Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- MWC 2026: Na, fussunk vele még egy kört!
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
usert felvettem sudoersbe (lehet benne volt?) visudo-val nézve nem látok különbséget.
su-ként indítva a visudot azt mondja nem találja a parancsot. su-ként sudo visudo és máris működik. Komolyan mondom nem értem.
Kitöröltem a nohup su -c -t, mire azt írta ki, hogy nem találja az elérési útvonalat
Visszaírtam, manuálisan indítom és elindul. Ezt se értem.Na mind1, ha nem találja, akkor...átteszem a felhasználó home-jába.
A .apps -ba behánytam az sh-t és a JAR-t is, átírtam az utakat és úgy indítottam. Elindul rendesen.Beütemeztem most lustaságból KDE GUI-n keresztül az sh-t és nyilván nem indult el a su miatt.
Na ekkor kitöröltem a nohup su -c-s részt és ekkor már elindult, persze hiába, mert nem su-ként indítva nem találja meg az USB-s olvasót.
De legalább elindul
Most elkezdek játszani a .sh-s su-s paraméterezéssel, hátha egyszer csak elindul.Köszönöm a türelmed és az ötletelést

Úgy érzem +10év linux aztán csak ráérzek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xbox Series X|S
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- ASUS routerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- BestBuy topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Xiaomi Watch S4,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest