Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
-
válasz
kekesi132
üzenetére
A szerepjátékok szabálykönyvei általában nem csak szabálykönyvek, hanem általában az adott világ háttértörténetét is bemutatják. A Cyberpunk 20xx (az első kiadás 2013, a második 2020, a harmadik 203x évszámmal jött ki) is ezek közé tartozik, így a szabálykönyvből megismerheted a világot. Ehhez hangulatos kis pár soros szövegek vannak a szerepjátékban.
Ahogy mások is írták, már csak azért is érdemes elolvasni, mert a Cyberpunk 2077 játéktechnikailag merít a szerepjátékból.
A Cyberpunk 2020 szabálykönyv kijött magyarul is anno, ahogy leírták, beszerezhető magyarul, és hozzá lehet férni alternatív forrásokból is.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
kekesi132
üzenetére
Nekem még megvan valahol talán, de már lassan 20 éve nem volt a kezemben. Ha másért nem, azért érdemes lehet beszerezni, mert ahogy írtad: ennek a szabályrendszerét fogják a játékba implementálni.
De amúgy tele van hangulatos kis szösszenetekkel, artwork-el is, amelyek szintén segíthetnek kicsit elmerülni a Cyberpunk világában. A Silverlandben még mindig kapni magyarul is a 2. kiadást (angolul nincs a webshopban csak a 3.), de én inkább angolul szerezném be, ha elég jó az angolod.
Ez egy nagyjából A4-es méretű, emlékeim szerint olyan 250 oldalas könyv amúgy. -
-
kekesi132
tag
Ezek szerint több Cyberpunk 2020 regény is van? Ezt jó tudni. Azt hittem csak szabálykönyvek vannak, de akkor alaposabban utána fogok járni. Köszi az ajánlásért, de elsősorban most a Cyberpunk érdekelne, mivel a konkrét világot szeretném megismerni, persze nem zárkózom el a Shadowrun univerzumától sem (a játékok is megvannak, igaz még egyikbe sem kezdtem bele ).
Az pedig nem gond, hogy nincsen magyarul, nem tökéletes az angolom, de ezzel bővíteni tudom a szókincsem, amellett, hogy szórakoztat.

-
-
kekesi132
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lenne a legjobb módja a játék világának a megismerésére? Azt tudom, hogy a játék a Cyberpunk 2020 alapjaira fog épülni, ami egy klasszikus tabletop rpg. A gond csak ott kezdődik, hogy fogalmam sincs ezekről, azt tudom, hogy vannak szabálykönyvek, viszont fogalmam sincs, hogy ezek mennyire olvashatóak, mert a játék univerzuma érdekelne, nem feltétlen játszani szeretnék.
Megtaláltam a hivatalos forgalmazót, és a keresett terméket is, de a leírásból nem derül ki, hogy miről is van szó. Ez egy szimpla könyv, esetleg más tartozékok is járnak hozzá?Előre is köszi a válaszért!
-
válasz
gyuromoj
üzenetére
Van egy kis fáziskésése a Gamestarnak, mert ezt a hírt még augusztus 27-én jelentette meg.

Egyébként ez valahol érthető, mert kb. semmi lényegi info nem jött ki az elmúlt egy hónapban. A Hype kezd lanyhulni...
-
KaitouP
nagyúr
válasz
gyuromoj
üzenetére
Hmm... persze, igyekeznek mindent kihozni a jelenlegi generációs konzolokból, ettől függetlenül kicsit hülyeség, hogy nem korlátozza őket a hardver, mert dehogynem, hiszen a következő gen -re szebb minőségben, magasabb framerate-el is megjelenhet a játék.
PC-n meg, amid van... eddig nem volt bajom az 1080 -am képességeivel 90% -ban, de szerintem ez már az a játék lesz, ahol vissza kell venni a grafikából majd. Egy RTX 2080 Ti -n meg mehet full -ra húzva a grafika, csak hát kinek van egy fél misis kártyára pénze.
Sebaj, akárhogy is lesz, csak jöjjön a game hamar.

-
gyuromoj
veterán
-
cyberkind
félisten
A törökök szerint jövőre jön a játék.

-
-
gyuromoj
veterán

-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"konzol exkluzív (tehát a piac harmadát kihagyó)"
Ezen felröhögtem. Azért, mert a játék konzol exkluzív, akkor anélkül már a trailert sem lehet megnézni PC-n? Én is megnéztem kétszer is konzol nélkül, sőt, megmutattam 3 másik embernek, akiknek szintén nincs.
A Rockstart ismeri mindenki, a GTA-k voltak PC-n, így ezt is megnézi ugyanúgy a legtöbb PC játékos is, mint bármilyen más trailert. És nem szimplán 30%-kal többen nézték meg, hanem negyedannyi idő alatt. (mára már inkább 50% és harmadannyi idő)Azt is leírták már neked kb. 5-en 10-féleképpen, hogy az, hogy többen dolgoznak rajta, önmagában nem jelenti azt, hogy többe fog kerülni, mert egy csomó másban (technológia, marketing, munkaidő stb.) költséghatékonyabbak lehetnek. Ettől függetlenül többe fog kerülni, ők is nyilatkozták, de gyakorlatilag borítékolható, hogy többet is fog hozni.
Amit pedig ezek után írtál, az egy katyvasz.
-
VikMorroHun
őstag
(#659) kwzatz: Egyetlen Google keresésből kiderült, hogy 2017 márciusában már legalább 300-an dolgoztak rajta, és ezt még bővíteni akarták. 30%-kal többen nézték meg a Cyberpunk 2077 bemutatóját, mint egy konzol exkluzív (tehát a piac harmadát kihagyó), külső nézetes western játékot (amiről mellesleg a kiadó is elismerte, hogy valószínűleg nem fogja hozni a GTA V számait)? Jó.
Fel lett sorolva egy nagy adag FP nézetű szerepjáték (The Elder Scrolls-széria, Deus Ex-széria, System Shock-játékok, Vampire, stb.), amelyek eléggé sikeresnek mondhatóak...
Igen, de az Elder Scrolls játékokban van külső nézet is, tetszőlegesen lehet váltogatni közöttük.
...nekik bejön-az, ami tudomásom szerint eddig még senkinek nem sikerült.
Mármint micsoda? Üzletileg sikeres FP nézetű szerepjátékot csinálni? Nézz már körül!
Nem, hanem eredményesen szembe menni a piaci igényekkel/folyamatokkal. Pár példa: Microsoft+Windows 10. Annak is lenyomták a torkán, aki nem is akarta, és messze nem sikerült elérni a tervezett 1 milliárdos darabszámot (jó, ebben benne van a mobilos üzletáguk bukása is). Xbox One mindenféle korlátozások a kezdetekkor - hatalmas felháborodás, visszatáncolás, messze elmaradtak a PS4 eladásoktól.
Venezuela gyakorlatilag teljes csőd. Törökország nagy léptekkel afelé halad; ezt mi is megéreztük, de a jegybank nálunk sem hajlandó azt tenni, amit a normális országok (követni az amerikai jegybank által elindított folyamatot) - meg is látszik a forint árfolyamán.
Abban egyetértünk, ha két hónap alatt eladnak a Cyberpunk 2077-ből mondjuk 10 millió darabot, akkor nyilván nyereséges lesz.
Nem, nincs a játékban működő TPS nézet, leszámítva az átvezető animációk egyes részeit és az autóvezetéskori opcionális lehetőséget, még idézve is lett a játékfejlesztőktől (Kyle Rowley: "Just cut scenes and vehicles (optional). ")
Most akkor van, vagy nincs?
Nálam az külső nézetnek számít, amikor a demóban, autóvezetésnél külső nézetre váltott a kamera. -
Vesa
Topikgazda
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mondasz valamit...

-
duvi
nagyúr
-
-
Ezt muszáj itt hagynom. Ha buzis akkor töröljétek, de könnyesre röhögtem magam

-
Fitzgerald
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Tökre lehet, hogy most nem szükséges technológiára, fejlesztésekre, license-ekre akkora összegeket elkölteniük, mint a W3 esetében. Tökre lehet, hogy egy 1.5-2x akkora csapat a már rendelkezésre álló dolgokból építkezve kevesebb mint fele annyi idő alatt készül el a játékkal, mint amennyi a W3 fejlesztéséhez kellett (ha visszaemlékszünk, 2 éve még arról szóltak a hírek, hogy megy a brainstorming, de kb. sehol sem tart még a fejlesztés - ehhez képest ma már láthatóan eléggé előrehaladott állapotban van a játék, fő szál is végigjátszható, stb.).
Lehet hogy marketingre sem kell annyit költeni, mint a W3 esetében. Évek óta óriási a hájp a játék körül, pedig egészen idén júniusig senki nem láthatott belőle semmit.
Rengeteg GOTY díjat nyert a W3, a stúdió is begyűjtött minden létező szakmai elismerést. Marketing területen talán ezekből a dolgokból is lehetséges előnyt kovácsolni, és a költségekből faragni. Szóval tényleg árnyaltabb kettővel ez az egész."ők maguk ismerték el, és eddig 3* voltak kénytelenek nyilatkozni róla"
Ezen már nem érdemes pörögni. Láthatóan fontosabb számukra a saját integritásuk, mint a szerinted a piaci igényeket reprezentáló, tps módért síró arcok halmaza.
-
Ebben a CD Project Red támogató és nem támogatott!
Az eredeti hír szerint a feltételek között szerepel, hogy a játék költségvetése legalább 500 000 zloty (~135 ezer amerikai dollár) és maximum 20 millió zloty (~5,4 millió amerikai dollár), az elnyert támogatás 40-80%-ot tehet ki (ie.: legalább 100 000 zloty önerőre van szükség) illetve maximum 3 évig tarthat a fejlesztése. A teljes támogatási büdzsé 73 millió zloty, vagyis nagyjából 20 millió USD.
Szóval especiel itt nem kap a CDPR állami pénzt, hanem ad a pályázó kisebb cégeknek.
-
7 millió dollárnak megfelelő zlotyit kapott a CD Project Red még 2016-ban, nem dedikáltan egy játékra, hanem négy meghatározott fejlesztésre ("élő" város szimuláció; többjátékos fejlesztések; filmszerű élményt nyújtó nyílt-világú fejlesztés és animációs fejlesztések az arc- és test-mozgás fejlesztésére) kapták a pénzt.
Egyébként az én számításom egyszerűen csak arról szólt, hogy nagyjából mennyi játékot kellene eladni ahhoz, hogy a felvázolt fejlesztési költségek megtérülhessenek.
-
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Eddigi állításaid és azok tényekkel való kapcsolata:
#565: Ugye tudod, hogy már benne van a játékban a működő TPS nézet?
Nem, nincs a játékban működő TPS nézet, leszámítva az átvezető animációk egyes részeit és az autóvezetéskori opcionális lehetőséget, még idézve is lett a játékfejlesztőktől (Kyle Rowley: "Just cut scenes and vehicles (optional). ")
#613: Aki FPS-t játszik, azt nem fogja érdekelni a hosszú, több féle módon teljesíthető küldetések. Csak lövöldözni akarna. Szerepjátékosoknak nem kell annyira a belső nézet, anélkül is bele tudják élni magukat.
Fel lett sorolva egy nagy adag FP nézetű szerepjáték (The Elder Scrolls-széria, Deus Ex-széria, System Shock-játékok, Vampire, stb.), amelyek eléggé sikeresnek mondhatóak...
YouTube-on 4 nap alatt 6,6 millióan nézték meg a demót, abból kemény 334 ezren mondták, hogy tetszik is nekik.
Hogy ez a következtetés marhaság, meg lett cáfolva a #626, #628 és #631-es hsz.-ekben.
#658: Abból a feltevésből indultam ki, hogy a játékfejlesztőknek fizetnek az elvégzett munkáért. Ha a CD Projekt Red meg tudta oldani, hogy ne kelljen, az más. A piaci igények felmérése viszonylag egyszerűen ment: ők maguk ismerték el, és eddig 3* voltak kénytelenek nyilatkozni róla. 1-2 év és kiderül, nekik bejön-az, ami tudomásom szerint eddig még senkinek nem sikerült.
Mármint micsoda? Üzletileg sikeres FP nézetű szerepjátékot csinálni? Nézz már körül!
A Skyrim (szintén PEGI 18+ besorolás, tehát még ez sem lehet korlátozó tényező) esetében az első két nap 3.4 millió példányt adtak el, 2011 év végéig (vagyis nagyjából 2 hónap alatt) pedig 10 milliót. Ha ezt az adatot hozza a Cyberpunk 2077 (amire az általános hype és a gameplay illetve a trailer nézettsége alapján minden esély megvan), akkor cirka 500-600 millió dolláros bevétel lesz, ebből nagyjából 300-400 millió dollár maradhat az ő zsebükben (a többi az értékesítési csatornák részesedése). Csendben jegyezzük meg, hogy a Skyrim-ből több, mint 30 millió példányt értékesítettek a 2016 novemberéig .
Most térjünk vissza a te saját becslésedre (#646), mely szerint a The Witcher 3 játék 81 millió dollárba került, és itt dupla annyian dolgoznak. Számoljunk 200 millió dollárral, mert ez egyértelműen nagyobb játék lesz, tovább készül, stb. Ha csak 50%-os részesedéssel számolunk, és 60 dolláros árral (vagyis példányonként 30 dollár folyik be a CD Project Red-hez), akkor 6,666 millió példányban kell értékesíteniük a játékot ahhoz, hogy nullszaldón legyenek...
Hát... majd meglátjuk, a pesszimista véleményed mennyire fogja megállni a helyét...
-
gyuromoj
veterán
-
Snooker
senior tag
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"Abból a feltevésből indultam ki, hogy a játékfejlesztőknek fizetnek az elvégzett munkáért."
Kicsit több tényezős a dolog, mint az, hogy hányan dolgoznak rajta.
Csak néhány: Meddig dolgoznak rajta? (fogalmunk sincs, hogy mikor hányan dolgoztak a projecten, attól függetlenül, hogy tudjuk, régóta készül, lehet, hogy teszem azt 3 évig csak a tervezés, ötletelés ment 15 emberrel) A munkabéren kívüli költségeket tudták-e csökkenteni? Mennyi megy marketingre? Emellett most kaptak állami támogatást is hozzá. Ettől függetlenül ők is azt nyilatkozták, hogy többe fog kerülni. Meg azt is, hogy sokkal többet fog visszahozni.
A piaci igényeket elég jól felmérhették, ha körbenézel, csordogálnak szépen a sci-fi/cyberpunk sorozatok, filmek, könyvek és az emberek csak úgy habzsolják őket, igazán überfaszán sikerült AAA játék ebben a témakörben meg nem túl sok van. A gameplay trailert negyedannyi idő alatt 30%-kal több ember nézte meg (és like-olta), mint a Red Dead Redemption 2 trailerét, miközben azt a játékot is messiásként várják az emberek és az utóbbi idők legsikeresebb játékának (GTA V) készítőjétől származik. A gameplay reveal a legnézettebb twitch stream volt, ami egy érkező játékhoz volt köthető, és összességében is 7. a játékok tekintetében idén. Szerinted mire utal ez, ha nem valószínűsíthető sikerre?
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Abból a feltevésből indultam ki, hogy a játékfejlesztőknek fizetnek az elvégzett munkáért. Ha a CD Projekt Red meg tudta oldani, hogy ne kelljen, az más. A piaci igények felmérése viszonylag egyszerűen ment: ők maguk ismerték el, és eddig 3* voltak kénytelenek nyilatkozni róla. 1-2 év és kiderül, nekik bejön-az, ami tudomásom szerint eddig még senkinek nem sikerült.
-
-
cyberkind
félisten
Ez az, saját lakásokat is vehetünk majd a játékban!

-
Snooker
senior tag
Szerintem még mindig csak egy hangos kisebbség az, aki sír a TPS nézet hiánya miatt....
-
Fitzgerald
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"ezen meg kétszer annyian dolgoznak, ha jól emlékszem, tehát drágább lesz"
Nem tudom honnan szeded ezeket a pszeudo ok-okozati összefüggéseket. Az hogy kétszer annyian dolgoznak rajta még önmagában tökre nem jelenti azt, hogy ezért lesz drágább, vagy hogy drágább lesz egyáltalán.
A piaci igényeket meg hogyan sikerült felmérned? Volt már róla szó, hogy akik kitöltögetik ezeket a pollokat, azok leginkább azok az arcok, akik tps-t szeretnének.
Aki fps-t szeretne azt nem izgatja különösebben a dolog és nem fog ikszelni, mert fps-nek készül a játék alapból. -
válasz
Hintalow
üzenetére
Na igen. Nagyon kíváncsi leszek, hogy oldják meg az emberség (humanity) pont kérdését.
Ugye a Cyberpunk szerepjátékban anno megjelent egy zseniális gondolat Pondsmith-től: mi a hatása annak, ha egyre több szervünket cseréljük le mesterségesre? Logikusan gondolkodva az egész testedet lecserélheted, ha van rá pénzed, és persze a mesterséges erősebb, masszívabb, mindenféle kütyük vannak bennük, szóval nincs "limit", nincs visszatartó erő, hogy meddig mehetsz el. Akart egy technikai határt, hogy azért mégse teljesen gépekkel játszunk, ezért szőtte bele az emberség / humanity kérdéskört, vagyis hogy minden egyes beépített implantátum csökkenti az adott személy empátiáját.
Ezért a karakteralkotásnál az egyik stat az EMP (Empátia), az emberséged pedig EMP x 10, vagy egy 5-ös (2-10-ig) EMP-ű karakternek 50 Humanity-je van (így lehet valahogy helyrerakni azt, hogy a videóban látott kiberszem 4 Humanity-ba kerül), és ha 40 alá csökken a Humanity-je a beépített kiberware-től, akkor 4-es, ha 30 alá, akkor 3-sra csökken az EMP-je. A játékmechanika szerint 3-as EMP-nél már veszélyeztetve vagy, hogy eluralkodik rajtad a kiberpszichózis, amikor a kiberware-től feltuningolt tested miatt lenézed a "hagyományos" vagy "gyengébb" embereket. Ha az EMP 0-ra csökken, akkor a karakter végleg kiberpszichózis áldozata lesz - jön a C-SWAT, és lenyom, mint a bélyeget...
-
Hintalow
senior tag
Nekem mindegy, hogy milyen nézet, csak csinálják meg úgy mint az asztalit, hogy akármilyen tápos vagy, ha belenézel egy rövid sorozatba valami nagyobb rohampuskából, akkor kampó

Meg ha már túl sok a cyberware, akkor kb eltűnik az empátia és az érzelmek, menő lenne ha onnantól kb mindenkit tárgynak tekintene a karakter![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A piaci igényeket te honnan is ismered ennyire jól? Ha érveket írunk le az nem is számít, csak mantrázod a zöldségeket tovább...
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A piac nem a nézdahátam igényből áll első lépésben, másodikban meg lehet breakelni és háton pörögni aki tud jobbat csinálja meg maga

-
Vesa
Topikgazda
Így legyen ötösöm egyszer a lottón -ha lottóznék-, mert pont azt feltételeztem a bemutató csúszásaként korábban, mint amit most hivatalosan is elmondtak
-
Vesa
Topikgazda

GhostPetya
Maximal +1!
kwzatz
"Csak a Witcher trilógia miatt lenne?"Szerintem igen! Senkit nem zavart ez a Fallout-oknál, Deus Ex-nél, vagy az Elder Scrolls játékoknál sem.
Itt a Witcherbe szerelmes réteg várt egy átskinezett Cyber Witcer 4-et, amiben kb. minden ugyanaz mint a W3-ban, csak nem kardokkal operálnak sárkánygyíkok ellen, hanem lézerrel robotok ellen. Ők hisztiznek valószínűleg... -
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Most már a hivatalos fórumra is lecsapott a tisztítótűz: automatikusan zárják/törlik az FPP / TPP témakör miatt nyíló topicokat, illetve törlik az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat...
-
Fitzgerald
veterán
Biztos vagyok benne, hogy ez a "mé' nincs tps mód"-kavarás önmagában elég lehet majd ahhoz, hogy jópár, az objektivitást hírből sem ismerő, a játékot nem first person rpg-ként (hanem "mé' nem tps/fps hibrid"-ként) értékelő teszt szülessen majd a játékról megjelenéskor.
Úgyhogy én a magam részéről egyetlen tesztet sem fogok elolvasni végigjátszás előtt a Cyberpunk 2077-ről.
Meg különben is, számomra sokkal többet jelent a Cyberpunk (a paper/pen játék miatt) annál, hogy hagyjam hogy csak úgy elültessenek valami hülyeséget a fejemben a játékkal kapcsolatosan, és ezzel megmérgezzék a szórakozásomat.
Reméljük lassan eljut a tudat szintjére minden érintettnél, hogy nem lesz tps mód, és végre nem csak erről fog szólni a beszélgetés mindenhol.
-
-
Azért van egy átfutási idejük a GS-nél - a DualShockeres cikk 3 nappal ezelőtt jött ki...

-
duvi
nagyúr
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ja látom már írták feljebb is, csak közben szarni ment az oldal szokás szerint, nem tudtam szerkeszteni.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Az E3-as trailert több mint 2x ennyien látták a hivatalos csatornán, és ugyanennyi like-ja van. Szóval egészen szép és biztató szám az a 344000 like, ahol most áll a videó.
Egyébként meg valszeg nagyon sokan vannak vele úgy mint én, hogy pécéről YouTube-oznak, és egyszerűen basznak belogolni csak azért, hogy lelájkolják.
Amúgy meg a like/dislike arány ami bármit is számít, nem a like-ok száma. Az meg teljesen rendben van. -
törölt tag
Alapvetően azért hoztam egy másik példát és összehasonlítást, mert a fentebbi hozzászóló azt sugallta, mintha ez rossz arány lenne.
Egyébként egyszerű magyarázat van rá: Egy videót meg lehet többször is nézni, like-olni viszont csak egyszer tudja az ember, így ahogy telik az idő, a like-ok aránya a megtekintésekhez képest egyre inkább romlik. Mint ahogy én is legalább 10-szer belenéztem itt-ott az új gameplay videóba is."Szóval ez a Youtube like dologba bármit is belelátni eléggé erőltetett dolog..."
Biztos, hogy az eltelt idő, megtekintések száma, like-ok száma és az arányok változásából lehet dobni némi mondanivalóval rendelkező statisztikát, de egy egyszerű különböző időpontokban meghatározott arányszám valóban nem sokat mutat. A Cyberpunk 2077 gameplay videónál látott szám viszont az ilyen számítások nélkül is 100%, hogy a legkevésbé sem számít rossznak. (megnéztem kíváncsiságból, a Read Dead Redemption 2-nek is alacsonyabb, és hasonló a megtekintések száma) -
A mar altalam emlitett OFF jatekban is igy van. Megy is a folyamat nyigas h ez nem jo. Meg kozossegi mod is szuletett Bean Interior neven erre ami rnd csinalt beltereket, Sajnos a sok masik moddal fesz osszeveszett uh nem volt hosszu elatu, de remelem itt az ajtok 80+ %-a bejarhato teruletet takar majd.
-
Hát én azért csodálkoznék, ha valóban minden szint bejárható lenne, elég visszanézni azt a részt, ahol kijövünk az apartmanunkból, a szembe lévő lakótornyon végigpásztáz, és a felső szinteken mozgást se látni.
Szóval én azért arra számítok, hogy ha mindent nem is, de nagyon sok épület, beleértve a toronyépületeket is, bejárható lesz. Szóval a játéktér gigászi lesz majd...
De erre van egy jó idézet:
“Let me put it this way: when I drive around in Night City, it feels absolutely like a real city. It doesn’t feel like a city in miniature.”
-
-
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"YouTube-on 4 nap alatt 6,6 millióan nézték meg a demót, abból kemény 334 ezren mondták, hogy tetszik is nekik."
Ez pedig 3-szor olyan jó arány, mint a nézettségi rekordokat döntő Avengers: Infinity War trailernek a like/megtekintés aránya. (208 millió megtekintés, 3,3 millió like) Egyéb kérdés?
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Pont ezt akartam írni. A trailerben látott metró térkép jó viszonyítási alapot ad, ráadásul ne feledjük, hogy itt több tíz emeletes épületek is lesznek, tehát nem csak területileg, de vertikálisan is méretes lesz a játéktér. Nem mondom, törhették a fejüket a programozók, ha a gameplayben látott világ valóban akkora lesz, ahogy ebből következnie kellene....
-
Az biztos, hogy aki játszott a Witcherrel, azoknak a nagy része ezzel is fog. Hozzájuk kell igazodni, illetve az RPG rajongókhoz. pl. Mass effect sorozat is zseniális. Vagyunk elegen a piacon, akik már most előjegyezénk a játékra, hogy ne kelljen kompromisszumot kötniük senki kedvéért, szerintem már bizonyítottak.
Látom még mindig nem érted: a fejlesztők maguk választották az First Person nézetet, mert úgy vélik ez illik az adott játék műfajához.
Valóban bizonyítottak már és nem is kötnek kompromisszumot: ezért nem lesz Third Person nézet a játékmenetben, kivéve az autóvezetéskori (opcionális) külső nézetet...
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A Vajak 3ban nyilt terep (nem a varos-nemvaros) volt. Es nem volt linearis csak kuldetes szinten. Ez tetszett. Volt sok beszelgetes meg frakcio sok kovetkezmennyel.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Pont a aDX szeria a rossz pelda szamomra. Olyan zart volt mint egy cso. Nekem.
MOD
A TES pedig a kivetendo minimum az en megitelesem szerint. Mikoriak? Megis tele volt tartalommal. Ezt kellene megismetelni. Szerintem -
FoxiestFox
félisten
Szerintem nem szükséges különösebben nagynak lennie, de legyen sűrű. Jó példa a GTA V, gyönyörű, viszonylag nagy, de alig lehet bemenni valahová.
A kevesebb néha több, ez volt igaz a DXHR hub city-jeire is, kicsik voltak, statikus npc-k, nem mozgó járművek, de a hangulatot úgy is vágni lehetett, olyan jó volt.
Itt már szintet lépünk, minden dinamikus és nagy lesz, de ha túl nagy, nem fogják tudni megtölteni tartalommal.
A Morrowind (vagy bármelyik TES) rossz példa, az nem csak egy városról szólt. -
LK
addikt
Aki Fps-t akar játszani, játsszon azzal, van elég a piacon. Az biztos, hogy aki játszott a Witcherrel, azoknak a nagy része ezzel is fog. Hozzájuk kell igazodni, illetve az RPG rajongókhoz. pl. Mass effect sorozat is zseniális. Vagyunk elegen a piacon, akik már most előjegyezénk a játékra, hogy ne kelljen kompromisszumot kötniük senki kedvéért, szerintem már bizonyítottak.
-
-
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Mintha nem lett volna még kismillió sikeres FPS nézetű szerepjáték...

A Bethesda játékai (The Elder Scrolls sorozat, a Fallout-ok többsége), System Shock-ok, Vampire, Deus Ex...Beágyazható Youtube videón a likek száma sem számít sokat (ezért szokták a "like" vadászok letiltani a beágyazást)...
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Bennyboy
üzenetére
Kíváncsi vagyok, üzletileg bejön-e a dolog. Aki FPS-t játszik, azt nem fogja érdekelni a hosszú, több féle módon teljesíthető küldetések. Csak lövöldözni akarna. Szerepjátékosoknak nem kell annyira a belső nézet, anélkül is bele tudják élni magukat. YouTube-on 4 nap alatt 6,6 millióan nézték meg a demót, abból kemény 334 ezren mondták, hogy tetszik is nekik.
A Microsoftnak sem jött be az stratégia, hogy megmondják a piacnak, mi kell neki.
-
hombre[EU]
nagyúr
Marcin Przybyłowicz egy zseni

He may have been helped by Bryan ‘Brain’ Mantia, a drummer who previously worked with the likes of Primus and Guns ‘N’ Roses, who is helping with the game’s songs. Mantia called the job “challenging”, because the songs in the game are of course meant to sound like they come from 2077. -
Vesa
Topikgazda
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Én folyamatosan azon gondolkodom, hogy a fenébe lesz nekem annyi időm, hogy ezzel majd játszak..?
-
Fitzgerald
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Szerintem ezzel sokan vagyunk így.

Ez volt a céljuk vele. -
nincsnév007
addikt
velem a gameplay videó után csak azt érték el, hogy még jobban várjam a játékot

-
törölt tag
válasz
cyberkind
üzenetére
A Mass Effectek és a Batman játékok tényleg szuperek. Én mondjuk szeretem az FPS-eket is (talán még jobban is, mint a TPS-eket), így nem nagyon kell kibékülnöm a ténnyel, hogy a Cyberpunk 2077 is az lesz. Ettől függetlenül elhiszem, hogy ha valaki viszont nem így van ezzel, akkor nehéz ettől elvonatkoztatni. Szerintem voltak amúgy jó FPS-ek az utóbbi években is, az új Doom, a Wolfenstein: New Order, a Bioshock sorozat, a Metro játékok, Call of Juarez: Gunslinger, Darkness 2, Dishonored, Shadow Warrior, Deus Ex stb., most meg pl. a Prey-t várom, hogy végre nekiülhessek.
-
törölt tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Mondjuk szerintem pont ez lenne a legkönnyebben megoldható része, van rá sok példa (Max Payne sorozat pl.), de ilyen szempontból is jobb az FPS. Viszont maga a beleélés, a különböző spéci cuccok használata (pl. a szemet, látást módosító cuccok), a hackelés, az épületek és a környezet látványa stb. Ezek egyértelműen jobban működnek egy FPS-ben. Az elején, ahogy kiemeli a csajt a kádból; a jelenet, amikor beülsz Dex mellé a kocsiba; ahogy a multicéget képviselő csaj és az emberei körbevesznek és meghackelnek egy hazugságvizsgáló cuccal; ahogy a bandától megpróbálod megszerezni a robotot és egymáshoz szegezitek a fegyvert a főnökkel stb. Képzeljétek el ezt külső nézetből és belső nézetből, egyértelmű szerintem, hogy melyik hatásosabb.
-
cyberkind
félisten
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Csak ott nem kell fejre célozni illetve egy lövéssel megölni az ellent.
-
Sonja
nagyúr
Trailer vs Pre-Alpha gameplay - The CDPR way

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)