- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #74640 üzenetére
Mit várunk egy belépő géptől?
Jó ha van 250nit azt kész. Annó a Vostro is olyan hulladék kijelzőt kapott hogy sírtam mikor eladtam mert minden más jó volt benne de ez... Hülye voltam nem ellenőriztem előtte. Ez jó 12 éve lehetett... Mondjuk most már elvből sem vennék Vostrot
-
tommyrs01
csendes tag
válasz
Pyttawrx #74496 üzenetére
Köszi a választ
5580-ból már mindent megpróbáltam kicserélni de sajna mindig ugyanaz, elindulna a gép a venti is felpörög maxra majd leáll az egész
5590-et érdemes lehet jvíttatni, vagy van itt valaki aki tudna abban segíteni?
Jó kis gépek és nagyon jó állapotban is vannak, nem akarnám alkatrésznek elszórni őket. -
Csepy
őstag
válasz
Pyttawrx #74474 üzenetére
Dehogynem, simán elfér, mivel egy m.2 2280 hely van az alaplapon, csak gyanítom, a szokásos, 2230/2230 és egy toldó van a gépbe szerelve. Tippre, WD SN730 lehet.
Bármyilen thermal pad jó lehet, ami olyan vastag, mint a mostani, pl. az Arctic-nak vannak jó padjai pl, egész tűrhető árakon. -
E300TD
tag
válasz
Pyttawrx #74462 üzenetére
Nincs esély erre, amit írsz. Friss win telepítés után az első online percben feltesz egy csomó drivert, köztük a realtek audiot is. Utána bármit csinálok a dell driver-ekkel, nincs hang, kivéve arra a fél percre, amíg a dell driver program leszedi a fentlévőt, és újraindul a gép. Elkezdi telepíteni a drivert, ha leállítom nincs hang, ha hagyom végigmenni, akkor sincs ... Biost csak egyel régebbit tudok visszatenni, de azzal is ugyan ez a helyzet ...
-
E300TD
tag
válasz
Pyttawrx #74457 üzenetére
Na, pont ez vágta agyon. Én balga felmentem a support oldalra, a support assist látott 6 frissíteni való drivert, köztük egy bios frissítést. Leszedtem, azóta nincs hang. Feltenném az audio drivert: 2 lépés, leszedi a fent lévőt, újraindít. Amíg el nem indul a telepítés van hang, utána nincs. Friss win telepítés, amíg offline vagyok van hang, amint elindul a driver telepítés rájön egy "intel smart sound technológia OED" driver és tönkrevágja az egészet. Utána bármit csinálok nem ismeri fel a hangeszközt. Levenni nem tudom ezt az ...OED, mert újraindítás után visszateszi. 44x tettem vissza a wint, letiltottam a driver update-et, de figyelmen kívül hagyja. Ezért kellene egy 7400 user, nála mi a helyzet. A fórumokon azt olvasni, hogy az "új" bios-szal akad össze ...
-
user26
senior tag
válasz
Pyttawrx #74249 üzenetére
Szia!
Bocsánat a késői válazért, de csak most volt időm cserélni a collert.
Időbe telett szerezni, aztán meg időm nem volt foglalkozni vele.
Kicseréltem, elindul, megy, viszont amint bekapcsoltam, első "hideg indítást" követően megint csak jelezte a hibát "Fan malfunction". Persze amikor magától indult volna újra, az a folyamat maradt meg benne...
Beléptem biosba, de semmit nem piszkáltam, mivel nem értek hozzá, ezért onnan csak simán kiléptem (exit), elindult a gép, nem problkémázott semmit.
Csináltam vele 1 újra indítást, elindult most is.
Amit megfigyeltem, hogy jóval csendessebb lett, de ez nem jelent még semmit.
Ha a jövőben ez a probléma folytatódik, akkor mit próbáljak ki, meg ? -
válasz
Pyttawrx #74396 üzenetére
5490-ben nincs ott a MOUSE, KEYPAD után rögtön a NUMLOCK jön, ahogy az Owner's Manualban is áll.
... illetve most látom, hogy jött egy BIOS frissítés (1.30.0), héten felrakom.
-
gaborbol
őstag
válasz
Pyttawrx #74356 üzenetére
Szerintem az. A vostro az elso uzleti gep, a Latitude meg az felett van a Precision workstation alatt.
A 3500 sorozat az a kozepkategoria alja, nem lehet mindenkinek $1200-1500 dollaros laptopot adni. Azt kapjak az orvosok/ugyvedek/ vezetok meg akinek reprezentalni kell. (vagy az XPS-t)147 db Latitude van jelen pillanatban a gepparkban, most huztam le a listat, nagyresze a 35XX sorozatbol jon, alig volt meghibasodas, a legtobb gen8-10 i5 , a hibajegyek nagyresze fizikai serult.
Most elovettem egy 3500-as gepet 2020-bol es semmi gond a muanyaggal, a kijelzo meg sem nyikkann, sokkal
merevebb mint a 2023-as modellhez.Honda civic-bol is van fapad meg full extra, Honda se mondja, hogy a fapad az szar, mert elb… inkabb vedd batran a full extrasat, mert az jo.
-
Danielcsinos
újonc
válasz
Pyttawrx #73999 üzenetére
Szia,
Köszi, ezt megtaláltam, viszont nekem a csavarséma kellene, hova milyen csavar megy, ebben a manualban pont az nincs... YouTube-on van videó, de nem egyértelmű hogy melyik csavar honnan lett kivéve.
Szereztem egyet darabokban, és össze kéne rakni, adtak hozzá egy zacskó csavart, más Dell notiékkal keverve. A házon nincs jelölve hogy hova milyen méret megy. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Pyttawrx #73898 üzenetére
Igen,bocsi ezt elfelejtettem leírni: Ugyanezt a kábelt bedugva egy másik gépemben jön rendesen a gigabit. A driver pedig a dell oldaláról való,igaz ott win10 64bit-hez való van és nekem win11 64bit van,de eddig ez jó volt.
Eleve a windows 100/100mbit nek látja a kapcsolatot -
adika4444
addikt
válasz
Pyttawrx #73831 üzenetére
Sajna képen abszolút semmi nem látszódik, csak érezni lehet kézzel. A jobb alsó sarokban a jobbra nyíl jobb alsó sarka alatt mozog a műanyag. Ez a billentyűzet része műanyag, a palmrest teljesen stabil.
Más:
Latitude 5430-cal kapcsolatban valaki? Vagy ennyire új a gép? 5490-ről lépnék tovább, de jó lenne némi vélemény... -
ToBeY
nagyúr
válasz
Pyttawrx #73802 üzenetére
Szia
Kőszi a választ.
Tudom hogy rég kint van már ez a BIOS frissítés,csak soha nem volt alkalmas a frissítés, mivel szükségem van folyton a gépre.És ha félremegy valami,akkor ne kelljen már szervízbe rohangálni vele.
De ahogy nézem a leírást, ez security update,szóval "jó van az úgy" -
rekid
addikt
válasz
Pyttawrx #73776 üzenetére
Nem tudom ez már szerintem messze nem ennyire kijelenthető mint pl. ezelőtt akár 10 évvel. Egyrészt kb. mindent Kina környékén gyártanak. A "gyárit" is. A gyári is gond nélkül el tud hasalni, látod az eredeti gyárim lufira fújta magát. Ha meg akku téma nézheted az elektromos autókat ott is be befigyel egy egy full kiégés, ott meg aztán tényleg full "gyári" minden.
Az összes brandnek dolgozó akku gyárnak van legalább egy saját vagy egyéb brandje. (Hülye lenne nem csinálni, a gyártósornak tök mindegy milyen címke megy az akkura.)
Persze vannak olyan kókányolások amikor használt cellákat "szigszalagoznak" egy házba és az lesz az után gyártott.. de az egy külön kategória. -
pohár
félisten
válasz
Pyttawrx #73766 üzenetére
csak és kizárólag a hivatalos szervizek (és disztrik) tudnak alkatrészeket rendelni a DELL-től, így hivatalos forrás nekik kilőve, mint beszerzési forrás a fent említett akkura
(pláne úgy, hogy évek óta nincs ez az akku már, mi is adnánk el belőle tucatjával, de hát nincs)
meg lehet venni egyet, aztán lehet szerencséje lesz a vásárlónak, de összevetném egy netes képpel egy 71JF4, vagy 0GFJ6-tal, hogy mit írnak azon, és mit a gyári akkukon (ez a 2 szám a szervizes cikkszáma a fenti akkuknak)
-
pohár
félisten
válasz
Pyttawrx #73764 üzenetére
hát figyelj, nem először halljuk róluk (és láttuk is a múltkor), hogy a még kapható, nem is olyan drága DELL akkut árulták gyáriként, ami full kínai hamisítvány volt... a rajta lévő cikkszám például valami kábelé volt, tele angol helyesírási hibákkal, elütésekkel
legalább én (meg Tsebacsi, mint hivatalos DELL szerviz és alkatrészbeszerzési források) utána tudok nektek nézni, hogy mi elérhető és mi nem, de azt ne mondd nekem, hogy nem gyanús, hogy egy olyan akkuból van nekik (valószínűleg több) készleten, ami már nekünk sincs így évekkel a megszűnése után
-
pohár
félisten
válasz
Pyttawrx #73674 üzenetére
nagyon régóta nem rendelhető hozzá gyári akku már a gyártótól (NH6K9), ez valami polcon maradt cucc lehet... vagy kínai hamisítvány, nem eggyel találkoztunk már, ami az ügyfél gépében volt, szar cikkszámmal, elírásokkal tele
csak abban nem vagyok 100%-ig biztos, hogy tőlük vette-e az ügyfél, vagy másik boltból... de úgy rémlik, hogy tőlük
-
Francia91
veterán
válasz
Pyttawrx #73633 üzenetére
Barátnőm Precision M4800-asában Windows 11 alatt, az én Precision M6800-asomban pedig Windows 10 alatt.
Tim82:
Igen, a Windows is annak ismeri fel, és az "Intel® Driver & Support Assistant" alkalmazás is tökéletesen kezeli. Továbbra is örülök, hogy ebben a formátumban elérhető ilyen szabványú kártya, akkor is, ha eredetileg az Intel nem adta ki ebben a formátumban.
-
Francia91
veterán
válasz
Pyttawrx #73628 üzenetére
Én nem találom, na majd keresem...
Más:
Párom Precision M4800-asában is cseréltünk WLAN kártyát, a gyári DELL 1550AC helyéáre került egy MPE-AX3000H (Wifi6 AX) kártya.
Az itthoni net egy Telekomos 1000-es csomag, szolgáltatós WIFI 6 routerrel
A DELL DW1550 AC által hozott sebesség:Az MPE-AX3000H kártyával hozott sebesség:
Nem szorul magyarázatra
Jó, hogy ebbe a MiniPCI foglalatba lehet még kapni ilíen WIFI 6 szabványú kártyát
-
p-rolee
tag
válasz
Pyttawrx #73507 üzenetére
F12-nél a Boot mode-nál ha beállítom a Secure Boot-ot, az újrainduláskor ismét Off.
BIOS-ban inaktív az opció, az USB boot enabled, de szintén inaktív. Nincs ötletem, mitől lett ez ilyen, win 10 volt rajta (vállalati). Még valami biztonsági tiltás lehet rajta, amit esetleg az IT-s rakhatott rá? Az SSD-t külső gépről leformáztuk NTFS-re, működik, tudtam rá másolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Thinkpad X1 Carbon 10th, 14" FHD+ IPS, i7-1260P, 32GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest