- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne wifi + kábel témakörben.
Odroid C1 ARM procis "kártya" pc + Debian. (asszem 8.0)Egy USB-s wifi adapterrel kapja a netet. Boot után automatikusan felcsatlakozik a hálózatra.
Egy IP kamerát szeretnék rádugni a LAN portjára, és onnan percenként képeket szeretnék továbbítani wifin a netre.A kamera kapott egy fix ip címet (192.168.1.9).
A wifin az eszköz 192.168.0.x-es címet kap.
Beállítottam, hogy a LAN port címe fix legyen (192.168.1.8)
Amint ezt beállítom a wifi megszűnik működni. IP-t még kap, de olyan mintha a LAN beállítása után minden forgalom a LAN felé indulna el. Próbáltam default gatewayt állítani, próbáltam statikus útvonalakat felvenni, de a végére már kb semmi sem működöttMit és hogyan kell ehez beállítani?
Én úgy gondolom, hogy a wifi-nek kéne lennie a default gateway-nek, és kéne egy statikus útvonal, hogy a 192.168.1.9 felé az eth0-án induljon el. Vagy esetleg már ez az elgondolás is hibás? Kell az eth0-nak a kamerával egyező címtartomány?Ha más nem veszek egy routert, és azon keresztül összedugom őket, de jó lenne kihagyni.
Hú kicsit kusza lett, remélem érthető mit szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó MacBook Pro 14" M3 Pro 11C 14C 16GB 512GB
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest