- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SzaboZE #39089 üzenetére
nem feltétlenül kell szervizben beszereltetni azon egységeket, amiknek a beépítését/cseréjét a gyártó házilag is engedi elvégezni, és nem garis matricázza le a fedlapot/csavart - kivéve, ha a megvásárolt hardver/kiegészítő gyártói jótállásának feltétele a szakszerviz által elvégzett beépítés és beüzemelés, de egy merevlemez, memória, wifi modul...stb nem ez a kategória.
volt idő, amikor még csomagoltak megfelelő csavarokat a megvásárolt merevlemezhez...stb mellé, de mostanság már nem annyira divat...somasz; nem csak a samsung, nagyon sok gyártó nem ad hozzá, illetve gyártón belül is típus függvénye bizonyos esetekben.
-
-
atenza
senior tag
válasz
SzaboZE #38689 üzenetére
Igen win7-el megy, most találtam rá valamit, mert láttam másnak is volt ilyen, de kipróbáltam és ez se segített...
Itt a link -
szerenkemnek
csendes tag
válasz
SzaboZE #38538 üzenetére
Nekem ez életem első notebook-ja lenne.
De ha munkán a napi - hétköznap esti órákban, hétvégén a nap nagy részében történő - folyamatos terhelést értjük (tehát: fut egyszerre az AutoCAD Civil 3D, a böngésző(k), az Office(-ok), stb.), akkor az lenne az alap nálam, de ezen felül semmi komolyra (pl: videovágás, stb.) nem használnám.
A wifi-vel kapcsolatban: azt gondolom, hogy puding próbája az evés - menet közben úgy is látom, hogy megfelelő-e a gép avagy nem, és ahogy Te is javasoltad max. veszek hozzá egy USB-s verziót.
Köszi a segítséget!
-
foxxmulder
csendes tag
válasz
SzaboZE #38515 üzenetére
A ventillátor elindul,nem is melegszik nagyon a gép,sőt kifejezetten csendes. Csak akkor hallatszódik ez a statikus zaj,amikor töltőre rakom, ezen belül is változó, hogy rögtön, vagy csak később.Megfigyelésem alapján a töltöttségi szinttől függ ez - bármilyen furcsa is. Ha alacsony töltöttségű az akksi,akkor később jön elő ez a hang,és nem kell hozzá semmi játékot indítanom, hogy előjöjjön. Ami még biztos: a billentyűzet alól jön és nem a ventillátor oldalán, hanem kb. a közepén. Korábban is vettem már oprendszer nélkül notit, de soha nem volt abból problémám, hogy nekem kell telepítenem és drivert felraknom.
-
Atish19
őstag
válasz
SzaboZE #38391 üzenetére
Elolvastam, de nekem sajnos nem sokat mond.
Ezek a változások:
- Integrated INTEL ReferenceCode to 1.6.2
- Integrated Intel VBIOS 2178 & GOP 5.0.1035
- Integrated ME to 9.5.15.1730
- Integrated ePSA to 4228.21
Inkább kérdezek, mint hogy megöljem a gépet
Az mitől lehet, hogy egyszer azt írja üzemidőnek, hogy 9 és fél óra nem sokkal utána már csak 2 és fél és így változik? Semmi beállítást nem változtatok közben csupán böngészek és youtube-ozok. -
tvamos
nagyúr
válasz
SzaboZE #38325 üzenetére
En ugyan Dell fan vagyok, de azert ez a display kerdes kicsit szomoru. Ezek az E6-os gepek megerdemelnenek jobb fajta paneleket, munkaeszkoz ide, vagy oda, eleg sok penz ez, es jogos igeny lehet, hogy ne invertalodjanak a szinek, ha egy kicsit is alulrol, folulrol, vagy oldalrol nezed. Mert amugy paradesra sikerult ez az E6420 is, amirol irok. (Persze, igen, a HD+ panel sokkal jobb, mint a regi HD volt, a fenyero abszolut jo, es lattam rosszabb, sot sokkal rosszabb paneleket is mar, de egy hangyaf...nyival nagyobb betekintesi szoget varnek!)
-
mediumgecso
őstag
-
McLaca
őstag
válasz
SzaboZE #38232 üzenetére
Leanyázzuk helyette a kintieket.
Én a "kiadó" ország supportját keresném meg, persze ha megvan a megfelelő nyelvtudás.Ezt (#38070) valaki esetleg helyeselni, vagy cáfolni?
Kiegészítem annyival, hogy jól láttam, hogy a 6440 alja (a levehető fedlap) már műanyag? Meg a képekről valahogy az alsó kaszni is annak tűnik. Ez melegedés szempontjából (ami kihat a hűtő működésére) annyira nem poén.
Apropó hűtő, korábban volt róla szó itt, és igen, szerintem is idiótán csinálja a Latitude. Előtte egy Vostro 1400-asom volt, annak a hűtője gyakorlatilag észrevétlenül indult, csak akkor hallatszott, hogy ment, amikor leállt és csönd lett. Úgy emlékszem, 2.100 rpm volt a kezdő, oda is kb. 2 mp alatt gyorsult fokozatosan, és még a legnagyobb fordulaton sem volt motorhang, csak levegőzaj.
Ehhez képest a Latitude izomból indít padlógázzal, 3.300 rpm-re húzza fel 0,5 mp alatt a hűtőt, majd onnan lassul le 2.900-ra, és ennél lassabban nem is tud menni, de motorzaj (magas frekvenciás) már itt is van, és ez a hirtelen indulás jól hallható. Főleg akkor vicces, amikor a gép is hideg és a szoba is hűvös, és elindulna a hűtés, de azonnal le is áll 1-2mp-en belül, és ezt 2-3× eljátssza, mielőtt folyamatosan járni kezdene. Azt is megfigyeltem, hogy nem a proci hője az elsődleges, ami miatt elindul, hanem a PCH. Az biztos, hogy ha az 60°C alá hűl, akkor a hűtés leáll.Mindezt a fejtegetést azért rittyentettem még ide
, mert úgy látom, az én gépem után 3 generációval is ugyanaz a hűtési házirend (6440-es is így csinál). Ebből, és az egyre szaporodó műanyag mennyiségből kiindulva született meg a múltkori kérdésem, mert ha van más normális felbontású kijelzős, 4 év NBD garis, 4. generációs i5-ös Dell, aminek a hűtése kicsit kevésbé idegbeteg, akkor lehet, hogy elpártolnék a 6-os szériájú Latitude-tól.
Üdv!
-
Yany
addikt
válasz
SzaboZE #38130 üzenetére
A Dell az múlik, hogy mit tesz a gépébe. Az NBD garival járó készülékeik elvileg tesztelt, business kategóriájú gépek, ahol a megbizhatóság és a rendelkezésreállási idő a fontos. Joga van a Dellnek olyan alkatrészekből építkezni, amelyek bizonyítottak és garantáltan működnek. Ha pedig az árával akarnak szakítani és nem engedhetik meg, hogy az adott gép komolyabb WiFi modullal rendelkezzen... akkor azt ne a business szériájába tegyék. Ennyi.
Ha a pl. Toyota gagyi autós rádiót szerel az Avensis-be, akkor nem a fejegységet készítő céget minősíti ez a választás, hanem a Toyotát. (a példa fiktív)
ps.: mielőtt tovább görgetjük: mindenkinek mindig mindennel csont stabilan működött és működik a WiFi-je nálam, nekem speciel 5-6 másik eszközöm van a lakásban, amelyek kifogástalanul veszik a netet ott, azon a helyen, ahol a Vostro. (SGS, SGA, Latitude, ToshibaA300, LenovoSL400, OneTouch, Paperwhite, stb).
-
Yany
addikt
válasz
SzaboZE #38119 üzenetére
Nem mondom, hogy értem, mit akarsz ezzel mondani. Egyébként azóta a net tele van problémákkal, van, aki még a ZenBook-kal összehasonlító videót is csinált. Az intel community fóruma is tele van panaszokkal a 7260-as moduljuk gyenge teljesítménye miatt. Azóta az 5530-as géppel is leteszteltem a szitut... hozza a netes max sávszélemet (ami 20/10-es). Stabilan. A Vostro ugyanott akkor hoz 9/3-at, amikor a kapcsolat éppen méltóztatik működni.
Azóta egy Dell szervizes ember már foglalkozik a témával. A gépet leadtam, pár napra tudom nélkülözni. Persze ebből igazi NBD így már nem lesz, de nézve a Lenovo-sok tapasztalatait, egy szavam sem lehet még így sem.
(szegények)
rizso: köszi a tippet, de azért az nem megoldás, hogy egy pár napos gépet azzal "javítok meg", hogy veszek bele egy wifi modult. Ráadásul az -1 USB.
-
rizso
addikt
válasz
SzaboZE #38118 üzenetére
A szerelő csóka kicserélte a kártyát-antennát, utána is maradt ugyanez a helyzet. Próbálkozott ilyen-olyan-amolyan beállításokkal, nem lett jobb. Innentől kezdve nekem tök mindegy, hogy hol a gond, én annyit tapasztalok, hogy van a lakásban olyan pont, ahol a 7537 szenved csak, viszont a kis wifi vevővel semmi gond (és a telefonokkal is gond nélkül lehet netezni). A gépben elfér, nem lóg ki, inkább használom így, minthogy folyton azon mérgelődjek mi lehet a gond...
-
Yany
addikt
válasz
SzaboZE #38085 üzenetére
Üresjáratban csücsül a gép itt mellettem, most is csinálja. Kezdetek óta. Perpill az A13-as (legújabb) BIOS van rajta, az is pont ugyanígy csinálja. Egyébként nem maxon pörög a venti, mert hallottam már jobban is felpörögni, de mindenesetre sokkal jobban pörög, mint más gépeknél és ráadásul minden felpörgéskor kicsit jobban felmegy, aztán hallásra olyan 3-4%-kal visszaveszi (éppcsak). Pont arra jó, hogy mindig felfigyeljen rá az ember. A Vostro 5470-es venti pl. ha nagyon pörög is nagyon finoman hallható, de ráadásul az teljesen észrevétlenül pörög fel egy 5530-hoz képest. 6540-esről nekem nincs tapasztalatom, csak rengeteg tapasztalatnak olvastam utána, mert azt akartam venni.
Írod, hogy állítható fordulatú a ventije: tudsz adni egy szoftvert, ami alkalmas rá? Hálás lennék érte, mert ez a gép talán legnagyobb hibája. A kijelző megszokható, hogy nem a legjobb, de ez a venti újra és újra és újra...
-
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #37813 üzenetére
Nekem még nem sikerült vírust összeszednem, linux disztrókat, telefonra romot is torrentben szoktam letölteni.
Akinek a gépéről mostanában malware-eket kellett leszednem, mind a facebookról kapták, nem érintetlen, gyári iso fájlokból.
Szerinted torrent=vírus, nem torrrent=megbízható? -
tvamos
nagyúr
válasz
SzaboZE #37604 üzenetére
En is ugyan ezt javasoltam! (Persze nekem jol esett beszolni!)
-
NoOne1976
őstag
válasz
SzaboZE #37604 üzenetére
Csak reménykedtem, hátha elkerülhetem a telepítést. Elég macerás, mert xp kell, és az internetet is beállítani adsl-hez, meg routerhez is, miközben a jelszavakban sem vagyok biztos. Meg visszapakolgatni kedvenc oldalaktól kezdve a jelszavakig elég macerás dolog
Persze ha nincs más megoldás, marad ez...
-
eastsider
nagyúr
válasz
SzaboZE #37577 üzenetére
pl. a diákomat, ha bele dugtam (régi chipes), akkor adta a szokásos felismerő hangot (mint amikor USB eszközt csatlakoztat az ember). és ennyi
6420-nak nagyon jó a hűtése. elmegy egész nap is passzívba (50fok körüli CPU-val).... ha kell a nagyobb órajel akkor viszont felpörgeti maxra egy idő után, akkor van hangja rendesen...
jah és a legmenőbb: nem melegszik fel a palmrest, sőt semmi
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #37415 üzenetére
Két refurbishedet vettem, az egyikre NBD volt, a másikra RTD (ez warranty transfer után szervizgarancia lett). A refurbishedre ugyanúgy különbözö garanciák vannak, mint a nem refurbishedre.
Szervizgarancia esetén ugye szerelőt nem küldenek, csak alkatrészt, ha valami elromlana, vagy szervizbe kell vinni, aki nem tudja maga beletenni a cuccot. -
-
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #36568 üzenetére
Vettem észre, hogy sokan nem használnak altatást, akárkit kérdeztem. Számomra alap, olyan mintha egy mobiltelefont minden nap kikapcsolnék, amikor nem telefonálok.
Hetekig nem szoktam gépet kikapcsolni, mert folyamatosan használom, amikor alszom, vagy megyek valahova, akkor pedig csak lehajtom aludni.
Apu néha majd kocsiban is akarja használni, oda sem árt.
Lényeg a lényeg, rájöttem ebben sem számíthattam senkire és bármennyire nem akartam foglalkozni a géppel, kénytelen voltam próbálgatni és régebbi Dell driverekkel most már normálisan működik. Az Nvidia, Ati és Intel mérnökei pedig elmehetnek a ..... napi szinten olvasom, hogy sok embernél mennyi gond van az új driverekkel.
Válaszod pedig köszönöm, te legalább próbáltál írni valamit.
Jó éjt. -
Penty
aktív tag
válasz
SzaboZE #36525 üzenetére
Ahogy írtam korábban, FHD-s a laposom, ezzel nincs is probléma, sokkal jobb a minősége egy sima HD-s felbontásúnál, ahogy Te is írod, de a minősége még így is elmarad a régi CRT monitorom szín és dinamika tartományától. Az egyetlen pozitívum a CRT-hez viszonyítva, az talán a pixelpontos képfelbontásból adódó élesség.
A fentiekből adódóan fordul meg néha a fejemben, hogy jó lenne egy FHD-s IPS-panel a gépbe. Az vélhetően már közelítene, vagy akár túl is tenne egy jó minőségű CRT-n.Apropó: A #36516-os kérdésemre tudna valaki válaszolni?
-
Krystal_s
addikt
válasz
SzaboZE #36467 üzenetére
Ez most komoly? Írtam, hogy a legújabb Nvidia driverrel simán felkel és van kép is, csak ott meg használat közben (inaktív módban), amikor kikapcsol a képernyő, majd visszajön, akkor fél percig picit vibrál a kép. Ez a vibrálós jelenség viszont a Dell-es driverrel nincs. Egyértelmű, hogy szar a driver.
Google kereső tele van ilyen hibákkal, csak nem szeretnék itt össze-vissza próbálkozni. Annyit kértem, hogy aki ismeri ezt a gépet, kártyát az írja le, hogy melyik drivert használja... -
szabonagyur
félisten
válasz
SzaboZE #36448 üzenetére
Köszönöm, igen azért akartam ilyen választ mivel sokszor írja mindenki, hogy nyugodtan lehet HDD helyére SSD-t rakni, csak nem akarok véletlenül sem abba a hibába esni, hogy egy túlbuzgó szervizes azt mondja, hogy ehhez a géphez hozzányúltak és ugrott a gari, inkább hivatalos módon építtetem be azt az 1 db SSD-t, esetleg RAM-ot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest