Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
sittes79
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
A steam es wallpaper engine-en belül van.
-
soundsonic
aktív tag
Szerintem még nem volt: [Reeves csúpa jót mondott a játékről]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Szerintem egy az év legjobban várt játéka kapcsán (tekintve, hogy máris érintett a témában) idevaló.
Az én aggodalmam a politikai trendek játékipari kreatívjaira gyakorolt, szerintem alapvetően manipulatív és káros hatása. Itt bármilyen éppen aktuális trend felsorolható, amelynek normáit igyekeznek a még az első lépéseknél járó koncepciókra is ráhúzni, ezáltal korlátozva az alkotói szabadságot.
Részemről egy játék nyugodtan foglalkozhat az LMBTQ, feminista, SJW témák fontosságával, viszont ezt tegye azért, mert a fejlesztők ténylegesen ezzel kapcsolatban szeretnének elmondani valami érvényeset és ne azért, mert van egy politikai korrektség kvóta, aminek mindenképpen kell egy kötelező kört tenni a játékon belül is.
(#1088) kwzatz: Igen, tudom, hogy svédek, éppen ezért a BFV kapcsán ez egy előre látható működés volt, ugyanakkor szerintem a játékon belül a női szerepek kivitelezése sok esetben olcsó és hazug. Minimális történelmi ismeretbővítés segítségével egy sokkal méltóbb és őszintébb képet alkothatott volna a játék erről a témáról, akár pozitív és negatív női hősökkel is, mert mindkettőből akadt a II. vh időszakában is, csakúgy mint bármikor.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Itt is lesz egy PS copy.
-
m0h0senator
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
+1
-
törölt tag
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
"Volt is néhány stúdió akik ennek elég szépen befeküdtek (Dice...)"
Van egy-két stúdió, aki befekszik, mert megijednek (szerintem nagyon rossz reakció). A Dice mondjuk nem befeküdt, szimplán ők maguk is hasonló "elveket" vallanak. De ők svédek, szóval standard.
bitpork: Olyan szempontból furcsa a "nem idevaló" kijelentés, hogy a külföldi játékújságok felében erről a szarkavarásról írtak, meg a hasonló dolgok miatt sopánkodtak egy ilyen nagyszerű játék kapcsán, aminek tengernyi érdekes eleméről lehetne oldalakat írni. Talán nekik kellene jelezni, hogy abbahagyhatnák és kezdhetnének azzal foglalkozni, ami a játékosokat érdekli. Végső soron annyira mondjuk nem számít, sorban fekszenek el ezek a szarfészek oldalak.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Amikor ilyen oldalakkal találkozok, egy könnyed mozdulattal rákattintok a címsorban levő "olvasó nézet" gombra. (Valami vízszintes vonalakkal ábrázolják.) Nem lesz tőle szép az oldal, de az információ, amiért odamentem, megjelenik.
-
bitpork
nagyúr
Nehogy elkezdjetek itt PC-ni meg buzizni! Nem ide való. Az életben mindennek megvan a helye, a fóbiáitokkal menjetek privátba v szobára de ne itt ajvékoljatok plíz!
-
Vesa
Topikgazda
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Azért én a Mass Effectben kifejezetten rosszul voltam a b*zi karaktertől, akinek a dumáját és nyomulását ráadásul ki sem lehetett kerülni. Mindezt egy hajó hídján, szolgálatban! Ha már mindenképpen bele kell ezt tenni (miért is kéne??), akkor oldják meg úgy, hogy aki hányingert kap ettől, az ne találkozhasson vele. Pl. legyen egy külön b*zi bár ahol az ilyen típusú kapcsolatok kialakíthatók, de a helyszín ne legyen szerves része a játéknak (tehát ne vigyen oda mondjuk történet szál), vagyis ha az ember ide tudatosan nem megy be, akkor elkerülheti a témát és ennyi. Így mindenkinek megvan a maga öröme, de nem kényszerítenek rá senkire semmit.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Rendkívüli módon visszataszító az a tendencia, ahogyan az utóbbi időben az éppen aktuálisan globális népszerűségük/támogatottságuk csúcsán lévő politikai irányelvek milyen módon próbálják meg a játékstúdióktól sok esetben kizsarolni/cenzúrázni a média segítségével a számukra nem elég "korrekt" tartalmakat.
Volt is néhány stúdió akik ennek elég szépen befeküdtek (Dice...), viszont a CDPR fejlesztőiben abszolút bízom. Egy fiktív jövő igenis tartsa fent a jogát a PC hiányának.
-
Fitzgerald
veterán
Ja, biztos hoz nekik reklámbevételt. Amúgy amit linkeltem az egy videó ami a firkálmányukat kritizálja, de most ránéztem a honlapjukra, és a "vagy kikapcsolod az adblocker-t, vagy előfizetsz" bizniszmodell a működésük alapja, így már sokkal inkább érthető a dolog. Gusztustalan.
-
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Én Ps4.
A gépem nem bírná, és nincs lóvém nagy generálra. -
gyuromoj
veterán
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
PS-re előrendelve
-
Cifu
Topikgazda
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Legalább ekkora sz@rkavarás volt az RTX screenshoton a transzneműt ábrázoló reklám-plakát miatt, ami amúgy a 2018-as E3-as videóban is látható volt. Én direkt nem foglalkoztam vele.
A média egy jó része azt a verziót támogatja, hogy hatásvadász és hangulatkeltő cikkeket gyárt. Kattintásvadászat. Bejön, hiszen te is linkeled őket.

-
Fitzgerald
veterán
Na, a Rock Paper Shitgun már kezdi is a szarkavarást a rasszista hülyeségeivel. Már csak a feministák hiányoznak.
Hát egy fehér karakter az hogyan lövöldözhet már Animals-nek nevezett feketékre? Mi folyik itt Gyöngyösön?
Most komolyan minden elmegyógyintézetben engedélyezik manapság a géphasználatot?
-
RetroJack
tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Ps4-re.
-
nincsnév007
addikt
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
ps-re előrendellve

-
.LnB
titán
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Persze, PS-re, elő is rendeltem már.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Xbox-ra.
-
l.skywalker
titán
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Ha újra lesz gépem, akkor csakis konzolra. Most jelenleg off-gamer vagyok 
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Van itt bárki aki konzolra PS4 vagy Xboxra veszi meg a játékot?
-
soundsonic
aktív tag
Most egy 1000-sel olcsóbban hozzá lehet jutni a játékhoz (vagy legalábbis azt ígérek visszakapod az átvételkor) a konzolvilágnál, de már nincs fémtok.
Ki tudja mi lesz majd egy év múlva, úgyhogy én visszamondtam a megrendelést. Az is lehet megvárom az új konzolokat jövőre és csak akkor veszem meg rá.
-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
-
pohár
félisten
ööööm skacok, konzolvilágnál csak nekem üríti a kosarat, miután kiválasztom az utolsó lépésben, hogy melyik fémtokot szeretném? ha elfogyott a tok, meg se rendelem onnan inkább

-
.LnB
titán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Őszinte. Nekem Kojima, és a CDPR ma a játékipar két biztos pontja. Persze nem kizárólag, mert a Rockstar is kiemelkedő, Atlus Persona5-jétől is eldobtam az agyam, és van még pár. De a csúcson ők vannak számomra. Vakon bízom mindkettőben, sőt kicsit túl is spirázom ezt a Kojima rajongásomat (bár csak Cifu szerint.
).Valahol pedig cinikus megjegyzés is, hogy csak ennyi. EA, Ubisoft, Bethesda, most már lassan a Square is... egyre megbízhatatlanok, és igénytelenek (a pénz éhségük mellett persze).
-
Cifu
Topikgazda
A Forbes cikkírója a jelek szerint valamit nagyon félreértett, az E3 demó PC-n futott. (Forrás)
-
Cifu
Topikgazda
CGI karakterposzterek:
Dex, vagyis Dexter, a 2018-es és 2019-es játékdemóban látott nagymenő fixer:
(Hint: ha ránagyítasz a cipőjére, akkor a cipő nyelvén egy Witcher farkasfejre emlékeztető motívum látható)T-Bug vagy csak Bug, Dexter konzolcowboy-csaja, szintén mindkét E3-as játékdemóban benne volt:
Placide, a Voodoo Boys kisfőnöke, 2019-es E3-as játékdemóból:
Bridgette, a Voodoo Boys nagyfőnöke, a 2019-es E3-as játékdemóból:
Sasquatch, az Animals kisfőnöke, a 2019-es E3-as játékdemóban ő volt a 'Boss-fight' ellenfél:
-
Cifu
Topikgazda
Négy új poszter, sajnos csak fotózva.
Mintha négy autómárka-reklám lenne...
-
Cifu
Topikgazda
Van már egy megvásárolható dzseki, de ez (ami Kojimán is van) elviekben E3 exkluzív lett volna. Nem mindenkinek osztogatták, csak a média / celeb személyiségeknek, de gondolom a bloggerek/vloggerek egy része rövid úton meglátta az üzletet benne.
Ha jól tudom, az eBay-es árusítások miatt kezdtek el gondolkodni azon, hogy ez így nem frankó, szóval ebből a verzióból is lesz sima Store-ban megvásárolható.
-
Hátha itt:
a dobozos verzió preorderje esetén a cdpr megkapja azonnal (vagy belátható időn belül) a rá eső részét a pénznek, vagy ott fog ülni majd 1 évet rajta a retail? -
Cifu
Topikgazda
A hivatalos oldalon van egy rejtett aloldal. (az auramis a samurai annagrammája)
Letölthető itt egy jelszóval védett .RAR fájl (a CYBERPUNK.NET/AURAMIS részen az S betűhöz kell vinni a kurzort), a jelszó Johnny Silverhand.
Ezen belül egy újabb jelszóval védett fájl van (csak 208 byte, tehát nem valami videó vagy kép), és egy NC.TXT fájl, amiben ez áll:"Things will happen.
Plans in motion.
Wait for more."Vagyis
"Dolgok fognak történni.
A tervek mozgásba lendültek.
Várj a továbbiakra." -
oriic
HÁZIGAZDA
Tulbonyolitjatok a dolgot szerintem.

Emlekeim szerint keppel nem kezdodhet osszefoglelo, viszont ugy mar jo ha elotte ott a jatek cime peldaul. (De nyilvan TG kap erre majd valaszt a megfelelo helyen) -
.LnB
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha nem engedik, majd indítunk petíciót! Az úgy is nagy divat manapság.

-
-
Cifu
Topikgazda
válasz
m0h0senator
üzenetére
Tényleg van egy olyan szabály, amit Vesa említett. Én sem teljesen értem, mert itt például egy 67,81KB-os PNG fájlról van szó, tippre az lehetett a szabály háttere, hogy néhányan kivetkőzve magukból nekiálltak több megás képeket (esetleg GIF-eket?) berakni, és jött a fűnyíróelv...
Beraktam a képhez tartozó kérést a Topikgazda részlegbe, ha pozitív lesz a visszajelzés, visszarakom, ha negatív, akkor kitalálok valami mást.
-
.LnB
titán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Bizony.
-
Cifu
Topikgazda
@Pohár: Pedig már párszor átolvastam, és többet is javítottam, de a jelek szerint nem eleget - nyugodtan írd meg akár priviben, akár itt a topicban, hogy mit kell javítani.

@Vesa: Bevallom nem kértem engedélyt, most pótlom, addig a képet leszedtem. Ahogy nézem más engedélyt is kell kérjek, szóval a tipikus amatőr TG hibákat mind elkövetem...

-
Fitzgerald
veterán
-
Vesa
Topikgazda
"A Téma-összefoglaló kinyitás előtt is látható részébe ne kerüljenek képek, kivéve a kisebb ikonok, vonalak, illetve igény esetén a Topikgazda topikban megbeszélt egyetlen kép használható.)"
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy Cifu már kért és kapott erre engedélyt. Velem mindenesetre leszedették a Joystick topikban, pedig fele ekkora sem volt a fejléc!
-
bitpork
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Még nem ott vagy?! Na spuri !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KaitouP
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Kiber kukoricán!
-
l.skywalker
titán
Köszi mindenkinek. Még szerencse, hogy nem kérdést tettem fel, most térgyepelhetnék a sarokban a kukuricán

-
soundsonic
aktív tag
Ó, most láttam a tavalyi e3-as gép paramétereit, igy van remény hogy elfusson a gépemen.De örülök

-
-
.LnB
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez a 4. kommented mióta szó volt az összefoglalóról.
sőt mikor orii írta, te kommenteltél következőnek. -
-
Cifu
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Az összefoglalóban is benne van kb. 4 órája.

-
KaitouP
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Mótvá, de jobb többször mint soha.
-
l.skywalker
titán
-
P00By
nagyúr
Foglalót kell fizetni a gyűjtőire, mik vannak!

-
.LnB
titán
Rengetegen veszik meg üzérkedés céllal.. Van amikor rizikó, mert ha nem fut be a játék, akkor a kutyának sem kell. Ilyenkor van az, hogy kibontják, és külön próbálják értékesíteni a tartalmát. Ha viszont befut a game, ahogy várhatóan a CP, és mondjuk a DS is befog, akkor nincs más dolga, csak várni akár 1-2 évig is. Többszörös áron pillanatok alatt elviszik. Vagy akár egy ebay licit.. Ott szoktak durva dolgok történni. Annyi a dolga, hogy sértetlen, bontatlan legyen.
-
Vesa
Topikgazda
Ilyen összetett játéknál -főleg PC platformon, ahol hatvanezer féle hardver/szoftver konfigra kell fejleszteni-, bármilyen megbízható is a cég, borítékolható, hogy lesznek hibák a kiadáskor, és abban is biztos vagyok, hogy nem fognak tudni mindent befejezni. Azonban, ha maga a játék alapvetően jó lesz, akkor ezeket a hiányosságokat én simán elnézem, mert biztos vagyok abban, hogy idővel tökéletes szintig javítják, a hiányzó tartalmakat pedig pótolják. W3-hoz is volt egy halom ingyenes tartalom ha jól tudom, a pénzért adottak meg felértek egy kisebb új komplett játékkal.
-
-
paltom
tag
Aki csinált már ilyet, mennyire van kereslet a CE-k iránt? Megéri bizniszelni vele, mondjuk a Witcher 3-é elég drága ebayen.
-
Cifu
Topikgazda
Teljesen normális, általános, hogy a megjelenés előtti időszak a legpörgősebb a játékfejlesztéseknél.
Megy a folyamatos programhiba-vadászat, kódoptimalizálás és így tovább. A saját megítélésem az, hogy anyagilag nem fért volna bele új (tapasztalt, tehát magasabb fizetési rátájú) programozók felvétele a cég anyagi helyzetébe, ezért is jött a hivatalos bejelentési dátum (hogy legyen egy határidő) és vele együtt az előrendelés (ami ugye pénzt hoz a házhoz). Így most feltuningolhatják a csapatot olyan emberekkel, akik segítenek a végső nagy hajrában. -
-
Cifu
Topikgazda
Még kettő hír:
-A CDPR hivatalos fórumán valóságos nyitott pozíció-cunami indult el, a hálózati programozótól (nem kell megijedni, ott a Gwent példának, hogy kell a Red Engine-nek ilyen) a grafikuson át a pályatervezőig mindenféle embert keresnek. Viszont szinte mindenhova komoly tapasztalattal rendelkezőt (senior).
-Kenau Reeves cirka 15 napig dolgozott hangfelvételkészítésnél, neki van a második legtöbb szövege kész jelenleg.
-
Cifu
Topikgazda
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Mondod ezt az után, hogy a CDPR bejelentette: a The Witcher 3 kijön Nintendo Switch-re is?

-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hinnye, most veszem észre, hogy van TG-nk és összefoglalónk. \o/ Grat hozzá.
-
Cifu
Topikgazda
Hát... azért emlékszem én a The Witcher 3 megjelenéskori állapotára, és milyen állapotban volt, mikor másodszor végigjátszottam (1.31 + a két DLC). Kb. úgy írnám le, hogy a megjelenéskori állapot egy korai bétafázisnak illett volna be, és az 1.31 szintjén szabadott volna valóban kiadniuk.
Számomra az, hogy ilyen távoli megjelenést jelentettek be, olyannak tűnik, mintha egyfajta határidőt szabtak maguknak, hogy nem húzhatják tovább, mert sose fognak elkészülni vele. Egyfelől én is úgy vagyok vele, hogy csinálják meg rendesen, másfelől úgy vagyok vele, hogy legyen itt, még bétás állapotban is eljátszom vele. Harmadrészt pedig azt is megértem, hogy nem húzhatják végtelenségig, mert abba belerokkan a cég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 17 256GB White Karcmentes állapot 100% akku (10 ciklus)
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

számol vissza érted??
Ha eközben belebotlok releváns infókba, akkor megosztom azokat.
Ha újra lesz gépem, akkor csakis konzolra. Most jelenleg off-gamer vagyok

![[link] [link]](https://pbs.twimg.com/media/D89qq1mXsAA9yfo.jpg:orig)
![[link] [link]](https://pbs.twimg.com/media/D89qq2SXUAAmVMq.jpg)