Hirdetés
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepe78
őstag
válasz
marzocchi
üzenetére
Nekem is van 1 Thermalright Macho Rev. a hűtőm.
Utoljára lga 1200 bevetésen volt.
Németországból most találtam rá AM4 / AM5 keretet.
Jövő hétvégén érkezik. Megy fel 7800x3D procira.
Nem tudom, hogy mire kell számítani, de boldog vagyok, hogy a kedvenc hűtőmet tudom használni ismét.
-
válasz
marzocchi
üzenetére
amiben valtozhattak a procik sokat, az pl a homerseklet-valtozas sebessege, illetve kerdes h a kupak es a huto talpa mennyire ugyes a ho elosztasaban (bar ezt csak amd-nel olvastam eddig, ezert jott pl a noctua-nal az offszetes rogzites es nagy hocsoves hutoknel a vapor chamber talp).
kivancsian varjuk a tapasztalataidat. -
-
marzocchi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy thermalight IFX-14 hűtőm a hőskorból (lga775).
https://thermalright.com/product/ifx-14/
Mivel szeretem a kihívást és a barkács megoldásokat, ezért azon gondolkodtam, hogy nem veszek 10-20 ezer ft-ért egy hasonló új hűtőt csak mert megtehetném
hanem kis átalakítással simán felmenne a 12400-as procimra.
A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom-e: ez a hűtő simán lehűti az i5-öst, mivel a tdp és a maximum fogyasztás nagyon hasonló ahhoz a core2 duo e8400 hoz amit annak idején hűtött, vagy valami fölött elsiklottam és nem ilyen egyszerű? -
Kozmo86
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy AMD RYZEN Threadripper 2920X TJmax 68 fok.
Nálam boostol mind a 12 mag 4.3 ghz-re. viszont van hogy 70 fok felett van
az jó?
Dark Rock pro van rajta és MX6 pasta. -
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Ezt a zárványozás agymenést tegyük már tisztába.
Tételezzük fel, hogy aki X éve ezzel foglalkozik itt Aprón, az már pár dolgot tapasztalt és nem csak azért töltöget fel zárványokról képeket a fórumra az éppen releváns szaktopikba, mert kuncsaftokat akar gyűjteni.Akárki deliddeli őket, azt roncsolással teszi.
Értelek, de hiába roncsolja a gyári forrasztást, ha utána a javított forrasztással akár lényegesen jobb hőfokokat is kap, mert több esetet láttam, amiben látványos volt a javulás és igazából ez a lényeg, hogy előtte és utána mit mutatnak a számok. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Kollégámnál volt olyan 13700k, amit D15-tel tudott simán hűteni delid nélkül, OC mellett.. cirka 80 fok körül megállt max, amire sokszor mondják h lehetetlen. Szal, sajna van benne lotery, elég sok.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Nem volt betéve.
Volt frame, mindhez. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Hát, Nálam 3, sógoromnál szintén 3 darab 13. genes proci volt, delid után vízzel mindnél konstans 15-20 fok jött.. Sőt volt olyan 13700k-m, ami 360-as aio-val throthlingolt alapbó, és hiába raktam fel többször a hűtőt.. nem az volt a gond.
A 13900ks hűtletlen volt delid nélkül. A KS-nél darabos volt a gyári forrasztás a kupak alatt.. Illetve nekem a 13600k-nál is..Ismerősömnél van egy új gen ultra 7, a proci eaz e-core-ok egyik fele cirka 20 fokkal melegebb mint a másik, más is tapasztalt hasonlót, delid után realizálódnak a hőfokok..
Na de, ez nem ide tartozik.

-
vezeralmos2
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ezt a zárványozás agymenést tegyük már tisztába. Ami a TSMC-nél készül, az valóban alacsonyabb minőségű, buborékos lehet a forrasztás igen.
A legtöbb 12-13. Genes CPU-n teljesen jó a gyári forrasztás. (Egészen addig, amíg le nem szorítod a gyári kerettel, attól valóban károsodhat a forrasztás is).
Akárki deliddeli őket, azt roncsolással teszi. Melegítéssel, és oldal irányú letolással. Ezzel feltöri az adhéziós kötést, még jó hogy le lehet hámozni az indiumot róla. Amíg rajta van a kupak, addig nem láthatja alatta a forrasztást. Nekem az újonnan vásarolt 13700k/12900KS maghőmérsékletei között is elenyésző a különbség terhelve is, szóval a forrasztás működik, nem zárványos, mert akkor hűteni sem lehetne. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Miért felesleges? Főként ha gyárilag kb. használhatatlan volt a zárványok miatt.. Semmi gondja nem lesz a delidtől..
Főként ha hozzáértő csináléta. Szerencsére van ilyen (közöttünk itt a fórumon) 
Épp gondolkozom rajta, hogy a 9600x is elmegy majd delidre, és utána újra teszek egy próbát a TR bordával, hátha hoz a helyzeten.

-
Pehi
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán érdeklődtem egy hűtő miatt ebbe a házba. https://www.thermaltake.com/versa-h17.htmlEgy i5 12400f-re menne a hűtő, de amit kinéztem, inkább elengedem a mérete miatt. Ezt néztem ki helyette
https://www.idcooling.com/product/detail?id=319&name=SE-224-XTS%20BLACKEz elvileg befér, de nem ismerem ezt a márkát. Ajánljátok minőségre, vagy nézzek másikat inkább?
Köszönöm!
-
Beleférhet ugyanakkora, mások írták korábban valamelyik topikban, hogy az XYZ mm az a valóságban is vagy annyi, vagy pár mm-rel több is. A Thermaltakenél feltételezem, hogy van olyan normális minőségbiztosítás, hogy amit odaírnak, az annyi is, aztán persze ez majd a gyakorlatban fog kiderülni. Amit a kolléga előtte írt az is pozitív pont, hogy legalább lemez az oldala. Edzett üvegnél én sem mernék centizgetni, ha azt elkezdi nyomni a hűtő, akkor eldurranhat.
-
Pehi
senior tag
Sziasztok!
Egy konkrét kérdésem lenne, ha nem vagyok így tolakodó. Ha a pc házamba adatok alapján 155mm-es hűtő fér el. Eszembe se jusson pont mm-re ekkorát venni ugye? Ahogy mértem, egy nagyon picivel beleférne nagyobb is. https://www.thermaltake.com/versa-h17.html .Ez lenne a ház, és ez lenne a hűtő.https://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=171
Köszönöm előre is a tanácsokat! -
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Így vettem. Nem alakíttatom vissza.
Meg nem adom el a froznt se most már.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2
üzenetére
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Van plusz delid is.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2
üzenetére
13700k + ID Cooling Frozn A620.
-
F_Zolee
nagyúr
Közben beüzemeltem a hűtőt. Csak kis rögtönzött játék teszt volt bf2042vel de az előző hűtőhöz képest nem igazán hatalmas előrelépés de a tényleges teljesítményt majd CB23al is megnézem, mert ott lesz jobban mérvadó. 20p játék után már 60fok felett volt a proci átlagosan. Persze a vga hő is besegít. Lehet elől a 3 p12 silent helyett valami erősebb kell oda.
-
AndrewTdi
addikt
Szia!
Egy 2x3 órás teljes Testmem5 és OCCT stressz teszt alkalmával (Ahol 100%on ment egyszerre a proci, a ram, a vga ebben a kis házban) volt max 79 fokon a proci Hwinfoval monitorozva. De ezek szélsőséges tesztek.
Játékban 60-65 foknál feljebb nem ment sosem.
Szerintem jól teszi a dolgát. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kicsit lég, kicsit aio, de kérdezek.
Adott egy Fractal Design pop Air mini ház, benne egy Asrock lap egy 13600K-val(alapon), amit jelenleg egy Phantom Spirit 120SE hűt (gyári ventikkel).
Felmerült bennem, hogy MIÉRT NE cseréljem le egy Arctic Liquid freezer III 240-re (csak ekkora fér el ebben a házban).
nem tudom mennyire lehet ezt megválaszolni, de szerintetek mennyivel lenne hatékonyabb a cpu hűtése illetve halkabb lenne e? Hűvösebb lenne e a proci / halkabb lenne a hűtés?előre is köszönöm
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Régi gépemből szeretnék csinálni egy amolyan win10 házi multimédia központ. Ezen csak torrent futna, illetve erről streamelném TV-re (Plex) a filmeket, sorozatokat. A szoba eldugott sarkában menne 0-24 és távoli eléréssel vezérelném. A proci egy i5 3570k.Ami fontos:
- Ha lehet hangtalanra szeretném csinálni (táp ventit kivéve). Passzív CPU hűtés, dedikált VGA nem lenne.
- A CPU-t visszavenni a lehető legkisebb órajelre, hogy ne melegedjen, de a feladatát még ellássa.
- Egy nagyon egyszerű, nem hivalkodós, konszolidált gépházba tenném. A lehető legkisebb méretben.
- ATX méret a lapom (AS Rock Extreme4 z77).
- Akár gépház nélküli install lehetséges?
- A lehető legkevesebb pénzt szeretném rááldozni a moddolásra.Szerintetek mi lenne ennek a legolcsóbb, legegyszerűbb megvalósítása? Köszi!
-
szasanyi
félisten
Talán így könnyebb eladni a jóval drágább de alig - vagy nem is - jobb hűtőket.
De nem csak ott, más téren is csak egy (kis?) része elérhető a kínálatnak.MOD - ha az EU piac ellátása lenne gond, akkor az amazon és más EU-s webshopok sem kínálhatnák. Szerinetm a hazai disztributorok döntenek úgy, hogy nem hoznak be. Az emílett vagy más okból, de ezt látom valószínűbbnek.
-
Másik probléma, hogy látványosan eltűntek a Thermalright hűtők a piacról. Amazonon sok van és jó áron. Ezt sem értem teljesen, hogy miért?
-
szasanyi
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
És még fontosabb, hogy élet más - lényegesebb - területei szintén drágulnak (és ez még csak a kezdete nem a vége). De jó...
A folyamatosan gyengélkedő HUF mellett biztosan nem segít az újabb üza. adótartalom növekedés, amely eddig is az egyik legnagyobb mértékű volt. Bár lassan megszokhatjuk, hogy mi többnyire negatív rekordokkal brillirozunk...Egyébként boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
Vigneau
félisten
-
Jelentős drágulást vélek felfedezni a hűtők terén, adott típusoknál akár 5k forintot is nőtt az ár a tavalyi átlaghoz képest.
-
Csabi1984
addikt
Köszönöm

-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Amit az én hűtőmhöz adtak a TF-7, sűrű volt de még jól kenhető. A TF9 már elég kemény, és a felületre sem tapad rá egyből, rá kell kenni spatulával. Az SYY 157 is elég lágy mikor kinyomod, de kell hagyni egy 10 percet és kicsit besűrűsödik, elég érdekes paszta.
Az MX-4, cooler master paszta az kb. víz ezekhez képest, max. kis fogyasztású irodai gépekbe szabad ilyet használni. -
Csabi1984
addikt
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Hát ugyanilyet tettem már fel az én gépemre is (cpu hűtőt) az nem ilyen volt (azért is volt furcsa) Nem az, hogy nem lehetett eldolgozni egyszerűen sűrű massza volt. Se műanyag spatulával, se kézzel. Vettem egy Cooler Mastert az legalább lágyabb volt.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Hali, semmi baja a pasztának amit kaptál.
Thermalright paszta sűrűbb. Én Aliexpressről is rendeltem TF-9 pasztát tőlük, az még sűrűbb.
Elég nehéz eldolgozni, cserébe nem létezik tőle jobb.
TF9 és TF-X a két legjobb paszta amit kaphatsz, túlteljesítik a Kyronaut Extreme, SYY-157, és hasonlóan drága társaikat tartósságban és hővezetésben is. (Ezt itthon teszteltem le)
A TF-X nagyon drága és olyan kemény mint a beton, videókártyára ideális, ilyet akarok most rendelni. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Vettem ma egy Thermalright 120SE processzor hűtőt. Tanulság mindig legyen egy másik paszta
A paszta olyan volt a dobozba, hogy dolgozni se lehetett vele. Szerintem kissé megfáradt vagy mi a szösz.
Tanultam belőle. -
Wilks
aktív tag
Hello
Nekem egy Artic Freeezer 36 van i5 14600k-al.
A CPU hutovel meg vagyok elegedve.
Egy corsair 3000-es hazam van,aminek nem a legjobb a "szelloztetese".
En ajanlom neked a Artic Freezer 36-ot.
Csinaltam par tesztet CB23-on.Julius kozepen dobtam ossze a gepet.A nyari meleg azert kifog rajta.
Ott akkor 5100 mhz-n ment ,es a hofok 77-80 fok kozotti volt.
De ez valszeg a legtobb "leghuteses" CPU hutore igaz,hogy a meleg idoszak megterhelobb szamukra. -
Közben azt hiszem, hogy megfejtettem a titkot... a Deepcoolt kitiltották az USA-ból.
Politizálni nyilván nem fogok elkezdeni és kérek mindenkit, hogy ne is kezdjük el itt a vélemények leírását, mert teljesen off topik. Szóval szerintem ezért lehet az, hogy az újabb procihűtős összehasonlító tesztekből hiányoznak a Deepcool hűtők, mert ezeknek a hardvertesztelő médiumoknak jelentős része az USA-ban található.
-
Vigneau
félisten
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Szvsz valósítd meg az álmaid, egyszer élsz.
-
vezeralmos2
senior tag
-
jimpo
senior tag
Valahogy gondoltam... Légáramlat nuku, persze hogy hangos.
Egyből a processzorhűtővel van a baj.
-
szasanyi
félisten
Az a ház nwm biztosít optimális szellőzést, ezért a CPU hűtő valszeg nem kap elég friss beáramló levegőt (mondjuk más sem nagyon).
Igaz olcsó, de nem sokkal többért ideálisabb lett volna egy jól szellőző mesh elejű ház.MOD - érdemes lenne az elejét levéve letesztelni, hogy lásd pontosan mennyit ront a helyzeten a zárt előlap.
-
Dehogynem, van azokról teszt. Még a PH! is tesztelte őket. Szvsz talán annyi lehet a különbség, hogy az ID-Coolingnak jóval nagyobb a kínála a Deepcoolhoz képest, utóbbi ugyanakkor jóval többféle terméket is forgalmaz (házak, tápegységek, perifériák, stb.).
Jók a Deepcool hűtők, csak arányaiban drágábbak is. -
És meg is van a TH teszt:
ID-Cooling Frozn A620 GDL Review: Eye-catching gold bling without ARGB
-
Kettő darab viszonylag új (vagy annak ható) ID-Cooling hűtőt véltem felfedezni ÁK-n:
ID-COOLING SE-214-XT BLACK
ID-COOLING Frozn A620 GDLAz első biztosan megy az ajánlóba, a másodiknak még utána kéne néznem, hogy miben más, de szerintem csak dizájn.
-
szasanyi
félisten
-
válasz
vezeralmos2
üzenetére
Van még ehhez hasonló ötlet, amit szeretnél velünk megosztani? -
szasanyi
félisten
Igen, nekem voltegy rövid ideig, ill. egy SE verziója most is van a fiam gépében. Javaslom a kitűnő és ingyenes Fan control használatát ventiprofil(ok) beállításához.
Amúgy a hőfokok rendben vannak, a felhelyezéssel nincs gond? -
Az UEFI-ben tudtok hozzá ventilátorprofilt állítani, illetve van lehetőség szintén az UEFI beállításokban alulfeszelni (CO -30). Ez mellett érdemes lenne tudnunk mindent, milyen elemekből áll a rendszer, hogyan lett felhelyezve a hűtő, milyen pasztával, milyen játék alatt lesz hangos, stb. Amit tudsz, írj le.
-
soo277
őstag
Hy
Valakinek van tapasztalata a Thermalright Peerless Assassin 120 el?
vettünk fiam procijára(5700x3d),nagyon dicsérték ezt a hűtőt,
de nagyobb terhelésen elég hangos tud lenni,pedig irták sok helyen ,hogy szinte hangtalan
vagy valami gebasz lehet ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
hanem kis átalakítással simán felmenne a 12400-as procimra.
az jó?

De nem csak ott, más téren is csak egy (kis?) része elérhető a kínálatnak.
Ez ilyen...