Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano
üzenetére
Végül lett net, de kalandos volt.
A networkmanagerben az MTU érték állítása nem oldott meg semmit, kipróbáltam többel is. Aztán lehoztam a gépet, felraktam a pppoeconf csomagot, majd felvittem. Az felrakott a menübe egy ADSL beállítások opciót.
Elindítom a menüben, kéri a jelszót. Megadom, erre visszaadja, hogy nem talál szolgáltatót az interfészen. Anyukádat nem találod, mondtam magamban.
Aztán terminálból elindítottam a pppoeconfot, az nem nyavalygott. Elsőre persze nem lett jó, a "másol beilleszt" után autentikációs hibát mutatott a plog, pedig jó volt a jelszó és a név is... Na mondom kezdjük újra.
Ekkor kézzel írtam be a jelszót, majd nézem a plogot, az meg azt mondta, hogy túl sok session van nyitva. WTF mondom én, aztán kihúztam a kábelt, majd vissza. Ez megoldotta, innen már volt net.
A dolog szépséghibája, hogy az automatikus csatlakozás nem működik, be kellett írni a pon dsl-provider parancsot az /etc/rc.local fájlba.A másik hülyesége a dolognak meg az volt, hogy ugye van pulseaudio, de alapból nem kerül fel a rendszerre ennek a grafikus beállító felülete. Nem tudom kinek volt ez az okos ötlete.
Az LXDE meg monnyon le, csak olyan fájlhozzárendelést tud megjegyezni, amihez van bejegyzés a menüben. Ha mondjuk terminálos parancsot szeretnél, akkor zöldségeket ír a mime fájlba, nem létező .desktop bejegyzésekkel.
Kicsit olyan érzésem van, hogy nem igazán tesztelték le a Debian működését a különböző asztali környezetekkel, csak hozzácsaptak még kettőt...

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Bittorrent topik
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen routert?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest