Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz 4580693 #4319 üzenetére

Köszönöm a tanácsot! :R
    Értelek és teljes mértékben egyet is értek veled, abban az esetben ha van aki teljesen elkötelezett.
    Nálam nem ez a helyzet. Indulónak sajnos vagy nem egy Scopium 15x70-es binoklit vettem, mivel az ajánlott irodalommal és térképpel 40 Mátyásból megállt.
    A tudás amit a könyvek adnak megéri, a binokli, ha a szemhibám miatt nem is tudnám használni a nagyítása és a 70-es lencse miatt eligazodni jó lesz az égen. Közben a családtagok is tudnak vele természetben nézelődni és fotóállványra is rögzíthető.
    Biztos jobb a Nikon, de a mai világban nem hiszek annak, hogy minden gyártónak saját gyára van, amikor mind a profitot hajszolja. Itt a topikban is volt akinek (ha jól emlékszem popey37) szétesett a Lacerta binokli. Aztán hogy mivel jobb egy kezdő számára, amikor a laikusok a 12000ft-os Hama távcsőnek a legjobb az értékelése az árukeresőn majd elválik.
    Szerintem a vázat kb mindnek egy helyen gyártják, max a tűrése szűkebb a márkásabbaknak. Optikát meg vagy saját maguk, vagy azt is bérgyártóval, kis kínában pedig összerakatják, ki jobban figyel a minőség ellenőrzésre, ki kevésbé.

Newtonnal egy a baj, hogy számomra "túltoltátok Béláim" efektet váltana ki egy még ismeretlen hobbiban. EQ3 acéllábas mechanikán határon van a használata beszámolók alapján és a specifikációk szerint is, így egy 5kg-os tubust a 6kg teherbírású állványával nem használnám. Inkább vennék EQ5-öt aminek nagyobb a teherbírása és életem végéig kiszolgál, viszont 150 ezer ft körül van. Ez csak a mechanika, a tubus 100 ezer ft felett van. Normális okulárt persze később is tud venni az ember, de az is alsó hangon a tubus árának fele. Ki is kötöttünk 300 Mátyásnál ami nem sok, ha sokat használja az ember és nagyon sokat észlel ezzel sok boldog percet okozva. Csak az a fránya ha ott ne lenne már rendelném is. :) :R

• Nimda

addikt

válasz 4580693 #4319 üzenetére

Én még mindig szemezek egy Delta Optical Chase 10x50 ED binóval :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák