- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18040 üzenetére
Most a Tiéd milyen? Rev1?
sz.j rev1-et moddolt.Én is hasonlóan tettem azzal, csak a rugók felé is tettem 3-3 alátétet, hogy erősebben szorítson. A rev c-nél teljesen más a lefogatás, egyszerűbb.[nekem ilyen]
a 2 "sin bizbaszt a hátlappal 1ütt rá az alaplapra és nem kell többé bontani, csak felső lefogató 2 csavarját kicsavarni, és az alső bizbasz bal loldali csavarját, hogy ne akadjon bele a procifelfogató kar amikor veszem ki a procit. Kb 5 perc egy procicsere pasztázzással 1ütt. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
akoska07 #18049 üzenetére
persze-persze. csak itt a HSZemben elsősorban az extrém tuningosokra gondoltam
kb én is magasrol teszek rá, h menne 6-7ghzet vmi nitroval...sosem voltam ilyen huszárkodos...szal nem is értem miért említettem meg
24/7 még 4ghzen sem járattam sose semmit...nemhogy 5ghzen...teljesen felesleges is lenne mondjuk
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18038 üzenetére
Mikor életemben először fogtam a kezembe..Ne tudd! Képtelen voltam a ventit rátenni
Felhívtam Enguszt, hogy mondja már, hogy tehyem fel. nevetett és azt mondta: Forgasd, egyszer csak sikerül, én is így szoktam..
A Rev1.0 felfogatása botrányos. Körülményes és gyenge. Ezért kellett az alátét, Archi 1Ft-ost tett rá stb..
EZ a Rev.c viszont nagyon jó szerintem. Sőt, proci cserénél nem kell bontani. Elég csak 1 csavart kiszedni az első keret bal oldalán, hogy elforgasd és a kallantyú bizbasz a procilefogató fel tudjon nyilni.Amúgy..Azzal küldeném el, aki a gyári műanyagpöckös szart kitalálta.
Van ám megoldás.
Szerelj vagy 3 rev1-es Asus Silent Square Prot, s ez az után hawaii(verjük meg őket?
)
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #18015 üzenetére
Szerintem is.
Majd nézem tovább, de most nem sok időm van.
Azért..jó ez így.
Kitesztelgetem és eladom a procit, veszek másikat és detto. Ha nincs már mit, veszek majd DFI-t, Biostart..Kiélvezem a 775-öt, azokat amiket mikor slágerek voltak, nem tudtam megfizetni. Nekem ma is bőven elegendőek, és előbb-utóbb majd mennek az árak is és majd utána váltok. Nem vágyom most brutal dolgokra, ezzel meg kiszórakozom magam. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17974 üzenetére
Te sem tudsz aludni?
Lehet, hogy máshonnan olcsóbb lett volna, de nekem még nem volt bajom velük. Lehet, hogy csak csütörtök körülre érnek ide, mert (írtam) nem futár hozza. Ekkora kis tételnél nem akartam még + 2,5k-t fizetni a szállításért (sógorom meg ingyen fuvarozza).
Hogy on is legyek: Max OC (plusz 1 blck az előzőhöz képest)
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17958 üzenetére
Nah, rosszul tettem fel a kérdést.
Tehát arra gondoltam, hogy valami olyanféle sorozatszám, amiből lehet valamennyire következtetni a rajta lévő chip tipusára, esetleges benne rejlő tartalékokra - mint pl prociknál az fpo.De nem offolom tovább a topikot, sry az eddigiekért is.
(#17957) Borokafa: Jófélék. De ezek Kingmax Hercules ramok, legalább is gugli ezt dobta.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17950 üzenetére
Csak futólag nézegettem tesztet. Meg, mint írtam, nálam inkább a személyes vélemény a nyerő. Lett volna hirtelen egy ilyen alternatívám is.
De szerintem nem kínlódok most tovább, hanem elhozok egy HyperX kit-et (mivel gyorsan kell és az van) és bízom a szerencsében, hogy hátha valami jobb példányokat fogok ki. (Kár, hogy a ddr3-asok már közel sincsenek olyan jók, mint a ddr2-esek.)
Ha meg nem olyan jók, akkor mennek a háztól, és rendelek egy ilyen kit-et. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17936 üzenetére
Az eredeti szöveg mintha nem teljesen így lenne.
Inkább ramot kellene szereznem. Holnaptól nincs gépem.Végül is, ha február környékén bejönnek az olcsóbb i3/i5-ös SB procik, semmi sem lehetetlen. Egyelőre ezek az új 2500/2600k procik naon drágák nekem.
Szerk: na jól megszerkesztgettük, a végén majdnem ugyan azt írtuk le.
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #17895 üzenetére
Akkor lehet szúrni annak is. Cpu pll emeléssel jött össze ez az fsb, 1,5-ről 1,6v-ra toltam. Ennél többet léggel nem ajánlanak, de sztem még bírná, egyelőre ez is több mint anno amit p35-ds3p-be ment(490Mhz) Bánom, h nem raktam ki a cuccost mikor -10 fokok voltak, akkor lehetett vna neki küldeni
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17817 üzenetére
Most adtam el a q9450-et.
Ha ezt a Wolfit nem bírta..(il. MCH) Olyan mintha az MCH haldoklana, sőt..sztem az is.
Holnap hűtőt leveszem, átpasztázom, meglesem és erősebben visszarakom, mert még csak nem is langyos. Jó lenne ha meleg lenne mert akkor tudom, átveszi a hőt mert jól érintkezik.(mármint az alaplapi hőcsöves kütyüt ahogy van.) -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17716 üzenetére
Most van baj..Minden ok, hogy tudjam így eladni addig amíg nem nézem meg, hogy mit tud max 24/7-be, és mi a vége? Kíváncsi vagyok. Viszont ezért a mai árak mellett DDR2-t (jobbat) venni...
Nem ésszerű.
(#17717) darál0w : Látod, én is hülye vagyok és még tudat alatt, éjszaka is ezen agyaltam...Facc kivan ezzel a tuningkényszerrel. de..annyira szeressem..
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17714 üzenetére
Köszi!!
Nem bírtam aludni és..beugrott, ki kéne hagyni a ramokat (a lap már atomstabil) és megnézni úgy, Small FFTs -vel
és...lőn világosság:[1,152@4GHz]
Lehet veszek valami ramot, kitesztelem és úgy adom el a triot (lap-ram-cpu)
árban kb. én is ilyesmire gondoltam.
Most már nyuigodtan alszom..
Jó éjt! -
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #17705 üzenetére
Jó kérdés, hogy mi számít jó szériának. Van aki már annak is örül, ha a gyári órajelet 2-300Mhz-el feljebb nyomja van aki meg annak se ha 1Ghz-et húz. E5200 is olyan mint a több széria, ki kell fogni, mondom ezt jó pár e5200-at megjárt user-ként. Én mindig is csak kirakatba tuningolós voltam, ha stabilitást teszteltem akkor is csak a screen erejéig aztán vissza alapra, nem játszok se semmi extra, időm mint a tenger, nem hat meg a gyorsaság + pénzért, ahogy még tudván tuningos cuccért se fizettem +pízt
-
enemy107
senior tag
válasz
akoska07 #17705 üzenetére
Mind a kettőt tesztelgetem szinte ugyanaz az E5400-val, 333X11-en megy az E6600 1.28V-on, az E5400-nak ugyanehhez 1.296V kell. Az 1.28V-on 333X10.5-ön megy.
Amúgy nem bánom hogy megvettem, mert ha csak netezek meg töltögetek 1.088V-on elmegy tuning nélkül. És ha nincs tuning megeszi a másikat alapon. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17661 üzenetére
Atti kvra belenyult, a kis 530-as procija bika. Bika de..
Igen én is a ramok miatt vacilálok. Nem szívesen költenék DDR2-re, se sebesség, se ár miatt. Igaz, 24/7-ben inkább 100x legyen 4giga 667-es bármi, mint 2giga 1200-as valami.Amiúta ekelm ki-be, rövidrezárás, cmos istennyilák majd ujra bios frissítés..nem hibázott. Alapon megy most hibátlanul 0,976-on azóta is. Majd megnyígatom, de a hétvége többnyire a gyerekeimé, nekem a konyha meg a mosás marad..
Ha a lap maradna mert jó.. Vagy marad a Carlosca XP és jöhetne egy Team kit..
Vagy Win7 és 4giga G.Skill(#17664) sz.j : Az előző UD3R lapom nekem is 1.0 volt és..atomstabil, imádtam.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17678 üzenetére
Lehet bizony, mivel itt nem kell odafigyelni a ram/uncore/qpi arányokra (mivel itt az uncore szorzó fix).
Én is pont a ramokkal szórakoztam ma. Ahhoz képest, hogy 1333@CL9-esek, 1900-on cl9-ben, 1,64v-on feláll a rendszer simán, 1800 körül ugyanilyen beállításokkal meg még stabil is talán.
Ha nem szeretnék 2*2 gigát még lehet el sem adnám őket. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17658 üzenetére
Remek. Ez bíztató.Ha stabilizálódik a gép és most (nem akarom elkiabálni) de van esély rá..akkor még megnézek 1-2 procit, és eladom a lap-cpu párost és benézek egy i-s kütyüt..
Attól félek, unalmas..kimi02: Te testközelből tapasztalod..Na? q9550@ laza 4,2-n vagy 750-es? Én...
maradnék a q9550-nél...(mostani aggyal) -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #17621 üzenetére
Tuning nélkül is fagy, de 4GHz-en nem bírom stabilizálni, jaja.
Jó lenne ha ram lenne...Azok Ősember ramjai, nekem semmilyen ramom nincs. Venni meg..
Ha veszek valami emvberi ramot és pl. alaplap..UD3R-t gari ide vagy oda, úgy se kapok, egy hottentotta lapba meg minek ram...
akkor inkább 1156-ot adjanak árban
és megyek i5-re.. -
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #17595 üzenetére
Épp az az egy biztos, hogy nem éri meg
Úgy néz ki kedden kikapok egy rampage II extreme lapocskát, aztán kell bele egy i7 920 D0 prockó és egyéb sallangok, táp is mert én ökörfajzat lecseréltem az tx650-et egy cx400-ra, hűtő is mert a prolima mega-t meg régi fajta tru120ex-re cseréltem anno
Szóval amit anno visszaszerváltam pénzt annál most lényegesen többet ki fogok dobni(ki gondoltam, h megint nem fogok bírni magammal)
-
Bagira01
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged