Hirdetés
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne wifi + kábel témakörben.
Odroid C1 ARM procis "kártya" pc + Debian. (asszem 8.0)Egy USB-s wifi adapterrel kapja a netet. Boot után automatikusan felcsatlakozik a hálózatra.
Egy IP kamerát szeretnék rádugni a LAN portjára, és onnan percenként képeket szeretnék továbbítani wifin a netre.A kamera kapott egy fix ip címet (192.168.1.9).
A wifin az eszköz 192.168.0.x-es címet kap.
Beállítottam, hogy a LAN port címe fix legyen (192.168.1.8)
Amint ezt beállítom a wifi megszűnik működni. IP-t még kap, de olyan mintha a LAN beállítása után minden forgalom a LAN felé indulna el. Próbáltam default gatewayt állítani, próbáltam statikus útvonalakat felvenni, de a végére már kb semmi sem működött
Mit és hogyan kell ehez beállítani?
Én úgy gondolom, hogy a wifi-nek kéne lennie a default gateway-nek, és kéne egy statikus útvonal, hogy a 192.168.1.9 felé az eth0-án induljon el. Vagy esetleg már ez az elgondolás is hibás? Kell az eth0-nak a kamerával egyező címtartomány?Ha más nem veszek egy routert, és azon keresztül összedugom őket, de jó lenne kihagyni.
Hú kicsit kusza lett, remélem érthető mit szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest