- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
premete #35070 üzenetére
Látod, erre nem is gondoltam, bár jó lenne meghallgatni a válaszadó véleményét is.
Milyen igaz amit írsz nekem, aki kb. 8 éve olvasó szemüveges...
Én már ott tartok hogy vezetés közben, szemüveg nélkül nem is látom a sebességmérőt, csak ezt egyes közegek nem toleráljákDe a lényeg: igazad lehet, mert volt egy (elhunyt) Dell 9400Inspiron laptopom, ami 17,?" mérettel és 1920x1200 felbontással rendelkezett, de komoly kihívást jelentett a win beállítása (dpi) úgy, hogy lássam is olvasó szemüvegben legalább az ikonok alatti feliratokat....
Ennek ellenére qrvára nem tudom milyen laptopot (ultrabookot) vegyek magunknak Karácsonyra ami meg lassan itt van....
-
somasz
Topikgazda
válasz
premete #35070 üzenetére
15,6"-os gépet keresett és igen, nekem ebben a méretben a HD kevés. Saját tapasztalatomat általános érvényűnek vettem, sajnálom. A 20-on már túl vagyok egy ideje és nekem is romlik a szemem, csak én távolra nem látok jólVGYke: A nagyobb felbontással nagyobb eséllyel kapsz szerintem jó panelt, szebb színeket. Bármilyen programnál jól jöhet, hogy több pixelt látsz, CAD, Photoshop, miegymás, filmszerkesztés, és maga a filmnézés, ezekhez szerintem kevés a HD. Vagy nem annyira prémium, mint amennyit az ár ígérne.
Mindent összevetve, szerintem egy Inspironért vagy egy Acerért sok ennyi pénzt kiadni. Még ha az az Acer biztos jól néz ki, mert jól hangzik a kijelzője és a vékonysága. (egyik gép sem volt nálam, így nem annyira mérvadó a véleményem) -
Avicularia
veterán
válasz
premete #35070 üzenetére
Ja, ha valakinek már nem tökéletes a látása, akkor már nem annyira jó a fullhd felbontás. 7720-on én is 125%-on használtam 17 collon a wint. Most hogy áttértem helyette asztali gépre és vettem egy 27-es monitort, így már nem kell nagyítva használni a wint. HTC One-on néha kínszenvedés a fullhd egy-egy alkalmazás alatt 4.7 collon.
-
soldi3r
veterán
válasz
premete #34923 üzenetére
DFO-2493576LT REFURBISHED Latitude E7240 4th Gen Intel Core i5-4200U Processor (1.6 GHz, 3M Cache) 4GB (1x4GB) 1600MHz DDR3L Memory 64GB Mobility Solid State Drive Windows 8 Pro 64-bit, English, No Media No Optical Drive Dell Wireless 1506 802.11g/n Single Band Wi-Fi Half Mini Card Intel Integrated HD 4400 Graphics Light Sensitive Webcam and Noise Cancelling Digital Array Mic, Touch Screen 3-cell (31Wh) Battery Internal English Single Pointing Backlit Keyboard 12.5" FHD (1920x1080) LED-backlit LCD Touch Panel, WiGig Capable No OS media included. Unit has minor scratches. 1 Year 1 $ 799
-
premete
veterán
válasz
premete #34892 üzenetére
Szóval:
1, Csomagolás dizájnosabb, benne van a windows 8 visszaállító lemez +Webcam Business dvd (nem tudom mi az, nem bontottam ki)
2, Töltő újabb fajta, lapos, még kisebb
3, Méretben jóval kisebb, kb. az e6230 zsanérig ér az e7240 ha rátesszük, 1.6 kg.-val szemben 1.36 kg.
3, Teljesítményben kb. ugyanaz az e6230 i5 3360, mint az e7240 i7 4600U. Tehát kell ez az i7 4600u, ha nem akarunk visszalépni az e6230-tól teljesítményben (az Intel 4400 is magasabb órajelen megy az I7 4600U esetén).
4, Fogyasztásban jobb az e7240-es, wifin az AIDA 10 óra körül ír, az e6230-asnál 7 óra körül (maximum értékek).
5, Windows 7 professional van rajta előretelepítve, windóz nyóc dvd-n.
6, Kijelző kb. ugyanaz, az e6230-as LGPH-ja élénkebb, az AUO-hoz hasonlít, gyártó ismeretlen (AIDA-ban is csak valami számsor van, amit a google sem talál).
7, E7240 Liteon 256 GB msata lényegesen gyorsabb, mint az e6230 samsung 830 sata3 (Crystaldiskmark), mindkettő a gyorsabb, Raid On módban van, nem ahci).
8, Billentyűzet egyformán jó mindkettőben.8, E7240 ram gyorsabb
9, E6230 i5 3360 valamivel gyorsabb Aida szerint, mint az e7240 Haswell i7 4600UHozzáteszem ez az e7240-es fullextrás, legerősebb cpu, legnagyobb ssd, 8 GB ram, fingerprint, smartcard, 42 mbites wwan,webcam, nagyobbik akku, stb.
Konklúzió: Meggondolom, melyiket adjam el........
-
redwhite78
aktív tag
válasz
premete #34087 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget a telepítéshez (itt és privátban is)! Jelenleg minden hardvert felismer az eszközkezelőben a gép.
Még olyan kérdésem lenne, hogy a Dell által kínált programok közül melyiket érdemes felrakni? (e6520)
Ilyeneket találtam:
Dell Webcam Central
DigitalPersona Fingerprint Suite
Dell Stage
Dell Support Center
Dell Backup and Recovery Manager
Dell DataSafe Local
Dell Dock
Dell Control Point 1.4
Dell FastAccess 3.0 Facial RecognitionEzeken kívül van esetleg még valami hasznos?
-
rizso
addikt
válasz
premete #34089 üzenetére
Lehet nálam is az lesz. Megy vissza a jó öreg win7, aztán írok a Dellnek, hogy küldjenek már nekem egy gyári rendszerképet a gépemhez, ki tudja, később lehet jó lesz még valamire.
tiborandras: ez az, hogy még asszony gépe sem szarakodik ennyit, pedig az aztán nem egy erőmű (talán B960-as proc van benne 4GB rammal, sima HDD-vel).
Szerintetek amúgy küld nekem a Dell gyári lemezképet, ha írok nekik?
-
redwhite78
aktív tag
-
masholnap
senior tag
válasz
premete #34017 üzenetére
jah
a pénzmennyiség nem óv meg murphytől, nincs korreláció
én lassan eljutok oda, hogy nem számít a gari se, kell venni valamit brutálolcsón, aztán ha elmurdál, venni egy másikat. muszáj a gyártóknak beépíteni valamiféle elhasználódást, mert különben baromira nem vennéd meg a következő cuccot, vagy kell valami hype, hogy vágyjál rá
itthon az a gond, hogy alacsonyak a bérek, így próbál az ember lavírozni, de egyszerűen nem lehet jól dönteni, az ipar nyer minden esetben
-
szabonagyur
félisten
válasz
premete #34007 üzenetére
Én értem, hogy a google-t de mivel az eredeti kérdésben szereplő 3521 már nem új így gondoltam rá, hogy arról lehet tapasztalat.
Nekem nem produktivitásra kell ahhoz van Thinkpad amit céges, ez csak annyira kell, hogy amikor nincs asztali akkor legyen mit nyomkodni ha úgy alakul
-
somasz
Topikgazda
válasz
premete #33997 üzenetére
Különben is a gép van értünk, nem mi a gépért. Ha az akku bemondja az unalmast 2-3 év után, veszek másikat. Üzemidőre lebontva elég olcsó az új akku... Teljesen természetes, hogy elhasználódik. Cserébe szünetmentes, ha otthon használom, és mobil, ha nem. Ennyi. Használja az ember, ne babusgassa.
-
adalbert1
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
premete #33630 üzenetére
Van most bayen egy nem túl drágán, egy pillanatra elgondolkoztam rajta
Nem használnám ki az igaz.
Hűtése milyen, passzívan eldöcögne net alatt ha belőném fix 2ghz-re a cpu-t? 4310-ben kb csak ez zavar, megy passzívan, aztán felpörög, 10 percig csend, megint pörög 1-2 percig..10 perc csend..etcetc...meg nincs IPS upgrade lehetőség. Hw téren nekem még sok is. -
Petyus87
aktív tag
válasz
premete #33559 üzenetére
Üdv Minden Dell-es fórumtársnak!
A hétvégén vettem egy Inspiron 5521-es gépet és olyan problémám van, hogy ha bedugom az akku kábelét, akkor a gép elején nem jelez vissza az akku led, hogy be van dugva. Tapasztalt már valaki hasonlót esetleg tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? Esetleg driver kérdés?Esetleg, ha van itt olyan 5521-es tulaj, akinek az erősebbik vga-val szerelt gépe van az kérem írja már meg, hogy az ő gépe erős grafikai teljesítménynél erősen "búg"-e.
Köszi előre is!
-
mghltm
addikt
válasz
premete #33555 üzenetére
regit leszedtem, ujat felraktam, sajnos meg mindig nem jo. a sim tuti mukodik, usb zte stick-ben hibatlan ( digi / telenor )
-
mghltm
addikt
válasz
premete #33438 üzenetére
tisztaban vagyok vele, be kell lennie kotve a sata vezerlonek a mini pcie slot-ba, de ugy nez ki nincs. a lenovo ivy bridge szeriajaban ott figyel az msata lehetoseg, remeltem a dell is koveti oket, de tevedtem
-
mghltm
addikt
-
vwpolopg
őstag
válasz
premete #33126 üzenetére
hmmm., ezt nem tudtam róluk, ezentúl kevésbé adok a szavukra akkor. A HD+ igazából azt kell mondjam, hogy kell, annyira megszerettem azoknál a gépeimnél amik ilyenek voltak, hogy nem szívesen lépnék visszább. Előrébb se, mert az FHD meg nem jött be számomra notebookon...
-
Chaser
legenda
válasz
premete #33119 üzenetére
GPS-hez kell élő net előfizu? Még csak TP fronton néztem, ott nem kell. Egyszer kipróbáltam x200t-ben, de olyan bénán lehet beletenni a sim-et, sztem nem jól illeszkedett. Nekem ez a mikro v mini verzió van normál keretben. Bepattintottam a 4310-be, felismerte egyből. Csak nem tudom a pin kódokat, othonhagytam minden doksit
Annyit csinál most: keresés, de nem talál semmit.
-
soldi3r
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest