- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasa 111
tag
válasz
vezeralmos2 #1397 üzenetére
Köszi!
És ha nem ezzel van a baj (3 hónapot bírna csak?) mi lehet még a probléma? -
Sasa 111
tag
válasz
vezeralmos2 #1395 üzenetére
És a Conductonaut mivel jön le?
-
Sasa 111
tag
válasz
vezeralmos2 #1392 üzenetére
Igazad van, ezeket már megcsináltam, ezek után koptam azt a szép teszteredményt márciusban.
-
válasz
vezeralmos2 #1363 üzenetére
Hát azért valami oka csak van neki, hogy egy adott teljesítmény felett már nem találkozol HPDT hűtőkkel. A gyártóknál azért a mérnökök is értik a dolgukat.
-
válasz
vezeralmos2 #1352 üzenetére
Van/volt több HPDT hűtő is, de nem hoznak olyan jó értékeket, mint a forrasztott talpú hűtők, ettől függetlenül persze simán használhatóak.
GELID Solutions GLACIER RGB Cooler ReviewEndorfy Fortis 5 Black ARGB Review: All you need for AMD’s Ryzen 9 9950X3D
-
bambano
titán
válasz
vezeralmos2 #1267 üzenetére
kösz a válaszokat, döntetlen
-
válasz
vezeralmos2 #981 üzenetére
Ezt a zárványozás agymenést tegyük már tisztába.
Tételezzük fel, hogy aki X éve ezzel foglalkozik itt Aprón, az már pár dolgot tapasztalt és nem csak azért töltöget fel zárványokról képeket a fórumra az éppen releváns szaktopikba, mert kuncsaftokat akar gyűjteni.Akárki deliddeli őket, azt roncsolással teszi.
Értelek, de hiába roncsolja a gyári forrasztást, ha utána a javított forrasztással akár lényegesen jobb hőfokokat is kap, mert több esetet láttam, amiben látványos volt a javulás és igazából ez a lényeg, hogy előtte és utána mit mutatnak a számok. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2 #985 üzenetére
Kollégámnál volt olyan 13700k, amit D15-tel tudott simán hűteni delid nélkül, OC mellett.. cirka 80 fok körül megállt max, amire sokszor mondják h lehetetlen. Szal, sajna van benne lotery, elég sok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2 #983 üzenetére
Nem volt betéve.
Volt frame, mindhez.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2 #981 üzenetére
Hát, Nálam 3, sógoromnál szintén 3 darab 13. genes proci volt, delid után vízzel mindnél konstans 15-20 fok jött.. Sőt volt olyan 13700k-m, ami 360-as aio-val throthlingolt alapbó, és hiába raktam fel többször a hűtőt.. nem az volt a gond.
A 13900ks hűtletlen volt delid nélkül. A KS-nél darabos volt a gyári forrasztás a kupak alatt.. Illetve nekem a 13600k-nál is..
Ismerősömnél van egy új gen ultra 7, a proci eaz e-core-ok egyik fele cirka 20 fokkal melegebb mint a másik, más is tapasztalt hasonlót, delid után realizálódnak a hőfokok..
Na de, ez nem ide tartozik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2 #973 üzenetére
Miért felesleges? Főként ha gyárilag kb. használhatatlan volt a zárványok miatt.. Semmi gondja nem lesz a delidtől..
Főként ha hozzáértő csináléta. Szerencsére van ilyen (közöttünk itt a fórumon)
Épp gondolkozom rajta, hogy a 9600x is elmegy majd delidre, és utána újra teszek egy próbát a TR bordával, hátha hoz a helyzeten.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #973 üzenetére
Így vettem. Nem alakíttatom vissza.
Meg nem adom el a froznt se most már.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #971 üzenetére
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #969 üzenetére
Van plusz delid is.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #967 üzenetére
13700k + ID Cooling Frozn A620.
-
Csabi1984
addikt
válasz
vezeralmos2 #937 üzenetére
Hát ugyanilyet tettem már fel az én gépemre is (cpu hűtőt) az nem ilyen volt (azért is volt furcsa) Nem az, hogy nem lehetett eldolgozni egyszerűen sűrű massza volt. Se műanyag spatulával, se kézzel. Vettem egy Cooler Mastert az legalább lágyabb volt.
-
Vigneau
félisten
válasz
vezeralmos2 #926 üzenetére
Szvsz valósítd meg az álmaid, egyszer élsz.
-
válasz
vezeralmos2 #905 üzenetére
Van még ehhez hasonló ötlet, amit szeretnél velünk megosztani?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2 #823 üzenetére
Jah ez lehetseges
valszeg kah ezert nem gyorsul, ez igaz, sry
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2 #821 üzenetére
Az a vicc, hogy nem veszi vissza.. neztem most, co -35-tel 130w 95 fok es fix orajelen teker bench kozben.. amugy offsettel huvosebb..
de ezert is gondolom ezek utan hogy ez a proci sara lesz.. ez van
110-120 wattig tudom huteni leggel, felette rotty.. amugy lehet ha edc\tdc-bol vennek lentebb akkor meg lehetne fogni, de elengedem.. igy majdnem megvan a stock 105w profil ami ugye 142w..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vezeralmos2 #814 üzenetére
Ezért próbálgatom amúgy, és arra jutottam, h folyamatos 110-120w körül megvan 90 fok alatt, felette rotty.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
vezeralmos2 #796 üzenetére
-
hódmaci
senior tag
válasz
vezeralmos2 #784 üzenetére
Köszönöm megnézem ezeket is.
Procira menne majd.
8 évet ír hogy addig tuti nem kell újra pasztázni. 😀 -
válasz
vezeralmos2 #763 üzenetére
Jézusom...
-
cucka
addikt
válasz
vezeralmos2 #763 üzenetére
Eddig sem akartam itthonra szerverhez való hűtőt, ezután még annyira se akarok
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
vezeralmos2 #756 üzenetére
Sziasztok!
Kipróbáltam az Alis hűtőt az i7 13700k-val.
Egy kis komplikáció lépett fel: a hűtő annyira alacsony, hogy az alaplap letakarja szinte a felét. Így a ventilátor sajnos nem tudja az egész bordán átnyomni a levegőt, de így is meglepődtem a teljesítményén.Cserébe olyan hangos mint egy morzsaporszívó.
240 watton már 100 fokos lett, úgyhogy -0.1 voltos offsettel futott le a teszt, 218 watton.
A weboldalon 240 watt TDP-t ígértek rá, ha nem lenne letakarva a fele borda, még lehet tudná is.Egy 10 perces Cinebench tesztet nyomtam, 21 fokos szobával.
[Cinebench]
[Borda hőmérséklete]
[Magas alaplap]
[5 pipes]
A hangja: 8000rpmÜdv,
Álmos -
F_Zolee
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #756 üzenetére
Borda jó lehet. Ventit meg kell hekkelni valami szélcsatornával, hogy nagyobbat is fel tudj tenni aztán nem fog visítani.
Lap meg tudja hajtani?
-
cucka
addikt
válasz
vezeralmos2 #742 üzenetére
Az ilyen rögzítőfüles hűtőknél a legfontosabb szempont, hogy nem szabad ilyet vásárolni.
-
válasz
vezeralmos2 #724 üzenetére
lehet elég erős lesz.
És elég hangos ahhoz, hogy egy felszálló Boeing hangját elnyomja.
-
Vigneau
félisten
válasz
vezeralmos2 #716 üzenetére
Nagy? Ugyanakkora a PA90SE és az SS110 magassága. Vagy a kiterjedésére gondoltál?
-
Vigneau
félisten
válasz
vezeralmos2 #711 üzenetére
Ennél azért combosabb - és némileg drágább is - a Thermalright Silver Soul 110. Csak kár, hogy szintén szürkeimportból lehet beszerezni.
-
válasz
vezeralmos2 #687 üzenetére
Lelövöm a poént. [link] Jelenleg nincs náluk, de lenni szokott, néha Aprón is van és igen, újonnan ennyi pénzért. Ehhez az Amazont sem kell bújnod és ez a hűtő jól fel van szerelve még a korábbi tokozásokra is rámegy.
ennyi pénzért nem férhet bele, hogy benyomódik véletlenül a heat-pipe
Ezt is leírta emiki6, hogy miért (is) vannak mostanában már többnyire base plates hűtők.
az extra hőátadásnak ez az ára
Én ebben nagyon kételkedek, hogy itt van bármilyen extra hőátadás.
-
emiki6
veterán
válasz
vezeralmos2 #685 üzenetére
Milyen cpu hűtőt vegyek topik összefoglalójából:
A korábbi évtizedekben a HPDT (Heatpipe Direct Touch) hűtők voltak a figyelem középpontjában, azonban, amint megjelentek a forrasztott talppal szerelt hűtők, utána ez a tendencia változni kezdett. Az elsődleges indok, amiért a HPDT hűtőket preferálják, az a jobb hővezető képesség. Itt a hővezető csövek és az IHS között nincs egy köztes felület (base plate), hanem közvetlenül érintkeznek egymással, ezáltal jobb hűtést eredményeznek. Ennek némileg ellentmond, hogy jelenleg a piacon kapható legnagyobb teljesítményű hűtők kivétel nélkül forrasztott talppal rendelkeznek. A forrasztott talp (ha valóban minőségi gyártáson megy keresztül) simább és egyenletesebb érintkezést biztosít az IHS-sel, ami nem feltétlenül mondható el a HPDT hűtőkről.
Hacsak nincs szükséged arra a plusz 1 centire, akkor én nem ragaszkodnék a direct-hez.
-
A sima burst assassin amúgy plate-es. Thermalright-nál mindig benne van a termék nevében, hogy direct, ha direct.
-
cucka
addikt
válasz
vezeralmos2 #679 üzenetére
Műanyag pöckös lefogató, 3 pines ventillátor, AM3-nál újabbat nem támogat, stb.
Én ezért biztos nem adnék pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest