- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Diablo II Classic és Resurrected Alapok:
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
válasz
Vismajor01 #14648 üzenetére
Sokan alábecsülik a - enemy light rest, sokszor nem is tudják hogy skálázódik immun betörésnél. Anno mikor sokat carryztem infi sorccal, 8 playernél inkább feltettem CM-et mert sokkal jobban ment. Nyilván létezik életképes megoldás Tal settel is, de szerintem nem kézenfekvő build, illetve túl sokat nem is láttam -5-ös light facetekkel telerakott Tal-t.
-
maajsz
senior tag
válasz
zsirfecske #13328 üzenetére
Ez a 99%, hogy lesz balance ez valami hiteles info vagy bejelentés? Érdekes lenne ha így 20 év után úgy döntenének, hogy borítják az egész sandboxot ahogy van. Csak mert a D2-nek nincs igazából olyan endgame contentje ami ezt indokolja, pvp-re meg jó esetben is csak gimmick szinten alkalmas.
-
maajsz
senior tag
válasz
sto1911 #13305 üzenetére
Eddig átkerültek 2-ben is, sztem átmennek most is max újat nem tudsz csinálni (már ha ragaszkodik még mindig ehhez a Blizz de ki tudja)
#13307Peddy789 Nem tom most ezen miért hadakozol, amúgy ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz. Fölösleges kifordítgani minden kifejezést, az ilyen hogy "egy perc" nem mindig 60 másodperc, lehet hogy 87, de ált perc alatt meg volt (nekem az MF karin a gamblis bow ott volt szem előtt). Amúgy meg most még könyebb, úgy hogy kvázi fix marad a gamblis oldal és nem kell refreshelned (bejön egy ahol van pl amu+ring+circ és mehet a bal klikk míg tele az inv). Régebben jobban rá volt állva az agyam, kb egy fél sec-es pillantás elég volt hogy tudjam, hogy del e, de most sem tart sokkal tovább kiszúrni az abszolút god rollt.
Ugyanakkor senki nem mondta, hogy 1,5M-ből kifog jönni akármi, ha olvasol rendesen látod, hogy az áll ott, hogy lehet, ahogy az is ott áll, hogy ladder második felében - végén (amit most qwára nem tudsz, hogy hogy áll, kvázi nem azok az árak mérvadóak).
Másik, nem mindenki fog goldfind barbozni, én sem nyomtam szinte soha, de ami lóvé összejött az MF karival azt gambliba toltam mindig és anno egy egy sűrűbb szezonomban a 30M nagyon sokszorosát lőttem el. -
maajsz
senior tag
válasz
Peddy789 #13302 üzenetére
Az lehet, hogy te unod a gamblit de az még nem jelenti azt, hogy a repair költség nem lehet az egekben. Egy forti AP full repje lehet akár 1,5M, abból gheedel meg edge-el jó pár circ/ring/amu kijön gambliból, amiből aztán akár lehet több tucat HR-t érő cucc is. 2-3M-et meg elgamblizni egy perc se. Régebben ladder közepe-vége fele dobálták a HR-t 1-2M-ért.
-
maajsz
senior tag
válasz
MikeWazowski #13298 üzenetére
Feltételezem ha van benne "töltetes" skill azt is újra tölti.
Amúgy a melee karik ilyen szempontból sajnos pepecselősek. Quality of life fícsörként valamit kezdhettek volna ezzel, mondjuk cap-elni a rep költséget max 30000 ezerbe vagy ilyesmi.
Személy szerint ki is dobnám az endgameből az egészet úgy, hogy minden "drágább" runaszó automatikusan self rep legyen, csak akkor meg az etheral része lenne kicsit OP, azért meg lehet pattogás lenne. -
maajsz
senior tag
válasz
MikeWazowski #13293 üzenetére
Hagyhatod akár teljesen is lemenni a durát ha nem eth
-
maajsz
senior tag
válasz
Vismajor01 #9912 üzenetére
75 meg 125 fcr között egy frame különbség van szóval nem lesz 2x-ese, de mindenképp gyorsabb lesz (még a tele is). "Csóróbb módban" (de már enivel) a 75 fcr-nek elsőre kicsit több a dps-e, de skillerekkel a 125 később behozza, sőt le is nyomja.
Amúgy én is a 125-öt szerettem, igazából csak 1 frame de még is többnek érződik a sebesség. Hasonlóan mai napig a kedvencem a 200 fcr light soso, csak kicsit dárga mire kirakja az ember -
-
maajsz
senior tag
válasz
MikeWazowski #9729 üzenetére
A túlzás, hogy sebez
inkább ha a mob nagyon stunolja a csicsót akkor én is stunolom vissza, hogy a csicsó is tudja ütni.
-
maajsz
senior tag
válasz
MikeWazowski #9726 üzenetére
Fel tudsz venni vele aranyat, potit meg ki tudsz nyitni ládát messziről, kb gimmick. Meg ha pl immun valami keményebb mob és a csicsó szenved vele, akkor szoktam vele basztatni, igazából tudja akasztani több kevesebb sikerrel
-
maajsz
senior tag
válasz
MikeWazowski #9717 üzenetére
A dual buildekkel sajna nem lehet annyira haladni, itt ő kvázi az orbot maineli és a CL csak a cold immuk feltakarítására való. De ettől szerintem még a orb-metor/ball build is gyorsabb.
Egyébként ha már átjutottál hellen statolj át blizzre (esetleg némi ES-el, ha nagyon halandó vagy) és tudsz runolni egész sok helyet, szóval a farmképesebb leszel, mégha ott is kell hagyni immunokat. Sima blizzel amúgy megy a baal run is, csak a második körben a cold immun csontikra kell rátelézgetni a mercet, úgyhogy azt kellene némileg összerakni. Ha raksz neki a treachery-t meg lesz az IAS, kell még egy jó damos fegyó (akár insight vmi helles alapba) meg valami life leaches sisak (andy a face a legjobb, de ha csak tal van az is ok). -
maajsz
senior tag
válasz
Amartus #9715 üzenetére
Nehéz megállapítani, mert az egész a HS szint, a pajzs alap blockja és a szintedtől függ. Szóval a legjobb amit én tudok mondani, hogy akkor resetelj statot ha ki van maxolva a HS, ill van egy végleges elképzelés a pajzsra, mint mondjuk a Zaka vagy pl egy spirit sacred targe.
-
maajsz
senior tag
válasz
Amartus #9712 üzenetére
A max blockot folyamatosan után kell állítani, ahogy mész felfelé szintben. Felrakod a pajzsot, castolod a holy shieldet és figyeled a max block értéket a karakter jellemzőknél majd addig tolod a dexed amíg 75% nem lesz. De ha pl utána lépsz pár szintet akkor le fog menni 74-re és még kell raknod a dexre.
-
maajsz
senior tag
Van egy trading forum (d2jsp) ahol gamen kívül lehet bizniszelni cuccokat és az ottani fizető eszköz az fg (forum gold). Ha oda regelsz, akkor ott tudsz tradelni cuccokat fg-ért. Ha nincs goldod akkor értelemszerűen itemek eladásából tudsz először szerezni, vagy pedig vehetsz is valós pénzért. Mondjuk a mostani meredek árak mellett annyira nem éri meg, 1-2 ezer fg azért nem olcsó, ilyenkor van inkább jó időszak gyűjteni goldot. Egy egy hr-t vagy ritkább itemet most meredek összegért el lehet adni. Később meg mikor lentebb vannak az árak meg simán ki tudsz pengetni egy full hammerdint is akár. Általában ladder elején a legmagasabbak az árak illetve általánosságban a non ladder árak töredékei a ladderének.
-
maajsz
senior tag
Trade-nél általában "O" - offer, N - need, ISO - in search of, c/o - current offer, bin - az az ár amint el is adja. D/l a deadline szokott lenni, ha megad az eladó, pl kiírja, hogy O pala torch bin 2000 fg, d/l 24h highest offer wins, akkor ha a legmagasabb offer nem éri el a 2000-et de lejár a határidő akkor odaadja annak.
A "res" vagy "resi" resistet jelent.
Az itemeknél meg a releváns változókat szokták feltüntetni, pl pala T 17/17 (pala torch all res/all attri értékei) vagy pl viper 32/11 (a skin of the vipermagi all res/ DR értéke). Vagy ha még nincs azonosítva akkor "unid". -
maajsz
senior tag
válasz
mephi666 #9411 üzenetére
Valamelyik privát szerón emlékszem lehetett ilyet, de persze nem kaptad meg egy az egyben az értékét, hanem egy eggyel alatta meg egy kettővel alatta valót kaptál (pl zod lett cham jah, cham lett jah ber, jah lett ber sur és így tovább..), de ezek így sem tudom mennyire fair bontások lévén, hogy amúgy a zod, cham, sur nem túl sok semmire jók.
-
maajsz
senior tag
Úgy tűnik helyre állt a szeró, de szerintem a mai progress jó része elveszett, mert ez tuti valami korábbi időpontú mentés.
-
maajsz
senior tag
Másnál is szaraxik a szeró? Nekem most az összes online karim eltűnt
-
maajsz
senior tag
válasz
ProEvoFan #9194 üzenetére
Specifikusan csak a Countess meg a Hellforge van meghatározva. A többi csak area level szerint. Kb-ra ist-től felfelé hellben van reális esély, ott is nagyobbakra mint ohm,lo a2, ber-re a3 (ugye sokan runolják a LK-t), jah pedig csak a4. Ezeken belül meg kb teljesen random kitől/mitől, annál nagyobb az esély minél többet takarítasz és az MF sem befolyásolja.
-
maajsz
senior tag
Meele karikkal különösen szenvedős hell ha nincs felgearezve rendesen. "Olcsóbb" runaszavak közül az Oath amit ki lehetne rakni neki kezdésnek, ezt lehet rakni eth fegyóba is és úgy egész szépet tud ütni és nem is kell repairezni állandóan.
Ezután max a fizi immunokkal gyűlik meg a bajod, azon meg egy reaper tollos merc tud segíteni, nagyrészt be tudja törni az immunt a dec-el. Alapvetően nagy dam meg amellé lifeleach ami életben tartja az zealert, szóval LL ring, draculs vagy valami hasonló kelleni fog. Illetve szokásosan a sok CB sem árt, guil face, gore stb. -
maajsz
senior tag
válasz
Vismajor01 #8987 üzenetére
Az igen, itt már van óraszám benne
-
maajsz
senior tag
válasz
HellGreg #8970 üzenetére
Ez item leveltől függ. A CS 26-40 ilvl-ig fog max 4 sockot kapni. Larzuk mindig az elérhető max sockot fogja beletenni, a cube recept meg nagy eséllyel a legtöbbet vagy eggyel kevesebbet, de tehet egyet is.
Az item levelt mod/maphack híján nem látod in game, de ki tudod deríteni, hogy milyen "szintű" területről esett. A normál boci ilyen ~28-as area level, szóval az onnan esett CS biztosan 4 sox lesz a kovácsnál. Az mindegy hogy milyen fokozaton socketeled, a meghatározó mindig az item alap szintje. Ha pl már NM-ben lelsz egy CS-t, az valószínű 40+ ilvl-es és ha kijukasztod (akár normálban) több mint 4 sockot fogsz kapni. -
maajsz
senior tag
válasz
mephi666 #8916 üzenetére
Fentebb volt téma, hogy "bugos" (vagy egyébként eredetileg is így tervezték?), jelenleg inkább nem tervezett mechanika, mivel az immun felirat nem tűnik el amikor sebzed őket.
Találsz fent egy kalkulációt is, amiből láthatod, hogy egyébként egy masszív convi aura (és egyéb -enemy res gear) nélkül nem igazán lesz élhető hellben és még úgy lesz amit nem lehet betörni. -
maajsz
senior tag
válasz
proci985 #8869 üzenetére
Kérdés, hogyan "működik" a bug? (azon is van e immun penalty?)
Eddig gyk azért volt kvázi lehetetlen cold immut törni, mert azok ha jól tudom min 150+osak, ill nem ritka hellben a 180 reses mob, legalább is a régi maphackek alapján nekem így rémlik. Ugye az immun ellen a convi (meg lower res) csak 20%-os effektel működik, a mastery (meg egyéb -enemy res) meg egyáltalán nem működött. Ha most a mastery működik immunra de az is csak az 1/5-ös hatásfokkal (100-ig) akkor még az is necces.
Ha csak a 150-es resit nézzük, akkor először legalább 50%-ot kell leszedni, ami 5x-ös szorzóval 250%, ami elvileg egy 20-as CM + 22-es convi, vagy 30-as CM + infy. A 180-asoknál meg ez még +150%, ami 5%-os lépcsővel még 30 szintnyi CM/convi kombó. Nyilván ezen még facetek meg itemek segíthetnek, de akkor még mindig csak 100-nál vagyunk és 90 felett igen painful szedni őket. -
maajsz
senior tag
-
maajsz
senior tag
Az insi nem egy drága rw, amit éppen lelsz hozzá és persze a feltételeknek megfelel (4 soxos polearm). Nyilván eth lenne a legjobb, mivel az is enged a req-ből meg ad a damra is, de azt nem nem feltétlen találsz egyből. Ha már 81 vagy legjobb lenne valami helles alap, nyilván a CV kézenfekvő, mert max 4 sockot ad viszont igen, ott a masszív str req.
Nekem a kedvenc sorrend GiantTresh-Tresh-CA-CV-GP. A GT meg a sima Tresh gyorsabb, pl egy Forti/Andy combo mellé jobban kiadja a DPS-t, míg ha egy Treachery-vel nyomod akkor a lassabb CA/CV jobbat üt az alap +45% IAS miatt. Persze ha valamelyikből találsz eth-et, netalán még ED-eset is, akkor nyilván jobb lesz mint egy másik non eth kategória társa. Ez egyébként fennáll az infi esetében is, ha kinövöd az insightot. -
maajsz
senior tag
Nálam eddig kétféle bug fordult elő, egyik hogy sosoval elementál sebzéstől néha nem akar meghalni a második pályai kis ugrálós-pattogós mob, beragad 1hp-ra és csak fizikális sebzéssel tudom leütni, a csicsó meg nem is látja olyankor. Ugyan ez a kisugrálós az act4-en is előfordul és ott is csinálja. Másik meg, hogy előfordul újra krea után, hogy az előző game minimapja "ott ragad" és az új egy másik réteggel megy rá és ettől nem látni ki semmit az egészből.
-
maajsz
senior tag
válasz
ProEvoFan #7984 üzenetére
Ez nem remake lett, hanem remaster. Különben is senki nem Diablozott még azért, hogy hogy néz ki a karija
No meg ki tudja milyen dolgokba tudnak aktuálisan belenyúlni, anélkül hogy komolyabban bolygatnák a motort, ami 2-3x annyi időt is igénybevehet már ha egyáltalán meg is tudnák csinálni anélkül évekig tesztelni kelljen bugok miatt.
-
maajsz
senior tag
válasz
Vistaboy #7950 üzenetére
A játékban pont az a zseniális, hogy ugyanúgy élvezhető singleben és multiban egyaránt. Olyan kijelentést szvsz nem is lehet tenni, hogy ez egy single game, mivel kifejezetten kidolgozott a multis a része, mind bnetre mind lanra, ide értve a nehézségi scalelődést és annak dropra, xpre stbr-re való kihatását.
Én személy szerint sokkal jobban szeretem multiban tolni, régen vittem eleget végig magamban, mára nekem az már unalmas. Főleg azt utáltam régen is, mikor másik karinak találtam tök jó rollt és nem tudtam átadni. Alig vártam, hogy lanozzunk és át tudjuk adni egyik másiknak a cuccokat. Ráadásul csomó jó build van ami együtt működik másik karikkal és úgy sokkal hatékonyabb.
Most is inkább azért vettem meg, mert haver is mondta hogy kedve lenne tolni, még ha félig potato is a gépe hozzá, de így legalább néha esténként tudjuk tolni 2-3-an, közben meg discordon is elmarhulunk. Nekem meg az a néhány szerver oldali probléma belefér javításig, hogy közben elszórakozzunk.
Szóval ez a téma 1000%-ig egyéni preferencia, tök ugyanolyan dolog mint más játékokban a PvE/PvP dolog. Valaki irtózik a pvp-től, toxicnak tartja és odáig elmegy, hogy "pls delete pvp" mikor semmi köze hozzá, ha egyáltalán nem is játssza, más meg pl csak azt az oldalát élvezi a játéknak.
-
maajsz
senior tag
válasz
Laraxior #7931 üzenetére
Gyakorlatilag mint máshol a szezon. Csak itt ladder végén "nullázódnak" a karik, ami nem azt jelenti, hogy elvesznek csak átkerülnek non-ladderbe (ami még mindig online, csak nem játszható az aktuális ladderen). Szóval ladder resetnél új karit kell kezdeni, ha szeretnél megint a ladderen játszani. Így mászhatsz minden új szezonban újra a "létrán" felfelé
Meg kell még jegyezni, hogy vannak bizonyos runaszavak, amik csak ladderben rakhatóak ki. (bár most ezen nem tudom, hogy változattak e offline módban)
-
maajsz
senior tag
válasz
Vismajor01 #7511 üzenetére
No way, hogy nekem lett volna türelmem 4k ilyen runra singleben
A hosszabb travi-mefi-chaos-ws-(esetleg +andy-pit/pindel/egyéb 86+lvl) runokra is könnyen ráuntam egyedül.
-
maajsz
senior tag
válasz
Vismajor01 #7509 üzenetére
Jah így vili. Azt vágom, hogy a playercount hat csak a rune dropra, de azt hirtelen el is feljtettem, hogy a map az fix, ergo az LK super chestek mindig ugyanott vannak
Anno abból lett egy csomó forum goldom, hogy egyszer viszonylag szezon elején bemákoltam egy bert LK-ban. Utána az egy pár szezonig kisegített -
maajsz
senior tag
válasz
Vismajor01 #7506 üzenetére
Nem emlékszem, hogy vanilla singleben nagyobb lett volna a drop mint bneten, bár azt nagyon nagyon rég toltam csak.
Mondjuk az egy nagyon jó opció lenne, ha singleben lenne lehetőség valami növelt drop módot is választani. Meg ilyeneket mint a korábbi modokból ismert shared stash, runa bontás lefelé, többször runolható cow level, stb simán beletettem volna helyükben alapból és ehhez még csak nem is nagyon kell belenyúlni a dolgokba.
-
maajsz
senior tag
Előrendelőnek csak akkor minősülök ha legkésőbb ma megrendelem, vagy akkor ha is bármikor a beta idején (persze míg tart)?
-
maajsz
senior tag
Az LW a Last Wish lenne, azért írtam hogy egy tonna HR, meg a might aura (emelett 60+ CB).
Amúgy fun fact, régen bneten "csóróbb korban
" használtam lawbringer PB-t grief mellé off handre a decre miatt (meg a sanc aura elpusholja az UD-ket, ill leszedi a fiz immunjukat is), illetve láttam használni überezésre is.
-
maajsz
senior tag
Pedig a draculs annyira nem ritka, ha már van 2 griefed. Igazából a nem PB kardokkal nekem az a bajom, hogy a frenzy baromi gyorsan elhenteli, azt mehet repairba. Szóval ha nem PB grief akkor eth BA BOTD, bár az meg inkább Ww (+pvp) stílus, a +1 range miatt is.
Ha sok CB-t akarsz akkor egy LW lehetne jó off handre, azt még nem is próbáltam soha, hogy a might aura miatt az össz dps-ed jobb lenne e mint 2 grief-el. Mondjuk az LW meredek sok HR, de ha az emelt dropos modot tolod akkor viszonylag hamar összejöhet (úgy emlékszek a D2SE modban már a hell Countess is busted, tonna HR-t dobál). -
maajsz
senior tag
Igen, simán plugyban a drop ratek alapok, ami igen fájdalmas tud lenni. Úgy csak nosztalgiából toltam addig míg átvittem hell végéig. Magadban kigrindolni HR-eket meg highend itemeket rettenet időtemető, SP-ben inkább a D2SE moddal szórakoztam, ami a plugyhoz megtolja a drop rateket.
-
maajsz
senior tag
Itt a különbség azért erős
, a bonehew meg a stormlash kvázi free, még ha eth is, az IK vért megy el néha ha valakinek éppen kell (a Tal armért lehet egy pár hétig valamit elkérni reset után). Feljebb meg a CoA ill a Griffon meredek összeget ér ha erős a stat, de még az unidek sem olcsók ladder vége fele sem.
-
maajsz
senior tag
válasz
Plazmacucci #6675 üzenetére
Ha más nincs kitapasztalod magad. Ha nem ír konkrétan a hammer damra conc alatt növekedést, oda állsz valami combossabb mod elé és meg tudod nézni hány kalapáccsal kevesebb (vagy nem) üti ki. Persze ehhez érdemes érzékelhető pontszámot beletenni a conc aurába.
Ha meg időd nincs kísérletből felhúzni, valami karakter szerkesztővel meg tudod oldani. -
maajsz
senior tag
válasz
Amerigo57 #6660 üzenetére
Nem tudom mennyire legit a cucc, de ott a ~700-as vitalityje, meg rajta a BO (CTA-ból valószínűleg), szóval 5k life nem a világvége, szoktak 6k hp-s vita barbokkal rohangálni. 75 FCR-es hammerból meg elvileg kihozható ilyen dam, valszeg tele a gyerek 45 lifeos pc skillerrel, perf anni, torch, elképzelhetőek 20hp+11mana/7res vagy hasonló SC-k is.
Amúgy ki van élezve, pont megvan az fhr breakpointja is, valszeg pont elég dex a max blockhoz, de az a 46 DR kemény, biztos pvp hammer, sztem a fején is 2 beres coa lehet.Szóval alapból ha van perf annid meg torchod már az baromi sokat segít már csak statra is, nem beszélve a rengeteg resiről, ha mellé enit tol és valszeg azt a tp miatt, az is ad egy raklap erőt szóval a str alapból kivan, az energiere 0 lehet rakva, dexre tesz annyit hogy épp kilegyen a max block HS-el, a többi meg mind repül vitára.
-
maajsz
senior tag
válasz
mbcitaro356 #6654 üzenetére
Mármint clone diablot nem tudod sebezni? Pedig arra egyik legjobb a smiter pala kiütni, mivel a smite az always hit. Mellé CB-s (crushing blow) cuccokat kell raknod és akkor %-osan sebzed. A végét pedig nyilván saját damage-el kell befejezned, ahhoz meg jobb shield kell vagy pl Grief runaszavas phase blade, mert az fix sebzéspontot az pluszba. Mondjuk kell is bele egy Lo runa.
-
maajsz
senior tag
Sajnos a felbontás növeléssel sokat nem nyersz, mivel a nyers assetek 800x600-ban készültek. Ha feljebb mész max több területet látsz be. Glide wrapperrel tudsz esetleg finomítani a képen de attól sem lehet csodát várni.
-
maajsz
senior tag
válasz
mbcitaro356 #6636 üzenetére
Ez jó kérdés, nekem sosem fordult elő. Lehet valami full screen issue? Próbáld meg a windowed módot, vagy esetleg a kompatibilitást vissza állítani win xp sp2-re pl.
Vagy esetleg tudsz leszedni glide wrappert, amivel lehet némi costum beállítást alkalmazni. Én pl a nem szeretem a full screent, de ezzel a 4:3-at is meg tudod tartani, ablakosban meg pl a 800x600 kicsi a monitoron, de a 1024x768 már jobban látható és még nem is "torzítja" annyira a textúrát.
-
maajsz
senior tag
válasz
mbcitaro356 #6631 üzenetére
Annyira nem vészes az MH hiánya plugy alatt, mivel simán single-ben megmarad a map ha nem váltasz difficulty-t (legalább is a default értéke 0 a config file-ban ha nem írod át). Ez inkább beáldozható az előnyeit tekintve hogy, van infinte cow level, clone diablo, uber, players 1-8, no meg ugye ladder runaszavak meg kvázi végtelen láda oszott hellyel is.
Mellé még tehető egy ilyen "könnyített mod" ami jelentősen megnöveli a set, uniq ill rune dropok mértékét. Persze mondható rá, hogy tönkre teszi az eredeti grind élményt de ha nincs időd annyi ezer órát beletenni mint anno akkor bepróbálhatod.
-
maajsz
senior tag
válasz
sirdond #6620 üzenetére
Ez már felfogás kérdése. A Diablo 2 részemről olyan játék ami meghatározó volt gyerekkoromban, rengeteg időt toltam szóval mindeképp meg akartam venni eredetiben, de szerintem a mai világban illendő is. És attól, hogy megvan legál kulccsal még lehet tolni privát szerón.
-
maajsz
senior tag
válasz
sirdond #6617 üzenetére
Az "alig" jelző nem tudom mennyire passzol, persze töredéke a player base annak ami tizenéve volt, de a bneten még akadnak bőven játékosok. Jsp forum is üzemel, még a trade is megy rajta. Pár hete nyomtam vagy 2 napot haverral így karanténban, gyorsan kipörgettük 80 felé csak kikopott a lendület a grindra. De arra, hogy valaki bepróbálja teljesen jó a jelenlegi bnet. Mennek a carrys baalrunok is, szóval a leveling is jóval egyszerűbb, sőt még public enchant gamek is vannak.
Másrészt május körül szokott lenni ladder reset, szóval ilyenkor jóval bőkezűbbek az emberek és sok mindent odaadnak freebe. -
maajsz
senior tag
válasz
Tothg86 #6612 üzenetére
Lényegében nem lehet egyszerre ugyanazzal a kulccsal belépni több kliensen. Ha találsz újat, ami garantáltan bontatlan természetesen fel fog engedni, ha nincs optikai meghajtó akkor a bnetről le tudod szedni a D2 Classic ill LoD installert és a beveszi a 26 digites keyt. Használt lemezesnél nyilván előfordulhat, hogy más is használja a kulcsot. Ha nem ragaszkodsz a lemezeshez, akkor szimplán veszel kucsot, regeled a bneten az accodhoz és az már fixen ahhoz lesz csatolva (ez opcionális, simán telepítés után játszhatod is).
Első bnet fellépéskor csinálsz egy accot játékon belül (itt is opcionálisan megadhatsz mail címet, jelszó vagy bármi probléma esetére), viszont ingame bármennyi accountod lehet, mivel egy accon csak 10 kari fér el. -
maajsz
senior tag
válasz
Tothg86 #6610 üzenetére
Ha már nem találsz lemezes verziót setben, akkor kb a blizz marad. Lehet egyes más (félszürke) oldalakon találsz pár dollárral olcsóbban, de nem biztos hogy megéri annyiért esetleges kockázatot vállalni. Egy pár évvel ezelőtt még elég jó áron, ilyen 3 ezer huf körül lehetett behúzni itthon lemezes változatot kieggel együtt, de ilyeneket már nem igazán látni.
-
maajsz
senior tag
Cowra mindig csak az aktuális difficulty befejezése után mehetsz. A java tipikusan nehéz kari, mert kb majdnem egy light sorc csak ráadásképp tele nélkül. Ergo NM Andy/Mefi ami addig elég jókat dob utána persze NM Baal aminek mennie kéne relatíve bármilyen gearrel, mert immu nem igazán van max gloamoknál/dark souloknál vagy hogy hívják pont ott reloadolsz.
Hellen meg kvázi ugyanaz a baja mint minden lájt karinak (legfőképp sorc), kemény az immun. Andyt, Mefit persze ott is érdemes tolni, de ami egyrészről kell neki (Titan, HL, Razortail, vmi cipellő mint WW, WarTravi) NM-en is kijön, de ami nélkül meg nem igazán működik (Griff+facet, Infi, Eni/CoH) meg hellen se nagyon fog főleg alap dropokkal, gear nélkül sajnos.
Persze ha hell Baalig elkínlódsz runolhatod, a council wave kicsit húzós meg persze mentor random immun lehet de bepróbálható.
-
maajsz
senior tag
válasz
Amerigo57 #6583 üzenetére
ISO-ból csináltad? Mert elvileg ha csak az első install disket teszed be végig sem megy az egész install, hanem kéri a playt majd a cinematicot. Ha viszont bemountoltad mindet egyszerre automatikusan végigmegy és felrakja az egész alapjátákot. Utána mountolod a LoD-ot is és ha bennhagyod az alaplemezeket is az is felmegy egyből.
Ha maunálisan rakosgatod a lemezeket visszont mindenképp egyesével kéri és nem tud végigmenni. Illetve nem tudom, hogy az uninstallal törölted e vagy csak manuálisan kitörölted a könyvtárat, akkor lehet azt hiszi, hogy van egy korábbi installod. Akkor asszem a registry-t kéne törölni, azokat meg megtalálod kereséssel a "regedit" parancsba, valami olyan helyen hogy HK.... /software/blizzard entertaiment/diablo II
-
maajsz
senior tag
válasz
MrSealRD #6572 üzenetére
A vanilla áltaban széthúzza 16:9-re, a plugynál marad 4:3 asszem, de szvsz ez nem is baj. "Kihasználni" am sem lehet a széleset, mert csak 800x600 van, max szétnyújtja ami hülyén néz ki. Valami 1024x768 mókolás még létezik, de a részletesség nem nő csak nagyobb mapot látsz be.
-
maajsz
senior tag
válasz
MrSealRD #6566 üzenetére
A plugy igyekszik eléggé vanilla maradni, gyakorlatilag csak kényelmi feature-ket vezet be (nagy láda, illetve kvázi végtelen láda mert több lapfüllel van, ladder runaszavak, stat/skill resetelhetőség gombnyomásra, players 8 stb.), olyan dolgok amiket online több karival kellene intézned, de a drop, mobok nincsenek piszkálva. 1.13d-vel is műkszik elvileg, bár nem tudom mi a különbség ott a c és d között.
Ha növelt dropokat akartok akkor esetleg ott van amit linkeltem (Jy mod az 1.13c-s plugyhoz) ez igazít a dropokon, jóval több set item, több rare/uniq ill runa is meg minden hr ist felett az ist dropjával esik. Elsőre kuszának tűnik a telepítése de ott van benne lépésről lépésre. -
maajsz
senior tag
válasz
MrSealRD #6564 üzenetére
Plugy mod van 1.13c-hez, amit érdemes single/lan-ba használni (illetve ennek még egy kicsit tuningolt változata). Ha lanoztatok akkor helyileg menti, az 1.14 asszem saját user/saved games/diablo II-be, az 1.13 valamivel gázosabb, valahol a saját user/appdata/local..-nál keress rá a diablo II-re és ott lesz a save mappa. Legegyszerűbb újra rakni és újra patchelni, de van valami downgrade metódus is, az viszont emlékeim szerint bonyolultabb. A saveket meg végül visszamásolod (ha plugy-t használsz ott meg megint máshova kell visszamásolni a plugy mappán belül).
-
maajsz
senior tag
válasz
DjDanee87 #6553 üzenetére
Nagyjából hasonlót ír mint én feljebb, egy lawbringert már hamrabb is rakhatsz off handre. A Forti persze nem olcsó a Lo miatt, de még összejöhet.
Dual deathre nem mennék rá, a 100% CB fölösleges csak pve-be, 60-70% felett gyk minden 3. ütés nem az csak. Simán PvM-re inkább a tiszta dps nyom nagyobbat a latba, mivel több a nem uniq mob amik 1-2 ütésből szállnak (persze ha megvan hozzá a kellő damos fegyó). 2 death amúgy is ohm+vex, az pont egy vex-re van a lo-tól, a grief meg >>> akárhány death. Annyi, hogy pvm-ben kopik mivel nem indest de én PB-be szoktam amúgy is és off-handre passzol mellé a lawbringer.
Szvsz először griefre mennék rá mellé egy duress vérttel, és a végén ha akad még egy lo akkor a forti. A többit (guill, loh, raven, hl, gore) közben valszeg kifarmolod mire lesz 2 Lo-d.
(persze a plugy-ba runa sokszorosításban könnyen lehet csalni, de az elveszi az ízét)
-
maajsz
senior tag
válasz
DjDanee87 #6551 üzenetére
Szép drop, quest után a countessnél elég ritka az ist.
Ha még mindig frenzyzel meg próbálhatod off-handben a lawbringert (amn,lem,ko), valójában nem damol nagyon de van egy jó lvl15 decre átok benne, plusz még -50% def akit megütsz, némi life steal meg bónusznak egy sanc aura. Előnye, hogy a dec lassítása miatt egész jó "védelmet" tudsz magadnak adni, ha hellben nem vagy még annyira ütőképes és még 50%-al többet is sebzel.
Main handbe mehet valami gyorsabb jobb dps-ű fegyó (pl oath ha besikerül egy mal egész jó kijöhet belőle +340% ed-ig meg 50% ias, no meg repairozni sem kell többet. Ha meg eljutsz vex/gul-ig mehet egy death is, hacsak inkább nem spórolsz griefre).
A cb-t meg inkább itemekből szedném össze (guill face, gore boots stb).
Amunak highlordot vadászhatsz pl, egyik ringnek mindenképp raven kellene a cbf meg ar miatt, ill ha már esett um egy duress vért is mehet akár (cb, fhr, ed%, res stb egész jó cucc). -
maajsz
senior tag
válasz
Dinasti #6537 üzenetére
Ha mosd kezded és főleg csak singlet nyomnál tanulni, érdemes lehet feltenni egy plugy modot, sok mindent megkönnyít és tudsz resetelni korlátlanul.
Szvsz a játék során ne csak nyers buildekre alapozz, hanem figyeld is közben mi történik, számodra milyen az a stílus, mit szeretnél a karivak elérni stb. Normálon gyk bármivel végig tudod vinni, minimális tapasztalat kell hozzá meg egy "elhatározás" hogy melyik skill vonalra állsz rá.
Egyébként minden difficultyn van egy resetelési lehetőség (az első küldi adja jutalomként) vagy tudsz farmolni tokent (bneten esetleg tradelni is). -
maajsz
senior tag
Ha emlékeim nem csalnak maga a drop nő általánosságban (mennyiségre), ha a drop rate nem is javul (főbb moboktól stb). Egyrészt ha már 7, mehet 8 is az xp miatt, illetve - megint csak már ha jól emlékszem - a runák nem tartoznak az MF (ergo drop rate) alá, így abból is több jöhet, már ha meg több jön nagyobb az esély hr-re is. De javítsd ha nem így volna.
@DjDanee87
A farmolást jól leírta @Blizz, annyit vegyél még esetleg figyelembe, hogy bár vannak könnyebben runolható 85+os helyek (Act1 Mausoleum, Pit, Act2 Trapdoor stb) és dobhatnak is kvázi bármit, nem mindegy az ott található (super)uniq mobok száma. Ergo ha csak szimplán tápolod magad felfelé az elején nem árt fókuszálni a "fő" mobok mennyiségére is, nem csak a "minőségére", hisz az elején nem feltétlen kellenek neked a legritkább uniq cuccok viszont kellenek majd a jó fegyver/armor alapok, life/res/.. charmok meg közönségesebb de hasznos set/uni itemek, amikre inkább a mennyiségi farmolásból van esély. -
maajsz
senior tag
válasz
DjDanee87 #6512 üzenetére
Azért Durit ne runold sokat nem valami jó a dropja. Am mehetsz players 8-ra ha nagyon könnyű (az a max), egyébként meg a kalkulátorok alapján a players 3 ami észrevehetően többet dob az 1-nél, szóval sztem 1, 3 vagy 8-al érdemes menni, attól függően hogy megy.
Egyébként normálon nem igen kell agyalni, fogd ami ütősebb és menj. Baalnál farmolhatsz 40-ig, utána mehet nm, ott viszont kell tápolni rendesen, hogy hellben megmaradj. Nm act 5 már dobhat elég decens cuccokat is, de addig annyira nem éri meg nagyon leragadni. -
maajsz
senior tag
válasz
DjDanee87 #6509 üzenetére
Az kicsit relatív mivel könnyű elérni, kb mindegyik kasztból van olyan build amivel el lehet, persze még plugyval sem egyszerű ha eslő nekifutásra akarod végignyomni. A neten találsz sok féle buildet, amelyik szimpatikus arra menj rá, úgysincs olyan amelyik átmegy szenvedés nélkül, valami féle immunba mindig bele fogsz ütközni.
Runaszónál teljesen mindegy az item level, abba teszed amibe akarod ha megvan a szinted hozzá, más kérdés mibe éri meg. Egyébként nem gyengébbek a melee buildek, sőt.. csak épp felgearezni nem egyszerű őket.
A barb egyébként nem rossz, frenzy/conc/ww buildel is végig tudod nyomni, van neki BO meg resist passzív is szóval közepes cuccokkal is bírja a hellt, viszont olyan fegyver kell neki amivel elég damot + leechet összekaparsz, hogy életképes legyen.Mivel a plugy alap drop raten van, így elkerülhetetlen hogy farmolj egy darabig, normálban baal előtt, nm-ben már mehet Andy, Mefi, WS/Baal ill bocik, annyira hogy hellben megmaradj. Ott pedig szépen lassan, vannak lvl86 helyek már act1-en is (Mausoleum, Pit), innen kerülhetnek ki highend cuccok is, de nem muszáj ezekre ráállni neked épp elég ha életképes marad a kari, addig hogy átvidd. Mondjuk ha nem sietsz vele, farmolhatod nm-t egészen lvl70(akár 75)-ig (normalt meg kb 40-ig), hogy könnyebb legyen haladni.
Első blikkre esetleg könnyebb lehet egy summoner nec, lenne sok tankod (csonti/golem/merc), mellette ampolsz meg hullát robbantgatsz egészen haladós, max bossoknál tud problémás lenni főleg az elején ha kiüti gyorsan a summonokat mert gyenguszok, olyankor lehet visszamenni summonlni vagy kínlódni.
Sosoból egy blizz/orbot próbálhatsz, annyi hogy ő kevéssé tank, max ha ráállsz ES-re nem annyira lesz vészes, de úgy kisebb damot tudsz kihozni, sőt inkább csak egyfélét és amíg nem lesz baró merced elég sok immunt kell skippelni. Viszont ott a tele, tudsz haladni/menekülni, gyorsabban farmolni, meg a static amivel a bossokat is jóval könnyebben leszedheted.
Esetleg trap assa vagy ele druid amivel még lehet haladni önállóan is egész jól, nem lépten nyomon halva.Alapjában véve a D2 single modja nem egyszerű, igen sok időt kíván meg hogy ütőképes karit rakj össze, nagyon highend cuccokra meg nem is érdemes alapozni buildet, mert lehet soha nem esik ki (ésszerű óraszámot tekintve). Ha meg nagyon boltadozol hellben, könnyen elveheti az ember kedvét.
Esetleg annyit tudok javasolni, hogy kipróbálhatsz másik modokat, pl van ez a "Enjoy SP mod" ahol a drop rate van jó arányban megemelve, van nagy láda (de csak egy), players 8 meg egy-két könnyítés (token, socket.. könnyebben előállítható) de ezt leszámítva vanilla (nem túr olyan durván bele mint pl egy perf drop mod). Szóval leginkább időt spórolsz meg vele.
De ha inkább original D2 feelinget akasz, maradj a plugy-nál, az pont arra van, főleg ha több karit is szeretnél a shared stash miatt. Viszont az időt bele kell tenni, hogy életképes cuccokat szedj össze. -
maajsz
senior tag
válasz
mcsabee #6505 üzenetére
A D3 ilyen szempontból jó is. Mikor kijött ránéztem, de nem jött be, nem is volt rendesen kibalanszolva szóval hagytam, viszont tavaly akcióba volt mondom már csak történelmi szempontból
is kitolom rendesen, ami elég egyszerű és akádálymentes volt hardban is nulláról (egy D2-t átvinni teljesen egyedül hellben falkaparós tud lenni, ha farmolás nélkül csak egy nekifutásra akarod
). De miután utána néztem az endgame activitynek elengedtem. A D3 aukciós ház témája meg egy az egybe kimaradt nekem, de a mostani gameplay alapján nem hiányzik.
A D2-be viszont rettenetesen kell a trade, rémálom nélküle kirakni akármit is. A JSP-s trade is hasznos szerintem, olyan szempontból, hogy sokan a kereskedelem "ízéért" csinálják még bot nélkül is. Én mondjuk soha nem álltam rá, hogy kifejezetten fg-t farmoljak, de könnyen lehetett azért keresni kisebb tőkét az ingame-forum közti váltogatással.(#6504) reelc
A remaster éppen elsülhet jól is, bár sosem a grafikája miatt játszottam, azért ma már sokaknak nem elfogadható a 800x600
, még windowba sem így egy kikupált textúra valami élhető felbontással ráférhet. Mondjuk egy pvp-t nem tudom ez hogyan befojásol, de biztosan gondolnak erre.
Akármennyire is szerettem a D2-t nem lettem úgymond aRPG függő, a Torchligt-ot egy kicsit nyomtam, de inkább az RPG fogott meg, Kotor/ME/DA/W3 itt is inkább a shooter, így az ME ment a legtöbbet, majd kötöttem ki a D2-nél (D itt mint Destiny) amivel a grind íze kicsit visszajött és amit akartam most váltani az Anthemmel, de az ment a mélygarázsba a jelenlegi állapotával.
Szvsz vissza tudnék merülni egy Dio remasterbe, főleg haverokkal ha nem lesz insane gépigénye (így 30 után már nem mindenkinek van porondon naprakész PC).
-
maajsz
senior tag
válasz
mcsabee #6502 üzenetére
Az 1.11-es időkben inkább magyar szerón toltam, vanilla mod volt mint a bnet, csak épp tudtál 8 karival is gamelni egyszerre (no bot csak mh), ott leginkább a hellforge volt a runa forrás (volt egy olyan crazy sorozatom ahol a 7 húzott kariból 7nek gul esett ki). Abban az időben sokkal "olcsóbbak" voltak az itemek, pontosabban kevesebb/kisebb runát értek még a perfek is - ez köszönhető volt annak, hogy kvázi kisebb szerón kevesebb playernél nem tudtal elsózni a perfet olyan áron mint egy bneten - így jóval barátibb áron lehetett venni jó alapokat, rare cuccokat. De többször esett perf viper, raven, mara még az olcsóbb mf cuccok is, mint nagel, chanceguard stb, maxos eth titan sosem, de asszem egy egy pont híján maxos griffon igen
1.13-tól már csak bneteltem, de ott aktívabb időkben nagyon ment a trade (nem csak JSP-n) szóval nem kellett halálra farmolni magad, mert trade-el jóval gyorsabban össze volt rántva a kari. Főleg ha a ladder elején bemákoltam ilyeneket mint perf hoto vagy 5+ cta, ilyenkor az egy pár ist-ért vett vex, ohm sokszorosan meg is térült hirtelen és már volt is eni vagy infy. Persze ez a mennyiségű hr köszönhető volt a rengeteg botnak, azok nélkül egy ladder lazán kihúzhatna 2-3x ennyi időt.Az érhető, hogy belefásul az ember ha single szinten nyomja semmi trade-el, de mivel bizniszelni lehet így elmegy a D2 dropja. A D3 ehhez képest elég jól oldja meg mostmár trade nélkül is, kérdés hogy kinek jön be az a féle "szemlélet". Szívesen látnék egy D2 remastert, de inkább úgy mondanám remaket, mert ráférne valami vérfrissítés (új skillek, itemek, affixek) de inkább már tartanék ettől a mai játékok szerencsétlen balanszolását látva.
-
maajsz
senior tag
válasz
mcsabee #6497 üzenetére
Az mondjuk kicsit meredek, hogy nem esett HR 99-ig (úgy érted Ist felett vagy kifejezetten Jah/Ber/Zod?)
Életembe nem csináltam 96+os karit, sosem botoztam, kézzel meg iszonyat meredek a 97-99 de igen nagy unluck kell hozzá, hogy semmiféle HR ne essen ki ezalatt főleg ha csak megad runoltad ki chaos/WS-be.. még anno 1.11 és előtte is be be pottyant ilyen mennyiségű gametime alatt, 1.13-tól meg szépen pumpálva lett a runedrop.A D3-nak meg nem is a drop rendszere nem jön be, hanem egyáltalán az affix rendszere (bár megvallom elég keveset toltam), ez a nagyobb érték jobb item, max figyelembe véve egy pár karakter specifikus rollt. Az insane dam buff és hasonlók inkább csak a hack&slash feelinget fokozzák, mintsem (legalábbis számomra, ugye kinek mi) a játékélményt.
Az meg nyilván igaz, hogy "csak" a tulajdonságok számítanak egy egy tárgyon, de nem mindegy hogy azokat hogyan lehet utilizálni az adott karin. Másrészt D2-ben egy csomó item nem is karakter, hanem célirány specifikus (melee/fire/lighting stb build) és kaszttól független. Részemről pont az jön be, hogy tudod hogy az adott buildnél milyen fcr/fhr/fbr stb breakpointot célzol meg és azt több féle képpen érheted el, attól függően hogy a többi szempont (dam, block, ias, def, res, mf stb) milyen prioritást élvez. Az aRPG lényege az, hogy az adott célra megfelelő legyen egy build és nem az, hogy a lehető legnagyobb értékű (dam/def...) item legyen a karin, mert annál akadhat hatékonyabb alternatíva.
Ugyanakkor nem feltétlen csak fix cuccokkal működik jól egy hammer, blizz/lájt sorc, vagy java.. variálható bőven annak függvényében, hogy max dam vagy mf vagy akár carry, leveling stb milyen célja van. Nem beszélve a pvp-ről, ahova valóban insane cuccok kellenek, amit tényleg közel lehetetlen kifarmolni/kraftolni, de azok azért is érnek annyit ha valakinek véletlen kiesik.
(#6498) whitezo88
Én csak próbáltam, de időm nem volt belemerülni, szvsz inkább D2 "felfogás" a műfaja csak meg van toldva rendesen, ergo aki inkább a D3 stílust kedvelni az annyira nem fog benneragadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fórum az aktualiása miatt a Resurrected-el fogalkozik
- Minden platform (PC, Konzol)
- Online (Bnet) és Offline
-Trading
-Game Party és Ladder
- Xbox Series X|S
- ZIDOO médialejátszók
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XPEnology
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Fotó állvány eladó
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest