- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
cstomee #2787 üzenetére
Én is ettől féltem... A JS megoldás nem okoz nehézséget, de szerettem volna megkímélni magamat tőle, már csak azért, mert az az adott szélesség bármikor változhat, a JS pedig magától nem követi ezt le úgy, mint a CSS.
Viszont köszönöm a te megoldásodat is!
Szerk.: Hm, elgondolkodtam rajta, hogy elfogadom ezt a megoldást is. Nekem végülis megteszi
-
válasz
cstomee #2659 üzenetére
Javarészt valami hasonlót kellene csinálnia, köszönöm. De akkor elmondom, miért lényeges a feltétel és ez az egész:
Adott egy Webtartalom, amiben van egy DIV. Ennek a DIV-nek a magassága állandó, azonban a szélessége %-ban van megadva, hogy reszponzív maradjon. 16:9-es és ehhez közeli képerányú monitorok esetében ennek a DIV-nek megközelítőleg 16:9-es az aránya. Ebben benne van egy sor szöveg (cím), illetve alatta egy videó, amelynek képaránya minden esetben 16:9. A videó feletti szöveg magassága egy adott méret, amellyel körbe van futtatva mindenhol a videó, hogy egységes legyen.
Namost, amint a megjelenítő (monitor) képaránya pl 4:3, vagy 16:9-től keskenyebb, előbb-utóbb ennek a DIV-nek a szélessége rövidebb lesz, mint a magassága. Mivel az alap elképzelés szerint a videó megjelenő méretét a DIV magasságához igazítottam, így ebben az esetben a videó már kilóg két oldalt a DIV-ekből és minden elcsúszik (merthogy 2 van egymás mellett). Erre van ott a feltétel, hogy ilyen esetekben a DIV megjelenített szélességéhez viszonyítva állítsa be a videó méreteit a magasság helyett.
Mivel CSS-ben én eleddig csak alapvető formázásokat csináltam, így a komplikáltabb megjelenítésekhez nem értek. Ezért csinálntam JS-ben és ezért fordulok hozzátok most, hogy szeretném átültetni CSS-re.
Viszont egyéb kérdés, mert nem akarok újabb hozzászólást írni: Tudja valaki, minek köszönhető a fehér csík?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged