- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Dhampir #62091 üzenetére
Szerintem kb semmivel amit ne kompenzalna a koztuk levo 4 ev kulonbseg.
Jobban bele kell maszni ebbe. A kulobozo architekturak kulonbozo mennyisegu muveletet tudnak vegrehajtani azonos frekvenciakon. Szoval lehet, hogy nincs turbo es igy alacsonyabb a max frekvencia, de lehet nem is kell. -
-
Fereg76
csendes tag
válasz
Dhampir #62061 üzenetére
Ma megnéztem a G3-at és a G5-öt élőben, egyértelműen a G5 győzött meg a kettő közül.
A további kérdés csak, hogy ennek az áráért ezt vegyem, vagy egy használt Precisiont/Zbook-ot.
Amik ebben az árban vannak Precision-ök videokártyái az 1050-nél gyengébb Geforce-nak felelnek meg, ami nem annyira meggyőző. A másik a garancia kérdése, ami használt gép esetében kevesebb jóval. -
SzaboZE
addikt
válasz
Dhampir #62021 üzenetére
Régebben is voltak Latitude alapú Precik, de azok is jó alapra épültek Pl Latitude E6540 - Precision M2800. Rendes magnézium váz, hűtő van benne, nem fingilingi bordával. Nyilván ezek az olcsóbb fajták és nem lehet tőle olyan teljesítményt elvárni mint a nagyobbaktól.
Krystal_s
Akinek 82 fok full stress test alatt az ferdít. Ezek az integrált kisméretű notik simán megütik időnként a 90-95 fokot. Amíg 100 alatt van, addig nem gond, de ugye felette throtling van. Az viszont nem jó, azon segíteni kell vagy pasztázással vagy másik bordával. Nem kell azonban csodapaszta se hozzá, a dellessel is kéne rendesen hűtenie. A csodapaszták hozhatnak 1-3 fokot max. egy ilyen gépnél.
-
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Dhampir #61216 üzenetére
Nekem otthoni PC-m van, erős középkategóriás. Akárhányszor gondolkodtam fejlesztésben olcsóbban kijöttem a dologból, hiszen a lecserélendő alkatrészek mindig kifogástalan állapotban voltak ahhoz, hogy el tudjam adni őket, s így legyen egy kis "önrész" a kiszemelt példányokra.
Csak aztán anyagilag "megéreztem" milyen az, amikor valami meghibásodik (villámcsapás, rövidzárlat stb.) benne, és azonnal költeni kell rá, ha használni akarja az ember. Ezért gondolkodtam el, hogy másodlagos PC helyett inkább legyen egy laptop, amit tudok magammal is vinni, ha elutazok valahová. Internetezés, zenehallgatás, filmnézés lenne rajta és ennyi. 100k-t szántam rá, de írták többen, hogy minimum i3-as prociban gondolkodjak, s az SSD alap, mivel a gépemben is az van.A HP és a DELL volt ajánlott márka, s így is 30 ezerrel feljebb csúsztam, mint amit rá szántam.
Meg ugyebár nyilván az sem utolsó szempont, hogy én minden szempontból vigyázok a dolgaimra. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Dhampir #60923 üzenetére
igen BOE, ami engem zavar csak hogy kisebb a fényerő, pont a határeseten van nálam ez miatt de még elmegy, ugyan akkor nem a legminőségibbek ezek, első tulaj cseréltette a kijelzőt pixel hiba miatt,én is cseréltettem már, és most valami kis folt szerűség van, vagyis egy kis helyen nem olyan világos vagy nem tudom hogy jellemezzem, de nem foglalkozok vele már inkább
-
Venemo
tag
válasz
Dhampir #60882 üzenetére
Szia!
Osztrák billentyűzettel vettem a laptopot (olyan konfiggal amit nem árulnak itthon), ezt cseréltettem magyarra, tehát nem garanciális kérés volt. Azt mondták, hogy ha beviszem hozzájuk és ők cserélik ki, akkor megmarad rá a garancia (ellenben ha én cserélném ki, vagy valaki más akkor nem). Nem tudom mi az az NBD, azt nem említették.
Nem fotóztam körbe, mert nem feltételeztem, hogy át akarnak majd b***ni.
-
törölt tag
válasz
Dhampir #60646 üzenetére
Első bekapcsoláskor bebootolt az Ubuntu, aztán Windows telepítés óta nem dobja fel mint lehetőséget. Mondjuk nem sokat kapcsolgattam eddig mert most lakásfelújítás miatt nehézkesen tudnám használni.
Majdnem tele van a partíció amúgy, meg is tudom nézni a mappákat Windows alatt. Csak nem tudom mik azok, hogy fontosak-e
-
citkar
addikt
válasz
Dhampir #60427 üzenetére
Külföldön vettem, 4 év garanciával, közel fele annyiért, mint itthon, igaz refurbished, de a telefonos hölgy szerint, mint az akkura, a tápra is rövidebb ideig él a garancia. Mivel én most, tavaly év vége felé vásároltam, így pár hónaposan nem merült fel a kérdés, pontosan meddig is.
Az utóbbi években a Humansofttal elégedett voltam, de most nem tudom mire vélni, az elutasítást. Gondoltam megkérdezem a Dell ügyfélszolgalátat, hogy pontosítsanak, lehet már mégsem érintettek, aztán megmondják kiket kereshetek, de mivel annyira egyértelmű volt, hogy a táp lehet a ludas, kipostáztak egyet telefonos egyeztetést követően s megoldódott a problémám, így el se jutottam konkrét szervizig.
-
Ákinard
aktív tag
válasz
Dhampir #60405 üzenetére
Köszi a választ Mindenkinek!
Kiállítva egy szalonban mindenképpen megnézem. Biztos vagyok benne, hogy van ennél jobb paneles is (ebben nem mélyültem el annyira) de ne feledjük, egy 10 éves gép pixeles, régi monitora a léc, amit meg kell ugrania
(Ami amúgy korábban az én gépem volt, és az N5110 HD monitora is ég-föld volt nekem is!)
A frissítésekről tudok, hogy rém lassúak, és idegörlőek. Kollégák 2017 végén kaptak vadiúj Dell laptopokat a cégél, amennyire tudom ~400e-s árkategóriában Win10-el, és 2-3 napig szinte használhatatlan volt a gép a rengeteg frissítés miatt. Csak prüszköltek az új tulajok miatta. Meg fogom kérdezni, hogy milyen gép, nem tudom HDD vagy SSD van-e benne. (Én szerencsére '16-ban kaptam, még Win7-tel a Lenovót. )
SSD: a későbbiekben szerintem lesz bele. Saját gépbe most tervezem, szerzek vele tapasztalatot, utána bátran szerelgetem. Amúgy úgy látom (maradva egyelőre a mysoft keresőnél) náluk ugyanez a modell +40e lenne 120-as SSD-vel. Ennyiért szerintem nem éri meg így, tőlük. Amennyire képben vagyok 30e körül már 256-ost lehet venni.
-
tibz03
őstag
válasz
Dhampir #59714 üzenetére
Ja, hogy a kérdésedre is válaszoljak.
Például ez. De azért még érdemes szétnézni. Mondjuk ez a konkrét hirdetés elég béna, a címben más CPU szerepel, mint a leírásban, és a kiejlzőfelbontást sem írják. Vagy minden 5580 FHD?
(#59716) Brandynew: De már újként hibás benne valami? Az hogy került ki a Dell kezeügyéből?
-
tibz03
őstag
válasz
Dhampir #59714 üzenetére
Refurbished-nek volt írva, de nem tudom, honnan származhat, mert ez 100%-osan makulátlan volt. Se egy szem por, se egy hajszálkarc.
A gyári HDD-vel jött (a service tag alapján meg lehet nézni a Dell oldalán, hogy gyárilag milyen hardvereket tartalmaz a laptop), most van benne a HD Sentinel szerint 4 nap 6 óra, ennek minimum felét én tettem bele.
Tehát marhára nem használta ezt senki. Simán hirdethették volna újként.
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #58603 üzenetére
Jaa, igen, ezen nyomom most
Nem csúnya, a Quadro 3000M szépen visziDe majd tervezek feljeszteni egy FirePro M6100-as GPU-ra, az jóval erősebb
-
tlac
nagyúr
válasz
Dhampir #58463 üzenetére
adott ránézésre teljesen számlának tűnő papírt, amin elvileg rajta vannak az adatai is
a többi hasonló kategóriás ebay-hez cucchoz képest elég jó áron volt, ezért túl sokat nem is gondolkoztam a vásárláson és igazából bejött
ha a garanciát valahogy el tudnám intézni, az már csak bónuszegyébként nem tudom mi történne akkor, ha beírnám az eladó adatait, arról végül is van papírom is
-
iSonic
addikt
válasz
Dhampir #58126 üzenetére
Igen ezt én is olvastam több helyen is. Csak itt a fórumtárs amiatt érdeklődött (#58120), hogy hatalmas különbség van e a két termék kijelzője között én pedig a fellelhető tesztet adtam Neki válaszul, amiből lett a galiba.
Bár utána jártam és a másik panel is max 3%-ban különbözik, szóval nem ezen fog múlni a döntése.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dhampir #57827 üzenetére
Én már a 3.-at cseréltettem az enyémen...Mondjuk az hozzá kell tenni ez az én hibám, mert hajlamos voltam piszkálni, ha nem nyúltam volna hozzá szerintem nem megy szét.
Amit előttem írtak a bill-el sincs bajom, viszont a világítós töltőkábel nekem is szétment már, bár ezt letudom nyelni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Dhampir #57804 üzenetére
az 5510-en két db TypeA, és egy db TypeC aljzat van. A bal oldalon ráadásul olyan közel vannak egymáshoz, hogy ha az egyik csatlakozó vastagabb a szokásosnál, akkor nem dugsz köré semmit.
A dokk egység amúgy valóban tölti a laptopot, viszont kellett bele vennem egy miniDP-DP átalakítót, hogy használni is tudjam :SSzóval ha az ember pl rádiós billentyűzettel és egérrel akarja használni, azzal lehet, hogy le is nullázta az USB-t, ha csak nem cipel egy USB HUB-ot magával.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Dhampir #57783 üzenetére
USB Type-C jó dolog, főleg, ha normálisan van megoldva.
Vettem bazinagy power bank-ot, hogy majd azzal meghajtom a gépet, ha nincs konnektor a közelben, és merül. Igenám, de a Dell Precision 5510 nem ismeri a Power Delivery szabványt. Mind1, két hétig töltöm a cuccról a telefont, szóval nem bántam meg
Vettem otthonra új monitort. Van rajta Type-C bemenet, amin videójelet is fogad. Rádugom a laptopot, éééés .... pont semmi sem történt. Gondolom, a Display port jelet csak a saját dokkolójára hajlandó kiküldeni...somasz
Quadro driver fent, tiszta telepítéssel, a helyzet sajna nem változott. A Biosban is körülnéztem, de ott eleve csak az intel vga-t listázza, az nVidiát nem
Szóval így nem igazán vágom, mi haszna a videókártyának, illetve esetleg miért nem tudom azt használni.
Lehet, hogy csak akkor üzemel, ha valamit 3D cucc megy (pl játék), és a lerenderelt kép az intel chipseten keresztül megy ki
A lényeg az lett volna, hogy hátha rá lehet venni arra a rendszert, hogy a dock egységen keresztül hajlandó legyen egy WQHD és egy FHD monitort egyszerre meghajtani. Két db FHD monitorral vígan megy. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
Dhampir #57772 üzenetére
Csak hogy én is hozzászóljak a dologhoz a véleményemmel: sajnos egyet kell, hogy értsek Mirr Murral. A 6xxx széria a 6440/6540-el véget ért, azóta nincs olyan strapabíró Dell üzleti laptop. Bátyámnak vettünk egy E5570-et még tavasszal, de meg se közelítette a 6440 kiváló strapabíróságát. Érződik rajta hogy jól össze van rakva, de nem az igazi. Több a műanyag, nincs meg az a vaskosság, strapabíróság mint a 6xxx szériánál. Jó gép az 5570, de fakó a 6540/6440 build quality-jához képest.
Na mindegy, azt akartam mondani hogy a régi Dell üzleti gépeket nem feltétlen kell egy kalap alá venni a mostani üzleti modellekkel. Emiatt mi is már Lenovo laptopokat rendelünk a cégnél, jobb az ár/érték/minőség arányuk a Dell modellekhez képest. -
válasz
Dhampir #57772 üzenetére
Ezek elég szubjektív dolgok.
Évek óta olyan céges gépeim vannak, amikben nincs ODD, nem is hiányzott, meg körülöttem se senkinek, szerintem az már nagyon réteg cucc, nem attól business egy gép. Néha az IT-nak kellett, de megoldják pendrive-val.
A sok LED meg... a saját 7440-emen egyre inkább zavarnak. Halványan akkor is lássam, hogy be van kapcsolva, amikor a kijelzőt már kikapcsolta, más nem kell. Nem is tudom, hogy merjem-e itt mondani, de most a cégnél kaptam egy macbookot, azon egy LED van és a wifit is szoftverből lehet csak kapcsolni... és egy ideig észre sem vettem a hiányukat és azóta se kellettek.
Szerintem mitől üzleti egy laptop: erősebb ház és zsanér, dokkoló, matt kijelző, és igen, a sok USB-vel egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Új Thinkpad X1 Carbon 10th, 14" FHD+ IPS, i7-1260P, 32GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest