Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
favagoJoska
aktív tag
#116054 tomazin
Itt folytatva, hogy ne offoljam a megtakarítós topikot:
Magyarul te nem validálsz semmit a blokkláncon, hanem megbízol néhány publikos node-ban. Egyébként kicsit kevered a dolgokat, mert az rpc az csak egy kommunikációs protokoll. És valóban lehetnek pusztán rpc node-ok is, de a te szemszögedből ez csak azt jelenti hogy ez egy interfész a validator node és a wallet között. Birsz te egyenesen validator node-ra is tranzakciót küldeni ha engedélyezve van az rpc interfész. De a lényegen nem változtat, hogy a tranzakciókat nem tudod validálni, azt node-ok teszik. És ahhoz hogy valóban trustless legyen a platform a te szemszögedből ahhoz saját node kell. Anélkül meg kell bíznod egy harmadik félben (legyen az publikus rpc node vagy validator node) hogy megbízhatóan jár el a tranzakcióddal.
Én nem igazán látom, hogy ez mitől annyival több mintha van egy számlám pl az Erste-nél, van hozzá felhasználóm és jelszavam. Ebben az entitásban megbízok. Abban viszont már nem biztos hogy a böngészőmben valóban az Erste jelenik meg és nem egy feltört Erste. De ezt teszi meg nekem a böngészőm, azzal hogy elárulja hogy a szerver amivel kommunikálok milyen ssl certifikációval rendelkezik.
Én nem látom hogy egy light wallet esetén mivel is kapok itt többet, és mivel "trustless"-ebb.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest