu, aki meg az annál tök mind1.
    Az ES-t én hanyagolnám a helyedben, meg az energy maxolást is, hellen kiba sok a mana burn és akármennyi manád van 1 hit nullázza. ES-buildet max pvp-re szoktak, de ott sem magát az ES-t kell maxolni, hanem a synergy-jét a telekinézist, mert az befolyásolja azt hogy a bekapott damnak tényleges hány %-a megy manából és mennyi hp-ből. Szvsz ezt ki is hagyhatod.
    Ergo így marad a orb/fireball build vagy a tisztán cold, de akkor meg hagyd az orbot és toljad a blizzt, mert jóval nagyobb damot tudsz vele elérni, hellen meg a 5k-s dam se mondható még túl gyorsnak. Amúgy egyféle sebzésű sorc az csak a light soso ami 100%ig életképes hellen, de az is csak infy merc-el, ami meg nem épp egyszerű beszerzés. Kérdés, hogy bneten hol játszol, ladder vagy non-ladder? Non-ladderen olcsóbbak jóval a cuccok, sőt mégy kunyizni is lehet :DD, ladderen kb féltávig drága minden high end item.
    Amiket írtál cuccokat azok kb elérhetőek az elején, nm-ig jók, de hellen már bajosabb. De shako, occu, viper, rhyme/splendor, magefist, wartravi hellen is jók, amuból mara kihúzna a resből, ill pajzsból is csak spirit lenne az igazi, de a monarch-hoz ugye 156 str kell, ami kicsit húzós torcs meg anni nélkül. De pl tal szettel is nagyon jól el lehet lenni hellben, sőt a tal öv+vért+amu kombó is király amikor shako+occu megy mellé.
    Önmagában magas MF meg kevés, igazából a dam output / mf arány a lényeg, hogy azért meglegyen a tempo. Egy jó blizz sorccal amúgy a mefi+dio+baal run is kivitelezhető, sőt még travi is hellben, de ott már elengedhetetlen egy jó merc. Sőt hellben úgy általában az, teszel rá egy treachery-t ami hozza az ias-t, a helmbe valami leech andy/tal/gaze, weaponnek meg minél nagyobb dam, hogy leecheljen visszafelé és ne haljon gyakran, runaszóból pl az obedience elérhető árú és jó nagyot damol vagy marad a (eth)reaper, azt még amn-nal lehet is sockolni és lesz plusz leech.

Sajnos olcsóbb cuccokkal nagyon macera a hell (egyedül), nyögvenyelős, elmegy az ember kedve néha tőle, magadtól pedig elérni azokat a cuccokat meg rengeteg óra. Ha már bneten vagy érdemes próbálni tradelni, mert amúgy nagyon nehéz pl nagy runákat találni, viszont azt is megértem, hogy kvázi értelmét veszti a játék ha pl non ladderen elkezd vki neked enit, infyit meg hr-eket dobálni mert épp olyanja van.

Szóval maradhatsz a cold sorcnál, talán, sőt a legjobb kezdő farmoló kari, a kimaxolt blizzes simán viszi magába a baalrunokat is, max a 2. körös cold immu csontikra egyesével úgy kell rátelézni a mercet, de amúgy meg gyorsan lestatikolod feléig és máris ott vagy. A fire soso szerintem hellben annyira nem hatékony, a lájt meg.. ahogy mondtam infy nélkül nem megy, sőt inkább infy+griffon(facettel) kombóval az igazi, neki ott nincs ellenfél nagyon, de coldból meg több MF-et tudsz kihozni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés