Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryder1
senior tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Metamask tarcadra valahonnan ETH-t kell szerezned, mert az lesz a swap tranzakciós díja. Erre írtam, hogy akár Binance-en veszel és onnan küldöd a metamaskodra. Nem kell sok, valószínűleg 10 dollár körüli értékben elég lesz. De ha kicsit több, igazából az sem baj, mert úgyis tisztán ETH-et utalsz majd tovább revolutra, szóval nem fog ottmaradni sehol, max egy nagyon minimális mennyiség.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Ryder1
üzenetére
Köszi az utsó pontig eljutottam, de akkor reggel fogom csinálni az utolsó pontot. Illetve ha ezeket elfelejti, ha nem most csinálom, akkor reggel csinálom az egész sort. Hát jó, hogy ezt leírtad, ebből kb semmire nem jöttem volna rá magamtól - nyilván. Azt még meg tudod mondani, hogy ezt hogy csináljam? "csak a swapra elég fee kell metamaskra" Ehhez hol és mit csináljak? Szerk: egyelőre insufficient PLU balance-t ír, gondolom, a gas fee miatt.
-
Ryder1
senior tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Mivel binance-re közvetlenül nem tudod küldeni, mert nincs listázva, így ott max annyit érdemes csinálnod, hogy veszel valamiből ETH-t és kiküldöd a metamaskos tárcádra.
Gyorsan leírom az uniswapot:
- metamask tárcát csatlakoztatod (ETH láncra legyen állítva, jobb felül látod az ETH ikont)
- select token részre mész, beírod a pluton contract addressét: 0xd8912c10681d8b21fd3742244f44658dba12264e (így elkerülhető, hogy véletlen más coint válassz ki, ami szintén PLU)
- megfordítod a tranzakciót, hogy a you pay résznél legyen a PLU, alul pedig ETH
- jobb felül kis fogaskeréknél custom slippage legyen beállítva, 0,5%
- mennyiséget beírod és mehet a swapIgazából csak a swapra elég fee kell metamaskra, mert sikeres swap után alapból ETH-ed lesz csak a tárcán. Picit még tudsz spórolni, ha reggeli órákban csinálod, mert akkor általában kevesebb a fee.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Ryder1
üzenetére
Nagyon szívesen választanám, de annyira nem vagyok képben és nem szívesen zargatok senkit ilyenekkel. Fogalmam sincs, mennyi időbe telne ez, most úgy néz ki: A metamaskomban ott a PLU, binance-t létrehoztam és a verify is OK. Jelenleg így állok, ha valakit fel tudnék hívni, hogy elmondja mit csináljak így a gép előtt, az lenne a tökély, de ilyet nyilván senkitől nem várhatok el. Egyelőre próbálok rákeresgetni a módszerre, amit leírtál. Persze lehet, hogy az uniswaphoz nem kell binance sem, csak azt már korábban létrehoztam.
-
-
Ryder1
senior tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Uniswappon átváltod ETH-re és azt küldheted Revolutra, ahol eladod EUR-ért. Így kimarad a tőzsde és a KYC. Most 5 USD körüli ETH a fee, reggel kicsit olcsóbb is. Nem mondom, hogy a legolcsóbb megoldás, de egyszerű. Csak előtte szerezz kb 10-15 dollárnyi ETH-t a tárcádra, mert egyrészt kell a swapra, másrész a küldésre.
-
k1raly
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Felajánlottam hogy küldök neki etht a tranzakciósdíjakra, elküldi a coinbasemre és kivesszük a cb kártyámmal egy automatanál.
-
k1raly
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Csak oda nem tudja a plutont küldeni. Csak ha már swapolja előtte ethra, de ez még néhány feladatot eredményezne..
-
ddsteel
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
OK, köszi, megpróbálom.
-
Lacesz88
tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Coinbase-ről annyit érdemes tudni, hogy a verification régebben elég kaotikusan alakult náluk, teljesen random ment. Beadtam mindent amit kértek és 2-3 hónapig semmi nem történt, ügyfélszolgálat is annyit jelzett vissza, hogy a rendszerük ilyen és kész. Utána olvasva nem egyedi eset volt az enyém másnak is volt ilyen baja. Ezután nem is foglalkoztam velük tovább majd pár hónap múlva egyszer csak kaptam értesítést, hogy gratulálnak most már leellenőriztek mindent és kész a verification

Ez azóta persze változhatott, de nem rég is volt másik topikban negatív tapasztalás velük.
Azóta ugyan ritkán használom és nincs gondom velük, de lehet nulla historyval nem náluk oldanám meg ezt a pénzkivételi kört. -
-
ddsteel
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Köszi, igen, ezt néztem is, ott álltam meg, hogy létrehoztam a coinbase accountot, verification OK, viszont az addresst nem tudom bizonyítani. Lakcímkártyával, elmű, gázszámlával próbálkoztam, mindegyiket visszadobta, pedig nevem, címem egyezik, gondolom nem angolul van, az a baj. Redditen olvasom, sok embernek ez a problémája. Hogy igazoljam magam? Most 24 óráig nem enged feltölteni más dokksit. Nem tudom, mivel igazolhatnám magam, elvileg minddel lehetne ezek közül. Most itt álltam meg egyelőre.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Sajnos nincs, ezt az egy dolgot akarnám kinyerni belőle, aztán hagyni. Eljutottam eddig magamtól, elég tudatos vagyok pénzügyileg is, a PLU használata miatt felgyűlt coinokat akartam kinyerni valahogy, de itt a metamasknál sajnos megakadtam. Senki sem ért ehhez a környezetemben sajnos. Egyébként pont azért kérdezek itt, hogy nehogy elb@sszak vmit. Valami összefoglaló vagy leírás kéne valahonnan, csak megoldják mások is... Szokott a fórum elején is összefoglaló lenni, azokat mindig átolvasom, most ez sincs.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
OK, köszi, ez elsőre igy elég meredek nekem, meg kell értenem még
Pl mi az, hogy veszek ETH-t? Nem akarok pluszban venni ETH-t, ha van PLU-m, vagy úgy érted, hogy a PLU-m ért cserébe vegyek ETH-t? Vagy pluszban kell még ETH-t vennem? Ha igen, mennyit? -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Ha kész a Coinbase, akkor ott veszel ETH-t, amit elküldesz a Metamaskra. Így már ki fogod tudni utalni a Coinbase-re a PLU-t. Ott azt átváltod Euro-ra és azt pedig kiutalod a Revora. Viszont nem mindegy milyen napszakban csinálod, van hogy nagyon magas a tranzakciós költség.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Köszi. Csatoltam a képet az előbb, ez a PLU van a metamaskomban. Most csináltam egy coinbase-t, a címemet ellenőrzik épp. Hogyan tovább, mi a menet? pár pontban le tudná írni valaki? A metamaskból kell kiutalni, vagy a coinbase-ben kell bűvészkedni? És ha a coinbase-ban van, onnan hogy lesz belőle EUR a Revom-ra?
-
ddsteel
senior tag
Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy van 64 PLU-m metamaskban. Mivel egyre kevesebbet ér, szeretném EUR-ba váltani és Revolutra átrakni. Nem vagyok nagy guru ebben. Sajnos nem tudom, hogyan csináljam. Elakadtam az elején, úgy tűnik, PLU-t nem is lehet kiutalni, ETH-re át kéne váltani, de akármilyen kicsi PLU amountot írok be, mindig azt írja, hogy a GAS fee nagyobb. Most vagy bénázom, vagy ennyire nem éri meg
Valamit szarul csinálok, de nem tudom, hogy csináljam. Van valami jó leírás ehhez? A YT-n a videóbat ETH-et utal ki a magyar srác, de nálam az nem elérhető, gondolom, mert PLU-m van, viszont nem tudom, hogy váltsam át. Van erre valakinek vmi ötlete, leírása? -
LOL
Early crypto investor Roger Ver, a.k.a. ‘Bitcoin Jesus,’ has been charged with a tax fraud, with the Department of Justice saying he evaded nearly $50 million in taxes.A korai kripto befektető Roger Ver, más néven "Bitcoin Jézus" ellen adócsalás miatt emeltek vádat, az igazságügyi minisztérium szerint közel 50 millió dollárnyi adót csalt el.
-
nort_on
senior tag
válasz
üzenetére
Short-term egy 65-66k pattanás az simán benne van. Persze a globáltól is függ. Aztán vagy fel, vagy le.
De nagy TF-en ez még teljesen jó mozgás/korrekció, egészséges is egy ekkora run után. Max annak nem túl vidám, aki megint ATH körül vett portfóliós cikk hatására... -
kennystyle
aktív tag
IBKR-en próbálnék VBTC ETN -t venni, de hiába nyomok rá hogy "enable trading" nem történik semmi pár nap után sem.
Pl. mikor BYD-et akartam venni a Hong Kong exchange sem volt aktív, rányomtam, másnap tudtam venni.
Van esetleg valami tipp, hogy miért lehet ? -
törölt tag
Én portfólió arányosan +1%-ot tettem bele most
de meg lehet délután még egyszer ennyi berakok -
törölt tag
A fickó kommentje elég jól összefoglalja a kriptó industry pillanatnyi helyzetét.
-
nort_on
senior tag
válasz
üzenetére
Na látod, ettől féltem, hogy zárva lesz ez a ?#@x tőzsde. Már többször jártam így, hogy leszúrásokról lemaradtam, de ez ilyen, az adómentességnek ára van...

Azért kicsit megállt bennem az ütő a tegnap esti/éjszakai pump közben. De lehet még mázlink is lesz, mert azért valamennyire visszaesett és közben az euró is erősödött majdnem 1%-ot.

-
törölt tag
válasz
nort_on
üzenetére
"A 85k halving majdnem összejött, 58k. "
Hát igen, elég rosszul néz ki. Nagy szerencse, hogy ennek ellenére a top mémcoinom, ami egy jó ideje a legnagyobb pozícióm, továbbra is véresre veri gyakorlatilag a teljes piacot, minden korábban megszokott történéssel totálisan szembemenően. Enélkül kellemetlenebb lenne. Amit ma produkál, miközben ég a teljes piac, az rohadt vicces. Látok rá esélyt, hogy itt már valamelyik nagyobb CEX vásárol.
-
törölt tag
Remélem holnapig kitart ez a dip, ebbe már bele akarok venni.
-
RoBos
senior tag
-
EQMontoya
veterán
Kijött ma valami hír, vagy mire fel a nagy esés?
-
törölt tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Csak pont itt voltam és tudok róla
-
Frozen
addikt
válasz
Agyrák666
üzenetére
Sokan annak hiszik magukat aztán mikor beragadnak egy szinten akkor jön a sírás. Volt korábbi bullnál is ilyen hogy a vége felé belefomozot aztána zota is lehet benne van
. Még szerencse mindenki tudja mi a trend én azért csak ovatoságra intek és nem unszolok másokat mikor vegyenek ezt nekik kell érezni. De akkor érdemes venni mikor ath alatt vagyunk bőven (ath ár 20-40% kb)nem amikor annak 80-90% körül billeg az árfolyam....
-
nort_on
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Csináltam ott is, meg korábban is, 16-17k all-in mentem. Egyébként ezek nem sokat jelentenek, nyilván nem ezek határozzák meg az árfolyamot, de viszonyításnak nem rosszak.
A 85k halving majdnem összejött, 58k.

-
törölt tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Csinálta Zoli bácsi! Ennek ellenére köszönjük a kedves meglátást, nagyon bölcs a bácsi!
-
nort_on
senior tag
válasz
üzenetére
Kár, hogy holnap szünnap, 34 óra múlva nyit a tőzsde... De utálom ezt...

Kövi teszt a bull market support band, 55-56k. Ha az fogja, akkor jó, ha nem, akkor 42-44k (worst case).
Nálam a terv változatlan, most sávosan all-in, aztán jön a nyár, minden app töröl, aztán valamikor a (remélhetőleg nem túl távoli jövőben) 100k sell. Pénzgyár.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Frozen
addikt
válasz
madpapa
üzenetére
[link] Amugy egész más téma szóval mindenki azt gondol amit szeretne ,de azt hogy nincs erős kijelentés.
#19827Oppenheimer
ilyen áron már nem érdemes venni szerintem ,mert ha 100k is lesz az árfolyam akkor is max 50% nyersz a befektetet töke függvényében. Ha pedig tovább szakad akkor beragadhatsz. Szerintem medvés hangolatnál érdemes vásárolni mikor 10-20 ezer az árfolyam ott sokkal kevesebb a riziko. Ha pedig nincs rá keret akkor érdemesebb lehet megfontolni a következő medvés piacon egy nagyobb összegel a beszállót. Saját tapasztalatból mondom nem jók ezekbe a hirtelen emelt árakba csak beszálni ,mert vagy buksz vagy beragadsz és a hozam nagyon rizikós ebből a szempontból.
-
Frozen
addikt
Minden Devíza és állam mögött aranytartalék van. Nem kevés tonna számra ha nem is fedi le a 100% ot ,de nagy részét igen. Btc mögöt mi van? De most komolyan kérdem ,a híten kivül szerintem nagyon semmi.Lásd FTX és luna esetét arra nem volt tartalék ,hogy kártalanítsák az embereket. Ergo egyik mögött sincs semmi kézzel fogható még akkor sem ha rommá kereste rajta már valaki vagy valakik magukat.
-
GuMipOkE
senior tag
Ez vita tárgya lehet. Volt már olyan világ, amikor sok száz bank bocsátott ki különböző bankjegyeket, és jó részüket elfogadták a helyiek valamilyen szinten az üzletkötések során. Klasszikus értelemben már pénznek számít, annak ellenére, hogy nem terjedt el széles körben, és lehet, hogy sosem fog.
-
GuMipOkE
senior tag
"Ettol meg eleg jol mukodik a modern penzrendszer"
Persze. Pont úgy, mint a BTC. Ebben nincs különbség a kripto és a FIAT között.
Amíg megvan mögötte a hit, hogy holnap is nagyjából ugyanennyit fog érni, addig fedezet nélkül is működik a rendszer. A bankóprés pedig pont ezt a hitet fogja megpróbálni... -
törölt tag
válasz
kenwood
üzenetére
5 étel, amit arannyal bevonva is megkóstolhatsz!
Valojaban az arany eheto, nutrient value-ja persze kerdeses. Viszont a Bitcoin biztos hogy nem eheto, igy ebben 1:0 az aranynak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Bogar Laci?

Oke, akkor nem fedezet. Lathatolag senkinek nincs szuksege ilyen tipusu 'fedezetre'. A lenyeg, hogy azert er valamit a forint, mert Magyarorszagon forintban kell adot fizetni, es a magyar gazdasagban mukodo szereploknek szuksege van forintra. Tehat van kereslet-kinalat. Ha van kereslet-kinalat, akkor van ertek (arfolyam).
> Az ország gazdasági szereplőinek nincs mögöttes felelőssége az ország hivatalos fizetőeszköz-értékének fenntartásában.
Ettol meg eleg jol mukodik a modern penzrendszer

-
kenwood
veterán
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Neha poenbol nezek laposfold, es hasonlo videokat. Oda 1-1 Bogar is becsuszik. Szerintem viccesebb a pali az osszes magyar standuposnal. Van meg a komcsi elharitotiszt haverja, a Boros. Az meg nala is sulyosabb figura. Azt azert tegyuk hozza, hogy ahogyan penzt, ugy az aranyat sem lehet megenni.
-
GuMipOkE
senior tag
Ne haragudj, de ez nem fedezet. Ez a közgazdaságtan "szemfényvesztése", hogy Bogár Laci bácsi szavaival éljek.
A fedezet egy követelés teljesítését biztosító jogintézmény, amely fogalmát csalárd módon alkalmazzák ebben a kontextusban.
Jogilag a követelés nem teljesítésekor a fedezet tárgyát a jogosult eladhatja, hogy a követelést kielégíthesse annak mértékéig. A fennmaradó összeg természetesen az adóst illeti.
Tehát az nem fedezet, amit a jogosult nem tud értékesíteni, a követelés teljesítésének elmaradása esetén.A dollár kapcsán 1971-ig meg volt arra a lehetőség, hogy x uncia aranyra beválthassa a jogosult a dollár nevű "tartozom neked" cédulákat. 1971-óta ez nincs így.
Egy ország gazdasága azért nem lehet fedezet, mert a bankjegy kibocsátója nem tulajdonosa az ország gazdaságának (!). Nem adhatja el az ország gazdaságához "tartozó" magántulajdonban lévő vagyontárgyakat, a nemo plus juris elv miatt. Az ország gazdasági szereplőinek nincs mögöttes felelőssége az ország hivatalos fizetőeszköz-értékének fenntartásában. -
Addel
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardcore café
- Mesterséges intelligencia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PLC programozás
- További aktív témák...
- DJI FLIP FLY MORE COMBO RC2
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egy topiktárs felajánlotta, hogy esetleg leboltolja automatával velem, lehet, ez így a legegyszerűbb...

Jó kis órabér.
PLU van az accountomon, azt utaltam be, azt mutatja a rendszer. Nincs rajta ETH. Végülis az a kérdés, hogy mit csináljak, hogy a PLU EUR formájában a Revo-ra kerüljön. Egyszerűnek tűnik, aztán itt szenvedek vele...