- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
Spancer RE #8794 üzenetére
Magyarul irja ki a hibauzenet hogy a 'parancs nem talalhato' ennel mi lehetne egyertelmubb?
Kezdo tipp: nyomogasd a TAB-ot hogy kiegeszitse milyen parancsok vannak, pl kezd el gepelni hogyfsckTABTAB
, ha nem ad ki semmit akkor pedig irany elolvasni hogy mukodik debian alatt a csomagkezeles es telepitsd ami kell. -
Rimuru
veterán
válasz
Neil Watts #8770 üzenetére
Az hogy trukkosen van megoldva
-
Rimuru
veterán
válasz
SwissAirplan #8755 üzenetére
Szerintem te nem debiant akarsz telepiteni.
Menj a kezdo topicban es kezdj pl mint-el.
(rpi-n azert konnyebb mert ott egy mukodo lemezkepet masolsz ra a kartyara, itt pedig vegig kell csinalnod a telepitest)
-
Rimuru
veterán
1. furcsa, vegso esetben auto inditasba beraknam engedelyezeset (
synclient TouchpadOff=0
)
2. indulasnak debian wiki
3. link
4. debian wikiezeket te is ki tudnad keresni.
-
Rimuru
veterán
válasz
feketegergo #8341 üzenetére
conky
-
Rimuru
veterán
válasz
herdsman12 #8324 üzenetére
Nem vagy benne a wheel csoportban?
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #8153 üzenetére
Csak egyszer kell beallitani.
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #7922 üzenetére
Csinald mar meg amit mondtam es figyeld a bootot.
Gep inditasnal grubban megnyomod aze
betut a megfelelo menupontnal (amit inditani akarsz) es alinux
-al kezdodo sorban kiszeded aquiet
es asplash
opciokat utanaF10
-
Rimuru
veterán
válasz
enginev3.0 #7899 üzenetére
KB annyira mint a tobbi Linux ha minimumrol indulsz.
-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon #7813 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam, hanem erre.
Amugy en se azert hasznalom (most mar) mert gyenge a gep, nekem egy dog nagy WM van most fent, memoriabol megeszik 50-100MB-ot, a csomag is 60MB, ehhez kepest egy Openbox vagy awesome semmi.
(#7814) spammer: Amugy pl a kwin is egesz okos, csak alapbol nem ugy van beallitva. A felsoroltak egy reszet biztosan tudja.
-
Rimuru
veterán
-
-
Rimuru
veterán
válasz
olivera88 #7206 üzenetére
KDE-ben van a legtobb beallitasi lehetoseg.
(az reszletkerdes hogy milyen service kell hozza gondolom KDE elintezi)
Set date and time automatically checkbox -
Rimuru
veterán
válasz
bandee0817 #7052 üzenetére
Olyan modban kell telepiteni ahogy a windows is van (EFI/BIOS). Amit irsz az alapjan csak a bootloader kerult rossz helyre (nem az MBR-be), de ilyen kerdesekre a linux absolut kezdo topicot ajanlom. Amugy amiket irtal azokat hasznald csak windows alatt, jobban jarsz vele.
-
Rimuru
veterán
Igen, ezt mondom en is, de ha nincs jog a futtatatasra egy (nagyon) kicsit meg lehet neheziteni a dolgot. Nem csak a steam, ha valaki pl programozik akkor se kenyelmes. Igazabol csak egy jo vedelem van, be se kapcsoljuk a gepet.
spammer: Firefoxban most mar van signature ellenorzes, ez utan eleg egy hash check (bar nem tudom hogy csinal-e barmi ilyet az ff) es maris megtudhato ha tortent valami.
-
Rimuru
veterán
válasz
spammer #6931 üzenetére
pl eleg a te nevedben futo (rosszindulatu) program ahhoz hogy barmit modositson, igy a bongeszot is megfertozheti. Olyat szoktak csinalni hogy a /home-ot ugy csatoljak fel hogy tiltjak a futtatasi jogot (es meg mast is) a fajlrendszeren, igy onnan nem indulhat el barmi.
olivera88: Persze megoldhato, bar szerintem celszerubb utemezetten futtatni mint mindig figyelni a mappat.
-
Rimuru
veterán
Ahhoz a virtuális gépnek is kell 8GB-t adni.
Nem tudom milyen hardvere van Geller_1972-nek, és mire fogja használni a gépet, de méret alapján nem biztos hogy komoly dolog így lehet nem is adott meg annyi memóriát, plusz nem hiszem hogy nem figyelne rá mikor pl titkosított LVM-et akar. Virtuális gépre nem is szoktam swapot rakni.
-
Rimuru
veterán
Amúgy lehet látni a fájl méretéből hogy összesen mennyit használt, mivel nem takarít maga után, ami egyszer le volt foglalva az úgy marad, max felülírod az "üres" rész (ezt kézzel lehet takarítani).
Az én telepítsem Debian szerint 3,9GB a fájl mérete pedig 5,8 bőven elégnek kell lenni a 10GB-nak. -
Rimuru
veterán
válasz
PumpkinSeed #5600 üzenetére
rTorrent.
-
Rimuru
veterán
válasz
sanchomuzax #5591 üzenetére
medit, gedit, leafpad, geany, stb...
Jó régi program: [link]
-
Rimuru
veterán
Adott egy gép, Windows 8 telepítve UEFI, GPT, minden szépséggel együtt, felment egy Debian expert install, rendszerbetöltő telepítése pontnál nem kérdezett semmit, de látszólag megcsinált mindent, uefis dolgokat is rakott, UEFI menüben még ott is van hogy debian de utána az üres, igazából nem tudom mit nézzek, saját gépemen direkt nem szórakoztam UEFI-vel.
-
Rimuru
veterán
válasz
gyulank #5299 üzenetére
Másold be /home/név/.local/share/applications/ alá, csak akkor már érdemes kategóriát is megadni, hogy jó helyen jelenjen meg a menüben. pl:
Categories=Network;WebBrowser;esetleg még mime type-ot is állíthatsz hozzá MimeType= sor után.
Korábbi példa alapján:
[Desktop Entry]
Name=Firefox
Exec=/home/én/firefox/firefox
Icon=/home/én/firefox/icon/firefox.png
Type=Application
Categories=Network;WebBrowser;
MimeType=text/html;text/xml;(és így még folytathatod azzal amit szeretnél);Openbox menüjét meg ~/.config/openbox/menu.xml alatt tudod szerkeszteni.
Arra is egy példa:<item label="Firefox">
<action name="Execute">
<execute>/home/én/firefox/firefox</execute>
</action>
</item> -
Rimuru
veterán
válasz
gyulank #5292 üzenetére
Csinálsz magadnak egy saját desktop fájlt, egy gyors példa:
Létrehozol pl az asztalon egy browser.dekstop fájlt, a tartalma meg ehhez hasonló. Ha szerencséd van a panel kisalkalmazásához is hozzá tudod adni.[Desktop Entry]
Name=Firefox
Exec=/home/én/firefox/firefox
Icon=/home/én/firefox/icon/firefox.png
Type=Application
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oneplus Nord 5G
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest