Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Y

őstag

Sziasztok!

Sok kérdésem volt a múltban, melyekben érintettem a display: felx; vagy display: block; paramétereket és lényegében az összes ilyen jellegű kérdésemnél megkaptam: Miért nem használsz Grid-et?

Hát használtam. Megpróbáltam. Mindent úgy, ahogy a W3-on találtam. De valami mégsem megy.
    Adott egy elem, nevezzük táblázatnak. A CSS grid elrendezés a következő:
    A A A A
    B C D E
    F F G H
    I J J J

Az elrendezés valóban így jelenik meg, hozzáteszem, minden definiált elemnek egyetleg plusz paramétere van: margin: 5px;
    Namost, ezeknek nem mindegyike egy-egy DIV, melyen belül vannak eltérő elemek. Van itt div, input, button, textarea, form, stb, melyek class-megjelöléssel rendelkeznek.

A leírások alapján ezeknek ilyen beállítások mellett tökéletesen egyforma mérettel rendelkező mezőknek kellene lenniük. De ez nem így van. A sormagasság állandó, de a szélesség lényegében ahogy esik, úgy puffan. Nem egyformák. Érdekes, hogy a W3 példájában tökéletesen megfigyelhető ugyan az a probléma, mint amit leírtam, elég csak megnézni a main viszonylatát a right elemhez képest.

Ha szükséges azonban a reszponzivitás, vagyis nem használhatok fix paramétereket, akkor hogyan bírható rá, hogy egyformák legyenek? Tehát az 1 egység legyen 1 egység, a 2 pedig 2x1?
    Szükséges esetleg beleraknom mindegyiket egy önálló DIV-be?

Új hozzászólás Aktív témák